טור דעה למה תתראו?

רק מילים טובות

משתמש פעיל
רעיון גאוני: לפצל את כסיף ל500 יישובים. אבל כמו כל הרעיונות הללו, זה טוב עד שיבוא חילוני אחד ויעתור לבימ"ש, ומה לדעתך בימש יפסוק? הוא יקבל את החלוקה המלאכותית?
לא התכוונתי מלאכותית אלא אמיתית
למה שלא כל חסידות קטנה תקים ישוב,
כמו שעשה הרב מנדלסון בזמנו בקוממיות

רק מילים טובות

משתמש פעיל
אני לא בטוח כמה זה לגיטימי, כי זה שאנחנו לא רוצים אותם זה פשוט מחשש שישפיעו על ילדינו (כפי שאכן קרה בכמה מקומות וד"ל) אבל זה שהם לא רוצים אותנו זה סתם שנאה. הם לא חוששים שנחזיר להם את הילדים בתשובה, הם פשוט מכח שנאת עמרץ לת"ח.
היהודי לא יכול לעשות קידוש אז הגוי עושה הבדלה.. העיקר שיוצא עם לבדד...
בעצם לא משנה זה מצב נתון ואין לכאורה מה לעשות

הבוטח בהשם

משתמש מקצוען
אני לא בטוח כמה זה לגיטימי, כי זה שאנחנו לא רוצים אותם זה פשוט מחשש שישפיעו על ילדינו (כפי שאכן קרה בכמה מקומות וד"ל) אבל זה שהם לא רוצים אותנו זה סתם שנאה. הם לא חוששים שנחזיר להם את הילדים בתשובה, הם פשוט מכח שנאת עמרץ לת"ח.
להם יש את הסיבה הכלכלית והסצוי אקנומית, החרדים עם כל הכבוד לא משלמים כמעט ארנונה וכו'... ומורידים את דירוג העיירות למטה למטה, אנחנו ציבור עני ונצרך לדאבון כל לב.
כמו"כ הפחד להדתה היא לא פחד מבוטל... אתה יודע

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
היהודי לא יכול לעשות קידוש אז הגוי עושה הבדלה.. העיקר שיוצא עם לבדד...
בעצם לא משנה זה מצב נתון ואין לכאורה מה לעשות
בזה אתה צודק. מזכיר לי שבתור בחורים הייתה לנו בעייה עם חילוניות שרצו לשבת דווקא ליד הדוסים (הייתה אז מלחמה על העניין למי שזוכר), עד שלמדנו לעשות שהם לא ירצו (זה מאוד קל למי שרוצה דווקא) וזהו.

רק מילים טובות

משתמש פעיל
להם יש את הסיבה הכלכלית
לענ"ד זה לטובה
כי הסיבה שלא קמו ב30 שנה האחרונות ערים חרדיות היתה בעקבות הטענה שיותר טוב לשלב אותנו בערים כלליות
וכיון שהתברר מעל כל ספק שזה לא אפשרי כי לא רוצים אותנו אין ברירה אלא לחזור לאפשרות הראשונה

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
להם יש את הסיבה הכלכלית והסצוי אקנומית, החרדים עם כל הכבוד לא משלמים כמעט ארנונה וכו'... ומורידים את דירוג העיירות למטה למטה, אנחנו ציבור עני ונצרך לדאבון כל לב.
כמו"כ הפחד להדתה היא לא פחד מבוטל... אתה יודע
אני לא יודע אם אנחנו בפורום הנכון לצורך כך, אבל בקצרה: אני חושב שאתה טועה בשני הדברים: א) לגבי הארנונה כבר כתבתי שיש מענקי איזון, ומצד שני אנחנו צרכני מחלקות העירייה הנמוכים ביותר שיש [למשל ההוצאה של מודיעין על שיטור עירוני גבוהה מההוצאה של מודיעין עילית על כל חגיגות חול המועד]. ב) נער שחוזר בתשובה הוא בד"כ מהטיפוס שאם לא זה היה הולך לסמים או כתות וד"ל ואכמ"ל, כך שגם החילונים צריכים להעדיף שיניח תפילין בשישי בבוקר מאשר שילך למקומות אחרים בשישי בערב...

רק מילים טובות

משתמש פעיל
אני לא יודע אם אנחנו בפורום הנכון לצורך כך, אבל בקצרה: אני חושב שאתה טועה בשני הדברים: א) לגבי הארנונה כבר כתבתי שיש מענקי איזון, ומצד שני אנחנו צרכני מחלקות העירייה הנמוכים ביותר שיש [למשל ההוצאה של מודיעין על שיטור עירוני גבוהה מההוצאה של מודיעין עילית על כל חגיגות חול המועד]. ב) נער שחוזר בתשובה הוא בד"כ מהטיפוס שאם לא זה היה הולך לסמים או כתות וד"ל ואכמ"ל, כך שגם החילונים צריכים להעדיף שיניח תפילין בשישי בבוקר מאשר שילך למקומות אחרים בשישי בערב...
אתה לא תצליח לשכנע אותם ...
(למרות שהצדק אתך בכל מקרה, כי ארץ ישראל לא רשומה על שמם בטאבו , ולמה שתהיה להם זכות לקבוע מי יגור איפה)
אבל למעשה הרי זה גם העדיפות שלנו, אז בוא נשאר בזה...

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
יש רק דרך אחת להקים עיר חרדית נטו: לשים אותה במיקום שחילונים לא יירצו.

יש דרך לעשות יריקה והפגנות
נראה לי שזה מה שעבד בבית שמש
יאלא תסקלו אותי.....
אני שונא הפגנות מובהק!

יאיר ליברמן

משתמש רשום
יש רק דרך אחת להקים עיר חרדית נטו: לשים אותה במיקום שחילונים לא יירצו.
כששיווקו את נווה שמיר בבית שמש הציבור החילוני לא הלך על זה כי זה בית שמש-חרדים ולא הצליחו למכור להם שזה יהיה שכונה חילונית ולא הצליחו לשווק להם.
אם יבנו עיר בתכנון חרדי וימכרו לחרדים הציבור החילוני לא יגיע ומי שכן יגיע ילך אחרי מאבק שיעשו כמו ברמה ד' וה'
ושכונות מתחרדים שהחלונים בורחים משם

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
כששיווקו את נווה שמיר בבית שמש הציבור החילוני לא הלך על זה כי זה בית שמש-חרדים ולא הצליחו למכור להם שזה יהיה שכונה חילונית ולא הצליחו לשווק להם.
אם יבנו עיר בתכנון חרדי וימכרו לחרדים הציבור החילוני לא יגיע ומי שכן יגיע ילך אחרי מאבק שיעשו כמו ברמה ד' וה'
ושכונות מתחרדים שהחלונים בורחים משם
לפני כשבע שנים כשעשו את השיווק של נוה שמיר לחילונים בלבד, פניתי לעקיבא וייס מערוץ 1 (דאז) ועשינו כתבה לציבור החילוני שבה הצהרתי כי לא יעזור להם כלום - היא תהיה חרדית. זה התגלגל בכל מיני מקומות ברשת ואכן עזר לעצור את השיווק, מה שאני עושה כאן (יש לי מה לעשות בזמן הזה דברים אחרים) זה בין היתר לאותה מטרה.

מי שימצא את זה (נדמה לי הכותרת הייתה השכונה הנעלמת או איפה זה נוה שמיר) אודה לו אם יעלה את זה לכאן או ישלח לי באישי ואני אעלה את זה.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אתה לא תצליח לשכנע אותם ...
(למרות שהצדק אתך בכל מקרה, כי ארץ ישראל לא רשומה על שמם בטאבו , ולמה שתהיה להם זכות לקבוע מי יגור איפה)
אבל למעשה הרי זה גם העדיפות שלנו, אז בוא נשאר בזה...
א) ברור שאני לא מנסה לשכנע בפרוג את החילונים אלא את עצמנו, שנדע שאנחנו הצודקים בסיפור הזה.

ב) זה נכון ששני הצדדים רוצים בידוד וזה טוב לשני הצדדים. מזכיר לי שבשעתו במחיר למשתכן באופקים ניגשתי לקבלן בבחירת הדירות וסיגמתי איתו שכל חרדי וחילוני שיבואו הוא יגיד להם שהם יכולים לבחור איפה שהם רוצים, רק שידעו שהדוסים שמו עיין על שני בניינים מסויימים.

זה עבד, לשני הצדדים בד"כ.

אאאא....

משתמש פעיל
לא כל הערים החרדיות נראות כך, אבל בעיקרון אתה צודק ועל כך גאוותנו.
סבתא שלי תמיד הייתה אומרת לי כשלכלכנו את הבית שלה "ביי די אראבער זאל זיין ריין אלעמאל" שאצל הערבים יהיה תמיד נקי. כשאני הולך במודיעין השכנה אני תמיד מקנא בנקיון עד שאני נזהר שאני צריך להיזהר לדרוך בטעות על.... של כלב ואז טוב לי שקיות במבה של ילדי מודיעין עילית מזבל פרדותיהם של תושבי מודיעין .
אני מדבר על סגנון הבנייה, שזה בגדר ונשמרתם.

אל תקנא בשכן שלך. תהיה בטוח שהוא משלם כל חודש משכנתא כזאת שאוכלת לו את כל הכסף. לך תברר בשקט ותראה אם צדקתי.
את המשכנתא הוא משלם מהביטוח לאומי שהוא הוציא על הילדים שלו, וגם יש לו תו נכה על הרכב, אל תדאג כל המשפחה בריאים בגוף בנפש.

יאיר ליברמן

משתמש רשום
וגם ליטאים - במקום להקים כל מיני קהילות קטנות בפריפריות מעורבות, שיקימו ישוב קטן על טהרת הקודש
השאלה מה מחיר בית בישוב כזה
זה פלוס אצל הליטאים שהם יכולים לגור בכל מיני חורים בארץ כי הם לא צריכים בית כנסת ומוסדות מסוימים
אצל החסידים כל אחד צריך את הבית כנסת ומוסדות של הקהילה לכן הולכים רק בהתארגנות של קבוצה גדולה כדי להקים מוסדות ורואים את זה בכל שכונה בעיקר חדשים שכל קהילה צריכה לבד בית כנסת
וזה מאוד מקשה ללכת לערים מעורבות ולפריפריה

ר. המוסד

משתמש מקצוען
וזו השאלה שלי למה אנחנו חייבים לגור בערים גדולות
יישוב קטן זה בריא לגוף ולנפש
זה טוב שאתה מחזיק 2 רכבים
אם אתה לא מחזיק זה לא מעשי
וכמחצית מהציבור החרדי אין אפילו רכב אחד

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה