נכתב ע"י פופקו;525674:רגע אני לא מבין משהו, אם אני רוצה לעשות לי לוגו ואני לא יודע אם הגרפיקאי יעשה לי משהו טוב זה מפחיד להתחייב תשלום מלא על משהו שאולי אני לא ישתמש איתו בכלל..
מה עושים?
נכתב ע"י פופקו;525697:אם תרצו לדעת - לדעתי זו אחת הסיבות שעסק שיש לו מזכירה שאומרת את המחירים, ולה לא אכפת מהם בכלל, כי היא רק המזכירה -העסק מצליח בדר"כ, ויוצר לו שם טוב, מקצועי, ולא של מתחילים.
נכתב ע"י שלמה;525712:יש לקוח שכבר החליט מי הגרפיקא/ית ובע"ה הוא יקבל גם לוגו שיענה לשביעות רצונו, רק שהוא לא סגור על סגנון של לוגו וכו' . כאן זה המקום המתאים ליצור לו כמה סקיצות של לוגואים, שממנו יבנה את הלוגו המבוקש. כך שבתשלום עבור הלוגו שהזמין, יגולם כל הנסיונות וכו'.
נכתב ע"י naamah;525735:ודאי שסקיצות הן חלק מתהליך העבודה הראוי והלגיטימי בין מעצב ללקוח.
אבל רק אחרי שנחתם חוזה עבודה ובמסגרת שיתוף הפעולה ביניהם, שעליו הלקוח משלם מחיר מלא.
כל השרשור עוסק כאן בנושא אחר - לקוח שטרם סגר על התקשרות עם המעצב ומבקש סקיצה חינם על מנת להתרשם אם "מתחשק לו" לעבוד עם המעצב.
נכתב ע"י פופקו;525749:אני לא מבין, התיק עבודות לא מספיק לו?, והוא רוצה עבודה פרטית לעצמו (שבמילים יפות נקראת -סקיצה) בלי לשלם???
תגידו אתם שמים לב כמה אהבלים אתם יוצאים?
אם עד היום הערכתי גרפיקאים (טובים), כנראה שממש לא נשארו עוד הרבה - וחבל.
נכתב ע"י naamah;525528:אין דבר כזה לא מעוניין לשלם.
יש מקצועות בהם משלמים על תוצר פיזי במידה וקונים אותו, ויש מקצועות בהם משלמים על העבודה שבוצעה, לא משנה אם שלמים עם התוצר הסופי או לא. עיצוב גרפי משתייך לחלק השני של המקצועות.
הבה נצייר מצב דמיוני בו שלום הבית של מר וגברת לופוחובסקי התערער, והם החליטו לפנות לייעוץ זוגי אצל יועץ מומחה, עליו קיבלו המלצות ממספר מקורות. הם יושבים אצל אדון יועץ מספר פגישות, מקבלים עצות חכמות פרי נסיונו רב השנים. כעבור מספר פגישות ועוד לפני זמן העברת התשלום, מר וגברת לופוחובסקי מחליטים, לא עלינו, להתגרש זה מזה.
אדון יועץ מגיש להם חשבונית על שירותיו, האם יסרבו לשלם רק מפני שבשרוה התחתונה, הייעוץ שלו לא הועיל להם לשקם את שלום הבית?
לא, זה לא יעלה על הדעת, נכון?
נכתב ע"י naamah;526237:לא הבנת.
וכנראה שזה בגלל שאתה לא עוסק בעיצוב אלא בעריכת וידאו.
בעריכת וידאו אין סקיצות, יש עבודה אחת וגמרנו.
בעיצוב גרפי, כחלק מתהליך העבודה הרצוי, הנכון והלגיטימי, מגישים ללקוח מספר סקיצות לבחירתו (לעיתים 2, לעיתים 3), מתוך הבנה שיש יותר מפיתרון אחד מושלם לבריף.
במקרים אחרים לא מגישים מספר סקיצות לבחירה, אבל מאפשרים ללקוח להגיד "מה שהצעת לא נראה לי מסיבות XYZ, בוא ננסה כיוון חדש". כמובן שבחוזה מראש מגדירים את מס' הסקיצות האפשרי, זה חייב להיות תחום ומוגבל ולא תהליך אינסופי.
כך עובדים מעצבים בכל העולם.
הקובלנה היא רק על אלה שמתחילים להנפיק סקיצות עוד לפני שנסגר חוזה.
ההבדל הוא שכאשר אנחנו במסגרת של חוזה חתום, בסופו של דבר הלקוח יהיה מחוייב לבחור את אחת הסקיצות שהגשנו, בעוד שללא חוזה הוא יכול לזרוק הכל לפח וללכת למעצב הבא שיעשה לו את זה בשקל תשעים.
נכתב ע"י אורה;525560:בלי לחוות דעה,
דווקא אני שמעתי שבאולמות יוקרתיים הלקוח מגיע ל"טעימות" לפני הזמנת תפריט לארוע. דהיינו הזוג מפנה ערב, ומגיע לאולם שם מגישים לפניו מכל ההצע שניתן להזמין. ההורים וגם החתן או הכלה טועמים מכל הסוגים ומחליטים מה להזמין, זה כולל יותר מתפריט של חתונה אחת... ואפשר לצאת משם שבעים למשך יומיים...
נכתב ע"י סטודנטית;529744:לטעימות באולם מוזמנים רק אחרי שסגרו אירוע!!!(ימים בודדים לפני האירוע)ואם יבטלו אותו ישלמו קנס.....לא כל מי שרוצה לברר על אירוע באולם מוזמן לטעימות!
נכתב ע"י ml2;529926:כל הרעיון של האשכול הזה הוא על סקיצות שהלקוח מקבל לפני שהוא סגר על חוזה.
אבל מה קורה אם חתמנו חוזה, אבל לא צוין במפורש כמות הסקיצות, כמו שקרה לי עם לקוחה שעיצבתי לה ספר, עשיתי לה 3 סקיצות שונות לכריכה, והיא לא אהבה שום דבר אח"כ עשיתי לה עוד 3 אחרים וגם אותם היא לא רצתה...
אני מצרפת פה דוג' לאימיילים שקיבלתי ממנה:
יש לך כח לנסות עוד משהו?
העיצוב הראשון שלך של הפרחים היה טוב יותר - רק לשנות צבעים. ואולי לא פרחים???
תנסי גוון ורוד יותר בהיר-יותר פסטלי, וגם הכיתוב בבורדו- ננסה גם גוון אחר?
האם ניסית גם את שאר התמונות? בתמונה זו אין אופי. אולי תנסי תמונה אחרת?
קיבלתי. הקודם יותר טוב. אבל אני עדיין לא מרוצה.
אתם מבינים? הלקוחה פשוט לא מרוצה!
יצא שעשיתי לה אולי 13 סקיצות ודוג' שונות!
בסופו של דבר היא בחרה משהו, אבל הרגשתי שהיא לא יצאה מספיק מרוצה. ומלכתחילה גם סיכמנו שאני יעשה את אותה כריכה גם באנגלית, אבל היא כבר לא חזרה אלי...
אז מה עושים? יש אפשרות להגיד ללקוח: סליחה התחרטתי המחיר הוא אחרת ממה שסיכמנו?
ומה עם תיקונים שלקוחות מבקשים אין ספור פעמים?
גם על זה צריך לחתום מלכתחילה?
ודרך אגב המחיר שלקחתי לה היה באמת נמוך, ממש לא הרגשתי שקיבלתי תגמול הולם על העבודה שלי, רק שאני פשוט בתחילת הדרך, למדתי את הלקח...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: