תיקון קטן
גם לאחר כניסתה של הרפורמה בעוד מספר ימים הנכסים לא יהיו מושקעים 100% במדד אלא אותם ה30% שהיו מושקעים עד כה באג"ח מיועדות יועברו לחשבון נפרד שבו הכספים יהיו מושקעים ותואמים במדויק להרכב הנכסים במסלול בעל היקף הנכסים הגדול ביותר של אותו החברה.
שימו לב הנתון הזה הוא רעידת אדמה של ממש בתחום הכשרות של שוק ההון, כי מעתה אף במסלולים הכשרים יהיו נכסים אסורים כמו במסלול ברירת המחדל של כל חברה, יצוין שקיבלתי לפני מספר ימים מאמר מאת אחד מרבני תשואה כהלכה שסוקר את הבעיה והפתרונות השונים זה בהחלט לא פשוט!
אכן בדקתי את הנושא שוב, ואכן אתם צודקים, [זה דבר שכנראה השתנה ממש לאחרונה, כי היה ידוע לי אחרת] בכל מקרה אני מביאה לפה את השינוי כפי שהוא יהיה.
החל מאוקטובר 2022, המדינה לא תבטיח את התשואה בקרנות הפנסיה באמצעות האג"ח המיועדות, אלא החברות המנהלות ישקיעו את אותם 30% בשוק ההון בחשבון מיוחד, בהתאם למדיניות במסלול ההשקעה הגדול ביותר שלהן. חשוב לומר שהשקעה זו תיעשה אך ורק בעבור כספים חדשים שמופקדים בקרנות הפנסיה, בעוד שהכספים הוותיקים ימשיכו לקבל את תשואת האג"ח המיועדות עד לפירעונן. כמו כן, המדינה הציבה יעד תשואה שנתי חדש וגבוה יותר של הבטחת תשואה בשיעור של 5.15%, וכך יעבוד המתווה: במידה והתשואה של קרן הפנסיה בחשבון המיוחד עבור אותם 30% תהיה גבוהה מ-5.15%, קרנות הפנסיה יעבירו את ההפרש לקרן ייעודית שתוקם ע"י המדינה. אם התשואה שתושג תהיה נמוכה מ-5.15%, המדינה תשלים לקרנות הפנסיה את ההפרש מהעודפים שיצטברו באותה קרן, כאשר גם המדינה תעביר כספים לאותה קרן מיוחדת. בסופו של דבר, עודף של קרן אחת יסבסד את החוסר בקרן האחרת. העברת העודפים והחוסרים בפועל תתבצע אחת לחמש שנים. המטרה הסופית היא לצמצם את עלות המדינה בסבסוד האג"ח המיועדות.
לסיכום.
מבחינת הלכה ברור שזה יהיה יותר מורכב ואני לא יודעת איך יפתרו את זה, אבל מבחינת תשואות, כולם ירוויחו יותר, כי במקום לקבל על האחוזים האלו תשואה מובטחת של 4.8% נקבל תשואה מובטחת של 5.15%, ולאלו שיוצאים לפנסיה זה מאד משמעותי!!