נערך לאחרונה ע"י מנהל:
איך אמרנו פעם
מה שווה לתת נגיד 800K לזוג לדירה שהאישה גננת/סייעת/וכו' ומכניסה הכי הרבה 5-6K הרי ביומיום הם ישתגעו לכסות את החודש
יודעת מה?איך יגיבו הורים אם הבן שלהם ירצה להרוויח דמי כיס "בין הסדרים"?
הם יגידו לו "מעולה, תלך לשטוף כלים במסעדה"? או "מה חסר לך? תגיד לנו מה ונקנה לך ... העיקר אל תצא בלילה מהישיבה"?
לגבי חתונה בגיל מוקדם- יש מגזרים שההורים רשמית תומכים כלכלית בזוג הצעיר, איך אפשר לצפות מבחורה שעדיין לומדת לממן את עצמה ובן זוגה? זה נקודה שההורים לוקחים בחשבון כשהם מחפשים שידוך לנערה בת 18.
מסכימה עם הרעיון הכללי אבל הגישה והניסוח מוקצנים.אביה האומלל אנוס לשלם לה את כל צרכי מחיתה.
כשאני קוראת פה את ההודעות אני מבינה שאני די עוף מוזר שהיה ברור לי שההורים שלי וההורים של בעלי לא חייבים לנו כלום וזה שהם נותנים לנו 300k שני הצדדים ביחד זה ממש ממש לא מובן מאליו! לכולם פה ברור שההורים חייבים משהו למישהו... לא ברור מאיפה החינוך הזה בא...
ואגב למה שהורי הבחורה יביאו יותר? מעולם לא הבנתי את זה... כל הורה שמעוניין לעזור לילד שלו שיעזור. השאלה אם זה או בת לא נראית לי רלוונטית
יש הבדל בין לעשור במחיה היום יומית, לבין לשלם סכום אסטרונומי על דירה.הורים שמובילים ומנתבים את ילדיהם לחתונות בגיל צעיר ועם בחור ללא מקצוע, שלא לדבר על זה שהבת גם ללא מקצוע- לדעתי אמורים לשאת בתוצאות- ולאוו דווקא בקונטציה שלילית, פשוט לעמוד מאחורי הדרך שבחרו בה, ולשלם על האידיאלים. זה מחיר יקר, אבל אין מנוס ממנו.
העניין הוא שאת צריכה לשלם על בחור שהוא לא ר' עקיבא איגר..שימי לב, זה לא נוהג לגמרי חדש.
מאז ומתמיד העילויים בעיירות בפולין היו נשואים לבת הגביר או לפחות בת הרב, מה שהבטיח בכך שקט כלכלי. (ר' עקיבא איגר ועוד... לא רוצה לנקוב בפרטים לא מדויקים)
לממן בסיס למשכנתא? או שגם את זה הם אמורים להשיג לבד?יש הבדל בין לעשור במחיה היום יומית, לבין לשלם סכום אסטרונומי על דירה.
אני מניחה שהרבה הורים מעדיפים לשאת בתוצאה של לתמוך בילדים בשנים הראשונות אחרי החתונה כדי לא לדחות את החתונה עד שיכולו להתפרנס בעצמם, אבל מכאן ועד לממן דירה- הדרך רחוקה.
כבר מזמן לא.לא לעבוד מידי הרבה שעות ביום שלא תהיה "קרייריסטית"
ממכבר מזמן לא.
ההורים שלי בהלתחלה הלכו בכיוון הזה לעזור לילדדים לקנות דירה ואכן בילדים הראשונים הם הצליחו ואחר כך הם לא עמדו בזה וראו שזה לא מציאותי אז הם ירדו מיזה מה שנשאר לשאר האחים קנאה למה הראשונים קיבלו עזרה לדירה ואנחנו לא....יש הבדל בין לעשור במחיה היום יומית, לבין לשלם סכום אסטרונומי על דירה.
אני מניחה שהרבה הורים מעדיפים לשאת בתוצאה של לתמוך בילדים בשנים הראשונות אחרי החתונה כדי לא לדחות את החתונה עד שיכולו להתפרנס בעצמם, אבל מכאן ועד לממן דירה- הדרך רחוקה.
במקום לחסוך לדירות כפול מספר הבנות, שיחסכו לדירה אחת בשבילם. ולא חייבים להיכנס לדירה משלך מיד אחרי החתונה. וגם לא חייבים לגור בדירה משלך בכלל. אמנם זה לא נעים לגור בדירה שכורה, ואולי זה גם "לזרוק כסף לפח", אבל אם אין- אז אין.לממן בסיס למשכנתא? או שגם את זה הם אמורים להשיג לבד?
אם לא ברור מאיפה יהיה להם הון עצמי לדירה אחת, אז איך יהיה להם לתת לילדים?(קחי בחשבון שמצופה מהאישה גם ללדת ילדים פה ושם, ולא ללמוד באקדמיה חס ושלום, ולא לעבוד מידי הרבה שעות ביום שלא תהיה "קרייריסטית")
ממה שאני רואה סביבי ומההכרות שלי, אז לא.ממ
השוויגער לא תסתכל עליה בעיניים עקומות, אם הבעל יצטרך לשמרטף על הילדים עד 5?
בכלל בכלל לא?
איך זה קשור אחד לשני?אם לא ברור מאיפה יהיה להם הון עצמי לדירה אחת, אז איך יהיה להם לתת לילדים?
הרצחת וגם ירשת?אל חשש. אלו שדורשים 800 גם לא יהיה להם טוב גננת או סייעת.
הגיוני יותר לעשות יש מיש.במקום לחסוך לדירות כפול מספר הבנות, שיחסכו לדירה אחת בשבילם. ולא חייבים להיכנס לדירה משלך מיד אחרי החתונה. וגם לא חייבים לגור בדירה משלך בכלל. אמנם זה לא נעים לגור בדירה שכורה, ואולי זה גם "לזרוק כסף לפח", אבל אם אין- אז אין.
אם לא ברור מאיפה יהיה להם הון עצמי לדירה אחת, אז איך יהיה להם לתת לילדים?
יש צדק בדברייך,כמה יהיה ראשו פנוי באמת ללמוד כשיתחיל הוא לחתן את ילדיו...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: