אני לא באה לריב עם @מקצועי בלבד שבאמת כל הכבוד לה שיש לה סבלנות לענות פה שוב ושוב לכולם..
מצד שני יש לה את המשנה שלה ואת התאוריות שלה בעולם הכלכלי.
(שאותם היא שואבת הרבה מרימון חייט, שהוא מאמין בכלכלה נטולת סיכונים והכי סולידית שאפשר, שנתן לי את השיעור הראשוני במשכנתא, אבל לא ממליצה לחרדים ללכת אליו. אבל כן חובה לקרוא את הספר שלו)
התאוריות שלה לא תמיד מקובלות פה על כולם.. אבל זה זכותה.
מה שכן יעזור יותר שתכתוב רק משפטים שאפשר להבין אותם ותורמים לדיון ולא משפטים עלומים כגון
רק רוצה להבהיר.
את שיטתי הכלכלית אני לא שואבת מרימון חייט כלל.
אבל הוא בן אדם חכם, ש
מבין במשכנתאות [בניגוד ליועצים אחרים] וגם בעוד נושאים כלכליים.
ואני לפעמים מביאה אותו מהסיבה הפשוטה שהוא כותב בהתאמה ובפשטות לאנשים שאין להם יד ורגל בנושאים הללו.
ושוב, אני לא אמרתי שלא יהיה כדאי לקחת 66% פריים, וגם לא אמרתי שיהיה כדאי, אני רק הסברתי פה את הסיכונים שיש במהלך כזה.
מה לעשות בפועל?
כרגע כלום.
כשזה יצא לפועל נראה נדון ונשקול, ולכאורה לכל אדם יהיה מתאים משהו אחר.
[לא דומה משכנתא קטנה ל 10 שנים, למשכנתא ענקית ל30 שנים]
את תהיי חייבת למחזר עוד 5 שנים, והיא לא.
שוב,
במקרה שהפריים יעלה אז כך גם הריביות שהבנקים יתנו במסלולים אחרים יעלו בהתאמה, כך שאם הפריים יעלה לא יעזור שום מיחזור.
נגיד שעכשיו הבנק מסכים לתת לי במסלול של ריבית קבועה 3% ובעוד 5/10/15 שנה הפריים יעלה ל7% ואז תרצו למחזר את מסלול הפריים ולקחת בריבית קבועה, אבל אז הבנק יבקש על מסלול ריבית קבועה 8.5% כך שלא תרוויחו כלום מהמיחזור ומצד שני מי שלקח היום בריבית קבועה של 3% הרוויח כי לו הריבית לא התייקרה.
אז לסיכום מסלול הפריים הוא כרגע עם הריביות הכי זולות, אבל זה גם המסלול עם סיכון רב במיוחד כשזה להרבה שנים, ולכן כל אחד שיעשה את מה שהוא מבין.