עובד שיש לו קרן פנסיה פעילה, המעסיק חייב להפריש לו לפנסיה החל מהיום הראשון בעבודה!!איך שיש בהרבה מקומות (של מעסיקים לא ישרים) שכל שנה מפטרים עובדים (כביכול) כדי למנוע מהם צבירת פנסיה ועוד.
האם זה חוקי?
מי שרוצה יכול פשוט להפקיד לקרן הפנסיה לבד.ועוד הרבה חודשים שלא צוברים פנסיה כי לא היה עבודה כדוגמת צהרונים ועוד.
יש משהו לעשות לזה?
עובד שיש לו קרן פנסיה פעילה, המעסיק חייב להפריש לו לפנסיה החל מהיום הראשון בעבודה!!
רק שמותר למעסיק לחכות 3 חודשים, שאם העובד עוזב לפני שעברו 3 חודשים אז הוא פטור מלשלם.
אבל אם העובד עבד כבר 3 חודשים, הוא חייב להשלים את כל ההפרשות לפנסיה החל מהיום הראשון לעבודה.
לעובד שאין לו קרן פנסיה, אז המעסיק חייב להפריש לו רק אחרי חצי שנה.
מי שרוצה יכול פשוט להפקיד לקרן הפנסיה לבד.
לצערנו בדר"כ זה בחסות החוק.אבל מה זה הפיטורין מידי שנה?
אם אני היום במיטב דש עם התנאים הישנים של 0.1 מהצבירה ו 1.3 מהפקדה. האם שהלמן אלדובי יתאחדו איתם יהיה אפשר לעבור למסלול שלהם עם אותם תנאים והאם שווה לחכות?זה התנאים שהם נותנים לכולם דרך סוכן.
ללא סוכן יש אפשרות להוריד את דמי הניהול מהפקדה ל1.49%.
את האחוז הזה הם הוסיפו בשביל לתת לסוכנים.
בכל מקרה מדובר במסלול ללא הכשר.
יש כזה מסלול עם הכשר בחברת הלמן אלדובי [שעוד כמה חודשים כנראה תהיה בבעלות של מיטב דש] ושם דמי הניהול הם 0.05% מהצבירה ו1.49% מההפקדה.
התנאים של הלמן אלדובי טובים יותראם אני היום במיטב דש עם התנאים הישנים של 0.1 מהצבירה ו 1.3 מהפקדה. האם שהלמן אלדובי יתאחדו איתם יהיה אפשר לעבור למסלול שלהם עם אותם תנאים והאם שווה לחכות?
טעיתי מהצבירה דמי הניהול הם 0.01התנאים של הלמן אלדובי טובים יותר
0.05 מהצבירה
לכאורה כן. וכן.אם אני היום במיטב דש עם התנאים הישנים של 0.1 מהצבירה ו 1.3 מהפקדה. האם שהלמן אלדובי יתאחדו איתם יהיה אפשר לעבור למסלול שלהם עם אותם תנאים והאם שווה לחכות?
@ישראלה ישראלי כנראה תרוויח כמה עשרות אלפי שקלים מדמי הניהול היותר נמוכים.לכאורה כן. וכן.
א. זה לא קשור לאשכול.מישו שמע על זה משו -הטבה לעצמאים...שווה?
צפה בקובץ המצורף 891976
ניתן להשתמש בשירותי המסלקה הפנסיונית לצורך מעקב בקלות ובנחות בעלות סמלית של 30-50 ש"ח ח"פ למעקב של שלש שנים קדימההדגשה חשובה!
תבדקו מידי תקופה שאכן הכספים הרשומים בתלוש
הופקדו בקופת הפנסיה ועל שימכם
יש מעסיקים, וגם טובים בשוק
שנח להם לא להעביר את הכספים ו/או לדלג על חודשים מדי פעם...
הקנסות של הרגולטור מינימליות...
לטעמי ההערה בסוף הייתה צריכה ליות מודגשת בגודל ובהתחלה.ולצורך העניין אני מעתיקה את מה שכתבתי באשכול הזה,
https://www.prog.co.il/threads/אשכול-בנושא-מינימליזם-חסכנות-ואנטי-צרכנות.479981/
עכשיו החלטתי לתת לכם אפשרות לחיסכון עצום!!! שהוא לא כרוך במאמץ שלא לפתוח את הארנק,
אלא שמי שלא עושה את זה, הוא פשוט פראייר! ונותן המון צדקה לאנשים שהם מיליונרים.
אמנם גם לא תראו את הכסף הזה בסוף החודש בכיס או בבנק, אבל בהמשך, לטווח הרחוק מדובר בכסף גדול מאוד!!!
אז על מה אני מדברת?
כמובן על קרן הפנסיה, שיש לכל אחד/ת מאיתנו [למעט כאלו שלא עובדים]
אמנם יש כבר הרבה שיודעים את מה שאני הולכת לכתוב אבל רוב הציבור עדיין לא מודעים לזה,
ואני כמובן מדברת על שיעור דמי הניהול בקרן הפנסיה, [וכן בקופת גמל, ו/או קרן השתלמות, וכל חיסכון אחר]
אז ככה, כמה ממכם יודעים כמה שיעור דמי הניהול שלוקחים להם מהפנסיה?
למי שלא יודע/ת, חשוב מאד מאד לבדוק!! [טלפון אחד לקרן הפנסיה, או לבדוק באתר החברה]
צריך לדעת שיש שני סוגים של דמי ניהול.
א: דמי ניהול מהפקדה - אחז מסוים ממה שנכנס לקרן הפנסיה כל חודש.
ב: דמי ניהול מצבירה - אחוז מסוים כל שנה, מהסכום הכולל של קרן הפנסיה.
אז מה עושים כדי להפחית את דמי הניהול?
א: מבקשים מקרן הפנסיה שלכם, שתוריד מדמי הניהול שהיא גובה, עד שלפחות תשתווה לקרן פנסיה של אלטשולר שחם, [אם צברתם כבר סכום יפה זה יכול לקרות]
ב: אם הם לא מסכימים או שמפחיתים רק קצת, כדאי לשקול ברצינות לעבור לקרן פנסיה נבחרת.
* מי שהוא כבר לא צעיר ויש לו או שיכול להיות לו בעיות בריאותיות, כדאי שיתייעץ עם יועץ פנסיוני.
[מי שרוצה עזרה במילוי הטפסים, אני אשמח לעזור בפרטי בחינם]
אבל מה זה הפיטורין מידי שנה?
זה נכון.החוק אוסר על מעסיקים לפטר עובדים במטרה להימנע מתשלום זכויות סוציאליות המגיעות לעובד בהתאם לותק שצבר
פיטורים והחזרה לעבודה לאחר מספר ימים מונעים מעובד את זכויות הותק שלו, ואסורים על פי חוק
עובדים שפוטרו במטרה למנוע מהם זכויות ותק, רשאים לעתור לבית הדין לעבודה בבקשה לבטל את הפיטורים (מתוך כל זכות)
שמחתי לראות.החוק אוסר על מעסיקים לפטר עובדים במטרה להימנע מתשלום זכויות סוציאליות המגיעות לעובד בהתאם לותק שצבר
פיטורים והחזרה לעבודה לאחר מספר ימים מונעים מעובד את זכויות הותק שלו, ואסורים על פי חוק
עובדים שפוטרו במטרה למנוע מהם זכויות ותק, רשאים לעתור לבית הדין לעבודה בבקשה לבטל את הפיטורים (מתוך כל זכות)
המסלול יישאר עם הכשר.[רק לוודא שהכשרות נשארת.]
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: