כן. טענו לי שיש פער של חצי אחוז בין ניהול ע"י אופציות לבין קנייה של קרן סל מחקה מדד שמחזיקה באופן פיזי את המניות, גם אם זה נכון עדיין כפי שציינתי אפשר לפצות על זה באמצעות המרת המזומן לאג"ח ממשלתיפער של חצי אחוז לטובת למי שמשקיע את כל כספו במדד?
מחקה מדד פיזי צריך את כל הכסף, אבל קרן הפנסיה חייבת כמה אחוזים מהקרן שיהיו נזילים לעו"ש, וממילא אם יש מאה מליון בקרן פנסיה אז 5 מליון במזומן כל הזמן (אולי יותר, לא יודע מה האחוז המדויק) ורק 95 מושקעות במחקה מדד הפיזי, וממילא גם לכל המבוטחים רק 95% מהכסף מושקע.במחקה מדד אתה מדבר על חוזים עתידיים?
כי מחקה מדד רגיל לכאורה צריך את כל הכסף ,לא?
אם זה חיקוי באמצעות אופציות, ממילא אין בעיה, כי רק מליון שקל מושקע בחוזה (לא יודע בדיוק כמה אולי רק מאה אלף) שמשעבד בתורו את כל המאה מליון ששוכבים בחשבון (כנראה יש כמה חוזים לטווח ארוך על רוב הכסף ועוד כמה חוזים קטנים יותר שמתעדכנים שבועית או חודשית) וגם חלק מהמאה מליון הזה בתורו נמצא באג"חים ממשלתיים וכדומה.
אגב, נראלי חלק מהניירות ערך מחקי המדד שנסחרים בבורסה הם בעצמם עוקבים בצורה סינתטית כלומר הם בתורם קונים אופציות וכו' (אמנם הערך שלהם נסחר גם בפני עצמו לפי ציפיות השוק מהמדד עצמו) אם אני לא טועה יש ויכוח בין רבני תשואה כהלכתה לרב לנדו מגלאט הון מה עדיף, חוזה סינתטי שמצריך היתר עסקה (כי בהגדרה האמיתית של הדברים זאת הלוואה), או בעלות בכל מניות הS&P וכדומה. לא זוכר מי אומר מה.
אם תמצא תעדכן, אני חושד שגם אם נבין במדויק את המתודולגיה, בפועל הקרנות יסבכו ככל האפשר את ההרכב כדי למנוע חפירות והטרדות.בדיוק בגלל זה אני מחפש איזה סרטון או הרצאה או מאמר שמסבירה את הדברים בצורה סבירה לאדם הסביר.
נערך לאחרונה ב: