פסח למה המיונז שלי לא מצליח:( ומה לעשות עם התערובת שנוצרה

זיסונת

משתמש מקצוען
התסריט חוזר על עצמו מידי שנה.
נכנסת למטבח של פסח.
מתחילה עם לפתן ומיונז.
הלפתן - יאמי
המיונז- מוריד את כל המצב רוח.
אני עושה אותו לפי כל הכללים וההוראות: מקציפה מעט את הביצה עם מיץ לימון, מלח וסוכר- בסכין המעבד. מוסיפה כוס ורבע שמן בטפטוף קלוש. המעבד על במהירות גבוהה. לא הכי גבוהה. אלא כמעט הכי גבוהה.
וזה נשאר נוזלי :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
מעצבן להתחיל ככה!!!!
למה זה קורה???
ומה לעשות עם התערובת שנוצרה? היא מתאימה לאיזה קוגל? תבשיל? (בלי קמח תפוחי אדמה ובלי תבלינים ובלי...)
 

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
המעבד מזון היה רטוב? (אפילו טיפה)
 

יאן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
לא בסכין
מקצף אחד כוס צרה וגבוהה שתי חלמונים להקציף ולזלף מעט שמן אם מתקשה להמשיך לזלף לפי הכמות שצריך ורק אח"כ להוסיף תבלינים שרוצים
 

חננ

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
צריך להקפיד שהחלמון יהיה שלם, להתחיל הקציף ממנו, בלי מים. עם הרבה סבלנות..

בכל מקרה בפעם הבאה שיצא מיונזס טוב, אפשר להוסיף מהתערובת שלא הצליחה למיונז, ולהמשיך להקציף.
 

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לי יש מתכון מפה, שכתבו שהטריק הכי טוב זה לשים בכלי גבוה (של מקל בלנדר) ולעבד אתו
בלע"ר טפו טפו מעולם לא נדפק לי:

ביצה
כוס חד פעמית שמן אגוזים (לא זית)

כפית סוכר
רבע כפית מלח
כף וחצי מיץ לימון (לכתחילה טרי ולא מבקבוק)

לטחון עם מקל. מלמטה כלפי מעלה.

שלא תכנס טיפת מים במהלך ההכנה.
 

זיסונת

משתמש מקצוען
המעבד מזון היה רטוב? (אפילו טיפה)
לא היה רטוב בכלל. (התייבש לו שנה שלמה בארון)
לא בסכין
מקצף אחד כוס צרה וגבוהה שתי חלמונים להקציף ולזלף מעט שמן אם מתקשה להמשיך לזלף לפי הכמות שצריך ורק אח"כ להוסיף תבלינים שרוצים
לא בסכין S??
במקצף??
בחיים לא שמעתי.
 

סמינר דוד

משתמש מקצוען
תפתחי ביצה חדשה,
שימי בבלנדר (בלנדר עם סכין, זה בסדר לגמרי. אני עושה את זה כל השנה לא רק פסח).
תפעילי את הבלנדר, ותשפכי את הבלילה לאט לאט.
אף פעם לא שמתי לב אם הבלנדר יבש לגמרי או לא.

יתכן, שרצוי לקרר את הבלילה, ואחר כך להשתמש בה שוב.
 

זיסונת

משתמש מקצוען
צריך להקפיד שהחלמון יהיה שלם, להתחיל הקציף ממנו, בלי מים. עם הרבה סבלנות..

בכל מקרה בפעם הבאה שיצא מיונזס טוב, אפשר להוסיף מהתערובת שלא הצליחה למיונז, ולהמשיך להקציף.
כמה זמן אוכל לשמור את הכמות המפושלת?
 

זיסונת

משתמש מקצוען
תפתחי ביצה חדשה,
שימי בבלנדר (בלנדר עם סכין, זה בסדר לגמרי. אני עושה את זה כל השנה לא רק פסח).
תפעילי את הבלנדר, ותשפכי את הבלילה לאט לאט.
אף פעם לא שמתי לב אם הבלנדר יבש לגמרי או לא.

יתכן, שרצוי לקרר את הבלילה, ואחר כך להשתמש בה שוב.
אפשר בלהב הסכין של המעבד מזון?
גיליתי עכשיו שהבלנדר שלי- שבור.
ואם במעבד מזון- אני צריכה לשטוף ולייבש את הכלי או אפשר על שאריות המיונז הקודם?
 

סמינר דוד

משתמש מקצוען
לא נראה לי שיש בעיה עם כלי לח. לא כדאי שיהיה מים, אבל רטיבות קלה, לא נשמע לי בעייתי.
אם יש לך בלנדר מקל, זה ממש מצוין.
עשיתי פעם עם מעבד מזון, הוא צריך הרבה יותר סבלנות. ומבטיח פחות שיהיה מיונז יציב.
וזה לא משנה לגבי השאריות.
שימי ביצה חדשה, תתחילי אתה, ובמקום לשים שמן, תשפכי את השאריות הקודמות.
היו לי כמה פעמים בודדות שהסתבך לי מיונז.
שמתי במקרר,
ואחר כך עשיתי כמו שכתבתי, ויצא מצוין.
 

זיסונת

משתמש מקצוען
לא נראה לי שיש בעיה עם כלי לח. לא כדאי שיהיה מים, אבל רטיבות קלה, לא נשמע לי בעייתי.
אם יש לך בלנדר מקל, זה ממש מצוין.
עשיתי פעם עם מעבד מזון, הוא צריך הרבה יותר סבלנות. ומבטיח פחות שיהיה מיונז יציב.
וזה לא משנה לגבי השאריות.
שימי ביצה חדשה, תתחילי אתה, ובמקום לשים שמן, תשפכי את השאריות הקודמות.
היו לי כמה פעמים בודדות שהסתבך לי מיונז.
שמתי במקרר,
ואחר כך עשיתי כמו שכתבתי, ויצא מצוין.
תודה.
הפחת בי תקווה.
הולכת לנסות.
 

אמא של בנים

משתמש מקצוען
שנה שעברה ראיתי באיזה מקום שיטה שעבדה פצצה.
לוקחים כוס ח"פ ועושים בתחתית חור פיצפון. כשמפעילים את המעבד מזון עם שאר החומרים מניחים את הכוס בחור של המכסה, היא עומדת שם ומטפטפת אט אט......
הצליח מעל ומעבר!
 

מצליחה

משתמש מקצוען
אני מכינה כל השנה מיונז ביתי.
בסכין של המעבד מזון.
ורק במהירות נמוכה!!!!!!!!!!!!
מהירות גבוהה תהפוך את זה לשמן בחזרה.
רק מהירות נמוכה!!!
זה הסוד.
אין עוד סודות.
כל שאר הדברים שאמרו כאן, לא קשורים.
רק מהירות נמוכה!!!!
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
מקציפה מעט את הביצה עם מיץ לימון, מלח וסוכר- בסכין המעבד. מוסיפה כוס ורבע שמן בטפטוף קלוש. המעבד על במהירות גבוהה. לא הכי גבוהה. אלא כמעט הכי גבוהה.
שתי בעיות אני קוראת כאן
1- את המיץ לימון והתוביל מוסיפים בסוף בעדינות ולא בהתחלה
2- יש מצב שאם רק תוסיפי עוד שמן הוא יתייצב כוס ורבע שמן זה מעט
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה