כללי לעצור את התופעה העצובה והמבישה

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
יש לי להוסיף עוד כהנה וכהנה מתחום העריכה...
גם אלי הגיע לקוח שרצה עבודה חינמית כדוגמה וכניסיון, ונדהם כשסירבתי. לבסוף נתרצה לשלם מחיר מופחת תמורת העבודה הניסיונית. עבודתי נשאה חן בעיני, אבל בהמשך האכילני הרבה קש וגבבה, והנצלנות שלו התגלתה כדפוס קבוע. שחה מאוחרת עם עמיתות שיקפה לי תמונה עגומה, לפיה בקש מכל אחת מהן פרויקט ניסיוני חינם אין כסף. היו פראייריות שהסכימו. לאלו שדרשו תשלום אמר לבסוף שהעבודה אינה נושאת חן בעיניו ובעילה זו סרב לשלם, מה שלא מנע ממנו את השימוש בפרויקטים שלהן!

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
אולי עדיף שבסמינרים יתחילו ללמד שיעורי התנהלות עסקית נבונה במקביל ללימודי הגרפיקה.
אני לא מאשים את הגרפיקאיות הצעירות שמתפתות לעבוד חינם. מה אפשר לצפות מבחורה צעירה חסרת ניסיון הן במישור המקצועי והן במישור העסקי.
הן עומדות מול הלקוח בלי שום כלים, מבלי לדעת כיצד מקיימים התקשרות עסקית הוגנת ותקינה בין לקוח לאיש מקצוע, ואז קורה הדבר היחיד שניתן לצפות שיקרה בסיטואציה כזו: הלקוח, שלנגד עיניו עומד האינטרס האישי שלו, מצליח לקבל עד חצי המלכות מבלי לשלם פרוטה ומבלי להתחייב לכלום.
ולא מדובר במקרים מיוחדים. מדובר בתופעה, תופעה שיש לה השפעה על כל השוק.
בוגרות הסמינר הצדיקות שלנו יוצאות מהסמינר עם ערכים חשובים של מוסר, צניעות, טוהר המידות והסתפקות במועט -- הישר למלתעותיהם הפעורות של בעלי המקומונים, מפיקי הדינרים ובעלי עמותות צדקה למיניהם.
עד שהן לומדות פרק בדיני עבודה (תוך מילוי כיסו של בעל מקומון כזה או אחר) ופרק נוסף בענייני התנהלות מול לקוחות (תוך עיצוב בהתנדבות של כמה עלונים ועימוד של ספר או שניים בחצי מחיר ובתשלומים), חולפות כמה שנים רעות. ולפעמים, כל זה לא עוזר. אני רואה כאן בפורום ניקים של נשים שכבר מחתנות ילדים ועדיין מתמודדות עם התופעות המכוערות האלה ולא הפנימו עדיין את הפער הקיים בין העולם הערכי הפנימי שלהם לבין כללי המשחק בעולם העסקי.

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכתב ע"י Shia;524742:
אולי עדיף שבסמינרים יתחילו ללמד שיעורי התנהלות עסקית נבונה במקביל ללימודי הגרפיקה.
אני לא מאשים את הגרפיקאיות הצעירות שמתפתות לעבוד חינם. מה אפשר לצפות מבחורה צעירה חסרת ניסיון הן במישור המקצועי והן במישור העסקי.
הן עומדות מול הלקוח בלי שום כלים, מבלי לדעת כיצד מקיימים התקשרות עסקית הוגנת ותקינה בין לקוח לאיש מקצוע, ואז קורה הדבר היחיד שניתן לצפות שיקרה בסיטואציה כזו: הלקוח, שלנגד עיניו עומד האינטרס האישי שלו, מצליח לקבל עד חצי המלכות מבלי לשלם פרוטה ומבלי להתחייב לכלום.
ולא מדובר במקרים מיוחדים. מדובר בתופעה, תופעה שיש לה השפעה על כל השוק.
בוגרות הסמינר הצדיקות שלנו יוצאות מהסמינר עם ערכים חשובים של מוסר, צניעות, טוהר המידות והסתפקות במועט -- הישר למלתעותיהם הפעורות של בעלי המקומונים, מפיקי הדינרים ובעלי עמותות צדקה למיניהם.
עד שהן לומדות פרק בדיני עבודה (תוך מילוי כיסו של בעל מקומון כזה או אחר) ופרק נוסף בענייני התנהלות מול לקוחות (תוך עיצוב בהתנדבות של כמה עלונים ועימוד של ספר או שניים בחצי מחיר ובתשלומים), חולפות כמה שנים רעות. ולפעמים, כל זה לא עוזר. אני רואה כאן בפורום ניקים של נשים שכבר מחתנות ילדים ועדיין מתמודדות עם התופעות המכוערות האלה ולא הפנימו עדיין את הפער הקיים בין העולם הערכי הפנימי שלהם לבין כללי המשחק בעולם העסקי.

מאה אחוז!!!!
וזה לא רק זה,
מה עם הענין שלצד כל ההשקעה ב-בעלך ילמד ואת תפרנסי,
אין שום הכוונה פרקטית לגבי ניהול חשבונות?
כמה מכן, הנשים, הגיעו לחיי עבודה ונישואים מבלי לדעת שום דבר על בנקים,
חסכון, ניהול נכון ועוד?
תגידו - שהבית ילמד...
אבל בפועל זה לא כך פעמים רבות, ופשוט חבל.
לצד אידיאלים צריך לתת כלים מעשיים.

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
דרך אגב,
זה לא שאני מתעקשת על עקרונותי בענין שהתחיל את האשכול בצורה נחרצת,
אם לקוח רציני ביקש ממני סקיצה למשהו קטן וודאי לי שנעבוד יחד,
אני לא תמיד דורשת תשלום.
צריך ללכת לפי הבנ"א שאיתו עובדים.
אם לא מכירים - כבדהו וחשדהו..

אוהב0ישראל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ואני חטפתי באתר הזה, גם ממנהל האתר, קיתונות של רותחין, כשאמרתי שהגענו למצב כל כך פרוץ בשוק הגרפיקאים, כשמוציאים לשוק העבודה גרפיקאים לחצאין, לשליש ולרביע, ולא מבחינת איכותם, אלא מבחינתם יחסם למקצוע: חלטורה, שתשלים לי הכנסה לאחר הכולל, חלטורה שבה אקנה מטרנה לתינוק, חלטורה שאיתה אממן את סגירת האוברדרפט.
כשהיחס לגרפיקה הוא כאל חלטורה, לא פלא שהמחירים יצנחו, הגרפיקאים יעבדו בחינם על "סקיצות", והמקצוע יתבזה יחד עם עוסקיו.

אני בטוח שאחטוף התקפות על דעתי זו.

אומר משהו על עצמי:
אני בפירוש לא עושה סקיצות. נקודה. 17 שנה אני בעולם הגרפיקה. מעולם לא עשיתי סקיצות. (ככל הזכור לי). אני מוביל קו מסוים שנראה לי מתאים, לאחר שיחה עם הלקוח, משפר באותו קו, ולא מתחרבש עם אלף ואחת פירושים לתורת הלקוח.
אם בא לקוח ואומר לי אני רוצה סקיצות, ואני רואה את הלקוח כאחד שרוצה ים של הגהות. אני בפירוש אומר לו: ידידי, העבודה בדרך שלי תעלה לך 150 ש"ח (לדוגמא), בדרך שלך העבודה תתחיל ב250 ש"ח ותסתיים בהרבה יותר, כאשר תשלם עבור כל הגהה והגהה תשלום נוסף ולא מבוטל.
רוב הלקוחות עושים את החשבון, ומעדיפים בדר"כ את הדרך שלי.
בדרך שלי - עבדתי על עבודה חצי שעה - שעה. לא היו לי עצבים. הלקוח לא בזבז זמן מיותר וכסף מיותר. לא 'מרחתי' אותו ב"סקיצות" להראות לו כמה אני מקצועי. עבודה יעילה ותכליתית נטו.
בדרך שלו - זה יקח ימים, התשלום ירקיע שחקים. כולנו נצא מעוצבנים. והוא (ואני) נרגיש שרימינו אחד את השני.... :)

קול-התור

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אז זהו, שיש לי תכנית בנויה ליזמות עסקית, גם לגרפיקה ויש סמינרים שאני מעבירה אותה בכיף מושלם...

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י אוהב0ישראל;524802:
ואני חטפתי באתר הזה, גם ממנהל האתר, קיתונות של רותחין, כשאמרתי שהגענו למצב כל כך פרוץ בשוק הגרפיקאים, כשמוציאים לשוק העבודה גרפיקאים לחצאין, לשליש ולרביע, ולא מבחינת איכותם, אלא מבחינתם יחסם למקצוע: חלטורה, שתשלים לי הכנסה לאחר הכולל, חלטורה שבה אקנה מטרנה לתינוק, חלטורה שאיתה אממן את סגירת האוברדרפט.
כשהיחס לגרפיקה הוא כאל חלטורה, לא פלא שהמחירים יצנחו, הגרפיקאים יעבדו בחינם על "סקיצות", והמקצוע יתבזה יחד עם עוסקיו.

אני בטוח שאחטוף התקפות על דעתי זו.

אומר משהו על עצמי:
אני בפירוש לא עושה סקיצות. נקודה. 17 שנה אני בעולם הגרפיקה. מעולם לא עשיתי סקיצות. (ככל הזכור לי). אני מוביל קו מסוים שנראה לי מתאים, לאחר שיחה עם הלקוח, משפר באותו קו, ולא מתחרבש עם אלף ואחת פירושים לתורת הלקוח.
אם בא לקוח ואומר לי אני רוצה סקיצות, ואני רואה את הלקוח כאחד שרוצה ים של הגהות. אני בפירוש אומר לו: ידידי, העבודה בדרך שלי תעלה לך 150 ש"ח (לדוגמא), בדרך שלך העבודה תתחיל ב250 ש"ח ותסתיים בהרבה יותר, כאשר תשלם עבור כל הגהה והגהה תשלום נוסף ולא מבוטל.
רוב הלקוחות עושים את החשבון, ומעדיפים בדר"כ את הדרך שלי.
בדרך שלי - עבדתי על עבודה חצי שעה - שעה. לא היו לי עצבים. הלקוח לא בזבז זמן מיותר וכסף מיותר. לא 'מרחתי' אותו ב"סקיצות" להראות לו כמה אני מקצועי. עבודה יעילה ותכליתית נטו.
בדרך שלו - זה יקח ימים, התשלום ירקיע שחקים. כולנו נצא מעוצבנים. והוא (ואני) נרגיש שרימינו אחד את השני.... :)

ידידי, אתה עושה סקיצות ועוד איך, אתה פשוט קורא לזה בשם אחר.
סקיצה היא תוצר שמוגש להתרשמות הלקוח ופתוח לשינויים.

אלא אם כן תאמר לי שהלקוח שלך, כל לקוח, מאשר תמיד ומיידית הורדה לדפוס של התוצר ששלחת, ללא שום שינוי, אזי אתה בהחלט עושה סקיצות.

סקיצות, אגב, הינו מונח מקצועי שמשמש כל מעצב באשר הוא, כלל מעצבי על.
המונח נובע מתוך ההבנה שעיצוב הוא תהליך שמבשיל בשלבים, לא מגיעים לתוצאה הסופית והמוגמרת בבת אחת. לשלבים באמצע קוראים סקיצות.
בעיניי זה חלק מלהיות מקצוען.

again

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נכתב ע"י Shia;524700:
אני לא יודע מה אתם רוצים מהבנאדם?
ככה נהוג ומקובל בכל תחום.
הייתי צריך לרצף את הדירה שלי, הזמנתי רצף, הוא ריצף לי חדר אחד בתור סקיצה, זה לא מצא חן בעיני. לקחתי רצף אחר, יותר זול...

גם הרופא שיניים שלי עשה לי סתימה אחת בתור סקיצה, חינם!
בסוף החלטתי לדחות את שאר הטיפול להזדמנות אחרת.

וממש היום במאפיה, ביקשתי כמה רוגלך מהמוכר, בתור סקיצה כמובן, מה הוא אומר לי החצוף הזה? תשלם! ... אתם שומעים? "תשלם" הוא אמר! זרקתי לו את הכסף בפנים... למאפיה הזו אני לא נכנס יותר.

חזק!!!
את הקטע הזה אני מדפיסה לשעת הצורך....:)

אוהב0ישראל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נעמה - הדגש היה על סקיצות ברבים. אני לא עושה כמה סקיצות לאותה עבודה ואז נותן ללקוח לבחור. אני מסכים איתו על קו מסוים לעבודה והקו לא משתנה, למעט תיקונים באותו קו עצמו.

Aאילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
לא נותר לי אלא לצרף את התכתובת העלובה שקיבלתי מלקוח

שבוע טוב וחודש מברך
אם זה בסדר מבחינתך מקובל עלינו ענין התשלום
אך בתנאי שהלוגויים והבלנקים ימצאו חן בעינינו
ובמידה ולא אז אנו מתחייבים לא להשתמש אבל גם שלא לחייב אתנו
בברכה

אחרי שהסברתי שלא מקובל עלי, הוא שולח לי:

אני רוצה לראות כמה סקיצות עם הלוגו והבלנק הנושא את שמינו לפני שאני מתחייב בכל אופן זה לא שקל שתיים ...
אם אתה רוצה אני מוכן לשלם עבור הסקיצות בלבד במידה ולא לקחתי כלום 200 ש"ח

:( :eek: :cool:

yochi000

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י Shia;524700:
אני לא יודע מה אתם רוצים מהבנאדם?
ככה נהוג ומקובל בכל תחום.
הייתי צריך לרצף את הדירה שלי, הזמנתי רצף, הוא ריצף לי חדר אחד בתור סקיצה, זה לא מצא חן בעיני. לקחתי רצף אחר, יותר זול...

גם הרופא שיניים שלי עשה לי סתימה אחת בתור סקיצה, חינם!
בסוף החלטתי לדחות את שאר הטיפול להזדמנות אחרת.

וממש היום במאפיה, ביקשתי כמה רוגלך מהמוכר, בתור סקיצה כמובן, מה הוא אומר לי החצוף הזה? תשלם! ... אתם שומעים? "תשלם" הוא אמר! זרקתי לו את הכסף בפנים... למאפיה הזו אני לא נכנס יותר.

אני לא חושבת שעיצוב זה ריצוף, רפואת שיניים, אפיה וכו'. אם בכל הדברים לעיל, אתה יודע לקראת מה אתה הולך. (בחרת אתה את הריצוף, אתה יודע מה תהיה התוצאה. בחרת רופא שיניים, אתה יודע שמעכשיו השן לא תכאב יותר)
בעיצוב יש אין סוף אפשרויות והלקוח לא יודע ולא יכול אפילו לנחש מה תהיה התוצאה והאם הוא יאהב אותה.
אני מאמינה שכל לקוח שבחר בך מכל סיבה שהיא שלם עם החלטתו אבל זו בהחלט זכותו לבקש לראות סקיצה ולפסול אותה במידה וזה לא התאים.
נכון, זה מעצבן, מקומם! קרה לי היום פעם ראשונה בהסטוריה שלי. כעסתי על הלקוח, אבל בשורה תחתונה הבנתי אותו.

שמואל בזנסון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י Aאילה;524899:
לא נותר לי אלא לצרף את התכתובת העלובה שקיבלתי מלקוח

שבוע טוב וחודש מברך
אם זה בסדר מבחינתך מקובל עלינו ענין התשלום
אך בתנאי שהלוגויים והבלנקים ימצאו חן בעינינו
ובמידה ולא אז אנו מתחייבים לא להשתמש אבל גם שלא לחייב אתנו
בברכה

אחרי שהסברתי שלא מקובל עלי, הוא שולח לי:

אני רוצה לראות כמה סקיצות עם הלוגו והבלנק הנושא את שמינו לפני שאני מתחייב בכל אופן זה לא שקל שתיים ...
אם אתה רוצה אני מוכן לשלם עבור הסקיצות בלבד במידה ולא לקחתי כלום 200 ש"ח

:( :eek: :cool:

שומו שמיים, ירושלים תתן קולה, תזדזעז הארץ ומלואה.

אין דבר כזה.

ראית תיק עבודות? ראית יכולות שלי? אתה מעוניין? כן? כן. לא? לא.
מה זה לפני שאני מתחייב? חוצפן.
אני נותן לך כמה דוגמאות, וניתן לבקש תיקונים ושיפוצים. וכן, אתה מתחייב.

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
יוכי - זה ממש ממש לא מדויק...
בחרנו שיש מעולה בצבע הרצוי,
שמענו הרבה המלצות על האיש-שיש שלקחנו,
העבודה היתה מלאת פגמים.
?

yochi000

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י pr;524909:
יוכי - זה ממש ממש לא מדויק...
בחרנו שיש מעולה בצבע הרצוי,
שמענו הרבה המלצות על האיש-שיש שלקחנו,
העבודה היתה מלאת פגמים.
?

יפה, את בעצמך ענית. השיש שבחרנו היפה יפה ורצוי, היה בו מלא פגמים - זו באמת סיבה למה לבקש עבודה חדשה או לא לשלם! פגמים זה משהו שרואים, זה לא משהו ש"לא אוהב את זה" "לא התחברתי לזה" "לא זרמתי עם זה".
אני לבעל מלאכה שעושה לי עבודה עם פגמים - לא משלמת! ולא רק אני....

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י yochi000;524904:
אני לא חושבת שעיצוב זה ריצוף, רפואת שיניים, אפיה וכו'. אם בכל הדברים לעיל, אתה יודע לקראת מה אתה הולך. (בחרת אתה את הריצוף, אתה יודע מה תהיה התוצאה. בחרת רופא שיניים, אתה יודע שמעכשיו השן לא תכאב יותר)
בעיצוב יש אין סוף אפשרויות והלקוח לא יודע ולא יכול אפילו לנחש מה תהיה התוצאה והאם הוא יאהב אותה.
אני מאמינה שכל לקוח שבחר בך מכל סיבה שהיא שלם עם החלטתו אבל זו בהחלט זכותו לבקש לראות סקיצה ולפסול אותה במידה וזה לא התאים.
נכון, זה מעצבן, מקומם! קרה לי היום פעם ראשונה בהסטוריה שלי. כעסתי על הלקוח, אבל בשורה תחתונה הבנתי אותו.

את טועה.
אין שום סיבה בעולם שאדם יידרש לעבוד "על תנאי" זו איוולת נוראית.
אני יכול להביא לך דוגמאות אחרות שאולי יהיו דומות יותר לגרפיקה (איפור, צילום אירועים, מוזיקה לאירועים) אבל הדוגמאות זה לא הנקודה.
אם למישהו קשה להחליט איזה איש מקצוע לבחור, עליו לבקש המלצות, תיק עבודות וכו' כדי לבחור באדם המתאים לביצוע העבודה. אבל ברגע שהלקוח הזמין עבודה, עליו לשלם עליה, גם אם הוא לא לגמרי שלם/"מתחבר"/"זורם" עם התוצאה.

כמובן שמעצב טוב יודע גם להתאים את עצמו לדרישות הלקוח ולספק לו תוצאה לשביעות רצונו.
לצורך כך, יש לעבוד באופן מסודר מול הלקוח, כך ניתן לצמצם את הסיכוי שהלקוח לא יהיה מרוצה.
אחת הנקודות החשובות היא תהליך הזמנה מסודר שבו מבוארים ומפורטים לפרטי פרטים הדרישות והציפיות מהעיצוב. רצוי בצירוף דוגמאות לעיצובים אחרים בסגנון הרצוי.
בנוסף, צריך להיות מוסכם גובה התשלום ותנאיו. (ומומלץ שזה יכלול סכום כלשהו כמקדמה)

בכל אופן, אין שום הצדקה לבקש מאף אחד לעבוד "על תנאי" אין לזה שום מקבילה בשום תחום והדברים פשוטים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכ

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה