מידע שימושי לפתוח עמותה

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
קופצת על האשכול. אשמח לידע מהמומחים או מהמנוסים @שביב זהב
האם להכנס תחת עמותה קיימת במגזר החילוני, לצורך שקיים גם במגזר החרדי ואין לו מענה ולהקים בה כמין "שלוחה חרדית",
א. יכול לעבוד? נראה לכם שירצו בצד החילוני? בצד החרדי ידוע לי על ביקוש גבוה מאד.
ב. אפשרי מבחינה טכנית/בירוקרטית?
ג. יפתור מהקושי בהקמת עמותה חדשה/יערים קשיים אחרים?

תודה מראש לכולם!

שימיגם

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
האם להכנס תחת עמותה קיימת במגזר החילוני, לצורך שקיים גם במגזר החרדי ואין לו מענה ולהקים בה כמין "שלוחה חרדית",

תודה מראש לכולם!
מבחינה בירוקרטית צריך רק לוודא שאין סתירה עם מה שמוגדר כמטרות העמותה,
(למשל אם כתוב שזה מיועד לחילונים, לא תוכל לפתוח שלוחה לחרדים, וזו דוגמא גסה מאד)
חוץ מזה לאנשים אין מושג לגבי העמותה בדרך כלל, זה יותר עניין אדמיניסטרטיבי פנימי

יש כאן מישהו בקהל שיודע משהו על עמותה כלשהיא שהוא מכיר? חוץ מהשם שלה?
נטפרי זו עמותה, קופת העיר זו עמותה, מי שכותב את השיקים לארכים של הדתות זו עמותה וכ"ו.

אני כותב רק ממה שאני מכיר, ואני לא עו"ד וכד', אין לסמוך על מה שאני כותב כאן, ואני גם לא מייעץ כלום.

נערך לאחרונה ב:

זושא כץ

משתמש מקצוען

תודה מראש לכולם!
בשביל מה?
בעלי העמותה הם שולטים על הכסף ועל הכל.
אם אתה מביא כסף, למה אתה רוצה לתת לאחרים שליטה?

שמשלי

משתמש פעיל

תודה מראש לכולם!
נשמע רעיון מעולה
אני איתך

D

Deleted 66182

אורח
נשמע רעיון מעולה
אני איתך
ממה שבררתי עלול ליצור הרבה בעיות אא"כ
האינטרס המשותף חזק יותר וזה לא כזה קל למציאה ודורש הרבה יושר.

D

Deleted 66182

אורח
אני כעמותת מדף, משלמת אחת לשנה לרו''ח שיגיש לי דו''ח עסק פעילות שנתית. אני צריכה לחתום על כמה מסמכים שאני מצהירה שלא הייתה פעילות.
התענוג עולה לי 700 ש''ח.
וזה במותו. אז בחיי חיותה...
אבל אולי אפשר למצוא בזול יותר.

אבל לא מכלילה
אם אין פעילות העמותה לא בסכנת סגירה או שזה רק מבחינה כספית??

D

Deleted 66182

אורח
לא.
היא יושבת ונחה לה על המדף.
עד שתקום לתחיה.

שואפת לשם.
הלוואי בקרוב.

בינתיים משלמת 'שכירות'.
נוהל בירוקרטי הגיוני.
מעוניינת בצירוף פעילות?
כמובן גם בשותפות בעלויות.

avim10

משתמש מקצוען
יערים קשיים אחרים?
לכאורה כן (קשיים בנראות ציבורית)
אפשרי מבחינה טכנית/בירוקרטית?
יתכן שאפשרי, כמו שכתבו תלוי במטרות וכד'.
יפתור מהקושי בהקמת עמותה חדשה
קשה לענות בלי להכיר את הנושא, אבל בגדול נשמע שיהיה הרבה יותר קשה מהקמת עמותה חדשה.
הקמת עמותה היא לא ענין כל כך מסובך, בניגוד למה שכמה כתבו כאן.
ואם יש תקציב לשירותים מקצועיים, אז בטח שלא. (וזה לא חייב להיות יקר).
לעומת זה להסתדר בתוך עמותה קיימת עלול להיות כרוך בחיכוכים, פוליטיקה, והרבה כאב ראש, ובכלל, כמו שכתב
בשביל מה?
בעלי העמותה הם שולטים על הכסף ועל הכל.
אם אתה מביא כסף, למה אתה רוצה לתת לאחרים שליטה?

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אני אסביר את עצמי לטובת כולם.
לא מדובר בעמותה "רעיונית", שאז זה באמת מורכב ומסובך. (להלן: "העמותה למען הפיכת הכבישים בישראל לירוקים והפחתת זיהום אוויר בדרכים")
מדובר על עמותה שאמורה לעזור ולתרום לאנשים שמתמודדים עם קושי מסוים, בין חרדים בין חילונים. לא אמור להיות הבדל ביניהם. (להלן: "העמותה לאנשים שנפגעו מרכבים אוטונומיים בישראל")
העמותה אמורה לתת קודם כל מידע זמין, יכולת להיוועץ באנשי מקצוע מהתחום אונליין, וכמובן- פורום זמין ותומך של "נפגעים" נוספים.
(לא מדובר באמת בנפגעים וכל זה, כן? נטו להמחשה.)
כרגע קיימת עמותה חזקה מאד בנושא בציבור הכללי, ובקושי ארגון חסד אחד וחלש בציבור החרדי, שלא עונה לפחות על שני הצרכים הראשונים.
מתוך הבנה שמידע ואנשי מקצוע משותפים לכולנו, מה שנשאר זה רק לטפל בפורום האנושי.
ולכן האופציות הן כאלו:
1. להקים עמותה מאפס: לשלם עליה (דווקא הסכומים פה לא נורא גבוהים, ככה שזה פחות מרתיע אותי.), לתחזק אותה, להביא אליה אנשים (למה שיגיעו למקום בלתי מוכר?), להביא אנשי מקצוע בחינם (לא יקרה), להנגיש מידע, להקים אתר פעיל.
וגם: להרוויח מקום חרדי לחלוטין ללא חשש כלשהוא מחילוניות, "לקבל את הכסף", האחריות והשליטה מלאות.

2. להיצמד לעמותה קיימת: לא לשלם עליה, לדאוג לחברי קהילה אך ללא דאגה קיומית מהתחזוק שלה, להנות מכוח פרסום קיים שרק צריך הסבה למגזר, לקבל ייעוץ מאנשי מקצוע מהשורה הראשונה חינם, להנות ממידע זמין, לבדוק האם אפשר לפתוח דף מיוחד באתר הכללי שיהיה מיועד לחרדים ויפתח עבורם בסינונים.
וגם: לעבוד על סינון מאסיבי של כל התכנים, להביא אלפי אנשים לעמותה בלי התחייבות לכלום מצד האחראים, לצאת לדרך כשההגה לא בידיים שלי, להיות כל הזמן תחת ביקורת פנים.

עכשיו יותר ברור?
אשמח לעזרה.

מאיר d

משתמש פעיל
עריכה תורנית

תודה מראש לכולם!
מנסיון,
1. אם מדובר בעמותה גדולה ובתקציב משמעותי, בדרך כלל מדובר במכרז, ולכן פתיחת אשכול חרדי מותנית קודם כל ברצון של המשרד הרלוונטי (לדוג' משרד הרווחה) לפתוח בנושא זו אשכול חרדי, אם אין עוד עמותות שעוסקות בתחום סביר להניח שהעמותה הרלוונטית תזכה במכרז, וכמובן כחלק מהאפשרות שלה לזכות הוא הקמת צוות חרדי וכדו', שאולי תהיו חלק ממנו, מדובר בתהליך ארוך, של כמה שנים, עם צורך בקשרים פוליטיים וכדומה, אבל אם יש לכם סבלנות וזמן, זה בהחלט שווה, ובתחום הרווחה יש כמה וכמה עמותות גדולות שיש להם שלוחות חרדיות מעולות מבחינה גשמית ורוחנית.
2. אם לא מדובר בעמותה מהסוג הזה, כמו ששאלו כאן כבר גם על פותחת האשכול, מה זה 'עמותה'?
האנשים שעוסקים בנוער נושר, כולם ללא יוצא מן הכלל, עסקו בזה כמה שנים בפרטיות ובהתנדבות, וכשב"ה הצליחו והגדילו את היקף הפעילות היו צריכים להתמסד, אבל לא פותחים עמותה בתחום הזה עם כלים ורעיונות בלי מעשה, גם בנושא של תרומות, הדבר הראשון והבסיסי שמאפשר תורמים הוא עשייה, בשטח, שהוכיחה את עצמה, לא תוכניות וכלים.
3. בנוסף, עמותות מהסוגים הדומים לזה שהזכרתם הרי לא מפרסמות בעיתונים, כך שכדי לוודא באמת שאין עמותות משמעותיות שעוסקות בזה בציבור שלנו, יש לברר היטב מול בתי הרבנים העוסקים בצרכי ציבור, כמו הגר"י סילמן, הגר"מ קסלר ועוד.
4. יישר כח!! הלוואי שירבו אנשים כמוכם!!

בנימיני

משתמש מקצוען
אני אסביר את עצמי לטובת כולם.
לא מדובר בעמותה "רעיונית", שאז זה באמת מורכב ומסובך. (להלן: "העמותה למען הפיכת הכבישים בישראל לירוקים והפחתת זיהום אוויר בדרכים")
מדובר על עמותה שאמורה לעזור ולתרום לאנשים שמתמודדים עם קושי מסוים, בין חרדים בין חילונים. לא אמור להיות הבדל ביניהם. (להלן: "העמותה לאנשים שנפגעו מרכבים אוטונומיים בישראל")
העמותה אמורה לתת קודם כל מידע זמין, יכולת להיוועץ באנשי מקצוע מהתחום אונליין, וכמובן- פורום זמין ותומך של "נפגעים" נוספים.
(לא מדובר באמת בנפגעים וכל זה, כן? נטו להמחשה.)
כרגע קיימת עמותה חזקה מאד בנושא בציבור הכללי, ובקושי ארגון חסד אחד וחלש בציבור החרדי, שלא עונה לפחות על שני הצרכים הראשונים.
מתוך הבנה שמידע ואנשי מקצוע משותפים לכולנו, מה שנשאר זה רק לטפל בפורום האנושי.
ולכן האופציות הן כאלו:
1. להקים עמותה מאפס: לשלם עליה (דווקא הסכומים פה לא נורא גבוהים, ככה שזה פחות מרתיע אותי.), לתחזק אותה, להביא אליה אנשים (למה שיגיעו למקום בלתי מוכר?), להביא אנשי מקצוע בחינם (לא יקרה), להנגיש מידע, להקים אתר פעיל.
וגם: להרוויח מקום חרדי לחלוטין ללא חשש כלשהוא מחילוניות, "לקבל את הכסף", האחריות והשליטה מלאות.

2. להיצמד לעמותה קיימת: לא לשלם עליה, לדאוג לחברי קהילה אך ללא דאגה קיומית מהתחזוק שלה, להנות מכוח פרסום קיים שרק צריך הסבה למגזר, לקבל ייעוץ מאנשי מקצוע מהשורה הראשונה חינם, להנות ממידע זמין, לבדוק האם אפשר לפתוח דף מיוחד באתר הכללי שיהיה מיועד לחרדים ויפתח עבורם בסינונים.
וגם: לעבוד על סינון מאסיבי של כל התכנים, להביא אלפי אנשים לעמותה בלי התחייבות לכלום מצד האחראים, לצאת לדרך כשההגה לא בידיים שלי, להיות כל הזמן תחת ביקורת פנים.

עכשיו יותר ברור?
אשמח לעזרה.
מציע לפנות ולעניין את העמותה הרלוונטית
אם כי כדי להכניס אתכם לתוך העמותה דורש מידה רבה של אימון מצד עמותת האם כי זה דורש להעניק לכם הרשאות חתימה מסויימות ולקחת אחריות על ההתנהלות הכלכלית התרינה שלכם - דבר שבדרך כלל אנשים לא ישושו לעשות.
מה שכן יותר הגיוני זה שהעמותה הגדולה תסכים (אם ישתלם לה) לשתף פעולה עם העמותה הקטנה שתקימו למטרה זו בעסקת win win כלשהיא כך שלשני הצדדים תהיה תועלת.
אבל כאמור לשם כך יש לפנות אליהם ולעניין אותם בהצעה

ציפי-ה

נשארתי סקרנית בהחלט...
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אבל לא פותחים עמותה בתחום הזה עם כלים ורעיונות בלי מעשה, גם בנושא של תרומות, הדבר הראשון והבסיסי שמאפשר תורמים הוא עשייה, בשטח, שהוכיחה את עצמה, לא תוכניות וכלים.
רוצה רק לחדד, שלהחזיק כספי ציבור ולקבל תרומות ללא עמותה מסודרת יכול להיות בעיה פלילית
וכדי לגלגל כסף שאינו שלנו צריך מקום מסודר, להפקדות לגבית התשלומים וכדו'
ולכן, לפעמים כן שווה לפתוח עמותה ולדעת שמבחינה חוקית הענין הזה מסודר.
ואז יש אפשרות להתרים/לפעול/לשלם וכדו'

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
בתחום הרווחה יש כמה וכמה עמותות גדולות שיש להם שלוחות חרדיות מעולות מבחינה גשמית ורוחנית.
אשמח לקבל מידע עליהן, אם יש כזה זמין.
עמותות מהסוגים הדומים לזה שהזכרתם
מדובר על עמותה שהיא 100% בסדר מבחינה חרדית. הדוג' הנ"ל היו נטו להמחשה, כי אני בכל אופן מעדיפה לא לפרוס כאן את כל הקלפים.
הרעיון הוא לעמותה עבור צורך חיוני, לא בעייתי משום בחינה, בתחום שפשוט לא הרימו עדיין את הכפפה עבורו. לא תחום מוסתר, סודי וכדו'.
עסקו בזה כמה שנים בפרטיות ובהתנדבות
בעמותה הנ"ל אמור להיות קשר עם אנשים בוגרים, שצריכים סיבה מספקת כדי לחשוף ולהחשף. הם לא יעשו זאת בלי לקבל תמורה הולמת, שהיא בעיניי מידע מקצועי, אנשי מקצוע מלווים ומוניטין בתחום. לא מדובר על עמותה לצורך רעיוני, חיזוק רוחני וכדו'. מדובר על צורך בסיסי ממש, שהפלטפורמה עבורו אמורה להיות חרדית ותו לא.
לוודא באמת שאין עמותות משמעותיות שעוסקות בזה בציבור שלנו
מידיעה, אין.
יש אולי אחת או שתיים, ביתיות, שנותנות מענה חלקי כפי שכתבתי כבר קודם.

ואגב, אם כבר עוזרים לי פה כ"כ, אולי תדעו מה דעתכם: האם עדיף לפתוח משהו עצמאי או לנסות להתגבש עם העמותה או שתיים הקיימות בציבור החרדי, שפועלות בסגנון מאד "שטיבל", כלומר- הרבה חיזוק נפשי ורוחני, קצת דיבורים במיילים וכדו' ולא יותר,
או שעדיף ללכת בנפרד עם הקו המקצועי?
מאד חשוב לי לא לפגוע במי שהקימו את העמותה הנ"ל. למרות שהיא לא ממצה בכלל, אחרי הכל הם הרימו את הכפפה ואני ממש לא רוצה להרגיש שהגעתי במקומם או משהו.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
גם אני קופץ על הנושא:
יש לנו בית כנסת בלי עמותה, ופתחנו חשבון "נאמנות" לבית הכנסת.
בהתחלה זה זרם שנתיים שלוש או ארבע, ואז הבנק התחיל למרר לנו את החיים ולשאול כל הוצאה מאיפה היא ולאן היא הולכת ולמה היא נצרכת, וכו' וכו' ולאט לאט הוא חסם לנו עוד ועוד עד שעיקל לנו את כל החשבון.
וכל העוון שלנו הוא שאין לנו עמותה ואנחנו לא מוציאים הוצאות מסודרות עם קבלות (בגלל שגם כמה נותני שירותים לא רוצים לקבל מאתנו תשלום מסודר אלא רק מזומנים מתחת לשולחן).

לא נראה לי שהמחזור הוצאות שלנו יצדיק עמותה - זה בית כנסת קטן, יתכן שננסה להתחבר לעמותה של בית כנסת אחר.

חציל מתוק

משתמש רשום
גם אני קופץ על הנושא:
יש לנו בית כנסת בלי עמותה, ופתחנו חשבון "נאמנות" לבית הכנסת.
בהתחלה זה זרם שנתיים שלוש או ארבע, ואז הבנק התחיל למרר לנו את החיים ולשאול כל הוצאה מאיפה היא ולאן היא הולכת ולמה היא נצרכת, וכו' וכו' ולאט לאט הוא חסם לנו עוד ועוד עד שעיקל לנו את כל החשבון.
וכל העוון שלנו הוא שאין לנו עמותה ואנחנו לא מוציאים הוצאות מסודרות עם קבלות (בגלל שגם כמה נותני שירותים לא רוצים לקבל מאתנו תשלום מסודר אלא רק מזומנים מתחת לשולחן).

לא נראה לי שהמחזור הוצאות שלנו יצדיק עמותה - זה בית כנסת קטן, יתכן שננסה להתחבר לעמותה של בית כנסת אחר.
באיזו עיר?

נדרים פלוס

משתמש פעיל
שאלת וענית במשפט אחד. הבנק יודע שהסיבה שאתה לא פותח עמותה היא לא רק בגלל שאתה מתקמצן על העלויות, אלא גם בגלל אותם נותני שירותים שמעלימים מס. ואם יום אחד יפלו עליך, יפלו גם על הבנק שאיפשר לך ולהם את החגיגות.
הבנק לא כזה שומר חוק וצדיק, פשוט הוא יאכל אותה יחד אתך כשרשות המיסים תגיע יום אחד גם לדגי רקק כמוך. והיום הזה קרוב מאי פעם.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
שאלת וענית במשפט אחד. הבנק יודע שהסיבה שאתה לא פותח עמותה היא לא רק בגלל שאתה מתקמצן על העלויות, אלא גם בגלל אותם נותני שירותים שמעלימים מס. ואם יום אחד יפלו עליך, יפלו גם על הבנק שאיפשר לך ולהם את החגיגות.
הבנק לא כזה שומר חוק וצדיק, פשוט הוא יאכל אותה יחד אתך כשרשות המיסים תגיע יום אחד גם לדגי רקק כמוך. והיום הזה קרוב מאי פעם.
מה אתה מציע לי לעשות עכשיו, אותו אחד לא רוצה לעבוד מסודר. רק מזומנים או העברות לעמותות/חברות של חברים שלו.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
מה אתה מציע לי לעשות עכשיו, אותו אחד לא רוצה לעבוד מסודר. רק מזומנים או העברות לעמותות/חברות של חברים שלו.

העברה לחברות של החברים יכולה להירשם יפה מאוד בספרי העמותה. העיקר שתהיה כנגדה חשבונית מס/קבלה מאותה חברה של חברים.

(גם העברה לעמותה, בתנאים מסויימים, יכולה להירשם חוקית. אם העמותה ההיא מוציאה קבלה על שירות כנגד ההעברה, והמטרות תואמות את מטרות העמותה).

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה