טור דעה למה תתראו?

חכמלוג

משתמש פעיל
ולכן רוב מוחלט מתושבי טבריה הצביעו לראש העיר הכי אנטישמי שהיה כאן אי פעם, זה שהסיסמה הראשית שלו הייתה שימנע מהחרדים להגיע לעיר. ואלמלא חכמתו של דרעי וטיפשותו של אותו האיש, היינו סובלים ממנו מרורות עד כה.
אז לא, רוב מוחלט של טבריה בחרו במועמדים שקיבלו תמיכה מהחרדים,
אלא מאי, במקום שהחרדים ילכו יחדיו עם אותו מועמד שעפ"י כל הנתונים, של כל הצדדים במקום, הלכו חלק עם מועמד א וחלק עם מועמד ב, מה שקרה הוא שקובי (שאגב כבר החל את הקמפיין שלו) קיבל 40% מהקופה ושני האחרים 30% כ"א.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אני לא יודע האם חריש נקראת פריפריה לענין עבודות
אבל אצלנו יש ביקוש מטורף לגננות, מורות, בעיר ומסביב
{העירייה מידי כמה ימים שולחת הודעה להורי הגנים שהיום אין גן היות ויש מחסור בגננות}
הייטק וכד' יש צמוד אלינו את פארק התעשיה קיסריה אוטובוס ישיר קו 160 15 דק ' נסיעה
בתוך העיר עדין יש מחסור בתעסוקה אבל מסביב יש המון ביקוש לכל סוגי העבודות
חריש איננה פריפריה, נקודה!

לא במרחק (קרובה מחדרה)
לא במחירים (יקרה יותר מחיפה)
לא בתשתיות (יותר חדש מאלעד)
לא בתעסוקה (יותר קרוב מביתר)
ולא בגודל החרדים (15% מתושבי העיר, יותר מרחובות)

בקיצור, העיר הזולה ביותר במרכז.

אני אומר את זה לך כמתווך החרדי המוביל בעיר, ולא איכפת לי שכולם כאן יישמעו (ויש כאן הרבה "כולם", תאמין לי):

אתם לא מתחרים עם ערי הפריפריה, כי אז אתם הכי יקרים, אלא במרכז, ואז אתם הכי זולים, במקום להיקרע בדירה יד שניה בית שמש אפשר לגור בדירת פאר חדשה בארבעת אלפים שח פחות כל חודש למשכנתא. מי שהיה לו הרבה שכל שמע את זה ממני לפני חומש וזכה, מי שיש לו היום שכל עובר לשם עכשיו.

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
חריש איננה פריפריה, נקודה!

לא במרחק (קרובה מחדרה)
לא במחירים (יקרה יותר מחיפה)
לא בתשתיות (יותר חדש מאלעד)
לא בתעסוקה (יותר קרוב מביתר)
ולא בגודל החרדים (15% מתושבי העיר, יותר מרחובות)

בקיצור, העיר הזולה ביותר במרכז.

אני אומר את זה לך כמתווך החרדי המוביל בעיר, ולא איכפת לי שכולם כאן יישמעו (ויש כאן הרבה "כולם", תאמין לי):

אתם לא מתחרים עם ערי הפריפריה, כי אז אתם הכי יקרים, אלא במרכז, ואז אתם הכי זולים, במקום להיקרע בדירה יד שניה בית שמש אפשר לגור בדירת פאר חדשה בארבעת אלפים שח פחות כל חודש למשכנתא. מי שהיה לו הרבה שכל שמע את זה ממני לפני חומש וזכה, מי שיש לו היום שכל עובר לשם עכשיו.
אני רק יתקן בבחירות החרדים ש"ס וג' קיבלו יותר מ20% קולות בעיר..

ולגבי המחירים בקרוב ממש הולך לצאת מחיר למשתכן של כ500 דירות בפרויקט חדש בכניסה לעיר בסמוך מאוד לשכונה החרדית אבני חן במחירים של כ1.250.000 לדירת 4 חדרים כך ששוה לעקוב לזכאים במחיר למשתכן..
(ויש גם מענק 40K לזוכים בעיר)

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
ולגבי המחירים בקרוב ממש הולך לצאת מחיר למשתכן של כ500 דירות בפרויקט חדש בכניסה לעיר בסמוך מאוד לשכונה החרדית אבני חן במחירים של כ1.250.000 לדירת 4 חדרים כך ששוה לעקוב לזכאים במחיר למשתכן..
(ויש גם מענק 40K לזוכים בעיר)
כמה קומות יהיה הבנין?

נח זאב

משתמש צעיר
לגבי זה שראש עיר חילוני לא רוצה את החרדים אני ממש מזדהה איתו, למה שירצה אוכלוסיה שמקבלת 90% הנחה בארנונה, יש כאן מישהו חושב שמי שרכש דירה בשנתיים האחרונות בבני ברק או מודיעין עילית צריך הנחה? יש לי רעיון שאת ההנחה בארנונה ימדדו לפי התלושים שהציגו לבנק כדי לקבל משכנתא.
אני בעד שיקבלו הנחה בארנונה, ושהעיריות בערים החרדיות יסגרו את אגף התרבות וישוו את התנאים של הגננות של העמותות לגננות של העיריה.
אבל למה אני צריך לשלם 10.000 ש"ח כל חודש מיסים וארנונה וביטוח לאומי, והשכן שלי שמקמבן עם היח"ד על הגג לא משלם כלום ועוד מקבל יותר ממני???
ולכן הפיתרון הוא רק ערים חרדיות, ולהפסיק לחלום שראש עיר כפר יונה יקבל אותנו.
כן, כנראה שגם אנחנו החרדים לפעמים סובלים מנחיתות שמביאה אותנו לשנאת עצמינו.
להגיד שאתה לא מעוניין במישהו שמצבו הסוציואקונומי נמוך זה גם מגעיל ולא לגיטימי בעיני, העניים לא זכאים לגור?
זה כמו שהוא יגיד שהוא לא מקבל זקנים.
מי שחושב שהחרדי מלעמעלה מכניס וחי יותר טוב ממך, אתה מוזמן להחליף איתו ולהגיע לכולל, לא צריך להיות גאון גדול לראות את הצימצום הכלכלי והעלויות המטורפות של האברכים.
וכנראה שתורה היא ערך עליון יותר מכסף ולכן החרדים במבחן התוצאה ייתכן ומשלמים פחות מיסים ממך, אם כי זה בין כה לא טיעון מדויק כי כל עני משלם פחות ממך, ואם כן אתה כובל על זה שהוא בחר להיות עני, וע"ז אני עונה לך שתורה היא ערך גבוה יותר מכסף.
ודרך אגב אלעד זוכה במשך כמה שנים רצוף בתחרות העיר הנקיה
ושוב ערכים חשובים יותר משחקים לנו לפני הניקיון, למשל ילדים, היכולת לשמור על ניקיון כשיש הרבה לדים זה מאוד קשה, הליכלוך החוא של ברכה, בשונה מצואת כלבים.
שלא נדבר על האוכלוסיה החילונית (בהכללה כמובן) שהיא מלוכלכת (בדיבו ובמעשים) לכלוך הרבה יותר משמעותי וחמור.
אם לא הבנתי במשהו את כוונתך מתנצל מראש

ייד

משתמש מקצוען
יש לי שאלה קצת מקנטרת אבל אשמח לתשובה בכנות
למה שאני ירצה לעבור לגור בעיר חרדית עוד אחת מ בני ברק, ביתר, אלעד קרית ספר ועוד שהשחיתות שם חוגגת ולא מעניין שם באמת אף אחד בעירייה או המועצה רוחת התושב או צרכיו כיון שבכל מקרה כולם יצביעו לו בבחירות בגלל שזה עיר חרדית ואתה חרדי אז למי תצביע
לעומת זה בערים מעורבות כל הנציגים החרדים נלחמים כביכול נגד החילונים על תקציבים הקצאות ועוד כדי להראות שהם עובדים מה שלא קורה בערים חרדיות ששם מי שמקורב מקבל ומי שלא שיחפש מי שיעזור לו ?
התשובה מתחלקת לשני חלקים
א. מי שבקיא יכול לומר לך שההתהלות החרדית היא בבואה של ההתנהלות החילונית וכל השיטות הגיעו מהם,
אתה פשוט מבין את ה״שפראך״ החרדי וקולט את העוקץ ואת הקריצה מהר, ואתה לא מבין את השפה המכובסת החילונית
ב. הסיבה האמיתית שאנחנו גרים בעיר חרדית זה לא בשביל כסף, לא הקצאות, ובטח לא הופעות...
אנחנו רוצים לגור בסביבה נקיה כדי לשמור על עצמינו כי חז״ל גזרו גדרי הרחקות מיוחדים מעמי הארץ כדי שלא נתערב עמהם, ואנחנו מצווים להתרחק מהם כדי לא להיגרר אחריהם, והתנהלות הפוליטיקקאים שהיא בהחלט מכוערת אבל זה מחיר טן מול הרוח ששל המגורים בסביבה נקיה יותר.

תשב"ר

משתמש פעיל
אני מדבר על סגנון הבנייה, שזה בגדר ונשמרתם.

את המשכנתא הוא משלם מהביטוח לאומי שהוא הוציא על הילדים שלו, וגם יש לו תו נכה על הרכב, אל תדאג כל המשפחה בריאים בגוף בנפש.
  • מקנאה לא תבוא לשום מקום, חוץ מלהנחיל לבניך שנאת חינם.
  • לשנות את דרכי התנהגותו גם אם הם הכי נבזים שיש לא תצליח ואי"ז תפקידך!
  • מציע לך להתמקד בעצמך וביכולותיך, מכתיבתך ניכר כי הנך אדם מוכשר, תוכל להגיע להישגים ולכספים רבים לכלכל משפחתך בכבוד.
  • בהצלחה רבה

אלי @@@

משתמש מקצוען
התשובה מתחלקת לשני חלקים
א. מי שבקיא יכול לומר לך שההתהלות החרדית היא בבואה של ההתנהלות החילונית וכל השיטות הגיעו מהם,
אתה פשוט מבין את ה״שפראך״ החרדי וקולט את העוקץ ואת הקריצה מהר, ואתה לא מבין את השפה המכובסת החילונית
ב. הסיבה האמיתית שאנחנו גרים בעיר חרדית זה לא בשביל כסף, לא הקצאות, ובטח לא הופעות...
אנחנו רוצים לגור בסביבה נקיה כדי לשמור על עצמינו כי חז״ל גזרו גדרי הרחקות מיוחדים מעמי הארץ כדי שלא נתערב עמהם, ואנחנו מצווים להתרחק מהם כדי לא להיגרר אחריהם, והתנהלות הפוליטיקקאים שהיא בהחלט מכוערת אבל זה מחיר טן מול הרוח ששל המגורים בסביבה נקיה יותר.
לא דיברתי על להתערבב עם חילונים רח"ל אבל לא חסר קריות חרדיות בכל הארץ עם נציגים מעולים שדואגים להם והסביבה שלנו אפילו יותר נקייה מהרבה ערים חרדיות למי שמכיר את אלעד בערב שבת אצלנו זה לא קורה וכמובן שאין ונדליזם בערב שבת כמו בני ברק ולא שריפת אוטובוס וכו

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
להגיד שאתה לא מעוניין במישהו שמצבו הסוציואקונומי נמוך זה גם מגעיל ולא לגיטימי בעיני, העניים לא זכאים לגור?
א. כמובן שיש הבדל ענק בין מי שהוא עני וזקן מחוסר ברירה, לבין מגזר שלם שבוחר מרצון לחיות בעוני.
ב. האם אתה מסכים שיבואו לגור בעירך החרדית חילונים וערבים?

כתב עט

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
התשובה מתחלקת לשני חלקים
מסכימה עם החלק הראשון.
עם החלק השני ממש ממש לא.
כאחת שגרה עד לפני כמה חודשים בעיר מעורבת בצפון, וחזרה לגור במרכז, בשכונה חרדית טהורה,
לצערי הרב אני יכולה להגיד שסביבה נקיה וחרדית יותר היתה דווקא בעיר המעורבת....
היום אני יכולה למצוא 5-6 ילדים שיכולים להתאים לרוח הבית שלנו מכל גן בו הילדים לומדים, ושם יכולתי למצוא אולי 5-6 ילדים שאינם מתאימים לרוח הבית שלנו...
המצב בערים החרדיות כיום הוא בכי רע.
מעדיפה לגור באותו בנין עם שכן מסורתי חמדמד, מאשר עם משפחה "חרדית" שאבדה מזמן את ההגדרה הזו.

הקה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לא יודעת אם עמנואל נקראת פריפריה- מחירים, תחבורה, מספר תושבים, רמת חיים- כן. מרחק- לא.
אבל אצלינו אני יכלה להגיד שרוב המשפחות לפחות אחד ההורים עובד. בכל מיני עבודות- ביקוש גבוה מאוד למעונות, חינוך מיוחד, גנים. יש מספר אזורי תעשיה גדולים באזור, ובאופן כללי- מי שלא מפונק מוצא עבודה- כמעט לכל מקום יש הסעות.
אולי הפתרון הוא באמת מקומות כמו עמנואל- קרית גת מערב- אותו רעיון, חריש, רק צריך עוד הרבה מקומות כאלו- לא מידי במרכז- שהמחירים ישארו נמוכים, אבל מספיק קרוב

רק מילים טובות

משתמש פעיל
אי אפשר לעשות שזה לא יהיה חריש. תמיד אם תיתן דברים טובים מידי יכול כל חילוני לקנות, בדיוק כפי שקרה בחריש ובעוד מקומות. לפעמים גם אנחנו נאלצים לעשות זאת בחוסר ברירה בכיוון ההפוך...

יש רק דרך אחת להקים עיר חרדית נטו: לשים אותה במיקום שחילונים לא יירצו.

עיין שם

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
חרדים ממודיעין עילית שלא רוצים חילונים בעירם, מה הם?
חזזזק
משום מה כל פעם שלא רוצים את החרדים מקבלים קריאות של גזענות
ועל זה צריך לומר "טול קורה מבין עיניך"

או במילים פשוטות-כל אחד אוהב לחיות עם האנשים שדומים לו
גם האשכנזים לא רוצים ספרדים וגם הספרדים לא רוצים אשכנזים(לא משנאה חלילה ,אלא פשוט תרבות אחרת)
וגם מזרוחניקים לא רוצים חרדים וכנ"ל הפוך
וגם צולים פחות מסתדרים עם פתוחים ומודרנים

ובקיצור עולם מגוון ענק וגדול
וכל אחד צריך למצוא את מקומו

רק מילים טובות

משתמש פעיל
חזזזק
משום מה כל פעם שלא רוצים את החרדים מקבלים קריאות של גזענות
ועל זה צריך לומר "טול קורה מבין עיניך"

או במילים פשוטות-כל אחד אוהב לחיות עם האנשים שדומים לו
גם האשכנזים לא רוצים ספרדים וגם הספרדים לא רוצים אשכנזים(לא משנאה חלילה ,אלא פשוט תרבות אחרת)
וגם מזרוחניקים לא רוצים חרדים וכנ"ל הפוך
וגם צולים פחות מסתדרים עם פתוחים ומודרנים

ובקיצור עולם מגוון ענק וגדול
וכל אחד צריך למצוא את מקומו
אני בעד
אבל הבעיה שלא הקימו עשרות שנים ערים חרדיות בטענה שעדיף שיגורו בערים כלליות
ומצד שני גם שם לא רוצים שנבוא

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
אני גר בעיר מעורבת אבל נולדתי וגדלתי בבני ברק ואת האמת תרבות לא ראינו אף פעם בזמני בכל אופן היום זה קצת יותר תחבורה ראינו איך נראים האוטובוסים העומס הכלים עצמם ועוד וכמובן שלמיטב ידיעתי רוב נשות האברכים עובדות ברמת גן כמובן בגבול בני ברק ובגבעת שמואל ועוד כי בבני ברק אין הרבה תעסוקה
לא מבין את כל האנשים שמתלוננים על הערים החרדיות
מי שרוצה לגור בעיר חרדית מוכן "לשלם את המחיר"
והמחיר הוא -א.צפיפות ב.לכלוך(כמובן שלא מוחלט אבל שאף אחד לא יצפה לניקיון ברמה של רמת אביב ג בתל אביב)
ג.חריגות בנייה ועוד ועוד

ובתמורה מקבל
א.קהילה ב.מוסדות ג.חברה תורנית איכותית (על כל המתשמע פחות חשיפה לתרבות החוץ תרבות הרחוב תרבות
השקר וכו ) ד.מקוואות בתי כנסיות ועוד ועוד

מי שהולך למקומות מעורבים כמו נניח רעננה אז הוא יקבל את כל העוהע"ז
הרבה יותר ירוק נקי גדול בלי חריגות בנייה
אבל מאידך הסביבה היא אחרת וברור שכל בר דעת יעדיף שילדיו יגדלו באזור כמו בני ברק
הרבה הרבה יותר מאשר ברעננה(למרות שגם שם יש חרדים)
בקיצור אי אפשר לקבל גם את העוה"ז וגם את העוה"ב ביחד
בדיוק רק תיכנסו לקול הלשון ותשמעו
איפה אשמח אם תביא קישור לשם
כן, כנראה שגם אנחנו החרדים לפעמים סובלים מנחיתות שמביאה אותנו לשנאת עצמינו.
זה לא אותו דבר כמו לא לקבל זקנים
כי החרדים לא עובדים מבחירה מערך עליון(בניגוד לזקנים שעבדו בעברם ועכשיו כבר לא)
ואני מבין מאוד (למרות שחולק עליו ומרחם עליו מבחינתי הוא תינוק שנשבה)
את החילוני שלא רוצה לגור ליד חרדי שמבחירה לא הולך לעבוד
ושואב כסף כמו שכן יוצא לעבוד

אני בעד
אבל הבעיה שלא הקימו עשרות שנים ערים חרדיות בטענה שעדיף שיגורו בערים כלליות
מה שיקרה בסוף (לפי מה ששמעתי מפרופסור אחד מקרית אונו(ברח לי השם)
שאמר שזה יוביל אולי באיזה שלב לקרבות רחוב כשלא יהיה מנוס והחרדים ייכנסו בע"כ לערים חילוניות
כפי שקרה בעבר בקרית יובל ובמעלות דפנה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה