פסח למה המיונז שלי לא מצליח:( ומה לעשות עם התערובת שנוצרה

ספיידרמן

משתמש מקצוען
המעבד מזון היה רטוב? (אפילו טיפה)
אין שום בעיה, מכינה כל השנה והרבה פעמים גם ברטוב קצת...
1. כדאי מאד להשתמש ב2 ביצים,
2. לפתוח אותם לערבב ואז להוסיף את השמן לאט לאט.
3. קורה שמתפשל יותר בפסח בגלל הסוגים השונים של השמן.
ובקשר לבלילה שהתפשלה, אז פשוט תפתחי ביצה חדשה ואז תוסיפי את הבלילה תוך כדי הערבוב,
במקום השמן-שימי בהתחלה את הבלילה,
זה אמור לעבוד מעולה. מנסיון...
4. התיבול הוא כפית מלח, קצת חרדל, וכף חומץ.יוצא מעולהה
החומץ שומר על טריות המיונז...
 

aktiv

משתמש פעיל
התסריט חוזר על עצמו מידי שנה.
נכנסת למטבח של פסח.
מתחילה עם לפתן ומיונז.
הלפתן - יאמי
המיונז- מוריד את כל המצב רוח.
אני עושה אותו לפי כל הכללים וההוראות: מקציפה מעט את הביצה עם מיץ לימון, מלח וסוכר- בסכין המעבד. מוסיפה כוס ורבע שמן בטפטוף קלוש. המעבד על במהירות גבוהה. לא הכי גבוהה. אלא כמעט הכי גבוהה.
וזה נשאר נוזלי :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
מעצבן להתחיל ככה!!!!
למה זה קורה???
ומה לעשות עם התערובת שנוצרה? היא מתאימה לאיזה קוגל? תבשיל? (בלי קמח תפוחי אדמה ובלי תבלינים ובלי...)

כפית מלח שטוחה
מעט מיץ לימון
1/2 כוס שמן אגוזים
1/2 כוס שמן זית
1 ביצה L
קופסא ח"פ של 1/2 ליטר, לוקחת בלנדר מקל מניחה בזהירות על החלמון ומפעילה, בלי להזיז את המקל, נהפך תוך 2 דקות למיונז קשה ומושלם, השמן לאט נעלם והופך למיונז, את מרימה את המוט ונותנת עוד עירבוב בקטנה על כל הקופסא והכל מצוין,
אין קל , טוב וטעים מזה
 

*רות

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
בלת''ק
למה מהירות כמעט הכי גובהה
אני בכוונה על מהירות כמעט הכי נמוכה...
 

א.י.ל עיצובים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
פעם הביאו כאן מיונז בלי ביצה ויצא מעולה
רק אבד לי המתכון:(
 

.....

משתמש מקצוען
הסדר הנכון:
ביצה שלמה חיה
חלמון ביצה קשה
במעבד מזון עם הלהב
על עוצמה הכי גבוהה
מטפטפת שמן לאט לאט, בהמשך אפשר להגביר את הקצב
בערך חצי בקבוק שמן
בסוף מוסיפה: חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
קצת מיץ לימון

את מה שלא יצא לך טוב את יכולה להכניס פנימה באמצע התהליך
 

רותי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תכיני את המתכון של ה. בקר
יוצא פצצה
מכינה אותה כבר כמה שנים ותמיד יוצא מעולההההההההההה!!!
 

סמינר דוד

משתמש מקצוען
כתבו כאן על מהירות נמוכה, ועל סדר בהכנסת החומרים.
אני עושה מיונז כל השנה.
לוקחת קופסה חד פעמית של ליטר (גבוהה)
מפצחת 2 ביצים ומכניסה לקופסה.
מוסיפה חומץ (בערך רבע כוס, אולי מעט פחות)
בפסח, לימון, לא משתמשת בחומץ.
מעט מלח (בערך רבע כפית)
מעט סוכר (בערך חצי כפית)
מוסיפה שמן (בערך שליש כוס)
מפעילה את הבלנדר מקל, הכי גבוה (אין לי סבלנות לנמוך) ותוך כדי מוסיפה שמן, לאט, אבל לא מטפטפת, אלא שופכת. עד שנוצרת בועת שמן, שזה אומר, שהבלילה כבר לא סופגת אותו.
מפסיקה, ואחרי כמה דקות מפעילה את הבלנדר שוב, ומוסיפה שמן ממש לאט, עד שנוצרת שוב בועת שמן. סוגרת את הבלנדר.
ויוצא מוצלח מאוד מאוד.
ולא לפחד מפשלות.
וניסיתי את כל השמנים. כולם מצויינים.
בפסח - שמן זית (יוצא מעט כבד) או שמן אגוזים.
בכל השנה - שמן קנולה.
ההבדל הוא בטעם של הלימון לעומת החומץ.
וגם שהחומץ משמר את המיונז יותר זמן מהלימון.

בהצלחה לכולנו !!!
 

tamar:)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אני עושה על מהירות גבוהה
עם מעבד מזון לח
ויוצא פצצה
אז זה לא קשור
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה