פסגות

משתמש מקצוען
אז עכשיו ראיתי את הסרטון, אז חלק מהנתונים הם נכונים, וחלק מהנתונים הוא מביא אותם בצורה מאד מטעה!!, ואו שהוא מטעה בידיעה, או שהוא פשוט לא מבין בנושא.
ואני יכולה להביא פה המון דוגמאות לטעויות [או להטעיות] בסרטון הזה.
וזה כנראה כמו שהוא מדגיש, שהוא לא יועץ ולא בקי בתחום אלא הוא פשוט כוכב יוטיוב שמנסה להגיע לרייטינג גבוה.
היתה לו טעות די גסה הוא הביא את נתוני מיטב דש לחודש יולי שכידוע המדד דווקא עלה בו
וסתר אותו עם נתונים מספטמבר שהמדד צלל....

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אז אנחנו לא באמת מושקעים ב S&P500 ?
@מקצועי בלבד @ארי בכרמים וכו'
מי שנמצא במסלול שנקרא "מחקה מדד S&P 500" אז הוא מושקע בכ70% רק במדד S&P 500 ולא בשום מניות אחרות או מדדים אחרים כמו שהוא מטעה שם.
ועוד כ28% באג"ח מיועדות.
שזה אג"ח של המדינה בריבית קבועה של 4.8% לשנה, ולא בשום אגחי"ם דפוקים אחרים שמניבים תשואה מאד נמוכה כפי שהוא מטעה שם.

והאג"ח המיועדות האלו בשיעור הזה זה כרגע חובה ע"פ החוק בכל קרנות הפנסיה המקיפות.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
היתה לו טעות די גסה הוא הביא את נתוני מיטב דש לחודש יולי שכידוע המדד דווקא עלה בו
וסתר אותו עם נתונים מספטמבר שהמדד צלל....
ולא רק זה, אלא שהוא הביא נתוני ירידה של המדד בדולרים ולא כולל דיבידנדים, ובעוד במיטב מדובר בשקלים ועם דיבידנדים, ולמי שמבין בנושא יש הבדל גדול מאד ביניהם.

קול מבשר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
מי שנמצא במסלול שנקרא "מחקה מדד S&P 500" אז הוא מושקע בכ70% רק במדד S&P 500 ולא בשום מניות אחרות או מדדים אחרים כמו שהוא מטעה שם.
ועוד כ28% באג"ח מיועדות.
שזה אג"ח של המדינה בריבית קבועה של 4.8% לשנה, ולא בשום אגחי"ם דפוקים אחרים שמניבים תשואה מאד נמוכה כפי שהוא מטעה שם.

והאג"ח המיועדות האלו בשיעור הזה זה כרגע חובה ע"פ החוק בכל קרנות הפנסיה המקיפות.
[בעתיד הקרוב זה הולך להשתנות, ואז המסלול יהיה רק מדד S&P 500]
תיקון קטן
גם לאחר כניסתה של הרפורמה בעוד מספר ימים הנכסים לא יהיו מושקעים 100% במדד אלא אותם ה30% שהיו מושקעים עד כה באג"ח מיועדות יועברו לחשבון נפרד שבו הכספים יהיו מושקעים ותואמים במדויק להרכב הנכסים במסלול בעל היקף הנכסים הגדול ביותר של אותו החברה.

שימו לב הנתון הזה הוא רעידת אדמה של ממש בתחום הכשרות של שוק ההון, כי מעתה אף במסלולים הכשרים יהיו נכסים אסורים כמו במסלול ברירת המחדל של כל חברה, יצוין שקיבלתי לפני מספר ימים מאמר מאת אחד מרבני תשואה כהלכה שסוקר את הבעיה והפתרונות השונים זה בהחלט לא פשוט!

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
תיקון קטן
גם לאחר כניסתה של הרפורמה בעוד מספר ימים הנכסים לא יהיו מושקעים 100% במדד אלא אותם ה30% שהיו מושקעים עד כה באג"ח מיועדות יועברו לחשבון נפרד שבו הכספים יהיו מושקעים ותואמים במדויק להרכב הנכסים במסלול בעל היקף הנכסים הגדול ביותר של אותו החברה.

שימו לב הנתון הזה הוא רעידת אדמה של ממש בתחום הכשרות של שוק ההון, כי מעתה אף במסלולים הכשרים יהיו נכסים אסורים כמו במסלול ברירת המחדל של כל חברה, יצוין שקיבלתי לפני מספר ימים מאמר מאת אחד מרבני תשואה כהלכה שסוקר את הבעיה והפתרונות השונים זה בהחלט לא פשוט!
אכן בדקתי את הנושא שוב, ואכן אתם צודקים, [זה דבר שכנראה השתנה ממש לאחרונה, כי היה ידוע לי אחרת] בכל מקרה אני מביאה לפה את השינוי כפי שהוא יהיה.

החל מאוקטובר 2022, המדינה לא תבטיח את התשואה בקרנות הפנסיה באמצעות האג"ח המיועדות, אלא החברות המנהלות ישקיעו את אותם 30% בשוק ההון בחשבון מיוחד, בהתאם למדיניות במסלול ההשקעה הגדול ביותר שלהן. חשוב לומר שהשקעה זו תיעשה אך ורק בעבור כספים חדשים שמופקדים בקרנות הפנסיה, בעוד שהכספים הוותיקים ימשיכו לקבל את תשואת האג"ח המיועדות עד לפירעונן. כמו כן, המדינה הציבה יעד תשואה שנתי חדש וגבוה יותר של הבטחת תשואה בשיעור של 5.15%, וכך יעבוד המתווה: במידה והתשואה של קרן הפנסיה בחשבון המיוחד עבור אותם 30% תהיה גבוהה מ-5.15%, קרנות הפנסיה יעבירו את ההפרש לקרן ייעודית שתוקם ע"י המדינה. אם התשואה שתושג תהיה נמוכה מ-5.15%, המדינה תשלים לקרנות הפנסיה את ההפרש מהעודפים שיצטברו באותה קרן, כאשר גם המדינה תעביר כספים לאותה קרן מיוחדת. בסופו של דבר, עודף של קרן אחת יסבסד את החוסר בקרן האחרת. העברת העודפים והחוסרים בפועל תתבצע אחת לחמש שנים. המטרה הסופית היא לצמצם את עלות המדינה בסבסוד האג"ח המיועדות.

לסיכום.
מבחינת הלכה ברור שזה יהיה יותר מורכב ואני לא יודעת איך יפתרו את זה, אבל מבחינת תשואות, כולם ירוויחו יותר, כי במקום לקבל על האחוזים האלו תשואה מובטחת של 4.8% נקבל תשואה מובטחת של 5.15%, ולאלו שיוצאים לפנסיה זה מאד משמעותי!!

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מרימיתוש

משתמש רשום
שלום וברכה,
אני לא ממש מבינה בתחום ואני צריכה לבחור קופת גמל להפקדת פנסיה.
יש קופה מועדפת?
מה הכי מומלץ מבחינת דמי ניהול, תשואה וכדו?
תודה!

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
שלום וברכה,
אני לא ממש מבינה בתחום ואני צריכה לבחור קופת גמל להפקדת פנסיה.
יש קופה מועדפת?
מה הכי מומלץ מבחינת דמי ניהול, תשואה וכדו?
תודה!
בכל בית השקעות יש פחות או יותר מסלולים זהים.
אם לא תבחרו מסלול
יכניסו אתכם למסלול תלוי גיל.
אבל זה הפסד עצום לאנשים צעירים.
רצוי מאוד להבין את תחום ההשקעות הפאסיביות בשוק ההון.
וכך להיכנס למסלול טוב ומניב.

מרימיתוש

משתמש רשום
ואם אני לא מכירה?
אתם ממליצים ללמוד את כל הנושא לפני שאני מפקידה?
כרגע אני בהפניקס מסלול מחקה מדד
מציעים לי דמי ניהול של 1 מהפקדה 0.16 מהצבירה.
כדאי לי להשאר או לעבור לקופה אחרת?
במגדל קיבלתי הצעה יותר טובה בדמי ניהול אבל אין כשרות על מחקה מדד. שווה לעבור?
אלטשולר קיבלתי 1 הפקדה 0.22 צבירה - שווה? איזה מסלול?
אני בת 24 אם זה משנה.

תודה!

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום

מרימיתוש

משתמש רשום
איך אני לומדת?
אין לי זמן לקרוא 138 עמודים...
אין תשובה אחת שיכולה לעזור לי? במה זה תלוי?
תודה ענקית!

לייבובוש

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
איך אני לומדת?
אין לי זמן לקרוא 138 עמודים...
אין תשובה אחת שיכולה לעזור לי? במה זה תלוי?
תודה ענקית!
אפשר להגיד לך תפקדי במסלול X....הבעיה היא שאם את לא מבינה המשמעות של זה זה יכול לגרום ליותר בעיות ממה שהרווחת בזה ששאלת...
באמת שלא קשה להבין את הבסיס של הדברים ואז להחליט בצורה משכילה

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה