אז אני יכול לומר לך ששבוע שעבר הציע לי סוכן בהפניקס רגע לפני שעברתי לחברה אחרת 0.75 מהפקדה ו0.1מצבירה ועם צבירה לא גדולה כל כךסוכן הציע לי היום בהפניקס 500 לי ולאישתי שכירים עם צבירה יפה ב"ה דמי ניהול מהפקדה 1.5 ומצבירה 0.15
זה נחשב טוב??
אז אני יכול לומר לך ששבוע שעבר הציע לי סוכן בהפניקס רגע לפני שעברתי לחברה אחרת 0.75 מהפקדה ו0.1מצבירה ועם צבירה לא גדולה כל כךסוכן הציע לי היום בהפניקס 500 לי ולאישתי שכירים עם צבירה יפה ב"ה דמי ניהול מהפקדה 1.5 ומצבירה 0.15
זה נחשב טוב??
אני הייתי בהפניקס בביטוח מנהלים נורא עם דמי ניהול של קרוב ל-3 ועברתי לחברה אחרת אחרי יעוץ נהדר של ''מקצועי בלבד'' מהפורום כאן ובעיקרון הם לא מדי התמקחו עד היום שבו הכסף היה אמור לעבור בפועל שהם נתנו את ההצעה שכתבתי לךאני עובר אליו מחברה ששלמתי הרבה יותר והוא רואה את זה
תלוי אצל מי.מה פחות או יותר עלות ייעץ שכזה?
תוכל לכתוב מייל או טלפון של הסוכן?אז אני יכול לומר לך ששבוע שעבר הציע לי סוכן בהפניקס רגע לפני שעברתי לחברה אחרת 0.75 מהפקדה ו0.1מצבירה ועם צבירה לא גדולה כל כך
0546394118 שמו מאור והוא התקשר אלי מטעם הפניקס הוא לא סוכן חיצוני הוא נתן לי את ההצעה הזאת אחרי שאמרתי לו הצעה שקיבלתי ממישהי אחרת (שאיתה סגרתי בסוף מטעמים נוספים) במגדל שהייתה 0.8 ו0.12 כשהצבירה שלי היא 120000Kתוכל לכתוב מייל או טלפון של הסוכן?
זה טענה ישנה של סוכנים פנסיונים אינטרסנטיים.שאלה:
ראיתי שכולם מאוד ממוקדים בגובה דמי הניהול - כמה מההפקדה, כמה מהצבירה, ואצל מי אפשר להשיג בפחות.
שמעתי טענה שבאמת אולי אפשר להפחית את דמי הניהול, אבל בתמורה מצטרפים לקרן פנסיה כללית, שבה כל אחד יכול להיות חבר, גם בלי למלא שאלון רפואי.
מה הבעיה בזה?
הכספים של כולם מושקעים באפיק השקעה מסוים, אשר אמור להניב רווחים. בסוף החודש, מקזזים מהרווחים את כמות הכספים ששימשו לכיסוי תביעות של כל חברי הקבוצה, ומה שנשאר מתחלק בין כלל העמיתים כרווחים.
מכיון שכל אחד יכול להצטרף לקרן, מבלי להתייחס למצבו הרפואי, ישנם - יחסית - יותר תביעות בקבוצה שכזו. נכון שזה לא ביטוח בריאות, אבל יש בביטוח אובדן כושר השתכרות הרבה התפתחויות שמושפעות מהבריאות של חברי הקבוצה. ככל שממוצע הבריאות בקבוצה נמוך יותר, יהיו יותר מקרים של אובדן כושר השתכרות, יותר תביעות על חשבון הרווחים של הקרן, וממילא פחות רווחים שמתחלקים בין כלל העמיתים.
ולכן, לפעמים עדיף - למי שבריא ומסוגל לכך - להצטרף לקבוצה יותר אקסקלוסיבית, שבה יש צורך במילוי שאלון רפואי, ואז יהיו פחות תביעות על הקרן ויותר רווחים לכלל העמיתים. ולפעמים שווה אפילו לשלם על זה דמי ניהול קצת יותר גבוהים.
האם זה הגיוני? מה אתם אומרים?
על סמך היתרה שיש כיום בקרן + תשואה שנתית צנועה.א.קצבה חודשית הצפוייה לך בגיל 67-נניח שהמספר שרשום שם הוא 1000 שקל
על סמך מה מחשבים את זה?
הבן זוג יקבל זאת כקצבה חודשית עד 120.ב.קצבה חודשית לאלמן במקרה מוות-האם הכוונה שאם חלילה ילך לעולמו בן הזוג הסכום הנקוב
יתקבל במיידית? ואם כן לכמה זמן ,כלומר עד איזה גיל?
קצבה חודשית לכל הילדים ביחד עד שהם מגיעים לגיל 21.ג.קצבה חודשית ליתום במקרה מוות?-הכוונה חלילה שהעובד עצמו נפטר? (ואם כן גם כאן עד איזה גיל זכאים הילדים לקבל את הסכום -וכן האם הסכום הנקוב הוא לכל הילדים ביחד או לכל ילד ,והאם ישנה הגבלה על כמות הילדים?
הורה נתמך בהתאם לתקנון קרן הפנסיה הוא הורה של העמית או של בן הזוג אשר במועד הפטירה היה:ד.קצבה חודשית להורה נתמך במקרה מוות? -מה ההגדרה של הורה נתמך ? וגם עד איזה גיל וכו'
הכוונה שהוא לא יצטרך להמשיך להפקיד לפנסיה כדי לקבל את הפנסיה בגיל הפנסיה.ה.שחרור מתשלום הפקדות במקרה נכות? רשום סכום כלשהו ?מה הכוונה ?
זה בנוסף לביטוח לאומי.ו.קצבה חודשית במקרה נכות מלאה- רשום שם סכום כלשהו האם זה לא הביטוח הלאומי? או שזה בנוסף לביטוח הלאומי
וממילא נשאלת השאלה האם באמת כדאי לעשות את הביטוח הזהזה בנוסף לביטוח לאומי.
א"א לוותר על זה.וממילא נשאלת השאלה האם באמת כדאי לעשות את הביטוח הזה
במידה ואם חלילה זה מתממש אז יש את הביטוח לאומי
ה.שחרור מתשלום הפקדות במקרה נכות? רשום סכום כלשהו ?מה הכוונה ?
מחדדת - הוא לא יצטרך להפקיד לפנסיה, הקרן תעשה זאת במקומו בתקופת הנכות.הכוונה שהוא לא יצטרך להמשיך להפקיד לפנסיה כדי לקבל את הפנסיה בגיל הפנסיה.
מה הקריטריונים לבחירת מסלול השקעה חוץ מגיל ??אבל כמובן שמסלול ההשקעה המתאים הוא החלק החשוב ביותר.
יש הרבה נתונים אישיים שיכולים לשנות את המסלול שיהיה הכי מתאים.מה הקריטריונים לבחירת מסלול השקעה חוץ מגיל ??
פאסיבי מדדי מניות | 14040 |
מחקה מדד S&P 500 | 14054 |
פנסיה מקיפה מחקה מדד S&P 500 | 13335 |
פנסיה מקיפה מחקה מדד S&P 500 | 13415 |
פנסיה מסלול מחקה מדד S&P 500 | 13347 |
פנסיה מקיפה מחקה מדד S&P 500 | 13260 |
מחקה מדד S&P 500 | 13887 |
מדדי מניות חו"ל - פאסיבי | 13350 |
מקפת אישית מחקה מדד S&P 500 | 13572 |
בהחלט.אני כרגע עובדת בעבודה שאינה מוציאה לי תלושים
ואני רוצה שבעתיד יהיה לי פנסיה
האם אני יכולה להפקיד כל חודש עבור עצמי כסף לפנסיה?
זה חייב להיות מותאם לנתונים האישיים והספציפיים שלך.אם כן כמה סכום מומלץ להפקדה חודשית?
והאם יש חברה מסוימת שמומלץ להפקיד אצלה?
במנורה זה 3 מדדים אחרים.מחקה מדד עולמי MSCI ACWI (זה הכוונה במנורה 'מדדי מניות חו"ל פאסיבי' ובאינפניטי 'פאסיבי מדדי מניות'?),
מה ההבדלים ביניהם? ומה המשמעות הכרוכה בהבדל?האם עדיף מחקה מדד S&P 500, או מחקה מדד עולמי MSCI ACWI
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: