כתבת עדין...התייחסתי לזה
כתבת עדין...התייחסתי לזה
הידד!!@להיות כמו מים לפי התגובות זה נראה לי שלא כל כך מבינים אותך פה... אז רק רציתי לכתוב לך שאני חושבת שאני מבינה למה את מתכוונת...
לא שאנשים שמתמודדים עם מחלות נפש הם בסדר ולא אשמים ולא צריכים להתבייש,( מה שנכון אבל לא על זה היא מדברת) אלא שיש אנשים שבמצבים מסויימים בחיים הם נעזרים בכדורים נגיד בשביל להתמודד עם חרדות, וזה לא הופך אותם ללא נורמלים
וחבל ועצוב מאד שהם מרגישים צורך להסתיר.
הבנתי אותך?
וואוגם אני חושבת שלא הבינו מספיק את @להיות כמו מים
קודם כל כלל לא מדובר על שידוכים, אלא על יחס של הסביבה לאדם שלוקח כדורים.
דבר שני, כשיש לדוגמא אדם על כסא גלגלים, אם אנחנו לא מכירים אותו, אנחנו עלולים להסתכל על כולו דרך הנכות שלו. זו עלולה להיות בעינינו ההגדרה שלו.
אבל הצורך שלו בכסא גלגלים (קבוע או זמני) איננה אמורה להיות ההגדרה שלו. (גם לא צבע העור של בן אדם או המשקל שלו, למשל) . ואי אפשר להסתכל על בן אדם רק דרך דבר מסוים, בפרט כשיש בו חלקים הרבה יותר דומיננטיים באישיות.
כשמכירים מקרוב את הבן אדם עם כל מה שזה אומר, זה הרבה מעבר למשהו מסוים שידענו עליו.
כששומעים על מישהי שלוקחת כדורים, הנטיה להסתכל עליה כולה דרך הכדורים. כאילו זה מה שמגדיר אותה. וזה לא.
כשמכירים מקרוב, אם מדובר על בעיה שלא משתלטת על האישיות, הרי שמסתכלים על כל האישיות שלו/שלה, ובין השאר היא גם לוקחת כדורים. ויש בה חלקים הרבה יותר דומיננטיים ומשמעותיים.
כמדומני לסוג הזה התכוונה פותחת האשכול. להגיע למצב הזה, שלא כל אחת שלוקחת כדורים, זו תהיה ההגדרה שלה. אלא להבין שהיא בן אדם עם מאפיינים רגילים לגמרי, והיא גם לוקחת כדורים לבעיה מסוימת שיש לה.
אם מדובר בבעיה קשה יותר, שמשליכה על כל האישיות, זה אכן יתפוס יותר מקום ב'הגדרת' האדם. לא כי זה כל מה שהוא. הוא הרבה יותר מזה. אבל כן הקושי או ההפרעה או המחלה - משתלטים על הרבה חלקים ממנו ומחייו. לפעמים זה מצב זמני.
ולפעמים משהו ממושך יותר, או מגיע בהתקפים.
לא על מצבים כאלה דברה פותחת האשכול.
למסגר ולתלות על לוח הלב.שלום לכולם
קראתי את התגובות אחת אחת.
יש כאן תגובות מעניינות מאוד, וכל אחת יכולה לפתוח אשכול בנפרד.
אני כן חושבת-שכדאי וצריך להנגיש לציבור מידע מסודר (ואם אפשר גם מקיף) על מחלות, קשיים, נפש חלשה וכדו.
אנסה לייצר משהו... אם מישו בענין-אשמח אם יפרסם ג"כ.
נתקלתי בדיוק בסיפור של חברה,
הילדה של חברתי בת 20, היא נכנסה לאיזה סיבוך רגשי מסוים.
היה לה מאוד קשה לצאת מזה, ובעצת יועצת ומטפלת היא הופנתה לקבל טיפול תרופתי.
האמא, התנגדה בכל כוחותיה, ניסתה להכחיש את המצב, כעסה מאוד על הצוות שהפנה אותה לטיפול תרופתי. בקיצור, התנגדה באמת בחוזקה.
בסוף, לאחר הרבה ניסיונות של טיפולים כושלים וזמן מיותר שנסחב והקשה, עירבו את הרב של המשפחה שקיים פגישה עם ההורים והעביר להם הנחיה לשלוח את הילדה לפסיכיאטר.
הילדה מאז-עברה כחצי שנה, היא פורחת, מסוגלת להתייחס לקושי באובייקטיביות בלי לטבוע בו. מתקדמת רגשית, מסוגלת לראות את האחר. יש לה עוד דרך לפניה-אבל היא בטוב! שלווה יותר, רגועה יותר.
והאמא? אוכלת את עצמה שככה התנגדה ובגללה הבת סבלה כ"כ הרבה זמן ללא טיפול מתאים.
אז כן, יכול להיות שטיפולים אלטרנטיביים יכולים לעזור וכל מיני סגולות.
אבל אני מתייחסת לזה:
למה האמא הייתה צריכה כלכך להתנגד לעזור לילדה שלה???
למה זה קורה שאנשים יכולים לסבול בשקט, להתייסר בתוך עצמם-ולא לקחת כדורים כי "זה" אומר שהם חולים?
זו נקראת סטיגמה! אם הבנאדם חושבת על עצמו שהוא חולה אם הוא לוקח כדורים-זו הטעות שלנו כחברה.
הרי מאז שהוא יקח כדורים - יהיה לו בהרבה טוב!! אז מה הקשר שאם הוא ייקח כדורים-הוא ייחשב כחולה?
למה אנחנו - (אני מסייגת) רובנו - שומעים על מישהי שלוקחת כדורים-מאבדים בה אמון? לא רוצים ליצור קשרים אמיתיים של חברות?
אני מדברת על אנשים שהיית רוצה להיות חברה. ופתאום את מגלה מאחורי הגב שהיא נוטלת כדורים-אז אמאלה השם ישמור, לא קשורה אלי....
זה מדבק??
הבנאדם נשאר אותו בנאדם! הרי אם היית חברה שלה בלי לדעת-לא היית חושדת.
כמו שאמרה כאן מישהי שאחרי חצי שנה של חברות חברה אמרה לה שהיא מטופלת תרופתית והיא כמעט התעלפה...
זה ברור ומובן-אבל עצוב שהייתה צריכה להתעלף.. כי יש כלכך הרבה אנשים כאלו....
אם החברה שלנו תכיר את אותם אנשים-ולא תפחד ולא תקטלג ולא תרחם - העולם היה יכול להיות טוב יותר.. נקי יותר ואמיתי יותר.
ברור לי שיש המוני נשים ואנשים שהיו יכולים לעשות את חייהם לטובים יותר בעזרת כדורים.
ע"פ מחקרים-10 אחוזים (ויותר) - חווים דכאון בחייהם. (רובם דכאון קל שיכול להתאזן מהר מאוד עם תרופה ועזרה מתאימה)
אז עצוב לי לחשוב שבגלל מחשבה שגויה כוללנית - רובם של האנשים נמנעים מכדורים עד למצבים קשים?
הרי אפשר לעזור כלכך מהר לכולם.
זו מתנה של הבורא לעזור למי שצריך.
תשמעו את הקשיים של האנשים סביבכם.
אל תשפטו מישהו-אם הוא לוקח כדור-אז אין מצב לקשר... זה עצוב!
כמו שאמרה כאן מישהי באשכול-לא משנה אם הוא אוכל לחמניה עם נבטים ומשלב גם כדורים.
הלוואי אם זה היה המצב כאן בערים הריכוזיות החרדיות. הלוואי!
עצוב.קראתי את כל מה שכתבתן כאחת שאנשים אוהבים לספר סיפורים אישיים נתקלתי באחת שגדלה בבית שהאבא היה חרדתי אבל ללכת לטיפול ולהיות אבא פסיכי שלוקח כדורים השם ישמור ... והרי הציבור שלנו חרד מזה ... אבל האבא סבל והיה מאד לחוץ והתוצאה.? חצי מהמשפחה סכיזופרנית וזה סביבתי לא תורשתי אף אחד מהמשפחה והמשפחה הקרובה לא חולה
כבר הוזכר כאן כמה פעמים, ההבדל המרכזי הוא נושא השידוכים, אף אחד לא רוצה ל'הרוס' את עתיד משפחתו.אני לא יודעת מי רואה את האשכולות אבל עצם זה שהציבור שלנו ככ מפחד מלראות את האמת בעיניים זה תעודת עניות לנו כחברה ומכפיל את הקושי הרי בציבור הלא חרדי זה מתקבל מאד ומוריד אחוז גדול מהקושי התוצא יכולה להיות שחו ילדים להורים עם קושי ילכו לרעות בשדות זרים שם מקבלים אותם..
שלום לכולם
אני כן חושבת-שכדאי וצריך להנגיש לציבור מידע מסודר (ואם אפשר גם מקיף) על מחלות, קשיים, נפש חלשה וכדו.
האמא, התנגדה בכל כוחותיה, ניסתה להכחיש את המצב, כעסה מאוד על הצוות שהפנה אותה לטיפול תרופתי. בקיצור, התנגדה באמת בחוזקה.
בסוף, לאחר הרבה ניסיונות של טיפולים כושלים וזמן מיותר שנסחב והקשה, עירבו את הרב של המשפחה שקיים פגישה עם ההורים והעביר להם הנחיה לשלוח את הילדה לפסיכיאטר.
הילדה מאז-עברה כחצי שנה, היא פורחת, מסוגלת להתייחס לקושי באובייקטיביות בלי לטבוע בו. מתקדמת רגשית, מסוגלת לראות את האחר. יש לה עוד דרך לפניה-אבל היא בטוב! שלווה יותר, רגועה יותר.
אבל אני מתייחסת לזה:
למה זה קורה שאנשים יכולים לסבול בשקט, להתייסר בתוך עצמם-ולא לקחת כדורים כי "זה" אומר שהם חולים?
זו נקראת סטיגמה! אם הבנאדם חושבת על עצמו שהוא חולה אם הוא לוקח כדורים-זו הטעות שלנו כחברה.
הרי מאז שהוא יקח כדורים - יהיה לו בהרבה טוב!! אז מה הקשר שאם הוא ייקח כדורים-הוא ייחשב כחולה?
למה אנחנו - (אני מסייגת) רובנו - שומעים על מישהי שלוקחת כדורים-מאבדים בה אמון? לא רוצים ליצור קשרים אמיתיים של חברות?
אני מדברת על אנשים שהיית רוצה להיות חברה. ופתאום את מגלה מאחורי הגב שהיא נוטלת כדורים-אז אמאלה השם ישמור, לא קשורה אלי....
זה מדבק??
כמו שאמרה כאן מישהי שאחרי חצי שנה של חברות חברה אמרה לה שהיא מטופלת תרופתית והיא כמעט התעלפה...
אם החברה שלנו תכיר את אותם אנשים-ולא תפחד ולא תקטלג ולא תרחם - העולם היה יכול להיות טוב יותר.. נקי יותר ואמיתי יותר.
ברור לי שיש המוני נשים ואנשים שהיו יכולים לעשות את חייהם לטובים יותר בעזרת כדורים.
ע"פ מחקרים-10 אחוזים (ויותר) - חווים דכאון בחייהם. (רובם דכאון קל שיכול להתאזן מהר מאוד עם תרופה ועזרה מתאימה)
אז עצוב לי לחשוב שבגלל מחשבה שגויה כוללנית - רובם של האנשים נמנעים מכדורים עד למצבים קשים?
הייתי ממליצה להביא לעדויות כמה וכמה אנשים שהם בקשרים קרובים עם אנשים בעלי התמודדויות שונות, על כל הסקאלה. זה לא רק תקופה עד שיתאזן, זה לא רק תקופה של חוסר מיטבות או תקופה של סבל עד שמוצאים את השביל הנכון, בתוך התקופה הזו יש הרבה הרבה מאד סבל והרבה קושי ולפעמים זה תקופות שלימות שלא נגמרות. או הייתי אומרת תקופות שיש ביניהם קצת זמנים של רגיעה.שלום לכולם
אבל אני מתייחסת לזה:
זה מדבק??
השיחה התקיימה בעברית ומתורגמת לאנגלית על ידי המנחהלפני תקופה התקיימה שיחה נדירה של שאלות ותשובות בנושא השקפת התורה על נושא בריאות הנפש עם מרן הגר"ד כהן ראש ישיבת חברון ביוזמת אגודת ישראל באמריקה
השיחה שודרה לכנס של פסיכולוגים ופסיכאטרים חרדים בארצות הברית
בין היתר נידונו שם נושא לקיחת כדורים פסיכאטריים וכו' והשקפת התורה (החיובית) בנושא וזוויות נוספות של השקפה בנושא בריאות הנפש
היה מיוחד מאד
אם יהיה ביקוש אעלה הקלטת וידאו מהשיחה
כאן בכיתי.לא אשכח אישה חמודה שאובחנה עם סכיזופרניה, (היא אמרה לי מיוזמתה, מצבה היה כזה שלא טרחה להסתיר בכלל או להתבייש אלא להפטיר שהפסיכיאטר בעצמו "פסיכי") שאמרה לי פעם ברגע קל של שפיות בחצר בית הכנסת, בתפילות ראש השנה: "מה יהיה הסוף שלי? מתי אגמור עם הסבל הנוראי הזה? אני לא יכולה לברוח מעצמי"...
וואוהשיחה התקיימה בעברית ומתורגמת לאנגלית על ידי המנחה
מצורף קישור
6.8.21 MHP Webinar w Rav Dovid Cohen.mp4
drive.google.com
האם אפשר לשנות את ההרשאה כך שיהיה אפשר להוריד את הסרטון?השיחה התקיימה בעברית ומתורגמת לאנגלית על ידי המנחה
מצורף קישור
6.8.21 MHP Webinar w Rav Dovid Cohen.mp4
drive.google.com
1. זו בעייה אנושית שנוגעת הרבה מעבר למחלות הנפש.ומול אקסיומה זו-נסתתמו טענותיי.
כי איך אפשר להפריך בכלל כזה דבר אם יש ככ הרבה שחושבים כך.?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: