טוב, אז גם אני אתרום את השנקל שלי:
1. בבתים בהם לא מכניסים אוכל לחדרי הילדים כמו אצלנו- אנחנו לא שוטפים בחמישי- שישי חדרי ילדים. יש לנו רובוט שואב בעובד בשישי בבוקר והתוצאה לגמרי משביעת רצון לטעמנו.
שטיפה של סלון-מטבח ושירותים ואמבטיות בלבד. בסוד אגלה שבימי שישי היסטריים (וכמעט כל אחה"צ לאורך השבוע כשהילדים בשטח והמצב קשה) אני משתמשת במגבוני חיטוי לשירותים. יש בהם אקונומיקה, הם נותנים הרגשת נקיון וזה מציל אותי הרבה פעמים.
2. מקום בארון לכביסה הלא מקופלת. מי אמר שחייבים לגמור לקפל את כל הכביסה לפני שבת?? ומה שלא רואים לא מפריע.
3. לא לגמרי ברור לי הקטע של הטריות. דוקא בשבת במילא כל האוכל עובר חימום ולא נאכל טרי מהסיר/מחבת/תנור. לנו אין בעיה לאכול בשבת אוכל שבושל ביום חמישי, אבל אנחנו כנראה לא אניני טעם...
ליום שישי נשארים רק סלטים ודברים שהם NICE TO HAVE, ואז אם יש זמן דוחפים אותם ואם לא- לא קרה כלום.
וכמובן הרבה פעמים מכינים את האוכל בתבניות וביום שישי רק אופים. ההשריה עושה לדגים ולעופות נפלאות!
4. קיצור דרך משמעותי מאד שעולה כסף- קונים עוף מחולק ונקי ,ירקות קפואים, קמח מנופה וקטניות בואקום. חוסך המון זמן וצורך להיות מתוכננים מראש.
5. אפיה עד יום רביעי. מאד טעימים לנו מאפים מהפריזר. אם לא הספקנו- קונים.
6. חד"פ!!! ביום שישי לא ממלאים את הכיור לשוא. כמו כן לשתיה יש לכל אחד מבני הבית בקבוק אישי. מחליפים פעם בשבועיים בערך. כמות הכוסות שזה חוסך היא בלתי נדלית.
7. בתקופות עמוסות מאכלי השבת שלנו בסיסיים למדי. לדוגמה תבנית עוף עם בורגול וירקות קפואים (כרובית, אפונה, ברוקולי וכדו') לוקח פחות מ5 דק' להעמיד אם משתמשים בקיצורי הדרך של סעיף4 להלן
אפשר גם לקנות אוכל מוכן למי שיש בסביבה ואוהב את הטעם. אצלנו זה לא עובר.
אני מעדיפה לנוח ביום שישי בצהרים ולא לכעוס על הסביבה, גם במחיר של מאכלי שבת מושקעים פחות. אעז ואומר שזה יותר רצון ה' לדעתי.
8. ילדים קטנים יכולים לעזור המון. לקלף ירקות, לשטוף כלים, לטאטא, לאסוף משחקים. הרעיון הוא להרגיל אותם לעשות זאת מגיל קטן שאז זה דורש סבלנות של האמא ורק מפריע, ולאט לאט הם לומדים ומתרגלים. בן ה3 וחצי שלי עוזר ברמה שממש מקלה עלי, והוא כ"כ נהנה מזה!
שבת שלום לכל הנשים הצדיקות של עמ"י.