מיוזיכיף

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
למישהו יש מידע על ההצעה של "גפן בס"ד" על פנסיה,
הם מפרסמים לאחרונה המון על דמי ניהול 1.6,
באיזה חברה ומסלול זה ?
אני חכה שם כבר כמה ימים שיחזרו אלי. באם מישהו יכול לתרום מידע זה יקצר לי תהליכים.
תודה

ברוך אתה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
איך שיש בהרבה מקומות (של מעסיקים לא ישרים) שכל שנה מפטרים עובדים (כביכול) כדי למנוע מהם צבירת פנסיה ועוד.
האם זה חוקי?
ועוד הרבה חודשים שלא צוברים פנסיה כי לא היה עבודה כדוגמת צהרונים ועוד.
יש משהו לעשות לזה?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
איך שיש בהרבה מקומות (של מעסיקים לא ישרים) שכל שנה מפטרים עובדים (כביכול) כדי למנוע מהם צבירת פנסיה ועוד.
האם זה חוקי?
עובד שיש לו קרן פנסיה פעילה, המעסיק חייב להפריש לו לפנסיה החל מהיום הראשון בעבודה!!
רק שמותר למעסיק לחכות 3 חודשים, שאם העובד עוזב לפני שעברו 3 חודשים אז הוא פטור מלשלם.
אבל אם העובד עבד כבר 3 חודשים, הוא חייב להשלים את כל ההפרשות לפנסיה החל מהיום הראשון לעבודה.
לעובד שאין לו קרן פנסיה, אז המעסיק חייב להפריש לו רק אחרי חצי שנה.
ועוד הרבה חודשים שלא צוברים פנסיה כי לא היה עבודה כדוגמת צהרונים ועוד.
יש משהו לעשות לזה?
מי שרוצה יכול פשוט להפקיד לקרן הפנסיה לבד.

ברוך אתה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
עובד שיש לו קרן פנסיה פעילה, המעסיק חייב להפריש לו לפנסיה החל מהיום הראשון בעבודה!!
רק שמותר למעסיק לחכות 3 חודשים, שאם העובד עוזב לפני שעברו 3 חודשים אז הוא פטור מלשלם.
אבל אם העובד עבד כבר 3 חודשים, הוא חייב להשלים את כל ההפרשות לפנסיה החל מהיום הראשון לעבודה.
לעובד שאין לו קרן פנסיה, אז המעסיק חייב להפריש לו רק אחרי חצי שנה.

מי שרוצה יכול פשוט להפקיד לקרן הפנסיה לבד.

אבל מה זה הפיטורין מידי שנה?

ישראלה ישראלי

משתמש סופר מקצוען
זה התנאים שהם נותנים לכולם דרך סוכן.
ללא סוכן יש אפשרות להוריד את דמי הניהול מהפקדה ל1.49%.
את האחוז הזה הם הוסיפו בשביל לתת לסוכנים.
בכל מקרה מדובר במסלול ללא הכשר.
יש כזה מסלול עם הכשר בחברת הלמן אלדובי [שעוד כמה חודשים כנראה תהיה בבעלות של מיטב דש] ושם דמי הניהול הם 0.05% מהצבירה ו1.49% מההפקדה.
אם אני היום במיטב דש עם התנאים הישנים של 0.1 מהצבירה ו 1.3 מהפקדה. האם שהלמן אלדובי יתאחדו איתם יהיה אפשר לעבור למסלול שלהם עם אותם תנאים והאם שווה לחכות?

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
אם אני היום במיטב דש עם התנאים הישנים של 0.1 מהצבירה ו 1.3 מהפקדה. האם שהלמן אלדובי יתאחדו איתם יהיה אפשר לעבור למסלול שלהם עם אותם תנאים והאם שווה לחכות?
התנאים של הלמן אלדובי טובים יותר
0.05 מהצבירה

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לכאורה כן. וכן.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום

קבצים מצורפים

• חישוב דמי ניהול ותשואה בפנסיה.xlsx
    KB 41.3 · צפיות: 40

מוריה אסתר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
מישו שמע על זה משו -הטבה לעצמאים...שווה?
1621587116926.png

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

שלכם

משתמש פעיל
הדגשה חשובה!
תבדקו מידי תקופה שאכן הכספים הרשומים בתלוש
הופקדו בקופת הפנסיה ועל שימכם

יש מעסיקים, וגם טובים בשוק
שנח להם לא להעביר את הכספים ו/או לדלג על חודשים מדי פעם...
הקנסות של הרגולטור מינימליות...
ניתן להשתמש בשירותי המסלקה הפנסיונית לצורך מעקב בקלות ובנחות בעלות סמלית של 30-50 ש"ח ח"פ למעקב של שלש שנים קדימה

שלכם

משתמש פעיל
ולצורך העניין אני מעתיקה את מה שכתבתי באשכול הזה,
https://www.prog.co.il/threads/אשכול-בנושא-מינימליזם-חסכנות-ואנטי-צרכנות.479981/

עכשיו החלטתי לתת לכם אפשרות לחיסכון עצום!!! שהוא לא כרוך במאמץ שלא לפתוח את הארנק,
אלא שמי שלא עושה את זה, הוא פשוט פראייר! ונותן המון צדקה לאנשים שהם מיליונרים.
אמנם גם לא תראו את הכסף הזה בסוף החודש בכיס או בבנק, אבל בהמשך, לטווח הרחוק מדובר בכסף גדול מאוד!!!
אז על מה אני מדברת?
כמובן על קרן הפנסיה, שיש לכל אחד/ת מאיתנו [למעט כאלו שלא עובדים]
אמנם יש כבר הרבה שיודעים את מה שאני הולכת לכתוב אבל רוב הציבור עדיין לא מודעים לזה,
ואני כמובן מדברת על שיעור דמי הניהול בקרן הפנסיה, [וכן בקופת גמל, ו/או קרן השתלמות, וכל חיסכון אחר]
אז ככה, כמה ממכם יודעים כמה שיעור דמי הניהול שלוקחים להם מהפנסיה?
למי שלא יודע/ת, חשוב מאד מאד לבדוק!! [טלפון אחד לקרן הפנסיה, או לבדוק באתר החברה]
צריך לדעת שיש שני סוגים של דמי ניהול.
א: דמי ניהול מהפקדה - אחז מסוים ממה שנכנס לקרן הפנסיה כל חודש.
ב: דמי ניהול מצבירה - אחוז מסוים כל שנה, מהסכום הכולל של קרן הפנסיה.

אז מה עושים כדי להפחית את דמי הניהול?
א: מבקשים מקרן הפנסיה שלכם, שתוריד מדמי הניהול שהיא גובה, עד שלפחות תשתווה לקרן פנסיה של אלטשולר שחם, [אם צברתם כבר סכום יפה זה יכול לקרות]
ב: אם הם לא מסכימים או שמפחיתים רק קצת, כדאי לשקול ברצינות לעבור לקרן פנסיה נבחרת.

* מי שהוא כבר לא צעיר ויש לו או שיכול להיות לו בעיות בריאותיות, כדאי שיתייעץ עם יועץ פנסיוני.
[מי שרוצה עזרה במילוי הטפסים, אני אשמח לעזור בפרטי בחינם]
לטעמי ההערה בסוף הייתה צריכה ליות מודגשת בגודל ובהתחלה.
מי שיש לו בעיות בריאותיות מומלץ לו במרבית המקרים לא לעבור קרן פנסיה - בשום פנים ואופן
הוא עלול להפסיד את הכיסוי הביטוחי שלו למשך חמש שנים ולהפסיד פי כמה ממה שחסך בדמי הניהול.

בנוסף אציין, כי מרבית העובדים לא משלמים גם כיום את העליות של 6% מההפקדה, ועיקר מה שצריך לבדוק זה בכסף שיש לכם בקרנות פנסיה לא פעילות ששם אתם כנראה משלמים 0.5 מהמצטבר שזה יוצא הרבה יותר בסופו של דבר.
וחשוב מאוד לעשות את המעבר לקרן פנסיה אחרת ככל שעושים בתאום עם המעסיק על מנת למנוע ביעות בהפקדות

אחת צפונית

משתמש מקצוען
אבל מה זה הפיטורין מידי שנה?

החוק אוסר על מעסיקים לפטר עובדים במטרה להימנע מתשלום זכויות סוציאליות המגיעות לעובד בהתאם לותק שצבר

פיטורים והחזרה לעבודה לאחר מספר ימים מונעים מעובד את זכויות הותק שלו, ואסורים על פי חוק

עובדים שפוטרו במטרה למנוע מהם זכויות ותק, רשאים לעתור לבית הדין לעבודה בבקשה לבטל את הפיטורים (מתוך כל זכות)

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
החוק אוסר על מעסיקים לפטר עובדים במטרה להימנע מתשלום זכויות סוציאליות המגיעות לעובד בהתאם לותק שצבר

פיטורים והחזרה לעבודה לאחר מספר ימים מונעים מעובד את זכויות הותק שלו, ואסורים על פי חוק

עובדים שפוטרו במטרה למנוע מהם זכויות ותק, רשאים לעתור לבית הדין לעבודה בבקשה לבטל את הפיטורים (מתוך כל זכות)
זה נכון.
אבל לצערנו היום המעסיקים למדו את השיטות איך לעשות שזה יהיה בחסות החוק.
אמנם מסתבר שיש עדיין מקרים שזה נעשה בצורה שהיא ממש לא חוקית.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום

שמחתי לראות.
אגב הרבה כועסים על חינוך העצמאי שמפטרים מורות בלי תקן בקיץ
אנשים לא מבינים שבדבר הזה חינוך העצמאי פועל כשורה
כדי שהמורות יקבלו אבטלה.
https://www.kolzchut.org.il/he/דמי_אבטלה_לעובדים_שפוטרו_או_הוצאו_לחל"ת_למשך_חופשת_הקיץ
כשהן מקבלות תקן מחשיבים להם כל עבודה בהוראה לוותק.

חנה תהילה

משתמש מקצוען
קיבלתי מכתב מהלמן אלדובי שהם מעבירים את ניהול הכספים שלי למיטב דש.
למה, ומה זה אומר?

A052

משתמש סופר מקצוען
החברה נמכרה.
וזה לא אומר כלום.
[רק לוודא שהכשרות נשארת.]

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה