וואו וואו. כל מילה. עוצמתי ומדיוק במיוחד.קטע ששלחה לי חברה עם מאניה דיפרסיה קבלתי רשות ממנה לפרסם
סתם לכל האלה שצריכים אולי קצת להרגיש את הצד השני
המייל שאני לעולם לא ישלח לך
נסעתי היום איתך באוטובוס חזרנו ביחד מאותו אירוע דיברנו או יותר נכון את דיברת ואני הקשבתי והרגשתי שתהומות מפרידים בינינו
את דיברת בטון בטוח הסברת, הבהרת, ביססת את צידקת דבריך
נתת הרגשה שאת השולטת במצב
ואני לעומתך שתקתי הנהנתי בראשי במקומות הנכונים (מקווה שנהגתי בדיוק בכללי הנימוס המקובלים)
אין לי מושג מה עברת בחיים איזה תובנות הם הוציאו ממך ואיזה שכר לימוד כבר שילמת עליהם אני סתם אחת של אמצע החיים שלא ראתה באיזה מלחמות כבר לחמת ובאמצע על מה את נאבקת
באמת שאין לי מושג אבל כל הרגשה שנוצרה ממך זה היה של אחת שהדבש עדיין על השפתיים שלך שעוד לא זכית לטעום את החיים
היית עוד כזאת שיכולה להצהיר הצהרות בקול בלי להרגיש את הרסיסים המלוחים של ההתנפצות בפרצוף
כזאת שיכולה לחלק את העולם לדיאגרמות, סכמות, גרפים, סטטיסטיקות ולהחליט איפה מתחיל הקו הנכון ואיפה נגמר
כזאת עם אומץ לשלול אנשים ומעשים שלא בדיוק תואמים את דעתך
בלי להעביר הרהור מיותר לאלה שמחוץ לסקאלה שלך
ואני הייתי לידך
אחת שכבר חצתה את הפסים של המקובל הנכון והשפוי
אחת בסטטיסטיקה פשוטה אולי אמורה להיות במקום אחר
שמתמודדת בין שברי עננים ובורות פעורים
שמנסה לפלס בעולם שבנוי מאנשים כמוך שפרושה של המילה שונה שם זה לדחות, לבודד.
ורק רציתי להגיד לך שכאב לי גם עלי ברור, אבל בעיקר עליך
כאב לי שאת עוד לא יכולה להרגיש את הלב השבור שמולך
כאב לי שלמרות שאת הנקראת הבריאה בסיפור יש שפה שלמה שאת לא מבינה שפה בלי מילים שפה של מתמודדים
ורק ההבנה שאת פשוט לא מדברת את השפה עזרה לי לא להיפגע
אני מאחלת לך שדרכיך תהיה סוגה בשושנים - זה בסדר את הקוצים השארת לקהל המתמודדים
אני לא ישלח את המייל הזה לעולם כי מי שלא מרגיש לא מבין
כדורים זה לא סוכריות ומי שנאלץ לקחת יש סיבה לדבר ויש לזה מחיר מאחור.אבל על זה בדיוק אני מדברת
רוצה שינגישו את לצבור שלא כל מי שנוטל כדורים-הוא כמו הבעל של גולדי!!!
אנשים רגילים יכולים לקחת כדורים, והם שלמים ברוחם ובנשמתם. רק זקוקים לעזרה.
הבעל של גולדי - היא המציאות הפסיכוטית. אני מדברת על דכאון. ודכאון זה לא פסיכוזה
לא קראתי את הסיפור, אבל אם את מכניסה פוסט טראומה מורכבת לתמונה אז דיכאון זה תת אבחנה, והלידה הייתה רק טריגר (פלא שעד אז הכל היה בסדר). אגב, גלישות פסיכוטיות כתוצאה מפוסט טראומה מורכבת זה לא "פסיכוזה" במובנה הרגיל.פגשתי אותם, כך שכנראה שהם קיימים. גם אם בקצה הסקאלה.
דיכאון אחרי לידה שמתיישב על פוסט טראומה מורכבת ולא מטופלת, יכול להוריד אשה עד למצב פסיכוטי וניתוק מהמציאות.
נדיר אבל קיים.
הפואנטה בסיפור-הקצה הזה, הייתה השיקוף. הכמיהה של נחמי (הנורמלית) בתת מודע, לחשוב שאולי גם היא הייתה בסכנה. שירחמו גם עליה, שיבינו שהיה לה קשה, גם אם היא לא השתגעה אלא 'רק' הייתה מדוכדכת בתפקוד מלא.
מדייקת את מילותייך, כי אני רואה שיש הרבה בלבול באשכול:החיים מוכיחים אחרת, למרבה הצער.
הייתי מאושרת לגלות שזו סטיגמה.
ושוב, כותבת לגבי פסיכוזה- מחלת נפש. לא הפרעה.
מסכימה לגמרי עם כל הנאמר (על זה רמזתי בתגובתי הראשונה כאן באשכול), ועדיין, זה לא סותר אבחנה בין המצבים הרפואיים השונים. אגב, יש דיכאון שקשה מאוד לחיות איתו, וסכיזופרניה שאפשר לחיות איתה (על אף שלכאורה זאת המחלה הנפשית הקשה ביותר).אין לי דוקטורט בשביל להפריד בין פסיכוזה להפרעה נפשית לקושי נפשי וכו',
אבל נראה לי שמבחינה מסוימת, ולא יעזור כמה שנכחיש את זה,
עצם הדירוג- זה יותר טוב מזה, וזה יותר גרוע מזה, עם זה אפשר לחיות, ועם זה אי אפשר לחיות-
הוא הדבר שמתחזק את היחס הנרתע והמפלה לבעלי קושי נפשי קל.
אם נכניס לעצמנו קצת ענווה, ונבין שכנשמות אין הבדל בין בריא לנפשו לחולה בגופו לפגוע במוחו או בנפשו או למוגבל בשכלו. נתחיל לראות את כולם בגובה העיניים. להבין שלהיות בעל מידה רעה זה הרבה יותר גרוע יותר נמוכה מאשר ללקות בדיכאון או בחרדה או בכל מחלת נפש אחרת שנוצרה בעקבות דברים שאינם תלויים בחולה.
(ולא אני אמרתי, אלא הרמב"ם, שמידות רעות הן חולי הנפש)
כשמי שסובל בדיכאון קל משנן לעצמו שהוא טוב יותר מהמאושפז במחלקה סגורה, (אם כי זה מובן בהחלט, כך הוא מסביר לעצמו שהוא נורמלי) -אל לו לצפות שהבריא לחלוטין יתייחס אליו כראוי.
בקיצור, א ביסל ענווה שיהיה לנו.
לפני הכל צריך שתהיה הכרה בבעיה.שאלה:
מה צריך אדם שמתמודד עם קושי נפשי קבוע (נניח מאובחן), כדי להחליט שהוא כשיר לנישואים?
דובר כאן הרבה על הצד המכיל. אני חושבת רגע על הצד המתמודד (סליחה על ההגדרות המאוד לא מדוייקות).
מה נדרש כדי שהוא יוכל להגיד - אוקי, אני לוקח אחריות על החיים שלי, של בן הזוג ושל כל הילדים שיהיו לי, למרות שיש סיכוי טוב שאגיע לימים של חוסר איזון? שאקרוס להתקף כזה או אחר, ולא אצליח לשלוט בעצמי?
אישור פסיכיאטר? בטחון עצמי? כדורים? הכל בסדר, רק שישמור על קשר עם פסיכולוג?
מעציב לקרוא... שלא תדעי, אבל הם לגמרי כן. אי אפשר לדעת מה יעשה משבר לאדם עד שהוא לא מגיע לשם. יכולים להיות אנשים כמוני וכמוך שההתמודדיות שלהם הביאו את נפשם למצב קצה.אם המטרה היא ליצור תחושה שהם אנשים כמוני וכמוך, בעיני זה לא נכון ויותר מזה, לא הוגן
הרבה נפלו איתם. לא להתקרב..אגב אם כבר הנושא עלה
יש לי קרוב משפחה שסובל מחרדות/ דיכאון והמליצו לו על "אלפא ברין סנטר"
מישהו מכיר הם בסדר ? עוזרים באמת? מישהוא ניסה?
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(חוץ ממי שכן..)
אכן. צידדת לדעתימעציב לקרוא... שלא תדעי, אבל הם לגמרי כן. אי אפשר לדעת מה יעשה משבר לאדם עד שהוא לא מגיע לשם. יכולים להיות אנשים כמוני וכמוך שההתמודדיות שלהם הביאו את נפשם למצב קצה.
בעיה נפשית זה משהו שנולדים איתו? יכול להיות ילד קטן עם פסיכוזה? מאניה דפרסיה? וכו'?
יש אנשים שהם יותר מועדים לפתח בעיה/מחלה נפשית מאחרים?
ללכת לפסיכולוג או עובד סוציאלי ולא למטפל בשיטה כלשהי עם תעודות ממכון כלשהו...תודה על התגובה
יש דברים נוספים בסגנון שאפשר להמליץ לו?
דברים מוכחים {כמובן שהכל בסיעתא דשמיא..}
בחברה!אז כן, כולנו בני אדם שראויים להיות חלק מהחברה.
חברה ראויה, היא חברה שיודעת להכיל את כולם.
פסיכוזה זה לא מחלה, פסיכוזה זה מצב נפשי קיצוני של ניתוק (מלא / חלקי) מהמציאות, שמגיע במצבי שיא (התפרצויות) של מחלות נפש (מאניה דיפרסיה, סכיזופרניה), במצבים נויירולוגיים מסוימים, או בעקבות שימוש בסמים.
התייחסתי לזה.
פסיכוזה יכולה להיות מופע ח"פ שאיננו נובע או נחשב כמחלת נפש.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: