nechamizak

משתמש סופר מקצוען
מה ההבדלים ביניהם? ומה המשמעות הכרוכה בהבדל?
ה- MSCI ACWI כולל גם את ה S&P500 (בערך 60 אחוז), ועוד מדינות מתפתחות כמו קנדה, מערב אירופה וכו', ועוד קצת מהשווקים המתעוררים (אולי 15 אחוז בערך). זה מדד מפוזר יותר. בשנים האחרונות נתן תשואה קצת יותר נמוכה מ ה- S&P500

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

12HAVA

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
שלום וברכה
אני אמורה להתחיל לקבל פנסיה מצורף מה שהסוכן הציע
אשמח לדעת האם זאת הצעה טובה? ומה הכי כדאי בין הצעות ? (אני פחות מגיל 25)
וכן האם הכי שווה S&P 500?
תודה רבה
צילום מסך 2023-08-29 205839.png

אגס סברס תפוח

משתמש פעיל
אני עצמאי, רוצה לפתוח לראשונה קרן פנסיה ולהפקיד בה סכום חד פעמי כל שנה,
מעוניין במסלול כשר, עם חשיפה מקסימלית למניות.
רוצה לעשות סדר מה האופציות שלי,
אני נסמך על הטבלה הזו ותודה גדולה על כך ל@השקעות R הון,
אשמח לדעת אם קראתי נכון את המפה, ואם לא פספסתי משהו.
ממה שיצא לי האפשרויות שלי הם:
1. אינפניטי, או מסלול הלכה מספר 14042, או המסלול
פאסיבי מדדי מניות14040
@השקעות R הון כותב שהם מסלולים כמעט זהים, עם הבדלים זניחים.

2. אינפניטי
מחקה מדד S&P 50014054

3. הפניקס
פנסיה מקיפה מחקה מדד S&P 50013335

4. הראל
פנסיה מקיפה מחקה מדד S&P 50013415

5. כלל
פנסיה מסלול מחקה מדד S&P 50013347

6. מיטב דש
פנסיה מקיפה מחקה מדד S&P 50013260

7. מנורה 2 אפשרויות:
מחקה מדד S&P 50013887
מדדי מניות חו"ל - פאסיבי13350

8. מגדל
מקפת אישית מחקה מדד S&P 50013572

פספסתי משהו?

בנוסף, חוץ מהנושא של האם עדיף מחקה מדד S&P 500, או מחקה מדד עולמי MSCI ACWI (זה הכוונה במנורה 'מדדי מניות חו"ל פאסיבי' ובאינפניטי 'פאסיבי מדדי מניות'?), ודמי ניהול, והבדלים בתשואה, וכמה אחזקות מזומן יש שפוגעות קצת בחשיפה המקסימלית למניות, יש עוד מה לבדוק?
תודה גדולה לעונים!
@השקעות R הון @קלופ @אותיות פורחות @אבי ג -

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
שלום וברכה
אני אמורה להתחיל לקבל פנסיה מצורף מה שהסוכן הציע
אשמח לדעת האם זאת הצעה טובה? ומה הכי כדאי בין הצעות ? (אני פחות מגיל 25)
וכן האם הכי שווה S&P 500?
תודה רבהצפה בקובץ המצורף 1451333
כל ההצעות יחסית יקרות, ואפשר לקבל יותר זול.
והמסלול המתאים לכם זה דבר שחייב להיות מותאם לנתונים הספציפיים שלכם.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
רציתי לשאול שאלת הבנה על מסלול מסויים שאומר שהוא מסלול פאסיבי מנייתי(שעוקב אחרי ממד מניות מסויים בחול)
ובהרכב נכסי ההשקעה רשום לי
ש...83 אחוז מהנכסים בכלל נמצא בארץ(איך זה יכול להיות אם הוא קונה מניות בחו"ל??)
ו27 אחוז מהנכסים לא סחירים(איך זה יכול להיות?)
בנוסף רשום לי ש 70 אחוז זה מניות תעודות סל ואופציות

מישהו יכול לעשות לי סדר בדברים או לכוון אותי למאמר כלשהו שמסביר את העניין

תודה.

אבי ג -

משתמש פעיל
רציתי לשאול שאלת הבנה על מסלול מסויים שאומר שהוא מסלול פאסיבי מנייתי(שעוקב אחרי ממד מניות מסויים בחול)
ובהרכב נכסי ההשקעה רשום לי
ש...83 אחוז מהנכסים בכלל נמצא בארץ(איך זה יכול להיות אם הוא קונה מניות בחו"ל??)
ו27 אחוז מהנכסים לא סחירים(איך זה יכול להיות?)
בנוסף רשום לי ש 70 אחוז זה מניות תעודות סל ואופציות

מישהו יכול לעשות לי סדר בדברים או לכוון אותי למאמר כלשהו שמסביר את העניין

תודה.
יכול להיות שהוא עוקב באמצעות אופציות וחוזים עתידים שמונפקים בארץ? לכן זה גם לא סחיר.
אולי תבדוק את הכיוון הזה

(מעקב באמצעות אופציות וחוזים מאד נוח למסלולים האלה אפילו שזה מעט מייקר את המעקב, כי לא צריך להכניס את כל הכסף שבקרן ולקנות איתו מחקה מדד, אלא באחוזון קטן קונים את החוזה וכל המזומן שבקרן משועבד לו, וככה בעצם הוח להתנהל מבחינת נזילות לכל העו"ש שבקרן (משיכות הפקדות) שאם משקיעים במחקה מדד פיזי יותר צריך להשאיר חלק מזומן שלא מושקע לצורכי נזילות. גם אפשר לשים באג"ח ממשלתי את הכספים המשועבדים בינתיים (כמו מינוף).

על פי רוב הם מערבבים את 2 האסטרטגיות ובאלף חוזים שונים כדי למנוע סיכון מנפיק וכדי לעמוד ברגולוציה ולחשדי גם בשביל לבלבל אנשים כמוך,
פעם הייתי מנסה להבין את זה עד שהלכתי על בדיקה והשוואה שנה אחורה לנייר ערך דומה בבורסה בשקלים, אם הייתה התאמה אז זרמתי, אבל אולי יש טעות בחשיבה שלי)

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
יכול להיות שהוא עוקב באמצעות אופציות וחוזים עתידים שמונפקים בארץ? לכן זה גם לא סחיר.
אולי תבדוק את הכיוון הזה
למה זה שזה בארץ -זה הופך את זה ללא סחיר?
אם זה לא סחיר איך הם קנו את זה?
מה ההגדרה של לא סחיר?
(מעקב באמצעות אופציות וחוזים מאד נוח למסלולים האלה אפילו שזה מעט מייקר את המעקב, כי לא צריך להכניס את כל הכסף
איך אפשר לעשות מעקב באמצעות אופציות?
הרי אופציה מהותה סיכון גבוהה מאוד וכל פיפס שזה זז זה יכול לסגור את הפוזיצייה
ונניח מניה שהייתה שווה 100 ירדה ל80 ועלתה ל100
בסוף היום יצא לא מופסד
אבל מי שהיה מושקע באופצייה(גם אם זה על סכום קטן)
צריך כל כמה דקות לשנות פוזיצייה כי בסוף הוא לכאורה מפסיד

אבי ג -

משתמש פעיל
למה זה שזה בארץ -זה הופך את זה ללא סחיר?
אם זה לא סחיר איך הם קנו את זה?
מה ההגדרה של לא סחיר?
אין לי מושג, לי כל פעם שהסתבכתי בהבנת ההרכב, קיבלתי תשובה מחבר שעבד בזה שאיכשהו זה היה קשור לאופציה
אבל אני משער שזה חוזה בין בית ההשקעות לחברת האופציות שאי אפשר למכור אותו הלאה
צריך כל כמה דקות לשנות פוזיצייה כי בסוף הוא לכאורה מפסיד
אתה נראלי מערבב בין מינוף שהוא באמצעות אופציה לאופציה רגילה.
באופציה רגילה של מעקב אחרי מדד, בעצם קרן הפנסיה משלמת באפריל לחברת האופציות על הזכות לקנות במאי או ביוני את המדד לפי המחיר של היום. אם המדד עלה יש לה בעצם זכות רכישה לכזה סכום שאותו היא פודה או/ו ממירה לחוזה חדש. (כמדומני שהיא חייבת גם בירידות, אבל פחות, כי חלק מהחוזים לטווח ארוך וממילא היא מדלגת עליהם, )

אני ממש לא מבין בתחום, זה מה שהבנתי עד שהחלטתי שמיציתי את החקירה הבסיסית

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
אין לי מושג, לי כל פעם שהסתבכתי בהבנת ההרכב, קיבלתי תשובה מחבר שעבד בזה שאיכשהו זה היה קשור לאופציה

אתה נראלי מערבב בין מינוף שהוא באמצעות אופציה לאופציה רגילה.
באופציה רגילה של מעקב אחרי מדד, בעצם קרן הפנסיה משלמת באפריל לחברת האופציות על הזכות לקנות במאי או ביוני את המדד לפי המחיר של היום. אם המדד עלה יש לה בעצם זכות רכישה לכזה סכום שאותו היא פודה או/ו ממירה לחוזה חדש. כמדומני שהיא חייבת גם בירידות, אבל פחות, כי חלק מהחוזים לטווח ארוך וממילא היא מדלגת עליהם)
אני ממש לא מבין בתחום, אבלזה סוג ההסברים שהבנתי עד שהתייאשתי
אה נכון אתה צודק זה בעצם הפרמייה שמשלמים
עבור הזכות לקבל במחיר נקוב וידוע מראש לתאריך מסויים(אם יש ירידות אז האופציה פוקעת וההופכת ללא רלוונטית..)
אבל עדיין לא מובן לי
כי אין אופציות למשך שנים
כל כמה חודשים צריך לפתח פוזיצייה חדשה במידה והאופצייה פקעה
ולכאורה זה הרבה כסף שהולך לפח

יבנה המקדש

משתמש מקצוען
@מקצועי בלבד
אשמח אם תחכים אותי לגבי ההצעה הבאה:
מדובר בפנסיה תקציבית של עו"ה בעל 30 שנות ותק

קבצים מצורפים

• ה_הלוואה_בריבית_שפויה.jpg
    ה_הלוואה_בריבית_שפויה.jpg
    KB 114.9 · צפיות: 34

אבי ג -

משתמש פעיל
אה נכון אתה צודק זה בעצם הפרמייה שמשלמים
עבור הזכות לקבל במחיר נקוב וידוע מראש לתאריך מסויים(אם יש ירידות אז האופציה פוקעת וההופכת ללא רלוונטית..)
אבל עדיין לא מובן לי
כי אין אופציות למשך שנים
כל כמה חודשים צריך לפתח פוזיצייה חדשה במידה והאופצייה פקעה
ולכאורה זה הרבה כסף שהולך לפח
באמת יש שטוענים שיש פער של חצי אחוז בין מעקב באמצעות אופציות לקנית קרן סל מחקה מדד זולה ופשוטה,

אמממה סוכן של חברה (לא אובייקטיבי כמובן) טען לי שיש 2 יתרונות אלטרנטיביים, א. לפעמים אפשר את המזומן המשועבד לשים באג"ח ממשלתי, התשואה שהוא מייצר מפצה על עלות החוזה
ב. כשקונים מחקה מדד פיזי (שמחזיק את המניות עצמם) חייבים להשאיר אחוזים נכבדים במזומן בצד לנזילות עו"ש. באופציות לא צריך

אני רואה שגם חברות שכל ייעודם הוא מדדים (מנכ"ל של חברה כזאת הסביר בפודקאסט שהמומחיות של מנהלי ההשקעות שלו היא באיזה מדדים להתמקד.... נו שוין), הם עוקבים גם פיזית וגם באופציות, ובדרכים קשות להבנה לאדם הסביר בעיניי, ככה שהשוואה בין 2 חברות על אופן העקיבה היא ממש מסובכת

נערך לאחרונה ב:

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
באמת יש שטוענים שיש פער של חצי אחוז בין מעקב באמצעות אופציות לקנית קרן סל מחקה מדד זולה ופשוטה,
פער של חצי אחוז לטובת למי שמשקיע את כל כספו במדד?
אמממה סוכן של חברה (לא אובייקטיבי כמובן) טען לי שיש 2 יתרונות אלטרנטיביים, א. לפעמים אפשר את המזומן המשועבד לשים באג"ח ממשלתי, התשואה שהוא מייצר מפצה על עלות החוזה
זה באמת מה שקורה בקרן פנסיה המדוברת.
ב. כשקונים מחקה מדד חייבים להשאיר אחוזים נכבדים במזומן בצד לנזילות עו"ש. באופציות לא צריך
במחקה מדד אתה מדבר על חוזים עתידיים?
כי מחקה מדד רגיל לכאורה צריך את כל הכסף ,לא?

אני רואה שגם חברות שכל ייעודם הוא מדדים (מנכ"ל של חברה כזאת הסביר בפודקאסט שהמומחיות של מנהלי ההשקעות שלו היא באיזה מדדים להתמקד.... נו שוין), הם עוקבים גם פיזית וגם באופציות, ובדרכים קשות להבנה לאדם הסביר בעיניי, ככה שהשוואה בין 2 חברות על אופן העקיבה היא ממש מסובכת
בדיוק בגלל זה אני מחפש איזה סרטון או הרצאה או מאמר שמסבירה את הדברים בצורה סבירה לאדם הסביר.

אגס סברס תפוח

משתמש פעיל
עד 5 חודשים ללא הפקדות זה עדיין קרן פעילה.
ומי שרוצה יכול פשוט לבצע הפקדה קטנה עצמאית וככה לשמור על קרן הפנסיה פעילה.
עד ועד בכלל או לא.
אשתי עבדה אצל מעסיק עד 31/6/2018 והופקד לפנסיה, אח"כ פוטרה (פיטורי קיץ בגנים), אח"כ היה חל"ד, חזרה לעבודה אצל מעסיק חדש ב1/12/2018 עבדה שם 3 חודשים, ולא הופרש לה פנסיה,
האם המעסיק של ה3 חודשים היה צריך להפריש לה פנסיה?

יענקי חסידי

משתמש רשום
אז אני יכול לומר לך ששבוע שעבר הציע לי סוכן בהפניקס רגע לפני שעברתי לחברה אחרת 0.75 מהפקדה ו0.1מצבירה ועם צבירה לא גדולה כל כך
ביררתי את הענין הוא אמר לי שכאילו תנאים יש רק ללקוחות קיימים בהפניקס שרוצים לעזוב שימור לקוחות ולא מצטרפים חדשים.
ולמעשה אותי אמר הסוכן שלא כדאי להצטרף להפניקס יש להם בעיה שאם מישהו עובד בשתי מקומות עבודה א"א להכניס את 2 ההפרשות לקרן אחת אלא שתים נפרדים משהו כזה ולכן לא שוה לי כי זה יעקב את הרצף, הסוכן עצמו המליץ לי לא להצטרף לשם.

אשמח להצעה טובה למי שיש.

פ. הלר

משתמש מקצוען
ולמעשה אותי אמר הסוכן שלא כדאי להצטרף להפניקס יש להם בעיה שאם מישהו עובד בשתי מקומות עבודה א"א להכניס את 2 ההפרשות לקרן אחת אלא שתים נפרדים משהו כזה ולכן לא שוה לי כי זה יעקב את הרצף, הסוכן עצמו המליץ לי לא להצטרף לשם.
זה מראה על חוסר הבנה מוחלט של הסוכן.
קרן הפנסיה של העמית מנוהלת ברמת ת.ז., וגם אם החברה מנהלת את הכספים בשתי קופות/תוכניות נפרדות, זה רק עניין פנימי - טכני של החברה.
יש הרבה חברות שמפצלות את הכספים לקופות כביכול 'נפרדות'.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה