מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
עובדת שהגיעה לגיל פנסיה, מה קורה עם הכספים שלה?
היא צריכה להגיש בקשה להתחיל לקבל קצבה מהקרן.
והיא צריכה לבחור במסלול הבטחת קצבה לפי מה שמתאים לה.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
@מקצועי בלבד אני באמצע תהליך בהלמן, אני רואה שהם כתבו גיל פרישה 67 בעוד שבמקום הקודם זה היה 64 (מדובר באישה), יש לזה משמעות?
תודה
אפשר לשנות ל 64
אבל המומלץ יותר זה 67 שזה הגיל המקסימלי לכיסוי הביטוחי.
[השינוי במחיר הכיסוי הביטוחי הוא נמוך מאד]

שזמה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אפשר לשנות ל 64
אבל המומלץ יותר זה 67 שזה הגיל המקסימלי לכיסוי הביטוחי.
[השינוי במחיר הכיסוי הביטוחי הוא נמוך מאד]
רק להבנה, הכיסוי הביטוחי קיים רק עד הגיל שמסמנים וזה לא תלוי אם היא עדיין עובדת?
ובגלל שזה ליותר שנים היא תשלם יותר על הכיסוי?

תגרין

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
היא צריכה להגיש בקשה להתחיל לקבל קצבה מהקרן.
והיא צריכה לבחור במסלול הבטחת קצבה לפי מה שמתאים לה.
תודה, אשמח לעוד טיפת מידע.
אם היא מתחילה לקבל קצבה, זה יורד מהתשלום שישולם לה אם לא תקבל עכשיו, אלא תתחיל לקבל רק כשתעזוב?
אם הבנתי נכון, נגיד, עובדת שעובדת עד גיל 70 מחלקים את הפנסיה שיש לה מגיל 70 עד 83 וכך מקבלת כל חודש, הלא כן?
אשמח מאד להסבר, כי יש לי כמה עובדים על גבול התפר של גיל פנסיה.
תודה רבה

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
רק להבנה, הכיסוי הביטוחי קיים רק עד הגיל שמסמנים וזה לא תלוי אם היא עדיין עובדת?
ובגלל שזה ליותר שנים היא תשלם יותר על הכיסוי?
בדיוק.
רק ברור שאם מפסיקים לעבוד הכיסוי הביטוחי גם מתבטל תוך כמה חודשים, וזה לא משנה באיזה גיל מדובר.
תודה, אשמח לעוד טיפת מידע.
אם היא מתחילה לקבל קצבה, זה יורד מהתשלום שישולם לה אם לא תקבל עכשיו, אלא תתחיל לקבל רק כשתעזוב?
אם הבנתי נכון, נגיד, עובדת שעובדת עד גיל 70 מחלקים את הפנסיה שיש לה מגיל 70 עד 83 וכך מקבלת כל חודש, הלא כן?
אשמח מאד להסבר, כי יש לי כמה עובדים על גבול התפר של גיל פנסיה.
תודה רבה
נכון מאד.
הכסף הוא של העובדים.
והם יכולים להחליט מתי להתחיל לקבל ממנו קצבה, וברור שככל שמדובר ליותר שנים ו/או עם מקדם הבטחה לעובד ו/או לבן הזוג ארוך יותר, כך הקצבה תקטן בהתאמה.
מומלץ תמיד לפני הפרישה ללכת ליועץ פנסיוני בלתי תלוי שיאמר לכם מה הכי מומלץ לכם.

תגרין

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
בדיוק.
רק ברור שאם מפסיקים לעבוד הכיסוי הביטוחי גם מתבטל תוך כמה חודשים, וזה לא משנה באיזה גיל מדובר.

נכון מאד.
הכסף הוא של העובדים.
והם יכולים להחליט מתי להתחיל לקבל ממנו קצבה, וברור שככל שמדובר ליותר שנים ו/או עם מקדם הבטחה לעובד ו/או לבן הזוג ארוך יותר, כך הקצבה תקטן בהתאמה.
מומלץ תמיד לפני הפרישה ללכת ליועץ פנסיוני בלתי תלוי שיאמר לכם מה הכי מומלץ לכם.
הענין הוא שהיא כלל לא רוצה להפסיק לעבוד, אלא מבררת אם צריך להחליף קופה וכו', או שהכל נשאר כרגיל.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
הענין הוא שהיא כלל לא רוצה להפסיק לעבוד, אלא מבררת אם צריך להחליף קופה וכו', או שהכל נשאר כרגיל.
כל עוד שהיא לא תעשה כלום, הכל יישאר כשהיה.
בדר"כ ההמלצה היא שלפני גיל פרישה לא להיות במסלול עם סיכון מידיי גבוה.

לא כמו כולם

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
@מקצועי בלבד רק שתדעי שבגללך אני ערה עד עכשיו...ושבזכותך החכמתי המון הלילה הזה!
קוראת בשקיקה אשכולות שלך וגם את המאמרים. תודה גדולה! (על חיסכון לכל ילד ואפיקי השקעות ועוד...)

בעבר ראיתי כאן קישור לאתר שאפשר לראות בו את הרווחים של חברות הביטוח ועוד כל מיני נתונים לגביהן,
לא זוכרת איפה...
יכולה לכוון אותי שוב?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
@מקצועי בלבד רק שתדעי שבגללך אני ערה עד עכשיו...ושבזכותך החכמתי המון הלילה הזה!
קוראת בשקיקה אשכולות שלך וגם את המאמרים. תודה גדולה! (על חיסכון לכל ילד ואפיקי השקעות ועוד...)
תודה.
בעבר ראיתי כאן קישור לאתר שאפשר לראות בו את הרווחים של חברות הביטוח ועוד כל מיני נתונים לגביהן,
לא זוכרת איפה...
יכולה לכוון אותי שוב?
פנסיה נט
גמל נט

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
לגבי דמי הניהול, אם מדובר נניח ב0.1 לצבירה ויש לי כרגע בקרן הפנסיה נניח 30 אלף שח הם גובים לי החודש סכום של 3000 שקל? זה לא נשמע הגיוני אם כן מה זה אומר 0.1 מצבירה וגם מה זה אומר מהפקדה

אפרת דר

משתמש פעיל
מה השאלה?
כבר נכתב פה הרבה פעמים שהקרן פנסיה שאני חושבת להכי טובה כרגע לצעירים שלא מושכים כל פעם את הפיצויים זה של הלמן אלדובי מסלול מחקה מדד S&P 500 דמי ניהול נמוכים של 1.49% מהפקדה ו0.05% מהצבירה.
@מקצועי בלבד
תודה על כל המידע, זה ממש מחכים.

רציתי לשאול למה את קוראת צעירים?

האם בגיל 40 + כדאי לעבור לקרן הזו? או שיש לך המלצה אחרת

A052

משתמש סופר מקצוען
לגבי דמי הניהול, אם מדובר נניח ב0.1 לצבירה ויש לי כרגע בקרן הפנסיה נניח 30 אלף שח הם גובים לי החודש סכום של 3000 שקל? זה לא נשמע הגיוני אם כן מה זה אומר 0.1 מצבירה וגם מה זה אומר מהפקדה
מצבירה זו ריבית שנתית. ו0.1% מ30,000 זה לא 3000 אלא 30.
מהפקדה זה מכל הפקדה יורד X% דמי ניהול.

A052

משתמש סופר מקצוען
כתבתי לכם זה ריבית שנתית!
בשנה שלימה יורד 30 (לא 3000 ולא 300!!) ש"ח.

הרווח אמור להיות מינימום 1500!

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

A.A.T

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
ויש רק מסלול מנייתי אחד שהוא כשר.
ובנוסף הוא גם מסלול מאד מוצלח, גם במניות שנקנים שם, וגם בדמי הניהול שהם הכי נמוכים בתחום.
מדובר כמובן על קרן הפנסיה של "הלמן אלדובי" במסלול שנקרא "מחקה מדד S&P 500".
רק תיקחי בחשבון שהסוכן ממש לא ירצה וככל הנראה גם יסכים להעביר לשם, בגלל שדמי הניהול זולים, אז הסוכנים לא מרוויחים מזה מספיק...
כמו שניבאת הסוכן אמר שהם לא עובדים עם הלמן אלדובי, [מעניין אם הסיבה בגלל שזה לא רווחי להם],
על כל פנים הציע שיש את המדד S&P 500 בעוד חברות,
השאלה האם גם בשאר חברות המסלול כשר? וכן האם יש הבדל בין חברה זו לאחרת?

אבל כמובן שאפשר ומומלץ לעבור לפנסיה הזאת לבד וללא שום סוכן שמפריע בדרך.
פשוט ממלאים טופס באתר וזהו.
זה משום מה קצת נראה לי מפחיד, האם את מכירה עוד אנשים שעושים כך, והאם יש פעולות מסוימות שצריך לעשות [במקום הסוכן] במקרה שהולכים עצמאית?
@מקצועי בלבד ושאר מומחים אשמח לתשובתכם, תודה רבה!

A052

משתמש סופר מקצוען
כמו שניבאת הסוכן אמר שהם לא עובדים עם הלמן אלדובי, [מעניין אם הסיבה בגלל שזה לא רווחי להם],
א. השאלה האם גם בשאר חברות המסלול כשר? וכן האם יש הבדל בין חברה זו לאחרת?
ב. זה משום מה קצת נראה לי מפחיד, האם את מכירה עוד אנשים שעושים כך, והאם יש פעולות מסוימות שצריך לעשות [במקום הסוכן] במקרה שהולכים עצמאית?
א. מקצועי כבר ענתה על זה באשכול, יש הבדלים, וכמובן צריך כשרות כדי שלא ישנו את התמהיל פתאומית.
ב. למיטב ידיעתי אין שום סיכון. ולא צריך סוכן לפנסיה. אולי עם ח"ו תצטרכו לממש את הביטוח, אבל לא נראה לי שסוכן עוזר במקרה כזה.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
השאלה האם גם בשאר חברות המסלול כשר? וכן האם יש הבדל בין חברה זו לאחרת?

זה משום מה קצת נראה לי מפחיד, האם את מכירה עוד אנשים שעושים כך, והאם יש פעולות מסוימות שצריך לעשות [במקום הסוכן] במקרה שהולכים עצמאית?
@מקצועי בלבד ושאר מומחים אשמח לתשובתכם, תודה רבה!
אני מסכימה עם מה שכתב @A052 ורוב האנשים שאני מכירה וטיפה מבינים בתחום, מעדיפים לעשות זאת ישירות וללא סוכן.
לא רואה שום מעלה בלעשות זאת דרך סוכן.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה