יהלומי

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לטעמי ההערה בסוף הייתה צריכה ליות מודגשת בגודל ובהתחלה.
מי שיש לו בעיות בריאותיות מומלץ לו במרבית המקרים לא לעבור קרן פנסיה - בשום פנים ואופן
הוא עלול להפסיד את הכיסוי הביטוחי שלו למשך חמש שנים ולהפסיד פי כמה ממה שחסך בדמי הניהול.
לא נכון, כאשר מבוטח מנייד את הכספים שלו לקרן פנסיה אחרת, הקרן המקבלת מחוייבת לשמור על הרצף הביטוחי שהיה לו בהקרן המעבירה. כולל גיל הצטרפות ותקופת אכשרה.
רק מבוטח שכבר מצוי באובדן כושר עבודה - שלא ינייד.

בתצי

משתמש רשום
עכשיו כשהם התמזגו מיטב דש עם הלמן,
לבקש מהם לעבור למסלול מנייתי?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מעניין ומקורי

משתמש צעיר
לא היה לי כוח לעבור על כל האשכול, אשמח עם מישהו יוכל להגיד לי בקצרה לאיזה קרן פנסיה שווה כרגע לעבור.
תודה מראש

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
לא היה לי כוח לעבור על כל האשכול, אשמח עם מישהו יוכל להגיד לי בקצרה לאיזה קרן פנסיה שווה כרגע לעבור.
תודה מראש
כאן תוכלו ללמוד את הנושא בקצרה.
יש בסוף המאמר עריכה חשובה.

מעניין ומקורי

משתמש צעיר
כאן תוכלו ללמוד את הנושא בקצרה.
יש בסוף המאמר עריכה חשובה.
אוקיי, עברתי על האשכול. לא הבנתי איפוא כדאי להשקיע כרגע, אלטשולר שחם או הלמן אלדובי?
אחרי שחפרתי בכל הנושאים אני רואה ש @מיקצועי בלבד המליצה על אלטושלר שחם במסלול הכשר, והמליצה גם על הלמן אלדובי עם ה100 אחוז מנייתי, כך שאני קצת מבולבל...

נערך לאחרונה ב:

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אוקיי, עברתי על האשכול. לא הבנתי איפוא כדאי להשקיע כרגע, אלטשולר שחם או הלמן אלדובי?
אחרי שחפרתי בכל הנושאים אני רואה ש @מיקצועי בלבד המליצה על אלטושלר שחם במסלול הכשר, והמליצה גם על הלמן אלדובי עם ה100 אחוז מנייתי, כך שאני קצת מבולבל...
אני לא ממליצה על כלום!!
אבל כדי לקבל תשובה לשאלה הזאת, כדאי לקרוא גם את המאמרים האלו, ואז תוכלו לדעת לבד איזה קרן פנסיה היא הכי מוצלחת.
אלטשולר הלכה זה סיכון בינוני.
הלמן מנייתי זה סיכון גבוה.

כל אחד יעשה מה שמתאים לו. ומה שמתאים לתקופת החיסכון.
כשמדובר לטווח ארוך כפנסיה לאנשים צעירים [עד לגיל 45-50] אז בשניהם הסיכון הוא מאד נמוך.

פקמן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ראיתי בביטוח חיים ישן לא פעיל
שיש דמי ניהול קבועים-0.6 מצבירה
ודמי ניהול משתנים-1.84 מצבירה
למי הפיתרון מה באמת דמי הניהול, ומה זה משתנים?
מדובר בכספים הונים שוקל להעביר לאלטשולר ובגמל כדי שישאר הוני?
מה אומרים המבינים?

eli3434

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
מה אומרים המבינים, אני כרגע במנורה ומעוניין להעביר להלמן אלדובי, האם כדאי להעביר את זה מחר או שאולי כדאי לחכות עוד חודש ל01/07 אחרי המיזוג ולראות אולי ישתפר משהו?
המסלול הפסיבי של מנורה שעוקב אחרי המדד העולמי כיום גם בכשרות של בד"ץ עדה החרדית
44% - מדד S&P 500
7% - מדד MSCI אירופה
7% - מדד טופיקס
15% - מדד שווקים מתעוררים
27% - ריבית נקובה מיועדות

קבצים מצורפים

• מנורה פנסיה.pdf
    KB 485.1 · צפיות: 32

מעניין ומקורי

משתמש צעיר
המסלול הפסיבי של מנורה שעוקב אחרי המדד העולמי כיום גם בכשרות של בד"ץ עדה החרדית
44% - מדד S&P 500
7% - מדד MSCI אירופה
7% - מדד טופיקס
15% - מדד שווקים מתעוררים
27% - ריבית נקובה מיועדות
ומה יותר מומלץ? המסלול של הלמן אלדובי במסלול הפסיבי של 100 אחוז מנייתי או מנורה במסלולים שהבאת?

eli3434

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
ומה יותר מומלץ? המסלול של הלמן אלדובי במסלול הפסיבי של 100 אחוז מנייתי או מנורה במסלולים שהבאת?

*אני לא ממליץ, אני רק אתן לך את הנתונים*
בהלמן אדובי זה מחקה את הS&P ויש מינוף של 30% שבו רוכשים את האג"ח מיועדות.
במנורה זה מחקה את המדד העולמי לפי החלוקה שכתבתי בהודעה הקודמת וה30% של המיועדות זה מתוך הכסף וללא מינוף.
איזה מדד יניב יותר? רק נביא יודע!
כמובן צריך לחשב גם את גובה הדמי ניהול שאתה מקבל במנורה ובהלמן

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
מה אומרים המבינים, אני כרגע במנורה ומעוניין להעביר להלמן אלדובי, האם כדאי להעביר את זה מחר או שאולי כדאי לחכות עוד חודש ל01/07 אחרי המיזוג ולראות אולי ישתפר משהו?
עיין מסילת ישרים פרק ז.
*אני לא ממליץ, אני רק אתן לך את הנתונים*
בהלמן אדובי זה מחקה את הS&P ויש מינוף של 30% שבו רוכשים את האג"ח מיועדות.
במנורה זה מחקה את המדד העולמי לפי החלוקה שכתבתי בהודעה הקודמת וה30% של המיועדות זה מתוך הכסף וללא מינוף.
איזה מדד יניב יותר? רק נביא יודע!
כמובן צריך לחשב גם את גובה הדמי ניהול שאתה מקבל במנורה ובהלמן
נכון מאוד.
ועוד דבר שהלמן עם פערי עקיבה נמוכים.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לדעתי לא כדאי לחכות.
א. אין מה לשפר.
ב. אם תחכו להצטרף למיטב דש, דמי הניהול יהיו גבוהים יותר.

מעניין ומקורי

משתמש צעיר
לדעתי לא כדאי לחכות.
א. אין מה לשפר.
ב. אם תחכו להצטרף למיטב דש, דמי הניהול יהיו גבוהים יותר.
אוקיי, תודה!!
לאור הנתונים ארצה להעביר להלמן במסלול הכשר, אני רוצה לוודאות שהתנאים שאני אמור לקבל זה 0.05 מהצבירה, ו1.49 מההפקדה, וגם רציתי לברר אם מצטרפים דרך סוכן או טופס או להתקשר אילהם ישירות?
נ.ב אשמח למדריך שיוכל לתת לי קצת יותר ביאור בשוק הזה (עברתי על המדריכים המחכימים של @מיקצועי בלבד, אבל עדיין יש הרבה חוסר בהירות בכל הנושא של המדדים וכו')

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לאור הנתונים ארצה להעביר להלמן במסלול הכשר, אני רוצה לוודאות שהתנאים שאני אמור לקבל זה 0.05 מהצבירה, ו1.49 מההפקדה, וגם רציתי לברר אם מצטרפים דרך סוכן או טופס או להתקשר אילהם ישירות?
לדעתי עדיף להצרף ישירות דרך טופס דיגיטלי באתר.
דמי הניהול רשומים שם במפורש.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה