מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לכאורה כן.

אשמח להחכים בענין .... לא כ''כ מודעת.
אוקיי
במשיכה סתמית של קרן הפנסיה בבת אחת, יש תשלום מס גדול מאד של 35% מהכסף שנמצא בחלק התגמולים,
שזה אומר שיותר משליש מהכסף הולך למס הכנסה.

אמנם יש לפעמים אפשרות להיפטר מהמס הזה, וזה תלוי במקרה הספציפי.

חשבת מלי

משתמש פעיל
אוקיי
במשיכה סתמית של קרן הפנסיה בבת אחת, יש תשלום מס גדול מאד של 35% מהכסף שנמצא בחלק התגמולים,
שזה אומר שיותר משליש מהכסף הולך למס הכנסה.

אמנם יש לפעמים אפשרות להיפטר מהמס הזה, וזה תלוי במקרה הספציפי.
אכן כן, צודקת "מקצועי"
ונקודה נוספת : מצב הכספים כעת בשפל לאחר ההפסדים הגדולים בגין הקורונה, לא מומלץ למשוך נכון לעכשיו כספים משום מקום,

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
מצב הכספים כעת בשפל לאחר ההפסדים הגדולים בגין הקורונה, לא מומלץ למשוך נכון לעכשיו כספים משום מקום,
תודה רבה החכמתי ואחכה עם המשיכה בסבלנות.

Duvid TBD

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
תודה על המידע.
אבל זה מסלול ללא הכשר, נכון?
בנוגע להשקעה באופן עצמיי איך את קונה?
על עצם סנאפי 500 לא צריך הכשר.

העיקר כשרות היא על האגח שקונים. ושם לא הולך ליהות אג״ח רק 100% ממנוף על S&P 500 ויהיה לך האגח של המדינה שזה כשר.

הבעיה יכול ליהות עם הקרן מלטה לעמיתים בלי היתר עיסקא וזה אפשר בקלות לפתור. בכל מצב זה דרך אופציות שזה עוד יותר כשר לכמה שיטות. אל אף שאנחנו לא חוששים וקנים מניות סנאפי 500 ישירות.

Duvid TBD

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
נושא השוק ההון כבר נידון בגדולים לפני 200 שנה זה לא דבר חדש.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
בנוגע להשקעה באופן עצמיי איך את קונה?
על עצם סנאפי 500 לא צריך הכשר.

העיקר כשרות היא על האגח שקונים. ושם לא הולך ליהות אג״ח רק 100% ממנוף על S&P 500 ויהיה לך האגח של המדינה שזה כשר.

הבעיה יכול ליהות עם הקרן מלטה לעמיתים בלי היתר עיסקא וזה אפשר בקלות לפתור. בכל מצב זה דרך אופציות שזה עוד יותר כשר לכמה שיטות. אל אף שאנחנו לא חוששים וקנים מניות סנאפי 500 ישירות.
לא שאלתי אם מותר להשקיע שם או לא. [איך מותר להשקיע מבחינה הלכתית, אני כבר יודעת]
שאלתי אם יש לזה הכשר.
ואני מבינה שלא.
בכל אופן תודה.

Duvid TBD

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
לא יודע ולא שאלתי אותם.
ואין לי שום אינטרס שם.

ספארק

משתמש רשום
אני בתפקיד הדואגת להורי בכל הקטעים הבירוקרטיים וכו' וגם בנושא הפנסיה,
להורי יש הרבה כסף צבור גם במנורה וגם בגל, אני לא מצליחה ליצור איתם קשר מעבירים אותי ממנגינה כזו לאחרת, דרך האתר אין תגובות , אם כאן המקום ופה אני יכולה להעזר ותהיו אתם השליחים לשמח את הורי אשרי.
@מקצועי בלבד שאלתי ובקשתי - מהי הדרך הטובה , הקצרה, והנעימה ביותר להוציא כספי פנסיה מקרנות??
הדרך הקלה ביותר להגיע לנתונים המדויקים היא על ידי פניה למסלקה הפנסיונית.
הם בודקים כמה כסף יש בכל חברה, ומביאים את הנתונים בצורה ברורה מאד, כולל חלוקה לפי סוגי הכספים. (תגמולים לפני 2008, אחרי 2008, פיצויים, וכו'.)
אחר כך תצטרכו לקבל החלטה איך למשוך את הכספים האופציונאליים (כלומר הסכומים שאפשר למשוך גם וגם).
לפעמים צריכים תחכום מסוים...
אתן דוגמא: על סכום של עד מאה אלף ₪ יכול פנסיונר לקבל 'אישור פקיד שומה' למשיכת כספים באופן הוני מכיוון שהקצבה הצפויה מהסכום הזה נמוכה מהקצבה המזערית.
נניח שיש לאדם צבירה העולה על הסכום הזה, אבל הכספים הללו הם בחלקם פיצויים ותגמולים ישנים בקופה שאינה משלמת, והכספים הקצבתיים נטו הם פחות מהסכום הנ"ל.
מה עושים?
הרי אם יגשו לפקיד שומה עם צבירה של 200,000 ₪ הוא עלול לא להעמיק בהרכב הכספים ולסרב לבקשת ההיוון.
במקרה כזה מושכים קודם את מה שניתן למשיכה ללא מס, ממתינים חודש, מוציאים מסלקה עדכנית עם סכום הנמוך ממאה אלף שח, ניגשים לפק"ש בצירוף 'דף צבירות המיועד לפקיד שומה' של חברת הביטוח הרלוונטית, מקבלים אישור, ומושכים את השאר.
לגבי ההמלצה כאן לא למשוך כספים בזמן הנוכחי יש לקחת בחשבון את סד הזמנים העומדים לרשות ההורים. המשבר הזה עלול גם להעמיק ולהימשך. אם יש להם אפשרות למשוך את הכספים גם בעוד שנתיים אז זו בהחלט עצה נבונה, אבל אם הדחיה מתאפשרת רק לחודשים מספר, אין טעם להמתין. העתיד מעורפל לשני הכיוונים.
אוכל לתת עוד הכוונה מקצועית באופן פרטני בהודעה פרטית.

ספארק

משתמש רשום
לא ראיתי אפשרות לשלוח הודעה פרטית...
אולי צריך לעשות מנוי בשביל זה? לא יודע.

חשבת מלי

משתמש פעיל
אם את מעוניינת ביועץ מקצועי תמורת תשלום אוכל להמליץ על רו"ח אייל מנדלאוי, מומחה למיסוי ופרישה, היה עובד בכיר ברשות המסים ומכיר את האפשריות מבפנים, אני הכרתי אותו דרך ההשתלמויות בהן אני משתתפת כבר שנים רבות, מכל האנשים ששמעתי הוא עושה רושם מקצועי ביותר, מצ"ב קישור
https://www.eyalmen.co.il/
חבל אני מחפשת מבינים בתחום שיכולים לעזור לי,

ספארק

משתמש רשום
חבל אני מחפשת מבינים בתחום שיכולים לעזור לי,
אם מדובר בסכומים גבוהים של מאות אלפי שקלים של תגמולים החייבים במס אז בהחלט כדאי לדבר עם מומחה לענייני מס. יש לקחל בחשבון שזה סיפור לא זול...
אם מדובר בסכומים נמוכים יחסית או בסכומים פטורים (קרנות השתלמות, פיצויים פטורים) אוכל לכוון אתכם.
לא הצלחתי לשלוח הודעה פרטית. תנסו אתם לשלוח ואעזור לכם.

מאיר530

משתמש פעיל
איזה קופות מחזיקות S&P כשר ובאיזה קרן זה נמצא פנסיה או משהו נפרד

ספארק

משתמש רשום
בטוח? כי עשיתי ריסק שאמור להסתיים עוד שנתיים או עד עבודה חדשה
אל תעברו בתקופת הריסק
חכו שתקבלו עבודה חדשה, ושתהיינה הפקדות ואז תעברו.
צריך לחשב רווח נגד הפסד. להיות עוד תקופה קצרה וקצובה בהפניקס לא יסב לכם נזק משמעותי אבל המעבר עלול לגרום לאיבוד הכיסויים הביטוחיים הזמניים.

דמי ניהול מוזלים במיוחד בקרן הפנסיה, יש דרך לקבל דמי ניהול מוזלים ביותר למי שיש בן משפחה מקרבה ראשונה (אח, אחות, בן זוג, הורים , וכו') באחד מהאיגודים כגון הסתדרות המורים וכן מספר איגודים נוספים שווה לבדיקה

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה