@מקצועי בלבד אני באמצע תהליך בהלמן, אני רואה שהם כתבו גיל פרישה 67 בעוד שבמקום הקודם זה היה 64 (מדובר באישה), יש לזה משמעות?
תודה
תודה
היא צריכה להגיש בקשה להתחיל לקבל קצבה מהקרן.עובדת שהגיעה לגיל פנסיה, מה קורה עם הכספים שלה?
אפשר לשנות ל 64@מקצועי בלבד אני באמצע תהליך בהלמן, אני רואה שהם כתבו גיל פרישה 67 בעוד שבמקום הקודם זה היה 64 (מדובר באישה), יש לזה משמעות?
תודה
רק להבנה, הכיסוי הביטוחי קיים רק עד הגיל שמסמנים וזה לא תלוי אם היא עדיין עובדת?אפשר לשנות ל 64
אבל המומלץ יותר זה 67 שזה הגיל המקסימלי לכיסוי הביטוחי.
[השינוי במחיר הכיסוי הביטוחי הוא נמוך מאד]
תודה, אשמח לעוד טיפת מידע.היא צריכה להגיש בקשה להתחיל לקבל קצבה מהקרן.
והיא צריכה לבחור במסלול הבטחת קצבה לפי מה שמתאים לה.
בדיוק.רק להבנה, הכיסוי הביטוחי קיים רק עד הגיל שמסמנים וזה לא תלוי אם היא עדיין עובדת?
ובגלל שזה ליותר שנים היא תשלם יותר על הכיסוי?
נכון מאד.תודה, אשמח לעוד טיפת מידע.
אם היא מתחילה לקבל קצבה, זה יורד מהתשלום שישולם לה אם לא תקבל עכשיו, אלא תתחיל לקבל רק כשתעזוב?
אם הבנתי נכון, נגיד, עובדת שעובדת עד גיל 70 מחלקים את הפנסיה שיש לה מגיל 70 עד 83 וכך מקבלת כל חודש, הלא כן?
אשמח מאד להסבר, כי יש לי כמה עובדים על גבול התפר של גיל פנסיה.
תודה רבה
הענין הוא שהיא כלל לא רוצה להפסיק לעבוד, אלא מבררת אם צריך להחליף קופה וכו', או שהכל נשאר כרגיל.בדיוק.
רק ברור שאם מפסיקים לעבוד הכיסוי הביטוחי גם מתבטל תוך כמה חודשים, וזה לא משנה באיזה גיל מדובר.
נכון מאד.
הכסף הוא של העובדים.
והם יכולים להחליט מתי להתחיל לקבל ממנו קצבה, וברור שככל שמדובר ליותר שנים ו/או עם מקדם הבטחה לעובד ו/או לבן הזוג ארוך יותר, כך הקצבה תקטן בהתאמה.
מומלץ תמיד לפני הפרישה ללכת ליועץ פנסיוני בלתי תלוי שיאמר לכם מה הכי מומלץ לכם.
כל עוד שהיא לא תעשה כלום, הכל יישאר כשהיה.הענין הוא שהיא כלל לא רוצה להפסיק לעבוד, אלא מבררת אם צריך להחליף קופה וכו', או שהכל נשאר כרגיל.
תודה.@מקצועי בלבד רק שתדעי שבגללך אני ערה עד עכשיו...ושבזכותך החכמתי המון הלילה הזה!
קוראת בשקיקה אשכולות שלך וגם את המאמרים. תודה גדולה! (על חיסכון לכל ילד ואפיקי השקעות ועוד...)
פנסיה נטבעבר ראיתי כאן קישור לאתר שאפשר לראות בו את הרווחים של חברות הביטוח ועוד כל מיני נתונים לגביהן,
לא זוכרת איפה...
יכולה לכוון אותי שוב?
@מקצועי בלבדמה השאלה?
כבר נכתב פה הרבה פעמים שהקרן פנסיה שאני חושבת להכי טובה כרגע לצעירים שלא מושכים כל פעם את הפיצויים זה של הלמן אלדובי מסלול מחקה מדד S&P 500 דמי ניהול נמוכים של 1.49% מהפקדה ו0.05% מהצבירה.
מצבירה זו ריבית שנתית. ו0.1% מ30,000 זה לא 3000 אלא 30.לגבי דמי הניהול, אם מדובר נניח ב0.1 לצבירה ויש לי כרגע בקרן הפנסיה נניח 30 אלף שח הם גובים לי החודש סכום של 3000 שקל? זה לא נשמע הגיוני אם כן מה זה אומר 0.1 מצבירה וגם מה זה אומר מהפקדה
כלומר מצבירה זה מהריבית-הרווחים של הקרן?מצבירה זו ריבית שנתית.
מהפקדה זה מכל הפקדה יורד X% דמי ניהול.
כל מה שהצטבר, קרן+ריבית.כלומר מצבירה זה מהריבית-הרווחים של הקרן?
עד ל 15-20 שנה מהפרישה, זה מבחינתי צעירים.@מקצועי בלבד
תודה על כל המידע, זה ממש מחכים.
רציתי לשאול למה את קוראת צעירים?
האם בגיל 40 + כדאי לעבור לקרן הזו? או שיש לך המלצה אחרת
כמו שניבאת הסוכן אמר שהם לא עובדים עם הלמן אלדובי, [מעניין אם הסיבה בגלל שזה לא רווחי להם],ויש רק מסלול מנייתי אחד שהוא כשר.
ובנוסף הוא גם מסלול מאד מוצלח, גם במניות שנקנים שם, וגם בדמי הניהול שהם הכי נמוכים בתחום.
מדובר כמובן על קרן הפנסיה של "הלמן אלדובי" במסלול שנקרא "מחקה מדד S&P 500".
רק תיקחי בחשבון שהסוכן ממש לא ירצה וככל הנראה גם יסכים להעביר לשם, בגלל שדמי הניהול זולים, אז הסוכנים לא מרוויחים מזה מספיק...
זה משום מה קצת נראה לי מפחיד, האם את מכירה עוד אנשים שעושים כך, והאם יש פעולות מסוימות שצריך לעשות [במקום הסוכן] במקרה שהולכים עצמאית?אבל כמובן שאפשר ומומלץ לעבור לפנסיה הזאת לבד וללא שום סוכן שמפריע בדרך.
פשוט ממלאים טופס באתר וזהו.
א. מקצועי כבר ענתה על זה באשכול, יש הבדלים, וכמובן צריך כשרות כדי שלא ישנו את התמהיל פתאומית.כמו שניבאת הסוכן אמר שהם לא עובדים עם הלמן אלדובי, [מעניין אם הסיבה בגלל שזה לא רווחי להם],
על כל פנים הציע שיש את המדד S&P 500 בעוד חברות,
א. השאלה האם גם בשאר חברות המסלול כשר? וכן האם יש הבדל בין חברה זו לאחרת?
ב. זה משום מה קצת נראה לי מפחיד, האם את מכירה עוד אנשים שעושים כך, והאם יש פעולות מסוימות שצריך לעשות [במקום הסוכן] במקרה שהולכים עצמאית?
אני מסכימה עם מה שכתב @A052 ורוב האנשים שאני מכירה וטיפה מבינים בתחום, מעדיפים לעשות זאת ישירות וללא סוכן.כמו שניבאת הסוכן אמר שהם לא עובדים עם הלמן אלדובי, [מעניין אם הסיבה בגלל שזה לא רווחי להם],
על כל פנים הציע שיש את המדד S&P 500 בעוד חברות,
השאלה האם גם בשאר חברות המסלול כשר? וכן האם יש הבדל בין חברה זו לאחרת?
זה משום מה קצת נראה לי מפחיד, האם את מכירה עוד אנשים שעושים כך, והאם יש פעולות מסוימות שצריך לעשות [במקום הסוכן] במקרה שהולכים עצמאית?
@מקצועי בלבד ושאר מומחים אשמח לתשובתכם, תודה רבה!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: