טור דעה למה תתראו?

שולמן נדל"ן - חריש

יעוץ. מכירה. השכרה.
מנוי פרימיום
כפי שכתבתי, עניין התעסוקה (ורמת החיים) הוא אכן החלק הכי כואב במחירים שמשלם אברך שהולך לגור רחוק.

ניסיתי -ואני אדגיש את כעת - להבדיל בין אברך אידיאליסט ליטאי שהולך לגור בירוחם ומחליט מראש (כמובן בעצה אחת עם רעייתו) שהם מואסים בחיי העולם הזה ורוצים רק ללמוד. זה משהו אחד ואשריו.

אך יש את הרוב, ואצל החסידים זה רובא דרובא, שאחרי כמה שנים רוצים גם לחיות וזה קשה, מאוד.

הוזמנתי פעם לערד, כנהגו דאז של הרב קסלר, לדבר בעניין חיזוק למתקשים בפרנסה, בליל ניטל (אין לי כח להסביר לליטאים מה זה, תחפשו בגוגל) הגענו לשם והיו שם לדעתי איזה חמש מאות אברכים, כלומר הנושא הזה מטריד מאוד במקומות הללו, וכל הכבוד לעסקנים שבאמת עושים כל מה שיכולים.

ובאמת עושים: הרב יוטקובסקי למשל, האבא של עפולה, דאג להבאת חברת תקשוב להקמת מוקד טלפוני שעובדות שם עשרות נשים מהאיזור (זה במגדל העמק שנמצאת בדיוק עשר דקות מעפולה ומנוף הגליל בו זמנית).

הייתי למשל פעם במפעל של שימורים בחצור ופגשתי שם כמה וכמה אברכים חסידי גור על פס הייצור.

כלומר, הדברים הללו קורים, אבל במינון נמוך מידי.

השאלה מה החכים יכולים לעשות?

זה לא פשוט בכלל, משום שכבר היום ניתנות הטבות מס מפליגות במיוחד במקומות הללו. דברים שיכולים להגיע למיליונים רבים למפעל, אך הבעייה היא שהחכמים יודעים לנצל את זה ולברוח יום אחרי. אם זו הבעייה אז אפשר להחמיר קריטריונים.

אני באמת לא יודע, זו באמת בעייה קשה מאוד (אחד האחיינים שלי עזב את הפריפריה משום שאשתו היא מוסמכת כמטפלת רגשית והאברכים הצדיקים של אותה עיר לא מבינים שצריך לשלם 150 שח לפגישה).

אדרבה, תנו רעיונות ונעלה אותם איפה שצריך אם נוכל.

הבו עצה הלום.
אני לא יודע האם חריש נקראת פריפריה לענין עבודות
אבל אצלנו יש ביקוש מטורף לגננות, מורות, בעיר ומסביב
{העירייה מידי כמה ימים שולחת הודעה להורי הגנים שהיום אין גן היות ויש מחסור בגננות}
הייטק וכד' יש צמוד אלינו את פארק התעשיה קיסריה אוטובוס ישיר קו 160 15 דק ' נסיעה
בתוך העיר עדין יש מחסור בתעסוקה אבל מסביב יש המון ביקוש לכל סוגי העבודות

במה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
עימוד ספרים
עריכה תורנית
עימוד ספרים
מי אמר שלא, אנחנו נגייר אותם !!!
הבעיה שאתה אומר את זה גם שאתה בא לעיר חילונית.
וזה סיבה ממש ממש מוצדקת שאנשים לא ירצו שחרדים יבואו לעיר שלהם.
ברגע שנשנה את הגישה הזו לגישה של חיה ותן לחיות, זה יפתור את רוב הבעיות.

שימי הכבאי

משתמש מקצוען
קצת הומור
תזרום...

ייד

משתמש מקצוען
אנחנו לא רוצים לגור לידם,
אין על זה חולק!
אין שום היגיון להכריח שני אוכלוסיות עם תרבויות שונות לגור יחד.
בשביל זה צריך ערים נפרדות לחרדים,
כבר עשר שנים שכל התכנון של ערים לחרדים מוקפא,
ומכאן מצוקת הדיור הקשה.

סוניה

משתמש מקצוען
כאחת שגרה בטבריה,
הדיון הזה לא רלוונטי לכל פריפריה
החילונים פה מאוד מכבדים ושמחים בציבור החרדי הצעיר שמעיר את העיר ומעניק לה עדנה,
מפתח את העסקים ואת העיר, כמה התחבורה הציבורית השתפרה מאז שהחרדים הגיעו,
והאכלוסיה החילונית פה ענייה ומשתמשת הרבה בכל מה שהוזילו להם החרדים- תח"צ נגיש, צרכניות רבות ומתחרות.
גם מקומות עבודה לא חסר- מניסיון, יותר קל למצוא פה עבודה מאשר בבני ברק.

אלי @@@

משתמש מקצוען
יש לי שאלה קצת מקנטרת אבל אשמח לתשובה בכנות
למה שאני ירצה לעבור לגור בעיר חרדית עוד אחת מ בני ברק, ביתר, אלעד קרית ספר ועוד שהשחיתות שם חוגגת ולא מעניין שם באמת אף אחד בעירייה או המועצה רוחת התושב או צרכיו כיון שבכל מקרה כולם יצביעו לו בבחירות בגלל שזה עיר חרדית ואתה חרדי אז למי תצביע
לעומת זה בערים מעורבות כל הנציגים החרדים נלחמים כביכול נגד החילונים על תקציבים הקצאות ועוד כדי להראות שהם עובדים מה שלא קורה בערים חרדיות ששם מי שמקורב מקבל ומי שלא שיחפש מי שיעזור לו ?

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
יש לי שאלה קצת מקנטרת אבל אשמח לתשובה בכנות
למה שאני ירצה לעבור לגור בעיר חרדית עוד אחת מ בני ברק, ביתר, אלעד קרית ספר ועוד שהשחיתות שם חוגגת ולא מעניין שם באמת אף אחד בעירייה או המועצה רוחת התושב או צרכיו כיון שבכל מקרה כולם יצביעו לו בבחירות בגלל שזה עיר חרדית ואתה חרדי אז למי תצביע
לעומת זה בערים מעורבות כל הנציגים החרדים נלחמים כביכול נגד החילונים על תקציבים הקצאות ועוד כדי להראות שהם עובדים מה שלא קורה בערים חרדיות ששם מי שמקורב מקבל ומי שלא שיחפש מי שיעזור לו ?
אחרי שתגור בעיר מעורבת(כמוני למשל)
תראה עד כמה , עם כל השחיתויות הם מצליחים לתת יותר לתושבים
בכל התחומים: תרבות, תח"צ, תעסוקה, וכו'
כי בעיר חילונית הנציגים צריכים להילחם על הבייסיק של שמירת שבת וכו'
וכמובן שאין שום הקצאות למוסדות באותה רמה כמו עיר חרדית כי כל דבר צריך להילחם עם רוב שאינו כזה.

TYPE:{programmer}

משתמש סופר מקצוען
כמה אירועי תרבות לחרדים הפיקה עיריית טבריה בשנה החולפת?
וכמה אירועי תרבות הפיקה עיריית אלעד בשנה החולפת?
תעשו לבד את החשבון....
@אלי @@@
ברור שהם פועלים יותר,
אבל הם לא מצליחים יותר....

חבובצ'יק

משתמש פעיל
יש סיפור ידוע שמסופר על הבעש"ט הקדוש, שבאחד ממסעותיו הזדמן לו בדרך איזה נהר, והוא החליט לרדת לטבול בה. מסביב היו שם כמה ערלים שבאו להתרחץ בנהר וזה גרם לכך שהבעל שם טוב צריך כל הזמן לשמור שהערלים לא יגעו בו ולא יטמאו אותו ח"ו, באמצע הטבילות שומע הבעש"ט את אחד הערלים אומר לחברו תיזהר אל תיגע ביהודי שלא יטמא אותך, שמח הבעש"ט מאוד על שמעכשיו הוא כבר לא יצטרך כ"כ לחשוש מהם כי הם בעצמם כבר לא יגעו בו.

אני חושב שלהתחבר לאינם שומרי תורה ומצוות מצריך זהירות מוגברת וברגע שהם אלו שמתרחקים מאתנו זה דבר שאפשר לברך על זה.

חומר למחשבה

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
כאחת שגרה בטבריה,
הדיון הזה לא רלוונטי לכל פריפריה
החילונים פה מאוד מכבדים ושמחים בציבור החרדי הצעיר שמעיר את העיר ומעניק לה עדנה,
מפתח את העסקים ואת העיר, כמה התחבורה הציבורית השתפרה מאז שהחרדים הגיעו,
והאכלוסיה החילונית פה ענייה ומשתמשת הרבה בכל מה שהוזילו להם החרדים- תח"צ נגיש, צרכניות רבות ומתחרות.
גם מקומות עבודה לא חסר- מניסיון, יותר קל למצוא פה עבודה מאשר בבני ברק.
ולכן רוב מוחלט מתושבי טבריה הצביעו לראש העיר הכי אנטישמי שהיה כאן אי פעם, זה שהסיסמה הראשית שלו הייתה שימנע מהחרדים להגיע לעיר. ואלמלא חכמתו של דרעי וטיפשותו של אותו האיש, היינו סובלים ממנו מרורות עד כה.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
יש סיפור ידוע שמסופר על הבעש"ט הקדוש, שבאחד ממסעותיו הזדמן לו בדרך איזה נהר, והוא החליט לרדת לטבול בה. מסביב היו שם כמה ערלים שבאו להתרחץ בנהר וזה גרם לכך שהבעל שם טוב צריך כל הזמן לשמור שהערלים לא יגעו בו ולא יטמאו אותו ח"ו, באמצע הטבילות שומע הבעש"ט את אחד הערלים אומר לחברו תיזהר אל תיגע ביהודי שלא יטמא אותך, שמח הבעש"ט מאוד על שמעכשיו הוא כבר לא יצטרך כ"כ לחשוש מהם כי הם בעצמם כבר לא יגעו בו.

אני חושב שלהתחבר לאינם שומרי תורה ומצוות מצריך זהירות מוגברת וברגע שהם אלו שמתרחקים מאתנו זה דבר שאפשר לברך על זה.

חומר למחשבה
סיפור יפה. תודה. אני שמעתי מהרב מילר שכשהיה נער במנהטן היה שם שיכור שחור שישב בתוך זוהמתו (ניו יורק מלאה בכאלו) וכל פעם שיהודי היה עובר, הוא היה צועק לו "יהודי מלוכלך"...

עולם כמנהגו נוהג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
ולכן רוב מוחלט מתושבי טבריה הצביעו לראש העיר הכי אנטישמי שהיה כאן אי פעם, זה שהסיסמה הראשית שלו הייתה שימנע מהחרדים להגיע לעיר. ואלמלא חכמתו של דרעי וטיפשותו של אותו האיש, היינו סובלים ממנו מרורות עד כה.
עכשיו סתם תקע כבודו נתון שלא קשור להלך רוח של העיר כמו שיודע כל מי שמגורר בעיר, הסיפור של קובי..., לא שיקף בכלל את ההלך רוח בעיר, זה שיקף קמפיין דיגיטלי והוצאת הזקנים לתעסוקה ביום הבחירות...

כבודו מוזמן לוודאות את הנכתב לפני שכותב.

אלי @@@

משתמש מקצוען
אחרי שתגור בעיר מעורבת(כמוני למשל)
תראה עד כמה , עם כל השחיתויות הם מצליחים לתת יותר לתושבים
בכל התחומים: תרבות, תח"צ, תעסוקה, וכו'
כי בעיר חילונית הנציגים צריכים להילחם על הבייסיק של שמירת שבת וכו'
וכמובן שאין שום הקצאות למוסדות באותה רמה כמו עיר חרדית כי כל דבר צריך להילחם עם רוב שאינו כזה.
אני גר בעיר מעורבת אבל נולדתי וגדלתי בבני ברק ואת האמת תרבות לא ראינו אף פעם בזמני בכל אופן היום זה קצת יותר תחבורה ראינו איך נראים האוטובוסים העומס הכלים עצמם ועוד וכמובן שלמיטב ידיעתי רוב נשות האברכים עובדות ברמת גן כמובן בגבול בני ברק ובגבעת שמואל ועוד כי בבני ברק אין הרבה תעסוקה

אלי @@@

משתמש מקצוען
כמה אירועי תרבות לחרדים הפיקה עיריית טבריה בשנה החולפת?
וכמה אירועי תרבות הפיקה עיריית אלעד בשנה החולפת?
תעשו לבד את החשבון....
@אלי @@@
ברור שהם פועלים יותר,
אבל הם לא מצליחים יותר....
טבריה ואלעד זה לא השוואה תעשה בין אלעד לאשקלון או פת ותראה לפי נפח החרדים באוכלוסיה מה הם קיבלו

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
אני גר בעיר מעורבת אבל נולדתי וגדלתי בבני ברק ואת האמת תרבות לא ראינו אף פעם בזמני בכל אופן היום זה קצת יותר תחבורה ראינו איך נראים האוטובוסים העומס הכלים עצמם ועוד וכמובן שלמיטב ידיעתי רוב נשות האברכים עובדות ברמת גן כמובן בגבול בני ברק ובגבעת שמואל ועוד כי בבני ברק אין הרבה תעסוקה
לא מכירה את בני ברק משום כיוון
אבל אני גרתי בביתר , ובא נגיד
שרק המקוואות איפה שאני גרה עכשיו המצב מגעיל!
וזה משהו שבעיר חרדית אין בכלל שאלה שמשאבים אמורים להיות מופנים לדבר הזה
ובעיר מעורבת צריך להילחם בשביל זה.
בעיר חרדית יש הקצאה לבתי כנסת, חיידרים ישיבות כמובן שלא מספיק וגם עם הרבה פרוטקציות
אבל בעיר מעורבת אפשר רק לחלום על זה.
אולי אני באמת באה מביתר שזו עיר מוצלחת יחסית
ולכן ההשוואה לא נכונה...........

TYPE:{programmer}

משתמש סופר מקצוען
דווקא נכנס לב"ב, בהדרגה.
ע"ע מגדלי ב.ס.ר ושות'
זה יותר הגיוני מלפתוח מרכז תעסוקה לנשים ברח' עזרא, לדג'

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה