צריך מינימום שליש קבועאפשר מסלול קבוע רק 1/3 מהמשכנתא אם אני לא טועה.
צריך מינימום שליש קבועאפשר מסלול קבוע רק 1/3 מהמשכנתא אם אני לא טועה.
צודקת.זה לא נכון.
נשמח לתשובה @מקצועי בלבדצודקת.
צריך לפחות 1/3 בריבית קבועה.
ועדיין, אף אחד לא לוקח יותר מהשליש שחייבים בגלל שהריבית הזו מאד יקרה ועמלת פירעון מוקדם שלה היא בכלל הזויה.
התמהיל הסטנדרטי הוא 1/3 קבוע, 1/3 משתנה כל 5 שנים ו1/3 פריים.
לדעתי, עדיף 2/3 פריים במקום 1/3 פריים ו1/3 משתנה כל 5 שנים ואת הש1/3 קבועה ממילא צריך להשאיר לפי הנחיות בנק ישראל.
כי אם הפריים יתייקר גם המשתנה כל 5 שנים תתייקר בתחנה הקרובה כך שאין מזה הרבה תועלת. ועדיף לדעתי החיסכון של הפריים כל עוד הוא זול.
ממש לא מדויק.ועדיין, אף אחד לא לוקח יותר מהשליש שחייבים
מינימום שליש קבוע. אפשר גם 100 אחוז קבועאפשר מסלול קבוע רק 1/3 מהמשכנתא אם אני לא טועה.
אז יקחו 2/3 בפריים ו1/3 בקבועה.
סורי, אבל אני מביאה נתונים מהשטח נכון ללפני שנה וחצי. עבדתי במשרד וראיתי עשרות אם לא מאות תמהילי משכנתא.ממש לא מדויק.
אני למשל לקחתי 2/3 בריבית קבועה וזולה.
אשמח שתסבירי מה לא מדויק.ולגבי הפרשנות שלך זה ממש לא מדויק.
משתנה נכון.לגבי מה לעשות? אז קודם כל שזה יקרה נוכל לדבר על זה.
אבל באופן כללי, זה דבר שאמור להשתנות בין אדם לאדם.
זה@מקצועי בלבד אני אשמח שתגלי לי מה לא היה מדויק בפרשנות שלי.
ההבדל בין ההשתנות במסלול פריים לבין משתנה כל 5 הוא יכול להיות הבדל גדול מאד.כי אם הפריים יתייקר גם המשתנה כל 5 שנים תתייקר בתחנה הקרובה כך שאין מזה הרבה תועלת. ועדיף לדעתי החיסכון של הפריים כל עוד הוא זול.
הרוב זה דבר שלא משנה לי כלום.אבל יש רוב.
כמו שכתבתי לך שהרוב היום לוקחים 1/3 פריים 1/3 משתנה ו1/3 קבועה.
זה לא כול. זה כן רוב.
ברגע שנגיע ל5 שנים שזו תחנת יציאה שאז הריבית משתנה ממילא היא תעלה בהתאם לפריים וכבר לא נשלם ריבית נמוכה בין השנים ה5 ל10.ההבדל בין ההשתנות במסלול פריים לבין משתנה כל 5 הוא יכול להיות הבדל גדול מאד.
נניח שבעוד שנה הריבית מתחילה לעלות באיטיות לעלות, כך באיטיות ובהתמדה במשך 10 שנים.
כך שבעוד שנתיים הפריים נגיד יהיה 2.6% וכל שנה יעלה בעוד אחוז, אז אמנם נכון שהמשתנה כל 5 תעלה בעוד 5 שנים, אבל עד אז במסלול הפריים תשלמו יותר, וכך גם בין השנים 5 ל10, וזה מצטבר לסכומים משמעותיים.
מדברת איתך על משרד ולא על אנשים פרטיים.הרוב זה דבר שלא משנה לי כלום.
רוב האנשים לא מבינים כמעט כלום בנושאי משכנתאות.
רוב האנשים משלמים הרבה מידי לבנק במשכנתאות.
ועוד הרבה דברים שרוב האנשים לא פועלים בחכמה.
ולכן אותי לא מעניין מה רוב האנשים, אלא מתמקדת במה באמת הכי טוב.
ריבית נמוכה לא.ברגע שנגיע ל5 שנים שזו תחנת יציאה שאז הריבית משתנה ממילא היא תעלה בהתאם לפריים וכבר לא נשלם ריבית נמוכה בין השנים ה5 ל10.
יש כל מיני שיטות איך לקבל גם מסלולים טובים וגם בתנאים מאד טובים.מדברת איתך על משרד ולא על אנשים פרטיים.
משרד טוב, במחפש ללקוחות שלו ריביות טובות ולא נוהר אחרי העדר.
ריבית קבועה לא יכולה להיות משתלמת יותר מריבית משתנה. היא בטוחה יותר, פחות נטילת סיכונים אבל משתלמת יותר לא הגיוני. (וזה מובן גם למה כי הבנק לוקח פה סיכון רציני)
אבל אם הפריים יעלה בתחנה של ה5 שנים נעשה מיחזור. זה לא שהתחתנתי עם המשכנתא לצמיתות.ריבית נמוכה לא.
אבל בין השנים 5 ל10 ובין ה10 ל15 וכו' ריבית הפריים יכולה להמשיך לעלות, ולכן זה לא רק סיכון רק של ה5 שנים הקרובות, אלא של כל אורך חיי המשכנתא.
קודם כל, נשמח אם תשתפי אותנו לפחות בחלק, כמובן רק אם יש לך סבלנות.יש כל מיני שיטות איך לקבל גם מסלולים טובים וגם בתנאים מאד טובים.
את שוב חוזרת לטעות הזאת וכבר עניתי לך על זה אתמולאבל אם הפריים יעלה בתחנה של ה5 שנים נעשה מיחזור. זה לא שהתחתנתי עם המשכנתא לצמיתות.
כנראה לא קראת את המאמר.
ממליצה לקרוא שוב.
ובקיצור אם ריבית בנק ישראל תעלה, אז גם המסלולים האחרים יעלו בהתאמה, כך שלא תרוויחו כלום במיחזור כזה.
אם הפריים יעלה אז גם הריבית של משתנה כל 5 שנים תעלה בהתאמה בתחנה הקרובה כך שלא נחסוך כלום ברגע שהריבית תשתנה בתחנה הקרובה שלה של ה5 שנים.את שוב חוזרת לטעות הזאת וכבר עניתי לך על זה אתמול
אני לא באה לריב עם @מקצועי בלבד שבאמת כל הכבוד לה שיש לה סבלנות לענות פה שוב ושוב לכולם..@cherry c אני מתנסחת מסורבל.
אולי הבנת למה אני מתכוונת ואת מוכנה להסביר?
יש כל מיני שיטות איך לקבל גם מסלולים טובים וגם בתנאים מאד טובים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: