השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום

rachelsh

משתמש רשום
שאלה יש לי פנסיה וקרן השתלמות בכלל (עד לפני כמה חודשים ההיתי בהפניקס והחלפתי סוכן שהמליץ לי לעבור לכלל)רק בתקופה האחרונה נודע לי שיש מסלולי הלכה ואסור להפקיד במסלול רגיל...הנושא הזה לא כל כך עולה לסדר היום ולפי דעתי צריך להכניס את זה לסמינרים בתור הדרכה לפני יציאה לעבודה, מאז אני משוחחת עם המון חברות, והרבה לא מודעות לנושא. למרות שאנחנו נשואות לאברכים רציניים...
בכל מקרה אני מחפשת מקום מומלץ להעביר אליו את הפנסיה שלי,הסוכן המליץ לי על מסלול הלכה של כלל,גם בפנסיה וגם בקרן השתלמות,אבל אני מעדיפה לבדוק לפני שאני מעבירה. האם מישהו יוכל לתת לי קצת פרטים?להמליץ על קרן פנסיה מניבה יותר? אני בת 27,תודה מראש!!!

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
שאלה יש לי פנסיה וקרן השתלמות בכלל (עד לפני כמה חודשים ההיתי בהפניקס והחלפתי סוכן שהמליץ לי לעבור לכלל)רק בתקופה האחרונה נודע לי שיש מסלולי הלכה ואסור להפקיד במסלול רגיל...הנושא הזה לא כל כך עולה לסדר היום ולפי דעתי צריך להכניס את זה לסמינרים בתור הדרכה לפני יציאה לעבודה, מאז אני משוחחת עם המון חברות, והרבה לא מודעות לנושא. למרות שאנחנו נשואות לאברכים רציניים...
בכל מקרה אני מחפשת מקום מומלץ להעביר אליו את הפנסיה שלי,הסוכן המליץ לי על מסלול הלכה של כלל,גם בפנסיה וגם בקרן השתלמות,אבל אני מעדיפה לבדוק לפני שאני מעבירה. האם מישהו יוכל לתת לי קצת פרטים?להמליץ על קרן פנסיה מניבה יותר? אני בת 27,תודה מראש!!!
אין מקום שהוא מומלץ לכולם.
אלא זה צריך להיות בהתאם לנתונים האישיים.
ויש פה בפורום הכלכלי הרבה מאד מידע שיכול לעזור לך להבין איפה המקום המתאים והרווחי ביותר בהתאם לנתונים האישיים שלך.

בפרטי או במייל [שמופיע בחתימה שלי] אני יכולה יותר לעזור.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
יש מסלולים בסיכון יותר גבוה ומניבים יותר.
אחרי שלומדים את הסיכון
כל הנראה תבינו שכדאי ללכת למסלול פחות סולידי.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
גם במסלולי הלכה?
זה הרשימה של כל מסלולי ההלכה.
לא חוששת מסיכונים ,מה מומלץ?
הסיכון הוא להיכנס להשקעה בלי להבין.
ולכן אם תבינו את הסיכון שיש בהשקעה פאסיבית במניות
הורדתם את הסיכון כמעט לגמרי.
לכן התשובה לשאלה מה מומלץ
היא להבין את התחום כאמור.

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
@מקצועי בלבד
באשכול אחר התפרסמה ההודעה הבאה -

נוריאל רוביני, הכלכלן שהתפרסם כמי שחזה את המשבר הפיננסי של 2008, טוען כעת כי צפוי מיתון "ארוך ומגעיל" בארה"ב ובכלכלה העולמית לקראת סוף 2022, שעלול אף להימשך לתוך 2023.
בראיון לסוכנות הידיעות בלומברג אמר רוביני כי גם במקרה של "מיתון לא חמור" - תירשם צניחה של 30% במדד S&P 500. ואולם הוא מעריך שקרוב לוודאי נחווה "נחיתה קשה במיוחד" שתביא לקריסה של 40% במדד.

רוביני, שזכה לכינוי "ד"ר יום הדין" בשל תחזיותיו הקודרות, מזהיר גם עכשיו שרמות החוב הגבוהות של תאגידים וממשלות מצביעות על כך שצפוי מיתון עמוק . לדבריו, העלאות הריבית ועלויות ההלוואות הגבוהות יובילו לכך ש"מוסדות זומבים רבים כמו משקי בית זומבים, תאגידים, בנקים, בנקי צללים ומדינות זומבי - ימותו".
לפי רוביני, הורדת האינפלציה בארה"ב ליעד של 2% ללא "נחיתה קשה" (כלומר כניסה למיתון) היא "משימה בלתי אפשרית" עבור הפדרל ריזרב. לדבריו, האינפלציה הגבוהה פירושה שלבנק המרכזי האמריקאי אין ברירה אלא להמשיך ולהעלות את הריבית. הוא צופה העלאת ריבית של 0.75% בפגישת הפד היום, והעלאות נוספות של 0.5% בנובמבר ובדצמבר.

לדבריו, לממשלות עם חובות גבוהים מדי "אוזלת התחמושת הפיסקאלית", מה שיוביל לסטגפלציה. "זה לא עומד להיות מיתון קצר ורדוד, הוא יהיה חמור, ארוך ומגעיל", סיכם.
האם יש מה לחשוש לגבי פנסיה שמושקעת במסלול S&P500
אמנם ל20 שנה, אבל אולי לשנים הקרובות עדיף להחליף מסלול ולא לחוות 40 אחוז ירידה.

תודה על כל ההשקעה והטירחה.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
@מקצועי בלבד
באשכול אחר התפרסמה ההודעה הבאה -

האם יש מה לחשוש לגבי פנסיה שמושקעת במסלול S&P500
אמנם ל20 שנה, אבל אולי לשנים הקרובות עדיף להחליף מסלול ולא לחוות 40 אחוז ירידה.

תודה על כל ההשקעה והטירחה.
א. למי שלא מודע, אז המדדים המובילים כבר ירדו במעל 20%, ולכן בשום אופן לא מוציאים ממסלולים מנייתיים את הכסף.
ב. מי שמשקיע בצורה פאסיבית גם לא קורא תחזיות כאלו,.
כי תחזיות באלפים ורבבות יש כל הזמן ולשני הצדדים, אז מי שחושב שהשקעה אקטיבית מנצחת השקעה פסיבית, אז כדאי שיקרא את כל המחקרים שנעשו בעניין, שמוכיחים פעם אחר פעם שהשקעה פאסיבית ברוב מוחלט של המקרים מנצחת השקעה אקטיבית.

וילדניק

משתמש חדש
השאלה של

ר.ב.ב.ש

כנראה לא היה להוציא מהשקעה פסיבית לאקטיבית,
אלא כדי לחסוך את ההמשך הנפילות של S&P
אולי להוציא מהשקעה פסיבית ולהעביר מסלול לא מנייתי בכלל לחצי שנה הקרובה ?

A052

משתמש סופר מקצוען
אז הוא עלול להפסיד את התיקונים כלפי מעלה אם יהיו בחצי שנה הזו.
הוא פשוט מקבע את ההפסדים.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
השאלה של

ר.ב.ב.ש

כנראה לא היה להוציא מהשקעה פסיבית לאקטיבית,
אלא כדי לחסוך את ההמשך הנפילות של S&P
אולי להוציא מהשקעה פסיבית ולהעביר מסלול לא מנייתי בכלל לחצי שנה הקרובה ?

עצם הפעולה הזאת, זה פשוט להשקיע בצורה אקטיבית.
וכפי שהסברתי השקעה פאסיבית, זה השקעה לטווח ארוך ללא ניסיון לתזמן או לחזות את השוק בטווח הקצר.

24689

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
שלום וברכה
יש לנו כספים בפנסיה מששנים קודמות מכל מיני מוסדות שעבדתי לתקופות קצרות
יש לי איזה דרך לברר באיזה קרנות הכספים נמצאים?
פעם פרסמו ברשות הרבים ביתד איזה אתר שאפשר לראות את כל הנתונים, אולי יש למישהו?
תודות

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
שלום וברכה
יש לנו כספים בפנסיה מששנים קודמות מכל מיני מוסדות שעבדתי לתקופות קצרות
יש לי איזה דרך לברר באיזה קרנות הכספים נמצאים?
פעם פרסמו ברשות הרבים ביתד איזה אתר שאפשר לראות את כל הנתונים, אולי יש למישהו?
תודות
באתר "הר הכסף".
או יותר מפורט ב"מסלקה הפנסיונית" בתשלום של 20 ש"ח.

lizi_g

משתמש פעיל
כמעט חתמתי על מעבר של קרן פנסיה-השתלמות לסנופי.
גם אני קיבלתי את מה שאמר נוריאל רוביני שהביא לכאן ר.ב.ב.ש.
וסופית קיבלתי פחד לבצע בכזאת תקופה שינוי.

קראתי את מה שכתבו למעלה אני מבינה שזה הצד השני של המטבע אבל עדיין הצד שלו בתכל'ס מגובה עם נפילה של 20% כבר מתחילת שנה כך הנתונים כרגע לא משהו בכלל .
1.העלאות ריבית
2.אינפלציה גבוהה
3.רוסיה - אוקראינה וכפי הנראה זה רק הולך לזלוג או להעצים .
4.[הרגשה שלי ניפוח הזוי ב-2021 ].

האם מבחינת הניהול סיכונים שלי לכאורה כדאי לחכות עוד שנה ואז להעביר לסנופי. ובכך בעצם אני ממזערת הכי שאפשר את הסיכונים.
וסביר את עצמי:
הרי לפי כולם השנה הקרובה לכאורה לא תתאפיין בעליות יותר מהממוצע של הסנופי שנראה לי עומד על 8% [אלא קצת פחות]
וכך בעצם אמנם יתכן שאפסיד קצת אבל אני ודאי לא אפסיד הרבה.

מה אתם חושבים???

נערך לאחרונה ב:

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
הרי לפי כולם השנה הקרובה לכאורה לא תתאפיין בעליות יותר מהממוצע של הסנופי שנראה לי עומד על 8% [אלא קצת פחות]
זה משפט מאד לא נכון.

ובאופן כללי זה לא נראה שבאמת מתאים לכם להשקיע בכלל במסלול מנייתי.
לא השנה, ולא שנה הבאה, פשוט לדעתי זה לא נראה שזה מתאים לכם.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
האם מבחינת הניהול סיכונים שלי לכאורה כדאי לחכות עוד שנה ואז להעביר לסנופי. ובכך בעצם אני ממזערת הכי שאפשר את הסיכונים.
כמו שכתבה @מקצועי בלבד
אחרי כל מה שכתבתם.
לא כדאי לכם השקעה במניות.
גם לא בשנה הבאה
או שתשנו תפיסה.

lizi_g

משתמש פעיל
לקחתם את זה אישי?
אני שאלתי שאלה כללית כאן הסברתי את הצדדים .

אשמח שתשתפו אותי ותחכימו אותי ברמה המקצועית.

לבוא ולומר לי שלא מתאים לכם השקעה במניות גם לא בשנה הבאה זה פשוט חוטא לאמת.

אולי פשוט תענו לגופו של ענין?

A052

משתמש סופר מקצוען
ענו לכם לגופו של עניין.

השקעה פאסיבית במניות זה לטווח ארוך ולכן זה לא משנה מתי מתחילים.

ולכאורה בעיניים שלי שאני לא מומחה עדיף דווקא עכשיו להתחיל, ככה הירידות הגדולות כבר היו, ולכאורה יהיו רק עליות אפי' גדולות יותר מהרגיל (הכל רק לכאורה, ואני לא מבין בזה בכלל).
ומההודעות שלכם שאתם חוששים להתחיל למרות שלטווח ארוך עד היום זה רק הרוויח, נראה למומחים כאן, שלכם זה לא מתאים.
כי זה השקעה בסגנון השקע ושכח עד כ2-3 שנים לפני המשיכה שאז אולי יש מה לחשוב על העברה לאפיק סולידי יותר.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
לקחתם את זה אישי?
הכל ברוח טובה ונעימה. וסליחה על האי נעימות בתגובה שלי.
אני שאלתי שאלה כללית כאן הסברתי את הצדדים .

לבוא ולומר לי שלא מתאים לכם השקעה במניות גם לא בשנה הבאה זה פשוט חוטא לאמת.
צדדים זה לא טוב.
זה אומר שאתם יודעים את פני העתיד.
ולא אתנו יודע עד מה.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה