טור דעה למה תתראו?

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אני מדבר על סגנון הבנייה, שזה בגדר ונשמרתם.

את המשכנתא הוא משלם מהביטוח לאומי שהוא הוציא על הילדים שלו, וגם יש לו תו נכה על הרכב, אל תדאג כל המשפחה בריאים בגוף בנפש.
מי שמוציא ביטוח לאומי על ילדיו הבריאים איננו בריא בנפשו...

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
זה לא הנושא כאן ואני גם חושב שכל בר דעת מבין שלא עושים דבר כזה בשביל בצע כסף, בנוסף מניסיוני הדל כל אחד כזה לא נעצר ב1500 שח אלא ימצא מהר מאוד עוד ילד חולה ועוד אחד, ובסוף ייתפס ויישב בכלא. (היו לי לקוחות כאלו, איש מהם לא גמר בטוב)

ר. המוסד

משתמש מקצוען
אני אלמד בכולל המקומי ואשתי תעבוד היברידית... פעם בשבוע נסתדר עם תח"צ העוברת בכביש הראשי הקרוב לכניסה לישוב..
יש נסיעות לאירועים, להורים, לקניות, לרופאים, עוד ועוד
אפילו החרדים שמתגוררים בערים בפריפריה מעידים שקשה להם.

אני חושב שהמפתח לפתרון מצוקת הדיור זה פתרון מצוקת התחבורה הציבורית!
לא יתכן שלחילונים יש אוטובסים ריקים מנוסעים
בזמן שהחרדים צריכים להתחנן לאוטובוס מסכן בפריפריה

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען

נתון מעניין שגיליתי השבוע:

על האוטובוס הראשון מחריש לבני ברק היו צריכים להקיא דם. (למרות שמקלב היה סגן השר).

אבל להגדיל את מספר האוטובוסים ברגע שיש קו? זה קל: פשוט הגישו בקשה וקיבלו לחנוכה שמונה (נס חנוכה אמרנו?) קווים ביום.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אני אלמד בכולל המקומי ואשתי תעבוד היברידית... פעם בשבוע נסתדר עם תח"צ העוברת בכביש הראשי הקרוב לכניסה לישוב..
הנושא הזה עלה כמה פעמים.
צריך להבדיל בין אם היישוב של אברכי כולל, שאז באמת לא צריכה להיות בעייה. לבין אם היישוב מבוסס על עובדים שאז גם לא צריכה להיות בעייה כי לכולם יש רכב.

אני אתן דוגמאות ליישובים כאלו שמאוד הצליחו וחבל על דאבדין:

חזון יחזקאל (החלק של סלונים)

הקריה החרדית ירוחם

עמנואל של פעם

תפרח (גם היום)

ועוד

בכל המקרים הללו, מדובר באברכים יקרים שיושבים ולומדים וכולל מה לי הכי מה לי התם. ולא איכפת להם שאין להם אוטובוס כי הם לא צריכים להגיע לשומקום.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
זה בתנאי שהאישה שלהם לא עובדת.
לא כולנו מוכנים להפוך לדרומיים עניים.
התכוונתי לסוג הזה של האנשים. אשריהם ואשרי חלקם. לגבי עבודות: בדרך כלל העבודה דואגת להסעת נשים מרוכזת. כך למשל יוצאים טנדרים כל בוקר מחזון לקרית גת ומירוחם לדימונה ובהן נשים עובדות בשכר סביר. אך כמובן זה לא מיועד למי שרוצה חיי עושר , קשה להגיע משם לקרית אריה או להרצליה פיתוח כל בוקר.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען

אחיינית שלי גרה בעפולה, יומחד הגיעה לחתונה שלנו בירושלים ואיחרה את האוטובוס האחרון, היה קשה ויקר והיו צריכים לקחת מונית נדמה לי 400 שח. אבל אז עשיתי חשבון שגם בבית שמש זה יכל לקרות ואז היה עולה 180 שח, כלומר שילמה חד פעמי 220 שח על כך שחסכה מיליון שח אז זה שווה...

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
התכוונתי לסוג הזה של האנשים. אשריהם ואשרי חלקם. לגבי עבודות: בדרך כלל העבודה דואגת להסעת נשים מרוכזת. כך למשל יוצאים טנדרים כל בוקר מחזון לקרית גת ומירוחם לדימונה ובהן נשים עובדות בשכר סביר. אך כמובן זה לא מיועד למי שרוצה חיי עושר , קשה להגיע משם לקרית אריה או להרצליה פיתוח כל בוקר.
OK
זה כבר נשמע יותר טוב אחרי ההסתייגות
מהכרות עם אחד מהמושבים שהזכרת, מדובר במשפחות שחיות חיי דחק, בלי בסיס כלכלי הגיוני.
לרובינו: עדיף לקחת משכנתא, ולעבוד בעבודה שתכסה אותה, מלהיתקע במושב דרומי הרחק, חסרי יכולת להתפרנס.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
OK
זה כבר נשמע יותר טוב אחרי ההסתייגות
מהכרות עם אחד מהמושבים שהזכרת, מדובר במשפחות שחיות חיי דחק, בלי בסיס כלכלי הגיוני.
לרובינו: עדיף לקחת משכנתא, ולעבוד בעבודה שתכסה אותה, מלהיתקע במושב דרומי הרחק, חסרי יכולת להתפרנס.
אנחנו הרי בפורום חרדי, אז אספר כאן סיפור:

לפני כמה חודשים ביקרתי אצל הצדיק המופלא הרב לוי שליט"א חבר מועצג"ת וראש ישיבת שכר שכיר, שאלתיו איך הגיע לנתיבות והוא סיפר לי, שהוא למד בכולל בבני ברק, ורצה ללמוד חומר מסויים והראש כולל סרב, הוא ניסה בכוללים אחרים וסרבו, עד שמישהו אמר לו שבנתיבות בדיוק נפתח כולל שלומדים בדיוק את החומר הזה. אז הוא החליט לנסוע לשנה אחת עד שיסיים את המסכת ולחזור לבני ברק. מכאן לשם עברו חמישים שנה והוא אחד מגדולי הדור.

הוא סיים את סיפורו באומרו שהוא חייב את חייו לאותו ראש כולל שסרב לו ללמוד מה שהוא רצה, אחרת הוא היה כמו כולם שם. לדבריו דווקא ההגעה לנתיבות של אז, מנותק מכל העולם, אין חתונות ובר מצוות של האחיינים של האשה, דווקא זה הפך אותו למה שהוא היום.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה