לחובבי "ממלכה במבחן"

Ushaya

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אוטומציה עסקית
תקראו את הראיון. היא כותבת שהיא מצטערת על זה שלא הדגישה מספיק שהבחירות שעשה יקוואל, גם אם מאילוץ, לא היו הנכונות. כי יקוואל בוחר להגן קודם על הכסף, ואח"כ בוחר להעריץ את השודדים וכו', והיא רצתה להדגיש כמה הבחירות האלו היו מאולצות אבל שגויות, ולדעתה לא הצליחה מספיק כי עובדה- העם עם יקוואל ואיך ייתכן שהרגת אותו.
לפי מה שהיא כותבת, היא רצתה לחדד את המסר שבין אם אתה בוחר בסוף את הבחירה ההירואית הנכונה, ובין אם הלכת בדרך רצופה שגיאות מאולצות אפילו, אתה עלול לשלם את המחיר הכבד של הבחירות שלך. במקרה דנן- יקוואל מת ואיש לא יודע על כך שהציל את הממלכה מאסון איום.

ואדוניה מוזכר בספרים הקודמים. אם אני לא טועה הוא מוזכר גם במהללאל בשיחה המלבבת בין פאר לשלוואן לפני נישואיו.
אני לא התפלאתי למצוא אותו שם. תמיד הוא היה דמות חצי שקופה ברקע, וכך הוא גם עכשיו.

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י מרציפן;2349652:
אז מה היה בסוף, למה מיה הרגה את יקוואל??
ומה עם ברכיהו - מת או לא?

תשובות:
1- הוא ידע יותר מידי.
2- ברכיהו מת. זכיתי לומר קפיטל תהילים על ציונו הקדוש.

שירו

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י פנס בערפל;2353512:
תשובות:
1- הוא ידע יותר מידי.

:eek::eek::eek:

Ushaya

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אוטומציה עסקית
נכתב ע"י פנס בערפל;2353512:
תשובות:
1- הוא ידע יותר מידי.

באשכול השכן דנו הרבה מה יקרה עם ברכיהו. וגם בראיון היא מעדיפה להשאיר פתוח כי 'הכל אפשרי'.
אבל אולי הקפיטל לעילוי נשמתו יועיל לדמות הצבועה הזו למות לפני הספר הבא?:p

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י Ushaya;2353163:
תקראו את הראיון. היא כותבת שהיא מצטערת על זה שלא הדגישה מספיק שהבחירות שעשה יקוואל, גם אם מאילוץ, לא היו הנכונות. כי יקוואל בוחר להגן קודם על הכסף, ואח"כ בוחר להעריץ את השודדים וכו', והיא רצתה להדגיש כמה הבחירות האלו היו מאולצות אבל שגויות, ולדעתה לא הצליחה מספיק כי עובדה- העם עם יקוואל ואיך ייתכן שהרגת אותו.
לפי מה שהיא כותבת, היא רצתה לחדד את המסר שבין אם אתה בוחר בסוף את הבחירה ההירואית הנכונה, ובין אם הלכת בדרך רצופה שגיאות מאולצות אפילו, אתה עלול לשלם את המחיר הכבד של הבחירות שלך. במקרה דנן- יקוואל מת ואיש לא יודע על כך שהציל את הממלכה מאסון איום.

ואדוניה מוזכר בספרים הקודמים. אם אני לא טועה הוא מוזכר גם במהללאל בשיחה המלבבת בין פאר לשלוואן לפני נישואיו.
אני לא התפלאתי למצוא אותו שם. תמיד הוא היה דמות חצי שקופה ברקע, וכך הוא גם עכשיו.

אני חושבת שזה נוגע בדיוק בנקודה של סיפורת מטרתה והדרך אליה.
מענין שכבר שמעתי את הטענה הזו של דבריה. על המסר הנוקב שרצתה להעביר שלבחירות יש מחיר ואין משמעות לבגרות שבהן. יש תוצאות לכל דבר גם אם בחרת.
תגובת מיה בראיון מוכיחה אכן שרוב העם לא קלט את זה ולצערה היתה צריכה לחדד את ההבנה לכך ע"י מעשיו.
כמו שטענה שכנראה יקוואל קנה אותנו חזק והצליח אפילו עלינו הקוראים.

אבל למה למה הראיון היה כל כך קצר? וכל כך לא חושף סודות?
קצת התאכזבתי.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י בפוטנציאל;2354807:
אני חושבת שזה נוגע בדיוק בנקודה של סיפורת מטרתה והדרך אליה.
מענין שכבר שמעתי את הטענה הזו של דבריה. על המסר הנוקב שרצתה להעביר שלבחירות יש מחיר ואין משמעות לבגרות שבהן. יש תוצאות לכל דבר גם אם בחרת.
תגובת מיה בראיון מוכיחה אכן שרוב העם לא קלט את זה ולצערה היתה צריכה לחדד את ההבנה לכך ע"י מעשיו.
כמו שטענה שכנראה יקוואל קנה אותנו חזק והצליח אפילו עלינו הקוראים.

אבל למה למה הראיון היה כל כך קצר? וכל כך לא חושף סודות?
קצת התאכזבתי.

הבעיה אחרת.
היא יצרה עוד לפני כן הזדהות עמוקה מאד איתו.
עד תחושה של אי פריות מצידו של איסתרק כלפיו.

אם היא רצתה להציג את הבחירות השגויות שלו, היא היתה צריכה למעט בקצת את ההבנה העמוקה למניעים שהובילו לבחירות הללו. שהקורא ירגיש שיש גם דרך אחרת ויכעס עליו בשעת הבחירה ולא יזדהה.
כך המוות היה מובן מתקבל יותר.

גם אז, הייתי שמחה יותר לו היא היתה מצליחה להנביט תובנה חכמה וחיים טובים גם אם בדרך אחרת ותהרוג למשל את אולה, אנשים טובים לא מתו במלחמות??

שיהיה איזן ולא מסר שחור לבן שכזה.

מינרם צא מהספר. יקוואלים מותו.

מרציפן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
נכתב ע"י y&m;2354822:
גם אז, הייתי שמחה יותר לו היא היתה מצליחה להנביט תובנה חכמה וחיים טובים גם אם בדרך אחרת ותהרוג למשל את אולה, אנשים טובים לא מתו במלחמות??

צלצלתי,
אבל בבקשה, לא להרוג את אולה בשום אופן!!! אהבנו אותו. לא לתת רעיונות כאלו לפדאהל!!

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י y&m;2354822:
הבעיה אחרת.
היא יצרה עוד לפני כן הזדהות עמוקה מאד איתו.
עד תחושה של אי פריות מצידו של איסתרק כלפיו.

אם היא רצתה להציג את הבחירות השגויות שלו, היא היתה צריכה למעט בקצת את ההבנה העמוקה למניעים שהובילו לבחירות הללו. שהקורא ירגיש שיש גם דרך אחרת ויכעס עליו בשעת הבחירה ולא יזדהה.
כך המוות היה מובן מתקבל יותר.

תיראי איך יקוואל אהוב נפשינו!
הוא כל כך מבטא את החופש והדרור והעצמאות שכולנו שואפים להגיע אליה.

להיות במקום של אחד שיודע יותר טוב מכולם וזה מה שהיא(מיה) עשתה לנו ...
בהחלט מקומם אותנו.
מעדיפים להתבגר לבד.
מיה אצה לך הדרך נכשלת בחינוך.

תפוז סיני

משתמש פעיל
נכתב ע"י מה הענינים;2351306:
והקטע שכתבה על מנרם, הוא פשוט המשך ישיר לכאן: כמה טובים האנשים הצדיקים, התמימים, הסגפנים שאין להם בעולמם אלא תורה. כאלה אנשים אנחנו צריכים בדור שלנו.

חזק !!!

אבל האמת יש במנרם, גם צד מבין, החלק הזה לא מספיק מודגש וגם מעלה את השאלה, אם הוא כ"כ ערכי/מיוחד/מושלם, איך זה שהוא לא הצליח להשפיע על רעייתו ועל התנהלות האחוזה, איזה אירוע, גרם לו להרים ידיים ולהסתגר בד' אמותיו ?

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י תפוז סיני;2355073:
חזק !!!

אבל האמת יש במנרם, גם צד מבין, החלק הזה לא מספיק מודגש וגם מעלה את השאלה, אם הוא כ"כ ערכי/מיוחד/מושלם, איך זה שהוא לא הצליח להשפיע על רעייתו ועל התנהלות האחוזה, איזה אירוע, גרם לו להרים ידיים ולהסתגר בד' אמותיו ?

אי אפשר לשלול את הבחירה החופשית של האדם.

שירו

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י תפוז סיני;2355073:
חזק !!!

איזו שאלה זה מעלה?
הרי לפי המסופר הדמות שלו הוצגה כפרוש, עם כל המשמעות של המילה. ובענייני העול"הז הוא סמך בעיניים עצומות על אישתו שהוכיחה את אהבת התורה שלה ומסירות נפשה ללימודו והוא גם בכלל לא ידע על הגירעון של האחוזה.

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
שלחתי במייל למי שפנה אלי באישי.
לכו, תבדקו את הדוא"ל.
אולי אחד מאלה ששלחתי אליהם את הכתבה יצליח לעלות אותה לפרוג. אני לא הצלחתי. ואם יש עוד מישהי / מישהו שרוצים לקבל את הכתבה במייל - רשמו פה את המייל שלכם ואשלח ישירות מהדוא"ל. התיבה האישית שלי בפרוג מפוצצת. ולא ממש מתחשק לי לסדר ולרוקן אותה היום.

מה הענינים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
נכתב ע"י dvory;2355231:
שלחתי במייל למי שפנה אלי באישי.
לכו, תבדקו את הדוא"ל.
אולי אחד מאלה ששלחתי אליהם את הכתבה יצליח לעלות אותה לפרוג. אני לא הצלחתי. ואם יש עוד מישהי / מישהו שרוצים לקבל את הכתבה במייל - רשמו פה את המייל שלכם ואשלח ישירות מהדוא"ל. התיבה האישית שלי בפרוג מפוצצת. ולא ממש מתחשק לי לסדר ולרוקן אותה היום.

מבינה שאת זו שערכת את הראיון.
מלבד הביקורת שלי על התשובות של מיה, הראיון נכתב בטוב טעם, בשפה יפה ומסתורית מעט. והוגש בחן רב. יישר כח!

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
נכתב ע"י מה הענינים;2355239:
מבינה שאת זו שערכת את הראיון.
מלבד הביקורת שלי על התשובות של מיה, הראיון נכתב בטוב טעם, בשפה יפה ומסתורית מעט. והוגש בחן רב. יישר כח!

תודה רבה.
תרגישו בנוח להמשיך עם הדיון :).
התלבטתי אם להתערב ולהביע את דעתי, אבל הגעתי למסקנה שדעתי משוחדת מאד, כחברה וככותבת הראיון.
לכן אני שותקת. לא מבטיחה לעשות את זה תמיד. :)

.נחמה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
תודה על העלאת הראיון
לא ראיתי סיבות משמעותיות למותו של יקוואל חוץ מזה שצריך איזון...
לדעתי הבעיה הייתה שבספר היא הוציאה את איסתרק ומהללאל רדוד
ודווקא את יקוואל בצורה מאד מושכת ושובה

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה