אפשר לקרוא את המאמרים של מקצועי בלבד.איך אני מבינה את הבסיס?
או להצטרף לקורס החינמי שלי בחתימה.
הרישום פתוח. הקורס עוד חודש וחצי.
אפשר לקרוא את המאמרים של מקצועי בלבד.איך אני מבינה את הבסיס?
אין מקום שהוא מומלץ לכולם.שאלה יש לי פנסיה וקרן השתלמות בכלל (עד לפני כמה חודשים ההיתי בהפניקס והחלפתי סוכן שהמליץ לי לעבור לכלל)רק בתקופה האחרונה נודע לי שיש מסלולי הלכה ואסור להפקיד במסלול רגיל...הנושא הזה לא כל כך עולה לסדר היום ולפי דעתי צריך להכניס את זה לסמינרים בתור הדרכה לפני יציאה לעבודה, מאז אני משוחחת עם המון חברות, והרבה לא מודעות לנושא. למרות שאנחנו נשואות לאברכים רציניים...
בכל מקרה אני מחפשת מקום מומלץ להעביר אליו את הפנסיה שלי,הסוכן המליץ לי על מסלול הלכה של כלל,גם בפנסיה וגם בקרן השתלמות,אבל אני מעדיפה לבדוק לפני שאני מעבירה. האם מישהו יוכל לתת לי קצת פרטים?להמליץ על קרן פנסיה מניבה יותר? אני בת 27,תודה מראש!!!
יש מסלולים בסיכון יותר גבוה ומניבים יותר.בכל מקרה אני מחפשת מקום מומלץ להעביר אליו את הפנסיה שלי,הסוכן המליץ לי על מסלול הלכה של כלל,גם בפנסיה וגם בקרן השתלמות,אבל אני מעדיפה לבדוק לפני שאני מעבירה. האם מישהו יוכל לתת לי קצת פרטים?להמליץ על קרן פנסיה מניבה יותר? אני בת 27,תודה מראש!!!
גם במסלולי הלכה?לא חוששת מסיכונים ,מה מומלץ?יש מסלולים בסיכון יותר גבוה ומניבים יותר.
אחרי שלומדים את הסיכון
כל הנראה תבינו שכדאי ללכת למסלול פחות סולידי.
זה הרשימה של כל מסלולי ההלכה.גם במסלולי הלכה?
הסיכון הוא להיכנס להשקעה בלי להבין.לא חוששת מסיכונים ,מה מומלץ?
האם יש מה לחשוש לגבי פנסיה שמושקעת במסלול S&P500נוריאל רוביני, הכלכלן שהתפרסם כמי שחזה את המשבר הפיננסי של 2008, טוען כעת כי צפוי מיתון "ארוך ומגעיל" בארה"ב ובכלכלה העולמית לקראת סוף 2022, שעלול אף להימשך לתוך 2023.
בראיון לסוכנות הידיעות בלומברג אמר רוביני כי גם במקרה של "מיתון לא חמור" - תירשם צניחה של 30% במדד S&P 500. ואולם הוא מעריך שקרוב לוודאי נחווה "נחיתה קשה במיוחד" שתביא לקריסה של 40% במדד.
רוביני, שזכה לכינוי "ד"ר יום הדין" בשל תחזיותיו הקודרות, מזהיר גם עכשיו שרמות החוב הגבוהות של תאגידים וממשלות מצביעות על כך שצפוי מיתון עמוק . לדבריו, העלאות הריבית ועלויות ההלוואות הגבוהות יובילו לכך ש"מוסדות זומבים רבים כמו משקי בית זומבים, תאגידים, בנקים, בנקי צללים ומדינות זומבי - ימותו".
לפי רוביני, הורדת האינפלציה בארה"ב ליעד של 2% ללא "נחיתה קשה" (כלומר כניסה למיתון) היא "משימה בלתי אפשרית" עבור הפדרל ריזרב. לדבריו, האינפלציה הגבוהה פירושה שלבנק המרכזי האמריקאי אין ברירה אלא להמשיך ולהעלות את הריבית. הוא צופה העלאת ריבית של 0.75% בפגישת הפד היום, והעלאות נוספות של 0.5% בנובמבר ובדצמבר.
לדבריו, לממשלות עם חובות גבוהים מדי "אוזלת התחמושת הפיסקאלית", מה שיוביל לסטגפלציה. "זה לא עומד להיות מיתון קצר ורדוד, הוא יהיה חמור, ארוך ומגעיל", סיכם.
א. למי שלא מודע, אז המדדים המובילים כבר ירדו במעל 20%, ולכן בשום אופן לא מוציאים ממסלולים מנייתיים את הכסף.@מקצועי בלבד
באשכול אחר התפרסמה ההודעה הבאה -
האם יש מה לחשוש לגבי פנסיה שמושקעת במסלול S&P500
אמנם ל20 שנה, אבל אולי לשנים הקרובות עדיף להחליף מסלול ולא לחוות 40 אחוז ירידה.
תודה על כל ההשקעה והטירחה.
עצם הפעולה הזאת, זה פשוט להשקיע בצורה אקטיבית.השאלה של
ר.ב.ב.ש
כנראה לא היה להוציא מהשקעה פסיבית לאקטיבית,
אלא כדי לחסוך את ההמשך הנפילות של S&P
אולי להוציא מהשקעה פסיבית ולהעביר מסלול לא מנייתי בכלל לחצי שנה הקרובה ?
באתר "הר הכסף".שלום וברכה
יש לנו כספים בפנסיה מששנים קודמות מכל מיני מוסדות שעבדתי לתקופות קצרות
יש לי איזה דרך לברר באיזה קרנות הכספים נמצאים?
פעם פרסמו ברשות הרבים ביתד איזה אתר שאפשר לראות את כל הנתונים, אולי יש למישהו?
תודות
זה משפט מאד לא נכון.הרי לפי כולם השנה הקרובה לכאורה לא תתאפיין בעליות יותר מהממוצע של הסנופי שנראה לי עומד על 8% [אלא קצת פחות]
כמו שכתבה @מקצועי בלבדהאם מבחינת הניהול סיכונים שלי לכאורה כדאי לחכות עוד שנה ואז להעביר לסנופי. ובכך בעצם אני ממזערת הכי שאפשר את הסיכונים.
הכל ברוח טובה ונעימה. וסליחה על האי נעימות בתגובה שלי.לקחתם את זה אישי?
צדדים זה לא טוב.אני שאלתי שאלה כללית כאן הסברתי את הצדדים .
לבוא ולומר לי שלא מתאים לכם השקעה במניות גם לא בשנה הבאה זה פשוט חוטא לאמת.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: