מאוד מסכימה....
תסתכלו לפני כן, בסמינרים 'הגדולים' וה'נחשבים'.
היה לי פעם עבודה שווה באמת, 1000 ש"ח עבור יומיים של תפקיד ביוקרטי כלשהו, נחמד, קליל, מעניין ולא מחייב בכלל, והייתי חייבת לגייס בנות חמודות שיסכימו לעבוד יומיים-- אמת, העיתוי היה בעייתי- בשבוע של חג השבועות. בכל מקרה, התקשרתי להמון בנות חמודות וטובות, ולמרות שבהתחלה הרבה התלהבו- אף אחת בסופו של דבר לא באה לעבוד.
למה? כי אין חינוך לערך של כסף, ואין עול. אני יודעת שאם תשמעו את זה אז דבר ראשון כולם יגידו שזה לא הגיוני, אבל למעשה- למרות שכולן בהתחלה רצו, לא היה להן מספיק מוטיבציה ודחיפה לעבוד בשביל זה, כי זה לא מרגיש להן צורך.
זוכרת שהינו נוסעות חברות לשבת בצפת, צימר בחופש וכו'- (סמינר לטאי נחשב בירושלים
משום מה, אף אחת מכל הבנות לא הייתה חושבת לשלם מדמי הכיס שלה את הלילה ההוא. יכול להיות שלהורים לא הייתה בעיה כלכלית עם הנושא, אבל התפיסה הזויה לדעתי- למה בחורה בת 19 לא יכולה לממן בעצמה בילוי נחמד חד פעמי?
ומדובר בבנות מאוד טובות, מהמשפחות הכי מקובלות.... איך שאני רואה את זה, בנות עממיות יותר הרבה יותר לקחו אחריות כלכלית, דאגו לשלם את הבילויים שלהם בעצמן, מצאו עבודה במשמרת כלשהי בשעות שהתאים להם, -- ולאו דווקא כנגזרת למצבם המשפחתי...
מיותר להקביל לעולם של בחורים שחיים בכלל בצורה מנותקת לעליות החיים...
שוב, לא מיתיימרת לומר שכך הוא המצב אצל כולם, אבל בהחלט כן ב''אליטות הלטאיות'' והמוסדות המקובלים והגדולים.
יש לזה הרבה מעולת בתמימות ובבועה הזו, אבל לפחות צריך להיות מודעים לחסרונות....
וכשהורה\ ציבור בוחר לחנך את ילדיו בשיטה מגוננת ועוטפת עד גיל החופה פחות או יותר- קצת מורכב לבוא בטענות על המצב שיצרו.