טור דעה למה תתראו?

HennyS

משתמש מקצוען
זה נכון לגבי השכר הנמוך יחסית (לגבי יוטקובסקי הוא לא מרוויח מזה שקל - לצערי) הוא אשר נאמר כאן: הסטייל הזה מתאים לרוב הציבור החרדי אך לא לכולו. יש הבדל גדול בין מי שגדל/ה בהר נוף לבין השכנים שלי בקרית ספר, כאן במודיעין עילית לא הייתה מסעדה עד שהגיעו למאה אלף תושבים, וגם אחר כך כל המסעדות הם צמודי אולמות, שזה לא באמת השקעה. כלומר: אנשים שארוחת ערב המפוארת ביותר שאכלו זה בחומוס אליהו, הם יכולים בהחלט לגור בעפולה ולעבוד תמורת 39 שח ועוד לחוש מאושרים עלי אדמות (הם באמת, תאמינו לי). שווה.

אבל מי שגדל על הסושי של רוממה או הפיצה שמנת של הר נוף תהיה לו/ה באמת בעייה בסגנון חיים כזה. אז בשבילו יש את העניין של הרכב הפרטי עם דירת פנטהוז שבחיים הוא לא היה חולם על זה במרכז, והמחיר שהוא משלם זה עוד קצת נסיעה כל בוקר. שווה.
לא יודעת על מה אתה מדבר, במדינה שאני חיה בה, גם בלי פיצה שמנת וסושי, צריך הרבה מאוד כסף כדי לגמור את החודש- שכירות/משכנתא, ארנונה, מים, חשמל, גז, ועד בית, שכר לימוד, צהרונים, מעון, הסעות, קופת חולים וביטוח בריאות. כל זה עוד לפני שנשמנו החודש :cautious:. תוסיפו לזה קניות בסופר, נעלים לילדים, השלמות של בגדים לילדים (גם אם מקבלים יד שניה מחברים/ משפחה), ואולי השנה נרשום את X לחוג? כל החברים שלו הולכים... ולפעמים טיפול שיניים וכו'.
בקיצור, גם בלי אוכל מוכן, עוזרת, והוצאות רכב השכר הנמוך של עבודה בטלפנות לא מספיק.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
יכול להיות שהם בכלל לא התכוונו שישווקו 20 אחוז מכל פרוייקט לחרדים, אלא ש20 אחוזים מהסך הכללי של כמות השיווקים יהיה לחרדים.
אגב אני שמעתי 15 אחוז
אין לי מושג, הכל מבוסס על מה שהיה כתוב, אין לאף אחד משהו רשמי ביד.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
זה נחמד ל10 שנים הראשונות.
איך מפרנסים משפחה עם 8 ילדים ממשכורת של אברך ומוקדנית שירות?
איך מחתנים ילדים?
אישה כזו תמצא את עצמה בגיל 40, עם שכר מינימום, ואפס יכולת להתקדם.
זה לא מדוייק. יש קידום רב לאחמ"שית ואח"כ לסגנית וכו' יש לי חבר שאשתו עובדת בטלמקרטינג שזה דבר קצת שונה אבל קצת דומה והיא מרוויחה בין עשרים לשלושים אלף לחודש כי היא הפכה במשך השנים להיות המנהלת של כל המוקד.

אבל באופן כללי ברור שזה נכון שעל זה אמרו חזל פת במלח וכו' - כך היא דרכה של תורה. לא עניות אבל בהחלט הסתפקות שבתוך ההסתפקות

רק מילים טובות

משתמש פעיל
רעיון גאוני: לפצל את כסיף ל500 יישובים. אבל כמו כל הרעיונות הללו, זה טוב עד שיבוא חילוני אחד ויעתור לבימ"ש, ומה לדעתך בימש יפסוק? הוא יקבל את החלוקה המלאכותית?
אולי אפשר ליצור רצף של ישובים קטנים בצורה כזו שמבחינת דיור זה יהיה באמת ישובים שונים אבל מבחינת תחבורה ותעסוקה יהיה להם מרכז אחד

אשר לב

סופר, עורך וקופירייטר
פרסום וקופי
@עו"ד נתן רוזנבלט
האם העסקנים שבעם מודעים לכך שיש חלקים נרחבים מבני הדור הצעיר, בסביבות גילאי ה-30, שעובדים ומתפרנסים ומשוועים לחיות ברחבות, בוילות, ברוגע, לגדל את הילדים בסביבה רגועה ולצאת מה'קבורה בקומות' שנגזרה עליהם ועלינו?

נערך לאחרונה ב:

רק מילים טובות

משתמש פעיל
@עו"ד נתן רוזנבלט
האם העסקנים שבעם מודעים למשיכה העזה שיש לחלקים נרחבים מבני הדור הצעיר, בסביבות גילאי ה-30, שעובדים ומתפרנסים ומשוועים לחיות ברחבות, בוילות, ברוגע, לגדל את הילדים בסביבה רגועה ולצאת מה'קבורה בקומות' שנגזרה עלינו?

נערך לאחרונה ב:

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
תאמין לי שהרב גוטרמן לא היה מוותר על שקל אם לא שהוא היה מקבל אותו ממקום אחר...
אני שמעתי את גוטרמן אומר חד וחלק בפורומים מקצועיים (לא בתקשורת....) שאין היתכנות להקמת ערים חרדיות בלבד, כי זה לא מחזיק כלכלית. ולכן אגב הוא מקדם פרויקט אזור עסקים משותף עם עיריית מודיעין.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
@עו"ד נתן רוזנבלט
האם העסקנים שבעם מודעים למשיכה העזה שיש לחלקים נרחבים מבני הדור הצעיר, בסביבות גילאי ה-30, שעובדים ומתפרנסים ומשוועים לחיות ברחבות, בוילות, ברוגע, לגדל את הילדים בסביבה רגועה ולצאת מה'קבורה בקומות' שנגזרה עליהם ועלינו?
בסקר דיור של המכון הישראלי לדמוקרטיה, לפני כשנה, יצא שהציבור החרדי יותר מכל הציבורים האחרים מעדיף ערים על פני מושבים. גם כששואלים ברמה התיאורטית של מה החלום שלך, רוב המגזר שואף לעירוניות.

רק מילים טובות

משתמש פעיל
אין היתכנות להקמת ערים חרדיות בלבד
יש כמה וכמה ערים חרדיות וב"ה לא פשטו רגל עד היום
ולכן אגב הוא מקדם פרויקט אזור עסקים משותף עם עיריית מודיעין.
מצוין אפשר להקים עוד ערים חרדיות עם אזורי עסקים

בסוף אנחנו צריכים לגור איפשהו ובערים חילוניות לא מוכנים לקבל אותנו

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
מצוין אפשר להקים עוד ערים חרדיות עם אזורי עסקים
כמו שהוא הסביר, ועם בסיס מוצק לדבריו, זה יעבוד רק אם אזור העסקים יביא עסקים מעיר שאינה חרדית.
כמו בני ברק ומגדלי ב.ס.ר וכל הסביבה של אזור תחנת הרכבת.
זה עובד מצויין בבני ברק שיושבת בלב גוש דן ומרושתת תחבורתית עם כל הסביבה, זה פחות יעבוד בעיר 'בועה'.

במה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
עימוד ספרים
עריכה תורנית
עימוד ספרים
כמה אחוזים בכלל מהציבור החרדי (נשים וגברים) עובד בהייטק???

זה לא משנה כמה אחוזים עובדים בהייטק.
ברגע שיש סכום נכבד של אנשים\נשים שמרוויחים הרבה מבחוץ, זה גורם שכל שאר בעלי העסקים ירוויחו יותר.
יהיה לאנשים יותר כסף למותרות שיגרמו לפתיחה של עוד עסקים שגם להם יהיה כסף והם גם ירצו עוד קניות וכו', יהיה תחרות ופרסומאים ירוויחו, וכמובן צריך רו"ח לכולם וכו' וכו'.
אם אין את ה20-30 אחוז שמכניסים את הכסף לציבור, כל השאר גם יהיו מובטלים.

רמיזא

משתמש מקצוען

יש כיום אלפי דירות בתכנון לציבור החרדי לשיווק בתקופה הקרובה נוף הגליל 3200 עכו 1800 במכרז שאמור לצאת כל יום, באלעד יש עוד כמה מאות וגם בעמנואל ועוד, כך שגם אם ח"ו הממשלה הנוכחית היתה נשארת היה מספיק דירות לחרדים.
כבודו מתכחש לעצמו באותו הודעה, מצד אחד יש אלפי דירות לציבור החרדי, ומצד שני אף ראש עיר לא רוצה אותנו שזה אומר שאין דירות,
אף אחד לא יכול להתכחש למצוקת הדיור הנוראה שיש לציבור החרדי, שרוצים לגור קרוב להורים קרוב לקהילה, במחירים שפויים, יעידו על כך מאות ההודעות פה בפורום.
אבל למה אני צריך לשלם 10.000 ש"ח כל חודש מיסים וארנונה וביטוח לאומי, והשכן שלי שמקמבן עם היח"ד על הגג לא משלם כלום ועוד מקבל יותר ממני???
מה הקשר בין ב"ל ומיסים ליחידת דיור שזה ארנונה ?
בכל פרוייקט ניגשים קבלנים חרדים שמציעים מחירים מופרזים על הקרקע, ואז הם רצים להתראיין שיש מצוקה מאוד קשה בציבור החרדי,
ולמה בציבור החילוני יש גם עליה מטורפת במחירי הדיור ?
ראש עיר חילוני לא רוצה את החרדים אני ממש מזדהה איתו, למה שירצה אוכלוסיה שמקבלת 90% הנחה בארנונה,
בעצם אפשר להצדיק גם את היטלר, תבדוק טענותיו היו נכונות בכמה דברים,
מה לעשות אנו חיים במדינה דמוקרטית שמגיע לכלל האזרחים זכויות שוות, ואם למשפחה חרדית מגיע 90 אחוז הנחה בארנונה כי יש להם הרבה ילדים, ולכן ראש עיר לא מסכים שהם יגורו בתוך עירו בגלל זה, הוא שווה ערך להיטלר.

נערך לאחרונה ב:

רמיזא

משתמש מקצוען
אני מדבר על סגנון הבנייה, שזה בגדר ונשמרתם.

את המשכנתא הוא משלם מהביטוח לאומי שהוא הוציא על הילדים שלו, וגם יש לו תו נכה על הרכב, אל תדאג כל המשפחה בריאים בגוף בנפש.
האם כל הערים החרדיות נראות כמו עזה (גם ביתר ? אלעד ? מודיעין עילית ?)
לגבי מה שכתבתם על הדרך שהוא משלם משכנתא, איך אתה יודע שזה לא נכון, האם זה הכללה לציבור החרדי או מדובר במקרה ? האם משפחה חד הורית קיים אצלינו ?

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
לכאורה פלא למה לא קם עדיין ארגון התנדבותי שיעסוק בהשמה תעסוקתית
לפי הרמב"ם זה מעלה יותר גדולה מקופת העיר

יש כבר את 'תמך' שמקדם בעלות עסק עצמאי,
הם עושים עבודת קודש
יש להם תורם שמסבסד את הכל

ושנים אני טוען שהם עושים צדקה יותר גדולה מקופת העיר...

יש עוד כמה כאלו:
כיון, מטי, מפתח.
וגם קרן קמח שמחלקת מלגות

פרוגפרוגנדה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אני שמעתי את גוטרמן אומר חד וחלק בפורומים מקצועיים (לא בתקשורת....) שאין היתכנות להקמת ערים חרדיות בלבד, כי זה לא מחזיק כלכלית. ולכן אגב הוא מקדם פרויקט אזור עסקים משותף עם עיריית מודיעין.
הוא חזר בו מאז מידיעה הוא אמר שערים חילוניות לא מוכנות לקבל חרדים
וזה בלתי ישים

רק מילים טובות

משתמש פעיל
יש כבר את 'תמך' שמקדם בעלות עסק עצמאי,
הם עושים עבודת קודש
יש להם תורם שמסבסד את הכל

ושנים אני טוען שהם עושים צדקה יותר גדולה מקופת העיר...

יש עוד כמה כאלו:
כיון, מטי, מפתח.
וגם קרן קמח שמחלקת מלגות
ועדיין אנשים אומרים שאין עבודה בפריפריה...
אולי צריך ארגון שיתמקד בזה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה