יכול להיות שאתה צודק.את
תסתכל בפנסיה נט של המדינה. ב2 המסלולים בחשיפה למניות. ותראה שזה 100%
דמי ניהול קבועים. והכי זולים!!@מקצועי בלבד אני רוצה לעבור לקרן פנסיה אחרת ממה שאני כיום, לפי מה שהבנתי יש פנסיה ברירת מחדל עם דמי ניהול קבועים... ואני רואה שיש את הלמן אדובי מחקה מדד, אצלו גם דמי הניהול קבועים?
זה כסף מאד גדול ומאד כדאי שתביני בזה.ואם אני לא מבינה בכלל בכל הנושא הזה יש עניין להכנס לזה?
לא.כאילו אני אמורה להיות פעילה בעצמי חוץ מהכסף שמגיע אליו?
תשאלי.@מקצועי בלבד את מתעסקת גם במשיכת פיצוים?
יש לי שאלה ...
לאחר חצי שנה מפיטוריי אני בתהליך של משיכת פיצוים משני מעסיקיםתשאלי.
אני אענה לך על השאלה.לאחר חצי שנה מפיטוריי אני בתהליך של משיכת פיצוים משני מעסיקים
שיגעו אותי עם מסמכים וכו' ביום שלישי שעבר העברתי לסוכנות הביטוח את כל המסמכים התקשרה אליי בחורה ואמרה לי שהפקיד שומה לא התייחס לאיזה 500 שח (במעסיק אחד)בנוגע למיסים ואני צריכה אישור נוסף
אז היא שאלה האם אני רוצה בנתיים למשוך רק מהמעסיק שכל המסמכים תקינים
מכייון שהכסף הזה נחוץ לי מאד כרגע
אמרתי לה כן
היום (כמעט שבוע אחרי )מתקשרת בחורה ואומרת לי אוקיי אז אני שולחת את המסמכים שלך עכשיו לחברת הביטוח מה שאומר שתוך 10 ימי עסקים תקבלי את הכסף
שאלתי למה עכשיו ? הרי דובר כבר בשלישי ששולחים ...בקיצור היא אמרה לי אין מה לעשות וכו
פתאום היא אומרת לי רגע למה רק מעסיק אחד ולא שניהם? אז הסברתי לה והיא אמרה לי בכלל לא צריך את האישור שלו על ה500 האלה כי יש לך טופס 250(נראה לי) בקיצור אז היא שלחה את שני המעסיקים
השאלה שלי : האם יש לי דרך לזרז אותם ? אין לי זמן ל10 ימי עסקים
במיוחד שזה סתם התרשלות שלהם, מה את אומרת?
לא יכול לחשב את זה אני לא כלכלן.אני עובדת בהוראה, בת 26
אשמח לדעת אם החישוב שחישבתי הוא נכון וגם אם למרות האפשרות לקבל דמי ניהול של 0% מהצבירה עדיין משתלם יותר להצטרף לקרן הפנסיה של הלמן אדובי מחקה מדד S&P500?
יש לך 41 שנה לפנסיה (גיל 67)אפשרות א': דמי ניהול מהצבירה השנתית בשיעור של 0% ודמי ניהול מההפקדות השוטפות בשיעור של 2%
אפשרות ב': דמי ניהול מהצבירה השנתית בשיעור של 0.15% ודמי ניהול מההפקדות השוטפות בשיעור של 0.9%
בדרך כלל עבודה בהוראה זה לכל החיים.לפי חישוב שעשיתי, כאשר עובדים מעל 14 שנה, אפשרות א משתלמת יותר.
אם את יודעת את המשמעות של פנסייה מנייתית.וגם אם למרות האפשרות לקבל דמי ניהול של 0% מהצבירה עדיין משתלם יותר להצטרף לקרן הפנסיה של הלמן אדובי מחקה מדד S&P500?
לכן אם זו אופציה מבחינתכם זו בכלל לא שאלה.
זה כשר גם לפי גלאט הון וגם לפי העדה החרדית.ופה נראה לי שאין מספיק ידע הלכתי בנושא ולכן זוהי התשובה שקיבלתי..
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: