דיון לזוצ"ית המתחילה- ריכוז המתכונים והטיפים למטבח [ולבעל] הצעיר!

shali

משתמש מקצוען
שיפודים וירקות במירנדה על האש -אפשר גם בתנור+
סטייק בתיבול עדין על האש-אפשר גם על מחבת

מתאים מאד לליל שישי ארוך!!
קל להכנה, היינו מחליטים שרוצים לעשות היום על האש ותוך זמן קצר היה הכל מוכן...

לשיפודים-
חזה עוף/פרגיות חתכים לקוביות בינוניות
לשים בשקית סופר קטנה
על זה שמן קנולה
תבלין לפרגיות\על האש\שווארמה=בנדיבות
פפריקה
מעט צילי גרוס
פלפל מלח
לערבב היטב היטב, שהתבלינים יגיעו להכל
להשהות לפחות חצי שעה [אפשר עם חתיכות בצל חי]
לשפד על שיפוד שבין לבין יש ירקות אהובים, כגון פיטריות, פלפל חריף, עגבנית שרי וכו'

לסטייק-
ראיתי הרבה ששאלו על תיבול סטייק
ההמלצה הגורפת- פלפל גרוס ומלח
עם על מחבת-מעט שמן זית
על האש-לצלות ישר
 

קבצים מצורפים

  • IMG_1810.JPG
    IMG_1810.JPG
    3 MB · צפיות: 55
  • IMG_1806.JPG
    IMG_1806.JPG
    6 MB · צפיות: 51
  • IMG_1804.JPG
    IMG_1804.JPG
    5.5 MB · צפיות: 57
  • IMG_4143.JPG
    IMG_4143.JPG
    4.9 MB · צפיות: 54

smile:)

משתמש חדש
מי שמענין אני יעלה מתכון
בטח רוצים😁

אחרי התמונות פה, חלישות הדעת עשה האשכול שלך על "רוצה להשקיע באוכל בחול המועד"... אולי נשלח אותך להסתכל קצת על ההמבורגרים פה, נראה ממש טוב לארוחה נחמדה בסוכה😊
 

shali

משתמש מקצוען
בטח רוצים😁

אחרי התמונות פה, חלישות הדעת עשה האשכול שלך על "רוצה להשקיע באוכל בחול המועד"... אולי נשלח אותך להסתכל קצת על ההמבורגרים פה, נראה ממש טוב לארוחה נחמדה בסוכה😊
חחח
תודה על הפרגון!
לכן נגמרו לי הרעיונות...;)
מעלה את המתכון
 

shali

משתמש מקצוען
מתכון בורגר ביתי/מומלץ בחום!!
טעים ברמות!!
אבל מה שחשוב לא לחפף ברכיבים..


1 ק"ג בשר [מומלץ ממש מסוג אונטריב] אם יש אפשרות לבקש לטחון במקום
מלח, פלפל וזהו!
כמעט כוס סודה שלמה
לאחד את הכל
שימו לב- האויב של המבורגר זה לישה מוגברת
רק עד לאיחוד
להשהות חתי שעה את התערות במקרר
לקצץ לגודל הרצוי
על הלפנצ'ה/ מחבת פסים/רגילה לעשות עד שמוכן בדרגה הרצויה
חובה-לשים רק שהמחבת רותחת ממש-לוהטת!
ואחי דקה שתיים לשחק עם האש עד שמוכן...
בתאבון
 

shali

משתמש מקצוען
ואגב
בתמונה האחרונה זה ביצת עין למי שלא זיהה
כןן יש כאלה שאוהבים על ההמבורגר...
 

yfnhh

משתמש רשום
עראייס
מקווה שלא העלו פה
האמת זה היה מסוג הארוחות שבעלי היה לוקח תחת חסותו לפעמים
אני הכנתי מהמתכון הזה
אבל הרשת מלאה במתכונים ..
וגם הכי טעים עם בשר אבל אפשר לערבב עם עוף או לּהחליף לגמרי בעוף
ולא לשכוח טחינה
 

אספמיה

משתמש מקצוען
@shali זה לא אמיתי. טירוף. זה יפה ומגוון ומוגש מושלם.
מתי את מכינה את כל זה, את כאילו עומדת במטבח כל הצהריים בשביל הארוחה בערב??
 

shali

משתמש מקצוען
אוהו
זה ליקוט מתקופה
[בעיקר מהשנה הראשונה...]

לא נגלה מה הולך במטבח עכשיו שנה שלישית...
 

nhfk

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עיצוב ואדריכלות פנים
שיפודי פרגיות, אורז וברוקולי

 

קבצים מצורפים

  • IMG_8002.JPG
    IMG_8002.JPG
    1.2 MB · צפיות: 8

nhfk

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עיצוב ואדריכלות פנים
בלינצעס בשר עם רוטב פטריות


מקור חלקי: https://www.foodisgood.co.il/recipe/meat-blintzes/
עשיתי מפה את המתכון לבלינצ,ס, לבשר המצאתי תיבול, ורוטב פטריות לקחתי מתכון מאחותי

לבלינצ'ס
4 ביצים

2 כוסות קמח

2 כוסות מים

6 כפות שמן

כפית מלח

בקערה גדולה נטרוף את כל מצרכי הבלינצ'ס עד לבלילה חלקה וללא גושים. את הקמח נוסיף בסוף.

נשמן מעט מחבת טפלון ונכוון להבה לבינונית.

ניצוק מצקת או חצי מצקת (תלוי בגודל המחבת) ונסובב את המחבת כך שהבלילה תכסה את כולה ותיווצר שכבה אחידה.

נטגן כחצי דקה ונהפוך את הבלינצ'ס לטיגון של חצי דקה נוספת.

נערום את הבלינצ'סים זה מעל זה בצלחת.


במחבת רחבה נטגן בצל עד שהוא הופך שקוף.

נוסיף את הבשר ונפורר היטב עם מזלג.

נוסיף תבלינים ונטגן עד שהבשר מוכן.

נעביר למסננת לצנן לטמפרטורת החדר.
תבלינים:
אני עשיתי: כוסבה פפריקה כפית מלח פלפל גריל עוף
מתכון מהאינטרנט : פפריקה מלח פלפל אגוז מוסקט - קמצוץ, מעט ראס אל חנות
מתכון מהאינטנט 2: 2 שיני שום קצוצות
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית תבלין כוסברה מיובשת
1 כפית מלח
1 כפות פלפל גרוס

בשלה בזה אפיתי אותם בתנור
אפשר גם לטגן מצופה בביצה ופירורי לחם כמו שניצל

להגיש עם רוטב פטריות
 

קבצים מצורפים

  • IMG_7764.JPG
    IMG_7764.JPG
    1 MB · צפיות: 4

nhfk

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עיצוב ואדריכלות פנים
עוד רעיונות
אנטיפסטי
דג מרוקאי על פירה
סלט עוף
חתיכות חזה מתובלות במחבת
 

קבצים מצורפים

  • IMG_6244.JPG
    IMG_6244.JPG
    5.8 MB · צפיות: 6
  • IMG_6246.JPG
    IMG_6246.JPG
    5.4 MB · צפיות: 6
  • IMG_6249.JPG
    IMG_6249.JPG
    5 MB · צפיות: 5
  • IMG_6251.JPG
    IMG_6251.JPG
    4.7 MB · צפיות: 5

תודה לד'!!

משתמש פעיל
ארוחת ערב שהכנתי אתמול טעימה להפליא באפס עבודה: (נשמע פשוט, לא תאמינו כמה זה טעים)
מטגנים מלוואח עם קצת שמן עד להזהבה משתי הצדדים
מורחים שכבה דקה של שמן זית, מפזרים זעתר בנדיבות
שמים באמצע פס של פרוסות עגבניה לכל האורך ומקפלים/מגלגלים (כמו בלינצ'ס)
חותכים באמצע שיהיה נוח לאכול ואוכלים
זה טעים ממש
 

6356

משתמש צעיר
סלמון בעשבי תיבול דבש ופטריות
להכין בכוס מירינדה של דבש-בשפע
שמן זית
מים
מלח
פלפל
לערבב היטב
להוסיף עשבי תיבול- כמה שיותר מגוון
לערבב היטב בתוך הכוס

לסדר את הסלמון בתבנית
למרוח היטב על הסלמון מכל הכיוונים
להוסיף מעל פטריות טריות
עוד חצי כוס מים מתחת הנייר אפיה
ותנור ל-20 דק- אפילו פחות
5 דקות אחרותנות לאפות פתוח על חום גבוה
 

6356

משתמש צעיר
הבצק
זה רצועה של בצק עלים [לי לא היה אז הכנתי תחליף]
ללפף על קופסאת שימורים רגילה ולאפות בתנור שהקופסא שוכבת
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה