דרוש מידע לא מסוגלים לעזוב את ירושלים

מצב
הנושא נעול.

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הייתי טורח להתייחס עובדתית, אם הייתי מתרשם שיש לכותבת היכרות, ולו שטחית, עם בית שמש.
אך כמעט אין שורה אחת שכתבה שמתאימה עובדתית לבית שמש.
רק אעיר שהאשכול לא התיימר להשוות בין ירושלים לבין בית שמש, אלא לשאול האם יש הצדקה להיאחזות בירושלים בכל מחיר, גם במחיר של החיים עצמם.
ומנין לך שלא גרתי בבית שמש?!

עיין בתגובתי לעיל.
הפקטור היחיד המשמעותי בין ירושלים לבית שמש הוא המחיר.

מלבד זאת כל שאר הנתונים- נתונים לפרשנות אישית, וכאן רואים את "חן המקום על יושביו"

חמדה יקרה

משתמש מקצוען
אני לא מתכחשת לעובדה שההבדל במחיר הוא דרמטי ביותר, והוא הפקטור המשמעותי.
ולדעתי הפקטור היחיד.

יש פה ניקים שמנסים בכל דרך להגיד שהחיים בבית שמש יותר טובים מלבד הקטע של המחיר,
וזה פשוט לא נכון עובדתית.

יש לכל מקום יתרונות וחסרונות
וגם- כל נתון יכול להחשב בעיני כל אחד כיתרון או חיסרון.
והדוגמא הטובה ביותר הוא מזג האוויר.
שאחד יעדיף קריר ונעים יותר בקיץ ובסתיו, והשני יעדיף חמים יותר בחורף.
יש מעלה גדולה בבית שמש או במקומות אחרים שכולם שם צעירים, אני גם לא רציתי לעזוב את ירושלים, וכשעזבתי לא רוצה לחזור, זה חלום גם להורים וגם לילדים לגור במקום שיש הרבה חברה תואמת לגיל, בירושלים היינו בודדים לגמרי.
גם אם מישהו יתן לי דירה חינם לא מעונינת לחזור

הבריסקער הנודד

משתמש מקצוען
קודם כל ירושלים זה לחץ חברתי, מה יגידו החברים. אם אני הולך לחתונה של חבר ומספר שהלכתי לגור בעפולה זה עלול להכניס אותי למשבר של שבוע...
אז כן צריך להשתחרר מהלחץ החברתי.
דבר שני, לפעמים רק לאחד מבני הזוג זה פסגת החלומות ולשני זה חלום שחור. הוא מוכן לגור במחסן \גילה\ חור שצריך לטפס אליו בסטנדרט 50 מדרגות עם עגלה של תינוק + 4 קומות בלי מעלית.... והיא מעדיפה שפיות. דירה בגודל סביר, לקנות חלב בלי כושר, להגיע לעבודה עם תחבורה נורמלית
במקרה הזה אין הצר שווה בנזק המלך, אם שניים מוכנים להקריב ולשאת בנטל אז בכיף אבל אם אחד סובל אין ענין לקדש את הפרה בכח.
דבר שלישי צריך להסתכל על העתיד, אם אין לכם דירה עכשיו בירושלים ובשום מקום , אז תתכוננו לשלם שכירות גבוהה מאד בעתיד כשהמשפחה תגדל. תחשבו מעכשיו על דירה בכל מקום שתוכלו לעבור אליו במקרה שתאזרו אומץ \תאלצו לעשת את הצעד הזה
דבר רביעי והכי חשוב החלטתם לעבור? אל תנחמו את עצמיכם שזה לשנים בודדות. הדבר הגרוע ביותר זה להיות עם רגל אחת באופקים ורגל אחת בירושלים, יש לזה הרבה סיבות למה לא.והאחת מהן, השולית ביותר כי בד"כ זה לא קורה. ואם זה קורה או שזה קורה מייד או אחרי הרבה שנים משהו כמו 10. ובכלל זה שזהלא מוחלט זה ממשיך את התעוקה והגלגלת של ההתנצלויות והמשברים.

תותית י.

משתמש מקצוען
לא יודע למה זה הפריע לי קצת
אבל יש פה איזה נימה של צדקנות מוכנים להקריב
אולי זה לא, אולי זה מעדיפים לגור בדירה שלנו בחוסר מקום כדי לא להתגלגל בשכירות
ולא לעבור לפרפריה בגלל משכורת,
באותה מידה ואף יותר אני יכול לכתוב אני ואשתי מבינים שהחיים לא פיקניק הסתכלנו למציאות בעינים קפצנו למים התנקנו מהסינר של ההורים כמו ילדים גדולים ומצאנו את עצמינו בקהילה נפלאה בחריש עם דירה חדשה ומרווחת.
קיצור תכתבו מה אתם חושבים בלי קורבנות למיניהם עם משמעות קטנה שמי שעם ראש בריא קצת יותר ועשה צעדים הוא חושב שהחיים פיקניק
תודה
הכל טוב,
כל אחד מה שנכון לו.. אם הייתי עובדת במקצוע אחר, הייתי כנראה עוברת לגור בצפון\דרום..
לא הייתי משלמת ככה
וכל הכבוד לכם שהתנתקתם ככה זה באמת הקרבה :)

רגע של ניצחון

משתמש מקצוען
אלו שלא טעמו, וכן רבים מאלו שטעמו והצליחו להשתחרר, לא מסכימים שיש לה מה להציע על פני מקומות אחרים.
באמת?
תחבורה ציבורית פנימית ולערים אחרות זמינה בפריפריות בדיוק כמו בירושלים?
בבית שמש יש לכם קוים מלפנות בוקר עד השעות המאוחרות לכל ערי הארץ?
ותחבורה פנימית? אז למה האשכולות המתלוננים האין סופיים על מצב התחבורה הפנימית של בית שמש?
ומקומות תעסוקה? איזה מקומות תעסוקה רוחיים בית שמש מציעה בדיוק כמו בירושלים? ובאותו שכר?
ומשרדי ממשלה? ומשרדים בכללי? (עורכי דין לדוג')
ורפואה מעבר לרופא ילדים בקופ"ח? רוב האנשים צריכים מדי פעם חוות דעת רפואית, מיון ילדים וכו'
ומוסדות לימוד ברמה בכל הסגנונות?
רק אני מכירה בחורי ישיבה קטנה ואברכי כולל (לטאים) שנוסעים מבית שמש לי-ם ולא הפוך?
ושומעת מאברכים מצוינים שלא מוצאים את עצמן מבחינת רמה לימודית?
ברור שלא כולם אלא מיעוט קטן אבל לא נראה לי שבי-ם יש אחד שאומר את זה...

לכל מקום יש מעלות וחסרונות, בהחלט,
וגם לי-ם
אבל זה מגוחך לגמרי לכתוב שאין לי-ם שום דבר להציע על פני בית שמש לדוג...
יש אנשים שיעדיפו את המעלות והחסרונות של י-ם
ויש שיעדיפו את המעלות והחסרונות של בית שמש
ועדיין אם השכונות החרדיות של י-ם יקרות בהרבה מבית שמש כנראה חלק גדול מהציבור מעדיף את י-ם על מעלותיה וחסרונותיה

נערך לאחרונה ב:

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
רק אני מכירה גם אנשים שלא גרו מעולם בירושלים ואין להם משפחה בירושלים
ואחרי החתונה עברו כזוג לגור בירושלים ולא רוצים לעזוב אותה?
(גם כאלה שגרו ובני משפחתם גרים בבני ברק או בבית שמש)
וגם אנשים שעשו הלוך ושוב בין ירושלים לפריפריות שונות וחלקם בסוף התיישבו בירושלים וחלקם בפריפריה?
וגם אנשים שקנו דירה בבית שמש, גרו שנה וחזרו לירושלים במתכונת של לשכור ולהשכיר?
וגם אנשים שכל החיים גרו בירושלים ועזבו ולא מבינים איך הם לא עשו את זה קודם?
וגם אנשים שכל החיים גרו בירושלים ועברו וגם שמחים במקום החדש וגם מתגעגעים לירושלים?
וגם אנשים שלא גרו בירושלים, ולא מצליחים לדמיין איך זה לגור שם?

נראה לי קצת שיטחי לכתוב שכיום כל מקום חרדי מבוסס שווה יותר מירושלים.
לכם אולי זה נכון אבל אני לא רואה את זה סביבי כמשהו גורף.

סווצ'אר.

משתמש מקצוען
חושבני שיש ויכוח על הנתון הזה.
אלו שלא טעמו, וכן רבים מאלו שטעמו והצליחו להשתחרר, לא מסכימים שיש לה מה להציע על פני מקומות אחרים.
עזבו מיסטיקה, בזה אני לא מבין. מדבר על נתוני ואיכות חיים.
משום מה חלק מחברי חזרו לי-ם
חלק סוג של מבואסים כי טענו שחוץ מדירה מרווחת אין דבר שמגשים להם את י-ם אם מבחינה של מזג אויר אם הצעה של מקומות עבודה/כוללים....
ויש לדעתי חלק שמראים שהכל טוב
כי מה לעשות אין תחליף לי-ם א"א להתכחש למעלות הגדולות של העיר הזאת!

צפורה. ב.

משתמש מקצוען
יוצרי ai
לדעתי צריך לעשות הפרדה
בין אלו שהשתקעו בדירה קנויה שיערב להם
מאמינה שלקחו את כל השיקולים בדרך...
לבין אלו שבוחרים לשכור דירות/כוכים/מחסנים/יחידות,
ולסבול את הצפיפות/המחיר המופרז/ המחסור באור/באויר/הכמויות מדרגות/הריחות/העובש/הנזילות/מקקים/ עכברים/ וכל מיני מרעין בישין/הפקקים /התחרות/היוקר מחיה/ המראת וכו (כאן המקום להוסיף)
רק כדי ל"השאר בירושלים"
אם בן אדם פוקח עיניים לבעיות, ולאפשרויות שאפשר לפתור אותם (בקלות יחסית, ועוד להשאר עם עודף)
ועם כל זה בוחר להשאר....בבקשה תהנו....

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אה באמת?
תושבי בית שמש אף פעם לא נוסעים לקניות בי-ם?
יש לכם הכל הכל בשכונות החרדיות של ב"ש?
כולל רפואה טובה?
כי אם לא- אתם גם מגיעים בדיוק לאותם מקומות כמו הירושלמים רק אחרי נסיעה ארוכה יותר
למה שילד בית וגני שנוסע לגאולה התקלקל יותר מילד מבית שמש שנוסע לאותו מקום בדיוק?
גם אם בבית שמש כולם חרדים צנועים וצדיקים
אי אפשר להסתדר בלי לצאת מהעיר...
אני בית שמש שנתיים ולא נתקלתי בשום דבר שהיה חסר לי

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
גם בעולם הישיבות רואים שבחורים משאר הארץ יותר שמורים מהירושלמים.
אין ספק שהחומרנות שמגיעה מכל מיני אוכלוסיות מבחוץ (וד"ל) בתוספת מראות פריצות בכל נסיעה באוטובוס או ברכבת, הורסו את נשמתם של צעירי הצאן.
בהחלט הגיוני
ירושלים מציעה לבחורים המון אפשרויות בילוי ושיטוט שאין בהרבה מקומות אחרים
כמובן שבחור יכול לנסוע מבני ברק לתל אביב אם הוא רוצה
אבל בירושלים הכל יותר נגיש וזמין
בטח לבחורים על טרמפים או אופניים
ויש לא מעט בחורים שזה אסון בשבילם
לא כולם, שלא יקפצו פה.
אבל להרבה אחרים, כן.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני בית שמש שנתיים ולא נתקלתי בשום דבר שהיה חסר לי
אני גרה בין בית שמש לירושלים.
לאחרונה מתעדפת לעשות קניות בבית שמש מירושלים. קדם כל בגלל אפשרויות החניה אבל גם בגלל העמס המופחת והשרות היותר טוב שמקבלים בשל כך!
אז אם מחפשים לצאת לקניות עניניות, לרכוש מה שצריך במחיר טוב בית שמש לוקחת. לא חסר בה כלום.
יתכן שמי שמחפש את הזוג הנעליים שנחתו השניה מארה"ב במחיר מפולפל לא ימצא אותם בבית שמש. אני פשוט לא שיכת לאוכלוסיה הזו לכן אין לי שום יתרון לקניות ברב שפע (ולמה אני כן יוצאת לשם לעתים? כדי לעשות שופינג עם אמא אז שוב חוזרים לחוית מגורים ליד ההורים אבל זה לא קשור לירושלים...)

אין כמו ירושלים בעולם כולו, אין חולק, כולנו אוהבים את העיר הזו.
אבל יש יתרונות רבים במגורים במקומות אחרים. וצריך לשים לב אליהם כשאין את היכולת הכלכלית לגור בירושלים.

shaini

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
יש לי קרובת משפחה שגרה בירושלים שהיתה רוצה לתת לילדים שלה איכות חיים כמו שיש אצלנו (בית שמש)
המרחבים,השקט ,הנוף
ואני גרה בירושלים ויש לי כמה בני משפחה בבית שמש, ואין לי שום ענין ורצון לעבור לבית שמש.
זה די מצחיק להביא מקרה אחד כהוכחה :)

יהודי - זה אני!

משתמש צעיר
בלת"ק
כל הזוגות הצעירים שנשארים בירושלים ליד ההורים,
תחשבו אם הילדים שלכם עוד יוכלו להשאר שם,
או שתגרו עריריים אבל בירושלים,
הילדים יגרו אחד כאן אחד שם וכו...
אם תעברו לפריפריה, אולי הילדים יגרו בעתיד לידכם.....

די

משתמש סופר מקצוען
כל מי שיודע לחלק בין קדושה שמתייחסת לאדם ובין קדושה שתלויה בעצם הדבר מבין שיש כאן ערבוב נושאים.
עיר חרדית היא לא קדושה מצ"ע, ירושלים כן.

לא. וכפי שהפוסקים נימקו שהשכונות החדשות בירושלים בגלל שהם סמוכות לפלטרין של מלך. אז מה שייך לבית שמש, ביתר או מקסיקו..
בהר נוף יש קדושה שתלויה בגלל "עצם הדבר" למה כי זה סמוך ונראה, ובית זית לא סמוך ונראה? קריית מנחם סמוך ונראה, ומושב אורה לא סמוך ונראה?

די

משתמש סופר מקצוען
ירושלים היתה יקרה יותר וללא פרופורציה מהפריפריות של אז.
לפני 40 שנה ההבדל במחיר בין הר נוף לעמנואל (!) היה 5,000$ (95,000$ לעומת 100,000$) והיו שהעדיפו את עמנואל כי אמרו שזו העיר החרדית החדשה וגם כן היו הטבות במשכנתא, כך שהפער במחיר בין ירושלים לעמנואל (!) לא היה כ"כ גדול...

די

משתמש סופר מקצוען
למה אתם לא גרים בירושלים שבין החומות ששם היא הקדושה הכי גדולה ?
יש מצווה לגור בירושלים בין החומות? למה לא כל הרבנים גרים שם? (אני לא אומר שאין עניין, אבל לצערי אני לא בדרגה לקיים "עניינים")

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
זה נקודה לדיון.
דווקא כמי שחושבת שאין על מזג האוויר של ירושלים, זה לא חד ערכי.
המציאות שאין צורך לכרבל ילדים בחורף, ומזג האוויר ממוצע ולא מזיע מאד בקיץ. (אם כי אכן יותר חם, אין חולק, אבל יש מזגן) היא גם מעלה לא רק חיסרון.
שלא לדבר על כך, שברמות ד' וג' שהמערב שלהם פתוח לחלוטין, יש אוויר מצוין ממש.
גם בשיא הקיץ.
לא כמו ירושלים, אבל לא מאד רחוק, וכן גם לא כמו ירושלים בחורף...
אז שוב זה ענין שנתון לפרשנות ולהעדפות אישיות, ובלתי אפשירי להגיד שזו מעלה של עיר אחת על פני השניה באופן גורף.
גם סימן שאלה.
בפועל רואה משפחות צעירות בי-ם, רמת המושגים שמושפעת מאוכלוסיית תצו"ח, בהחלט מעלה את התחרותיות שתושבי בי"ש צופים בה מהצד ומשפשפים עיניים.

יחסית בבי"ש בהחלט אין את הקטע הרהבתני, ומצוי מאד שאנשים חיים לפי רמת המושגים של עצמם.
תראי שציינתי שלא מדובר על רמת החיים מבחינת קניות וסטייל ארצות הברית.
תחרות קיימת בעוד הרבה מישורים.
אין מצב שעיר שבה גרים כ"כ הרבה צעירים אחד ליד השני, והחברה כ"כ צמודה, (ויש בזה גם המון מעלות) לא תביא להשוואות ולתחרות בין אחד לשני.
מה שאין בירושלים כעיר מתבגרת שאין בה חברה צעירה צמודה, שבאופן אוטומטי הילדים וההורים גדלים יותר כאינדבידואלים.
ואין כאן הכרעה מה טוב יותר או פחות, אלא הצגת עובדות בשטח.

די

משתמש סופר מקצוען
תחבורה ציבורית פנימית ולערים אחרות זמינה בפריפריות בדיוק כמו בירושלים?
בבית שמש יש לכם קוים מלפנות בוקר עד השעות המאוחרות לכל ערי הארץ?
ותחבורה פנימית? אז למה האשכולות המתלוננים האין סופיים על מצב התחבורה הפנימית של בית שמש?
יש הרבה דיונים בגלל שבית שמש עוברת מהשלב של עיר קטנה לשלב של עיר גדולה ולכן יש שינויים במסלולי הקווים (כמו בירושלים שהוציאו את התח"צ מבר אילן בגלל הרק"ל, ובעבר הוציאו מיפו, ועשו נת"צ ירמיהו שפע חיים וכו'). התחבורה ציבורית בבית שמש מצוינת. וגם מירושלים אין מכל שכונה בירושלים אוטובוס לפריפריות, אלא צריך לקחת אוטובוס פנימי בתוך ירושלים, תכלס ייתכן שתושב בית שמש יגיע יותר מהר לחלק מפריפריות כי יש לו אוטובוס מהשכונה. (כמובן בירושלים יש תדירות יותר גבוהה).

די

משתמש סופר מקצוען
ומקומות תעסוקה? איזה מקומות תעסוקה רוחיים בית שמש מציעה בדיוק כמו בירושלים? ובאותו שכר?
ומשרדי ממשלה? ומשרדים בכללי? (עורכי דין לדוג')
ורפואה מעבר לרופא ילדים בקופ"ח? רוב האנשים צריכים מדי פעם חוות דעת רפואית, מיון ילדים וכו'
ומוסדות לימוד ברמה בכל הסגנונות?
רק אני מכירה בחורי ישיבה קטנה ואברכי כולל (לטאים) שנוסעים מבית שמש לי-ם ולא הפוך?
ושומעת מאברכים מצוינים שלא מוצאים את עצמן מבחינת רמה לימודית?
ברור שלא כולם אלא מיעוט קטן אבל לא נראה לי שבי-ם יש אחד שאומר את זה...
נסיעה לתעסוקה ומקומות לימוד מבי"ש לירושלים יכולה להיות כמו נסיעה פנימית בירושלים כך שזה לא משנה באיזה "עיר" זה נמצא.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה