דיון לזוצ"ית המתחילה- ריכוז המתכונים והטיפים למטבח [ולבעל] הצעיר!

שפרן

משתמש צעיר
ואפשר לבשל ולהוסיף מעל שמנת מתוקה +פטריות +בצל מאודה.
וגבינה צהובה- לשיים כמה דקות בטוסט יוצא חלום.
 

שפרן

משתמש צעיר
ואפשר לבשל ולהוסיף מעל שמנת מתוקה +פטריות +בצל מאודה.
וגבינה צהובה- לשיים כמה דקות בטוסט יוצא חלום.
שכחתי לכתוב כמובן תבלינים-
קצת אבקת פטריות, מלח ופלפל שחור,
בקיצור כמו רוטב למוקרם.
 

shali

משתמש מקצוען
הכנתי היום את התפו"א בתנור
יצא ממש ממש טעים
עד שהתיישבנו לאכול , כבר לא נשאר כמעט כלום כי נישנשנו...
לא היה לי רוזמרין שמתי טימין
ומאד חשוב לשים נייר אפיה , בתמונה נראה ששמת אבל לא הזכרת, אחרת זה נדבק
תודה רבה על המתכון!
תודה על התזכורת! חשבתי שזה מובן מאליו הניר אפיה בגלל הרגל שלי, אבל צודקת בהחלט!

שמחה ממש ממש שהיה טעים|!!
 

shali

משתמש מקצוען
עוגת גבינה פרורים מעלפת, בקלי קלות: [מתאים לשבתות החורף הארוכות]
משום מה באפיה תמיד הייתי יותר מאותגרת מבישול
אבל העוגה הזו היא גם למאותגרות האפיה, והטעם-מוצלח ביותר, גם למי שלא חובב עוגות גבינה

1676464581603.jpeg

1676464608265.jpeg

מתכון עוגת גבינה פרורים:
בסיס:-

2כוסות קמח לבן
2כפיות אבקת אפייה
1/3כוס סוכר לבן
1שקית סוכר וניל
200גרם חמאה קרה
4חלמונים L

מלית גבינה-

2 מיכלים או 500מ"ל שמנת מתוקה 38%
1כוס סוכר לבן
1חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
1גביע 200מ"ל שמנת חמוצה 15%
500גרם גבינה לבנה 5%

הוראות הכנה:
-בצק עוגת גבינה פירורים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
-במעבד מזון/ביד מעבדים קמח, אבקת אפייה, 1/3 כוס סוכר, סוכר וניל וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק פירורי.
-לתחתית - משמנים את תבנית העוגה. מהדקים בידיים מחצית מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית.
-לפירורים - משטחים את החצי הנותר של הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה (גודל התבנית לא משנה).
-מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
-מלית עוגת גבינה פירורים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, כוס סוכר, אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה עד לקבלת קרם יציב.
-מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
-משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
-מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, לקבלת פירורים. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה.
-מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
-פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.-אני עושה בתוך קאפקיקס או בתבנית בגודל חצי אינגליש ואוכלים ישר עם כפית, יותר קל ומהיר מלחתוך;)

הערה:
אפשר גם להכין זאת בכוסות קינוח שקופות ולהוסיף אוכמניות/ריבת חלב או משהו אחר אהוב
מתקבל מרשים מאד! [נאכל כמובן עם כפית]

בתאבון!!
 

כהנית

משתמש מקצוען
מוסיפה את שלי:
לקצוץ בטטה, קשוא, ופלפל, לטגן. להוסיפ מלח ופלפל שחור. עד שנהיה אכיל.
אם את משקיעה ו או רוצה בשרי אז מכינים חזה עוף ממולא בירקות הנל.
אם את רוצה משו פרווה או קליל אז עם אורז ממש טעים!!

וכמה בשריים שהכנתי וממש ממליצה:
ולדעתי בשרי הרבה פעמים יותר פשוט וקל...

עוד מתכון ממש חמוד ומגוון לא הכייי בריא אבל מומלץ!

ועוד אחד מומלץ

ועד אחד
 

shali

משתמש מקצוען
עוד אחד מומלץ
את יודעתאם יצא עסיסי אם אחליף בחזה עוף?
 

מהדמיה להוויה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
ועוד אחד מומלץ
חסום
 

אמאל'ה יהודייה

משתמש צעיר
הדמיות בתלת מימד
בואי תראי את כמויות מארזי הסודה שרצות אצלינו...
כשתרצי לקנות לו מתנה- סודה סטרים!
פצצה של דבר!
גם אנחנו היינו סוחבים שישיות עד שבעלי קנה לי מתנה את הדבר הזה:)
מאז יש תמיד סודה קפואה וזמינה בכמות שאנחנו רוצים, והכי חשוב- טריה....
 

רצוני לעשות רצונך

משתמש מקצוען
לוקחים באגטים/לחמניות אצבע,
חותכים כל שני סנטימטר (אפילו פחות) בחתך לא עד הסוף.
(בלחמניית אצבע בגודל רגיל בערך 5 חתכים)
שמים בכל חתך חתיכת גבינה צהובה וחתיכת חמאה.
מכינים מטבל של שמן, שום ותבלינים.
מורחים על כל הלחמניה בנדיבות
ומכניסים לתנור ל20 דקות.
יוצא קריספי וטעיםםםםםםםםםםםם
הולך טוב עם רוטב פיצה ביתי.
אני מוציאה מהתנור 5 דקות לפני הסוף ומורחת עוד מהרוטב.
 

shali

משתמש מקצוען
כשתרצי לקנות לו מתנה- סודה סטרים!
פצצה של דבר!
גם אנחנו היינו סוחבים שישיות עד שבעלי קנה לי מתנה את הדבר הזה:)
מאז יש תמיד סודה קפואה וזמינה בכמות שאנחנו רוצים, והכי חשוב- טריה....
רעיון באמת מעולה!!
רק שלחובבי סודה כמונו יש כבר סודה סטרים מהחתונה...
הבלון גז נגמר ומברור מול החברה הבנו שבלון חדש עולה 90 ש"ח
ומשקלול שלנו כרגע יותר ריוחי לקנות בקבוקים:unsure:
אבל למען האמת כל עוד זה לא אני סוחבת... אז שויין;)
 

גברת אחת

משתמש פעיל
עוגת גבינה פרורים מעלפת, בקלי קלות: [מתאים לשבתות החורף הארוכות]
משום מה באפיה תמיד הייתי יותר מאותגרת מבישול
אבל העוגה הזו היא גם למאותגרות האפיה, והטעם-מוצלח ביותר, גם למי שלא חובב עוגות גבינה

צפה בקובץ המצורף 1316905
צפה בקובץ המצורף 1316906
מתכון עוגת גבינה פרורים:
בסיס:-

2כוסות קמח לבן
2כפיות אבקת אפייה
1/3כוס סוכר לבן
1שקית סוכר וניל
200גרם חמאה קרה
4חלמונים L

מלית גבינה-

2 מיכלים או 500מ"ל שמנת מתוקה 38%
1כוס סוכר לבן
1חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
1גביע 200מ"ל שמנת חמוצה 15%
500גרם גבינה לבנה 5%

הוראות הכנה:
-בצק עוגת גבינה פירורים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
-במעבד מזון/ביד מעבדים קמח, אבקת אפייה, 1/3 כוס סוכר, סוכר וניל וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק פירורי.
-לתחתית - משמנים את תבנית העוגה. מהדקים בידיים מחצית מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית.
-לפירורים - משטחים את החצי הנותר של הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה (גודל התבנית לא משנה).
-מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
-מלית עוגת גבינה פירורים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, כוס סוכר, אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה עד לקבלת קרם יציב.
-מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
-משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
-מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, לקבלת פירורים. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה.
-מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
-פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.-אני עושה בתוך קאפקיקס או בתבנית בגודל חצי אינגליש ואוכלים ישר עם כפית, יותר קל ומהיר מלחתוך;)

הערה:
אפשר גם להכין זאת בכוסות קינוח שקופות ולהוסיף אוכמניות/ריבת חלב או משהו אחר אהוב
מתקבל מרשים מאד! [נאכל כמובן עם כפית]

בתאבון!!
איזה גודל תבנית?
 

חושבת אחרת

משתמש מקצוען
הטיפים שלי:
לאניני טעם שאוהבים געפילטע שמכינים לבד, לא ווייטפיש ושות'
אפשר להכין ולהקפיא קלופסים, כל שבוע שולפים ישירות לסיר
גם קומפוט ועוד אפשר להכין כמות יותר גדולה ולהקפיא - השאלה עם בדירת "סליחה" של זוצים יש מקום במקפיא...
 

אמאל'ה יהודייה

משתמש צעיר
הדמיות בתלת מימד
הבלון גז נגמר ומברור מול החברה הבנו שבלון חדש עולה 90 ש"ח
אולי דרך החברה עם משלוח זה כ"כ יקר...
תבדקי בחנויות שמוכרות באזור שלך, זה לא יותר מ50 ש"ח אם את מחזירה את הבקבוק הריק!
ויש אפשרות גם לעשות מנוי שזה מוזיל עלויות, אבל זה באמת תלוי בכמות הצריכה...
 

אסתר פ

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
באגט שניצל!
אין איך להסתבך!!!
מכינים שניצלים
קונים באגטים
בפנים:
חומוס
חרדל
עגבניות
בצל
רוטב טיראקי
רוטב צ'ילי
מלפפון חמוץ
שניצל
וציפס בצד

IMG_4258.JPG
 

לאי היי

משתמש חדש
ואווו נראה טוב האוכל פה
גמני זוצי''ת מתחילה במטבח אשמח לקבל מתכונים
או שתמליצו איפה אפשר למצוא אם יש איזה אתר קליל ונחמד
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  83  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה