לא התכוונתי שההורים לא משתלטים על חינוך ילדיהם.ילד מחונך, לא צריך "להשתלט עליו"
הוא כבר יודע מגיל קטן איך הולכים ברחוב.
מה מותר ומה אסור.
היתה ילדה גדולה שירדה מההסעה באותה תחנה והיתה חוצה אותה כל יום.ילדה בכיתה א לא אמורה לרדת מההסעה בעצמה!
מישהו צריך לחכות לה.
זה מפחיד, הזוי ומקומם לראות ילדים בני 4-5 מחכים בעצמם להסעה בבוקר
(ונתעלם מהרחוב עם כל פועלי הבניין...)
זה לא בסדר לנטוש ילד בן 5 עם תינוק בן שנתיים, כי ההסעה לכולל בורחת!
ב"ה שאני יכולה לשלוח חלק מהילדים בעצמי בבוקר,
אבל מחזות הזוועה של ילדים קטנים "שלוקחים את עצמם למוסדות הלימודים"
זה לא דבר שנמחק מהר...
ואח"כ שואלים על תאונות דרכים...
איפה האחריות הבסיסית של אבא ואמא???
ילדה קטנה בת 4 אמורה לבכות בגפה ברחוב
כי אבא שלה לא טרח לצלצל בפעמון של הגן? (והלך...)
אז מי מדבר בכלל על חינוך לכללי הזהירות בדרכים.
בקיץ ילדות קטות בנות שש
הולכות בעצמן לגינה
רצות בכבישים
עושות מה שעולה על רוחן
ואף אחד לא מפקח עליהן
כואב לי לראות את זה.
באמת.
מאוד נכון , ומדברים אנשים שעוברים תמיד רק בירוק ורק במעבר חציה , בזמן האחרון הידיים על ההגה והראש לא שםאני נתקלתי לאחרונה שנהגים נוסעים במהירות מופרזת בתוך העיר. אז תדברו גם על הנהגים שיזהרו -לא רק חד סטרי-צד אחד.
לא צודק !תחשבו על הילדים שצריכים לחכות במעבר החציה עד שנהג 'צודק' יסכים ברוב טובו לעצור להם
ביננו, הילדים לא אגואיסטים כמו שאתם מציירים אותם כאן
בסך הכל הם בני אנוש שנפגעים מנהג 'צודק' שממהר מאוד לאסוף את הילדים שלו ממוסדות החינוך
ברור שהנהג לא צודקלא צודק !
יש דין קדימה להולכי רגל
כשלוקחים זכות קדימה זה אולי צודק אבל לא חכם
הפלאפון ...לפעמים הוא "הרובה"מאוד נכון , ומדברים אנשים שעוברים תמיד רק בירוק ורק במעבר חציה , בזמן האחרון הידיים על ההגה והראש לא שם
נהגים היזהרו , לנהוג זה לא פחות מלהחזיק רובה !!
מזכיר לי, שלפני מספר שנים, נסעתי בירושלים בכביש מכיון צומת בר אילן לצומת גבעת משה, בלילה, בגשם, מה שאומר שהראות לא משהו. ובקטע שהכביש מתרחב לשלושה או ארבעה נתיבים, חוצים את הכביש לכיון הנת"צ משפחה חרדית - אבא אמא ילדים ועגלת תינוק - לבושים שחור כמנהגנו. בנס הבחנתי בהם ברגע האחרון, ובלמתי וצפרתי צפירת אזהרה. ו... אני רואה את האבא פונה אלי ומנופף בידו בתנועת כעס. לא שמעתי מה הוא צעק, וגם לא מעניין אותי.חוץ מהתפרצויות לכביש
יש מקומות שהמנהג ללכת על הכביש ....
יום אחד כשצפרתי לילדים שהלכו על הכביש והפריעו לנסיעה,
הם צעקו עלי : רגע , מה את צופרת ??
(ולא מדובר בערסים או משהו כזה, תלמידי חיידר מטופחים ו....)
התפרצת לדלת פתוחה... אני גם בעד שנשקיע בזה, מתוסכל נורא מהמצב, אני חושב רק שהתיאור שלי למה שגרום לבעיה נכון לגמרימסכים לגמריי עם כל מה שכתבת בהמשך ההודעה
אבל !
כמדומני........ ואם אני זוכר טוב...... ולא טועה ...... זכורני...... שבתורה הקדושה שאנו כציבור החרדי מקדשים את לימודה בצדק כערך עליון......
יש איזה פסוק ''ונשמרתם מאוד לנפשותיכם''
ואם אני לא טועה הכוונה בפסוק זה .... לשמור על החיים !!!!!! ושוב ..... אם אני לא טועה [במדה וכן... תקנו אותי]
מטרת לימודה היא בכדי לקיימה !!!!!
זהירות בדרכים היא אחת מהמצוות שה' רוצה שנשמור,
כך שלא בדיוק מתאים לזלזל בזה עקב לימוד התורה [ הרי זה היפך רצונו ית']
סליחה אם הגבתי קצת בעוקצנות אני לא יודע מה אתם ראיתם אבל אני כן ראיתי במו עיני ילד שאני מכיר היטיב !!!
עף באויר מפגיעת רכב מול עיני !!!! [לאחר שהילד פרץ לכביש...........]
ומה אומר לכם ? זה לא היה נעים בכלל לראות ולטפל ראשוני בשטח עד שהגיע אנשי ההצלה.....
אה' ועוד משהו ..... בת''ת של הילד הזה לא לומדים את כללי הזה''ב......................................................................
לרגע לא חלקתי עליך בזההתפרצת לדלת פתוחה... אני גם בעד שנשקיע בזה, מתוסכל נורא מהמצב, אני חושב רק שהתיאור שלי למה שגרום לבעיה נכון לגמרי
אז למה אני טועה ????אתה טועה , הפסוק מדבר על שמירת הנפש מעבירות ולא על שמירת הגוף (אם כי אאל"ט יש מפרשים הכותבים שהכונה גם על שמירת הגוף).
תלוי באיזה קונספט.כשכותבים שחרדים חולים יותר בסוכרת זה אנטישמיות? זה מציאות עצובה.
הרבה צריכים לומר ההורים-בעוונינו.....לצערי, נחשפתי בזמן האחרון להרבה יותר מידי תיעודים מחרידים שבהם רואים ילדים חרדים מתפרצים לכביש - ו... נדרסים. ה"י.
אפשר להאשים מפה ועד ורשה את תרבות הנהיגה המוטרפת שלנו בתוך הערים החרדיות עמוסות הילדים, בלנ"ד מבטיח לעשות את זה אבל בפעם אחרת.
מה שאני רוצה להציף:
האם יש אצלכם בחיידר בו לומד המוישל'ה שלכם הדרכה לענייני זה"ב? בטיחות בדרכים?
האם יש פעילות בנושא?
האם מישהו מסביר לילדים בטוב טעם ודעת את הסכנה האיומה שיש בכביש, וכמה חשוב לא להתפרץ אליו גם אם הכיפה / הטטריס/ השקית לחם עפה לכביש?
ואם אין - מה אתם עושים כדי שיהיה?
אני יכול לנסח מכתב שאותו תוכלו להעביר להנהלת החיידר שבו לומדים הצדיקים שלכם, אם תרצו, ולהניח אותו כאן בקובץ פתוח.
מצרף כאן סרטון טרי מעיר חרדית עם היסטוריה מדממת בתחום - ביתר. קשה לצפיה.
וסתם לסיום.
למד איתי בחיידר ילד מתוק מאוד, חכם ועם אישיות כובשת.
בשלב מסויים עברתי לת"ת אחר, ושמעתי שהוא נפגע בתאונת דרכים. נדרס, בקיצור. שמעתי שהוא עבר משהו בנפש כתוצאהמ כך.
שנתיים מאוחר יותר פגשתי אותו. ומה אגיד לכם, ידידיי. הבנאדם נהיה צל של עצמו. אחרי חצי שנה של בדידות וטיפולים בבית חולים, הוא השתנה. הפך למנכולי, ילד אחר לגמרי. מהילד הזורח נשאר רק זכרון.
לא חבל?
כשכותבים שחרדים חולים יותר בסוכרת זה אנטישמיות? זה מציאות עצובה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: