ליום שישי רגוע

רינהרינה

משתמש מקצוען
לא מייצג אחרים -
אצלנו בבית יש את כל הגילאים... מתינוק בן שנה, ועד ילדה בת 19
וכן - ישנים ביום שישי כולם...
ותמיד יש אצלנו לא מעט אורחים בסעודת שבת..

הכל ענין של תכנון - היררכיה - והחלטות.
ילדה בת 19 וכנראה עוד כמה גדולים באמצע, בלי להפחית אבל ברור שזה משפיע על ההתנהלות (ביחס לבתים בהם יש רק ילדים קטנים).

חושב מחדש

משתמש מקצוען
ילדה בת 19 וכנראה עוד כמה גדולים באמצע, בלי להפחית אבל ברור שזה משפיע על ההתנהלות (ביחס לבתים בהם יש רק ילדים קטנים).

אין בכך כל ספק,
כאשר הילדים היו קטנים, ואשתי עבדה אף ביום שישי,
היינו קמים יחד ב5 בבוקר, אשתי הייתה בעיקר מכינה את הבסיס, ולאחר מכן הייתי אחראי על להכניס לתנור, להוציא... לטגן... דברים שגם גבר יכול לעשות.
וכשהבנות גדלו... הוציאו אותי מהמטבח. [בכח :)]

רינהרינה

משתמש מקצוען
לא מדברת על בישולים.
אבל מטמיעה לעצמי אט אט הרגלים שעוזרים להגיע בסופו של דבר לשבת בנחת.
למשל, כביסות בתחילת שבוע.
לא כולם יכולים לעשות כביסות רק בתחילת שבוע, תלוי מה גודל המשפחה (וגם כמה פעמים ביום צריך להחליף לילד מכנסיים... וכמה בקרים היו צריכים להוריד מצעים רטובים מהמיטות....:().

נעליים

משתמש מקצוען
יש שלבים בחיים שבהם צריך להתפשר על המון דברים.
ולפעמים.... יום שישי רגוע זה אחד מהם.

עושים משתדלים מתאמצים
קניות ברביעי, בישולים/ניקיון (ולפעמים בישול+ניקיון) בחמישי
ועדיין יהיה עומס ולחץ ביום שישי.
(ונא לחשוב גם על נשים שעובדות ברביעי וחמישי עד ארבע, וחוזרות לבית עמוס ילדים שצריכים את תשומת ליבם הרצופה עד 9+ ואחר כך יש עוד עבודות בית שוטפות ופשוטות והכנת ארוחת צהרים למחר, למשל, או כביסה)

בבית עמוס וברוך רק ארוחת צהרים לכולם ומקלחות לכולם כבר תופסים שעתיים של עבודה ומתישים את הכוחות. ואם האישה במצב מיוחד או מטופלת בתינוק קטן העומס עוד יותר גדול.

צריך לעשות את המיטב שלנו, אבל להבין שלא תמיד אפשר להגשים כל רצון ומשאלה.
וכשלא מצליחים מבינים שרצון ה' הוא לפעמים שנשלים עם הקושי ונקבל אותו באהבה.
ואחרי שמשלימים ומפסיקים לכעוס על עצמינו נהיה קצת יותר קל............................

לעניין טיפים מעשיים:
*להשתדל לסיים כביסות ביום רביעי, כולל הכל (כלומר - קיפול והחזרה לארונות)
לתשומת לב: זה מצריך התארגנות וקנייה של פרטי לבוש נוספים, ויהיה גם עומס של כביסות ביום ראשון.
*לבדוק אם אפשר לשנות תפריט, כך שהבישול יהיה יותר קל ומהיר. (ואגב, כשיש תפריט קבוע קל יותר לבשל אותו. יכול להיות ששווה 'אוכל משעמם' על פני 'יום שישי מעניין')
*לנסות כל שבת להכין כמות כפולה (או משולשת) של משהו, ולהכניס את המנות העודפות למקפיא לשבועות הבאים.
*ללמד את הילדים לעזור!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ילדים יכולים לעזור לסדר את הבית מגיל ארבע. ילדים יכולים גם להפעיל מעבד מזון ולהכין סלטים מגיל 7 בערך.
*לתאם סדרי עדיפויות בין הבעל לאישה. תאום כזה מקטין את החיכוכים ומשפר את האווירה. (הוא גם מקל להושיט עזרה....)
*לא לקחת כלים נקיים מהארון, אם יש כאלה בכיור. יותר קל לשטוף כלי לשימוש שוטף מאשר לשטוף כיור גדוש אחר כך. (ואגב, אם כל פעם שצריך כלי אחד שוטפים שניים זה עוד יותר נחמד)
את פשוט צודקת!!!!
לגבי כביסה אני גם עושה ככה, רק ביום רביעי/חמישי מכניסה מכונה של כהה, שלפעמים חסר לי לתחילת שבוע...
ובהצלחה...

נעליים

משתמש מקצוען
לא כולם יכולים לעשות כביסות רק בתחילת שבוע, תלוי מה גודל המשפחה (וגם כמה פעמים ביום צריך להחליף לילד מכנסיים... וכמה בקרים היו צריכים להוריד מצעים רטובים מהמיטות....:().
אם מתרגלים זה אפשרי.
וזה לא תלוי בגודל המשפחה.

קפפוצצינו

משתמש מקצוען
טוב, נו, הנתונים שלנו שונים לגמרי
בתור בית של 4 נפשות יש לי כולה 4-5 מכונות בשבוע.
יש לי 5 סלי כביסה מבד חמודים. וכל בגד שמורד ישר מתמיין. (הקטנצ'יק השבוע שם מעצמו בכביסה גרביים... אז הראתי לו לשים לבן איפה שלבן)
ואז הכיבוס הולך בצ'יק.
את יכולה להעלות תמונה של הסלים?
אני מחפשת משו יפה ופרקטי

nc

משתמש סופר מקצוען
טוב, אז גם אני אתרום את השנקל שלי:
1. בבתים בהם לא מכניסים אוכל לחדרי הילדים כמו אצלנו- אנחנו לא שוטפים בחמישי- שישי חדרי ילדים. יש לנו רובוט שואב בעובד בשישי בבוקר והתוצאה לגמרי משביעת רצון לטעמנו.
שטיפה של סלון-מטבח ושירותים ואמבטיות בלבד. בסוד אגלה שבימי שישי היסטריים (וכמעט כל אחה"צ לאורך השבוע כשהילדים בשטח והמצב קשה) אני משתמשת במגבוני חיטוי לשירותים. יש בהם אקונומיקה, הם נותנים הרגשת נקיון וזה מציל אותי הרבה פעמים.
2. מקום בארון לכביסה הלא מקופלת. מי אמר שחייבים לגמור לקפל את כל הכביסה לפני שבת?? ומה שלא רואים לא מפריע.
3. לא לגמרי ברור לי הקטע של הטריות. דוקא בשבת במילא כל האוכל עובר חימום ולא נאכל טרי מהסיר/מחבת/תנור. לנו אין בעיה לאכול בשבת אוכל שבושל ביום חמישי, אבל אנחנו כנראה לא אניני טעם...
ליום שישי נשארים רק סלטים ודברים שהם NICE TO HAVE, ואז אם יש זמן דוחפים אותם ואם לא- לא קרה כלום.
וכמובן הרבה פעמים מכינים את האוכל בתבניות וביום שישי רק אופים. ההשריה עושה לדגים ולעופות נפלאות!
4. קיצור דרך משמעותי מאד שעולה כסף- קונים עוף מחולק ונקי ,ירקות קפואים, קמח מנופה וקטניות בואקום. חוסך המון זמן וצורך להיות מתוכננים מראש.
5. אפיה עד יום רביעי. מאד טעימים לנו מאפים מהפריזר. אם לא הספקנו- קונים.
6. חד"פ!!! ביום שישי לא ממלאים את הכיור לשוא. כמו כן לשתיה יש לכל אחד מבני הבית בקבוק אישי. מחליפים פעם בשבועיים בערך. כמות הכוסות שזה חוסך היא בלתי נדלית.
7. בתקופות עמוסות מאכלי השבת שלנו בסיסיים למדי. לדוגמה תבנית עוף עם בורגול וירקות קפואים (כרובית, אפונה, ברוקולי וכדו') לוקח פחות מ5 דק' להעמיד אם משתמשים בקיצורי הדרך של סעיף4 להלן :)
אפשר גם לקנות אוכל מוכן למי שיש בסביבה ואוהב את הטעם. אצלנו זה לא עובר.
אני מעדיפה לנוח ביום שישי בצהרים ולא לכעוס על הסביבה, גם במחיר של מאכלי שבת מושקעים פחות. אעז ואומר שזה יותר רצון ה' לדעתי.
8. ילדים קטנים יכולים לעזור המון. לקלף ירקות, לשטוף כלים, לטאטא, לאסוף משחקים. הרעיון הוא להרגיל אותם לעשות זאת מגיל קטן שאז זה דורש סבלנות של האמא ורק מפריע, ולאט לאט הם לומדים ומתרגלים. בן ה3 וחצי שלי עוזר ברמה שממש מקלה עלי, והוא כ"כ נהנה מזה!

שבת שלום לכל הנשים הצדיקות של עמ"י.

nc

משתמש סופר מקצוען
אם מתרגלים זה אפשרי.

זו תגובה קצת משעשעת. איך לא תלוי בגודל המשפחה? וזה גם תלוי כמובן בנפח מכונת הכביסה ובהרגלי החלפת הבגדים-מצעי- מגבות של המשפחה המדוברת.
מי שיש לה 1-2 ילדים שמפספסים (נפוץ בחורף)- מה תעשה עם כל המצעים המלוכלכים של ימים חמישי-שישי? (בהנחה שיש לה סטוק של מצעים והיא לא צריכה אותם).

אותי ,אגב, כביסה מלוכלכת ממש מגעילה, למרות שהיא מאוכסנת היטב ולא נמצאת לי מול העיניים.
כביסה נקיה לא מקופלת לעומת זאת לא מזיזה לי כל עוד היא בארון ולא על הספה בסלון.

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם מתרגלים זה אפשרי.
זה אכן לא תלוי בגודל המשפחה אלא בהרכב שלה.
ברור שמשפחה עם 10 ילדים כשהקטן בן 7, אין דינה כמו משפחה עם 5 ילדים שהגדול בן 6....

לא כל דבר אפשרי ומתאים לכולם. בשביל זה יש פה אשכול של 5 עמודים, שכל אחת תאמץ את מה שמתאים לבית ולמשפחה שלה.

(אני אישית מעמידה 1-2 מכונות ביום. ואם פספסתי יום - זה מתנקם בי אחר כך בגדול. אין מצב שאני לא מכבסת בחמישי. לשישי משתדלת להשאיר רק מכונה אחת של דברים דחופים אם יש)

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
:eek::eek::eek:
איך???
זה כמו להתחיל לנקות שוב לפסח מיד אחרי פסח...
איך מורחים את זה על שבוע?
את צריכה להיות סופר מאורגנת בשביל לחשוב על זה...

כתבתי בהמשך, כביסות בתחילת שבוע.
כאילו המחשבה כל הזמן להגיע ליום שישי ברוגע. וזה עוזר לי במשל השבוע לשמור על בית מתוחזק.
לא, אני ממש לא במקום מושלם. זה משהו בעבודה אצלי.

-LIGA

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
צודקת.
אבל זה מתחיל: אמא אני רוצה שוקו...
אמא אני רוצה לאכול..
וכל זה בשבע בבוקר....
בעלי כשהוא קם לתפילה הוא נותן להם עוגה וכו' ואומר להם לשחק בשקט.
והם גם נכנסים מידי פעם, לא נורא, בעיניים עצומות אני מנחה אותם מי יגיד סליחה למי והאם אפשר עוד רוגאלע...
שוקו בשבת????????????
למה לא?

MIRIBZ00

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ראשון -כביסה של בגדי השבת..
שני -גיהוץ
שלישי -קניות
רביעי -אפיה ונקיון
חמישי -סלטים (14) מה שטרי בשישי
שישי -בישול וויש..
ואם לא הספקתי אז זה עובר ליום המחרת. חוץ מיום שישי כמובן... :)
בלי קשר לכל המטלות היומיומיות בבית, כביסות, נקיונות וכו וכו

-LIGA

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
יש בעית בישול באבקת שוקו בשבת גם בכלי שלישי
המחשבה הראשונה שלי הייתה על שוקו מוכן, כמו שוקו בשקית וכו'. (לא חייבים לקנות, אפשר להכין בקבוק שוקו בייתי לפני שבת. וסליחה שאני מוסיפה לכם רעיונות לעוד מטלות בשישי...)

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה