לא דורשים, פשוט הולכי רגל מסכנים את חיי עצמם בלבד!!!למה שהראשון לא יעצור?
למה 75% מהנהגים יכולים לעשות בכביש כרצונם ורק מהולכי הרגל דורשים 100% ציות?
לכן יש לחנך ילדים שלא מספיק מבינים את הסכנה בכביש, פשוט לשמור על החיים שלהם!
לא דורשים, פשוט הולכי רגל מסכנים את חיי עצמם בלבד!!!למה שהראשון לא יעצור?
למה 75% מהנהגים יכולים לעשות בכביש כרצונם ורק מהולכי הרגל דורשים 100% ציות?
זה לא עניין של התרברבות.ברור!
ילד חרדי הולך יותר
וחרוץ יותר
ועוזר יותר
ועצמאי יותר
וחכם יותר
וטוב יותר
וכ"ו וכ"ו...
אולי תחברו ספר: "חרדים מספרים על עצמם"
בהצלחה.
קשה לחנך ילד לציית לחוקי התנועה כשהוא מבין תוך יום אחד ש-75% מהנהגים מצפצפים על החוקיםלא דורשים, פשוט הולכי רגל מסכנים את חיי עצמם בלבד!!!
אני לא מחנכת את הילדים לציית לחוקים, כי אחרת זה באמת מה שהם ירגישו.קשה לחנך ילד לציית לחוקי התנועה כשהוא מבין תוך יום אחד ש-75% מהנהגים מצפצפים על החוקים
כמה זמן ילד יכול לשמור על החיים שלו בהמתנה במעבר חציה?אני מחנכת אותם לשמור על החיים שלהם.
תהיה חכם ואל תהיה צודקמהולכי הרגל דורשים 100% ציות?
גם הנהגים מסכנים אותם.לא דורשים, פשוט הולכי רגל מסכנים את חיי עצמם בלבד!!!
אני מדבר על מקרים הפוכים,מאשר לנהג לעצור בשניה האחרונה כשמישהו נכנס לו בלי להסתכל
זאת באמת בעיה, והייתי שמחה לו הייתי יכולה לחנך את הנהגים.כמה זמן ילד יכול לשמור על החיים שלו בהמתנה במעבר חציה?
רכב אחד? שתיים? ארבע? חמש דקות? חצי שעה?
בסופו של דבר הוא ילד וקשה לדרוש ממנו את האיפוק שאין לנהגים המבוגרים
לנהגים יש אחריות לא פחותה מאשר להורים
בהחלט כותרת מקוממת.נוסח הכותרת
הוא לא חכם ולא צודק.תהיה חכם ואל תהיה צודק
כמו שרכבים לא נוסעים על מדרכות [באופן גורף, אל תתפסו אותי על המילה]
אנשים לא הולכים על הכביש
מעבר חציה זה שטח שמיועד לשניהם עם זכות קדימה להולכי רגל
וכאן מגיע אבל... יותר קל להולך רגל להתאזר בסבלנות ולמנוע תאונה
מאשר לנהג לעצור בשניה האחרונה כשמישהו נכנס לו בלי להסתכל
והנה לכם סיפור קטן
שעת ערב מאוחרת אני נוסע ברחוב שיש מעבר חציה צמוד לפינת הרחוב
זאת אומרת שאני לא רואה בן אדם שרוצה לעבור עד שהוא מגיע צמוד לכביש
אני רואה שהצומת ריק ולא מאט וממשיך לנסוע במהירות סבירה
פתאום אברך צץ מהרחוב שצמוד למעבר רץ לכביש תוך כדי דיבור בטלפון כדי להספיק אוטובוס שהוא ראה מרחוק
בלמתי במהירות ואם רכב היה מאחורי בטח היה נכנס בי
האברך לא ראה כלום ולא הסתכל בכלל לכיווני, היה עסוק בטלפון
מצדו הוא התנהג כחוק ועבר רק במעבר חציה והוא צודק
אבל הוא ממש לא חכם כי אם לא הייתי מצליח לבלום הוא היה עף כמה מטרים
מ. עבר חבלת ראש. זה לא בדיוק נפשי, פגיעה במוח. נשאר גאון, אגב. סיים תארים בהצטיינות וכווסתם לסיום.
למד איתי בחיידר ילד מתוק מאוד, חכם ועם אישיות כובשת.
בשלב מסויים עברתי לת"ת אחר, ושמעתי שהוא נפגע בתאונת דרכים. נדרס, בקיצור. שמעתי שהוא עבר משהו בנפש כתוצאהמ כך.
שנתיים מאוחר יותר פגשתי אותו. ומה אגיד לכם, ידידיי. הבנאדם נהיה צל של עצמו. אחרי חצי שנה של בדידות וטיפולים בבית חולים, הוא השתנה. הפך למנכולי, ילד אחר לגמרי. מהילד הזורח נשאר רק זכרון.
לא חבל?
מה שאיכפת לי שהעליתם תיעוד של ילד שלא עצר שניה גם לא במדרכה, זה לא באמת תיעוד נכון זה תיעוד של ילד עם בעיות נפשיות שאין לו מעצורים.לצערי, נחשפתי בזמן האחרון להרבה יותר מידי תיעודים מחרידים שבהם רואים ילדים חרדים מתפרצים לכביש - ו... נדרסים. ה"י.
אפשר להאשים מפה ועד ורשה את תרבות הנהיגה המוטרפת שלנו בתוך הערים החרדיות עמוסות הילדים, בלנ"ד מבטיח לעשות את זה אבל בפעם אחרת.
מה שאני רוצה להציף:
האם יש אצלכם בחיידר בו לומד המוישל'ה שלכם הדרכה לענייני זה"ב? בטיחות בדרכים?
האם יש פעילות בנושא?
האם מישהו מסביר לילדים בטוב טעם ודעת את הסכנה האיומה שיש בכביש, וכמה חשוב לא להתפרץ אליו גם אם הכיפה / הטטריס/ השקית לחם עפה לכביש?
ואם אין - מה אתם עושים כדי שיהיה?
אני יכול לנסח מכתב שאותו תוכלו להעביר להנהלת החיידר שבו לומדים הצדיקים שלכם, אם תרצו, ולהניח אותו כאן בקובץ פתוח.
מצרף כאן סרטון טרי מעיר חרדית עם היסטוריה מדממת בתחום - ביתר. קשה לצפיה.
וסתם לסיום.
למד איתי בחיידר ילד מתוק מאוד, חכם ועם אישיות כובשת.
בשלב מסויים עברתי לת"ת אחר, ושמעתי שהוא נפגע בתאונת דרכים. נדרס, בקיצור. שמעתי שהוא עבר משהו בנפש כתוצאהמ כך.
שנתיים מאוחר יותר פגשתי אותו. ומה אגיד לכם, ידידיי. הבנאדם נהיה צל של עצמו. אחרי חצי שנה של בדידות וטיפולים בבית חולים, הוא השתנה. הפך למנכולי, ילד אחר לגמרי. מהילד הזורח נשאר רק זכרון.
לא חבל?
זה פורום איש את רעהו,מצורף תיעוד של ילדה, רכב עוצר לה במעבר חצייה והיא פשוט רצה בלי סיבה.
(במקרה הנ"ל היא לא אשמה כי האוטובוס לא עצר אבל למה לרוץ בכביש???)צפה בקובץ המצורף 1318180
בדיוק מה שרציתי לומר.לא אוהבת שמזלזלים בציבור ככ יקר ומדהים! בכל ציבור יש את השוליים והדפקטים. השאלה על מה שמים את הפוקוס.
אגב,לא אוהבת שמזלזלים בציבור ככ יקר ומדהים! בכל ציבור יש את השוליים והדפקטים. השאלה על מה שמים את הפוקוס.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: