את ידעת כמה בחורות רווקות תימניות טובות! אני מכירה?לדעתי לבנים,
(מהמגזר התמני)
את ידעת כמה בחורות רווקות תימניות טובות! אני מכירה?לדעתי לבנים,
(מהמגזר התמני)
בלת"ק.בעקבות דיון שהיה לי עם אחותי-שיש לה בבית בן ובת בשידוכים
צפה ועלתה השאלה:
למי קל או קשה יותר בשידוכים? לבן או לבת?
אשמח לשמוע את דעתכם, וציינו השתייכות/מגזר.
אחר כך אכתוב את המסקנות והדעה של שתינו גם.
ממתי? מאדם וחוה כבר?מסתבר.
ממ... טעיתי?
חייתי בתקופת אדם וחווה?ממתי? מאדם וחוה כבר?
נו נוכתוב בגמרא מפורש שאשה מוכנה להתפשר הרבה העיקר להתחתן, זה יותר קריטי בשבילה.
לעומת בחור שעושה לפעמים חשבון אם המוצעת כרגע עדיפה מאשר להישאר רווק עד ההצעה הבאה...
אז ברור שלאשה יותר קשה בשידוכים כי מלכתחילה אין לה רף גבוהה
וגם היא לוקחת יותר קשה כל שידוך שמתחיל ולא מסתיים, זה מאד מלחיץ אותה.
או שבחור לא מתמיד מאוד, מסומןמה זה אומר, שהסמינרים מצליחים יותר מהישיבות או שפשוט להיות בחורה טובה לא כ"כ קשה כמו להיות בחור טוב, או גם וגם.
בדיוק הפוך...יש צדדים לפה ולפה...
לבנות קשה -כמו שאמרו הרבה - כי אין הרבה בחורים טובים
ולבנים קשה כי אין להם משהו מסודר לעשות הם נמצאים בישיבה ומחכים להתחתן ומשנה לשנה החברים מתחתנים הם לומדים יותר לבד בקיצור חיים לגמרי את חיי הרווקות
לעומת בת , יוצאת לעבוד רב היום יוצאת לקניות חברות משפחה וכו היא הרבה יותר יכולה למלאות את היום שלה בדברים שמענינים אותה.
כשחבר של בחור מתארס כולם חווים את זה איתו וממילא מרגישים יותר את החסר של בת זוג ושואלים את עצמם מתי אני?
אני חושבת שסה"כ בחור ובחורה שנמצאים פרק זמן זהה בשידוכים לבחור קשה יותר.
באמת יותר קשה למי שפחות בנויבדיוק הפוך...
בן חי בישיבה בבועה עם החברה.. וגם כשהחברה מחתנים יש אחרים ומקסימום עוברים למיר
בת בבית של ההורים לבד.. החברות מתחתנות אחת אחת ועסוקות בבעל.. גם בעבודה בד"כ מסביבה נשים נשואות ולא פניות ליציאות
אישה לא מתחתנת בשביל כלכלה, לא אז וגם לא היום.נו נו
בעבר כלכלת האישה היתה תלויה בבעלה.
היום זה רחוק משם.
לבחורות בהחלט יש רף גבוה, וכאן הבעיה, כי מרבית הבחורים לא עונים עליו.
הפוךבלת"ק
לבנות אמור להיות יותר קל לסגור שידוך, כי להיות בחורה טובה זה לא מאמץ גדול כמו להיות בחור טוב, ולכן לכל בת יש כמה הצעות מבחורים שירצו להשתדך.
אבל מה שקורה, זה שהבנות מחפשות את השפיץ של הישיבה, כאשר אין באמת עדיפות אצל הבחורה הזאת יותר מחברה לכתה.... ולכן אין לה גם סיבה לרדת מהדרישה הזאת, ולכן הן מורידות כל הצעה שהיא לא הכי טובה, וזה מה שמוביל שיש בנות כאילו מעוכבות.
אבל בעצם אם 2 הצדדים היו פחות דורשים תנאים, הרי שיש המון בנים שמחפשים שידוכים, ויסכימו לסגור ממש מהר עם בחורות רגילות...
מקווה שדבריי מובנים...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: