הייתי טורח להתייחס עובדתית, אם הייתי מתרשם שיש לכותבת היכרות, ולו שטחית, עם בית שמש.באשכול הזה רואים עד כמה רחוקים דברי חז"ל "חן המקום על יושביו"
אין ספק שבית שמש זולה מירושלים
בכל שאר הנתונים- אין שום העדפה לבית שמש על פני ירושלים.
ויש נתונים שיש להם מעלות וחסרונות לכאן או לכאן.
אנסה לתת נתונים מעט יותר אוביקטיביים:
גודל הדירה- בבית שמש כמו בירושלים יש דירות גדולות יותר וקטנות יותר (שוב - בלי להתיחס למחיר) ויש גם משפחות שמצטופפות עשרה נפשות ויותר בדירת 3 חדרים. יש דירות לעורף מוצלחות פחות וכו'.
הסביבה- האמת שבכל פעם שאני מגיעה לבית שמש אני מתחלחלת מהמראה של העיר מבחינת הזנחה של התושבים למראה החיצוני המון לכלוך, תוספות בניה לא תמיד מאושרות ומכוערות, הרבה זבל משאריות בניה וכו'. אפילו בשכונות החדשות יותר המצב רחוק מלהיות מזהיר. שוב, כמו בירושלים, יש מקומות מוזנחים יותר ויש פחות. יש בנינים נקיים ומטופחים ויש כאלה ש... אין הבדל בין הערים.
גינות משחקים- כמו בירושלים, יש מקומות שיש שם יותר גינות ויש שפחות.
מה שכן - בבית שמש יש יותר פארקים גדולים נגישים, כמו פארק ירמות. בירושלים אין פארק כזה.
רפואה- השירות המקומי והפשוט זהה. רפואה מתקדמת יותר, מיון, שר"פ- לא קיים בבית שמש.
תעסוקה- יש יותר בירושלים
תח"צ לכל הארץ- יש יותר בירושלים. (לדוג- תח"צ למודיעין עילית / אשדוד / מירון וכו')
תחבורה בכללי- צריך לבדוק באשכול התלונות על התחבורה בבית שמש
חברה לילדים- בבית שמש יש יותר חברה קרובה, ולזה יש מעלות וחסרונות. (המעלות: הרבה חברה, החסרונות: צמצום בהכרת קהלים נוספים, מקומות רחוקים יותר, וכו' אפשר למצוא עוד...)
מזג אוויר- נעים יותר בירושלים
רמת חיים- כמובן שהרמה בירושלים גבוהה בהרבה (ובעיני רבים מדובר בחיסרון משמעותי)
תחרותיות- יש יותר בבית שמש, ירושלים כעיר מתבגרת גורמת בד"כ לפיזור של הזוגות בני אותו גיל מה שגורר פחות תחרות. (ותחרות זה לא רק בוגבו כן או לא. יש עוד נתונים שאפשר להשוות בין משפחות באותם גילאים)
יש עוד, אני מנסה קצת להרחיב את הראש...
אך כמעט אין שורה אחת שכתבה שמתאימה עובדתית לבית שמש.
רק אעיר שהאשכול לא התיימר להשוות בין ירושלים לבין בית שמש, אלא לשאול האם יש הצדקה להיאחזות בירושלים בכל מחיר, גם במחיר של החיים עצמם.
נערך לאחרונה ב: