אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
כל ההשוואות האלו פשוט לא נכונות,
משקיעים במניות לטווח ארוך , כי הן צומחות לטווח ארוך, לא כי הן עושות תשואה טובה יותר לטווח קצר.
אפשר גם לראות בסימולציות עבר איך קופה שמצליחה שנה אחת זה לא אומר כלום.
אם הפניקס שהוא 100% מניות עשה תשואה נמוכה יש שתי אפשרויות:

1. שהמדד העולמי ירד, וזה הגיוני מאד.
אף אחד לא אמר שמדדים עולים תמיד, הפוך, הם יורדים ועולים בתנודתיות מדהימה, מפה הסיכון וגם הסיכוי.
אני משקיעה במדד לא כי ראיתי שהוא ירד או עלה בעבר, אלא כי אני מאמינה שכלכלת העולם צומחת ותמשיך לצמוח.
למי שלא מאמין בזה אין מה להשקיע בכלל במניות, ולמי שמאמין - מומלץ לחפש את המדד הכי רחב כדי לקבל את הכי הרבה רווח כשהוא יצמח.
לכן אני לא בודקת תשואה של המדד, לא יומית ולא שנתית, פשוט לא מענין לטווח קצר.

2. שהמסלול של הפניקס מפגר קצת אחרי המדד, גם הגיוני.
רשימת האחזקות של הפניקס מפורטת באתר שלהם, ויש שם בערך 20-30 תעודות שנועדו לעקוב אחרי המדדים , למה לא אחת ? כי ככה זה עובד בישראל, ככל שקופה רוצה להראות שהיא מוצלחת יותר היא מסבכת יותר את ההשקעה, כי אם היא תשקיע בתעודה אחת אני לא צריכה אותה...
ולכן , קניה ומכירה של תעודות בדרך כלל יוצרת פער קטן בין המדד לתעודות , וגם ראיתי בדיקות של מסלולים כמו איביאי ומור שעוקבים ב4 תעודות וגם שם יש פער.

ברור שהאפשרות הכי טובה היא להחזיק חשבון IRA עם תעודה אחת MSCI ALL WORLD או IMID.
אבל ככל שאנחנו מחפשים את היותר טוב באפשרויות הקימות בפנסיה הפניקס הוא המסלול שיגיע להכי קרוב לתשואת המדדים העולמיים.

זה מאד מאד גרוע להחליט על מסלולים לפי התשואות שלהם ודמי הניהול , וכן לפי השואות בין תפוחים לתפוזים של שנה, ועוד להחליט שהניהול של אלטשולר כל כך מוצלח עד שהמסלול אגח שלהם ישיא יותר ממניות כל העולם..

אין לי כוח להמשיך להתווכח בשפה הזו, אני מוכנה לדבר על תאוריות ועקרונות,
לדון על מחקרים ומדדים , ואתם עונים לי בהשוואה של חצי שנה.
אוקי ,
אם אתם באמת חושבים שאלטשולר כל כך מוצלחים והם יצליחו לעקוף את כל העולם עם האגח הישראלי שלהם - מעולה,
אני מקווה שגם תצליחו , באמת מכל הלב.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אם הפניקס שהוא 100% מניות עשה תשואה נמוכה יש שתי אפשרויות:
הפניקס הם סך הכל כ55-60% מניות, השאר באג"ח מיועדות, ובמזומנים הם מחזיקים 18-20%.
ובאלטשולר הלכה, המניות הם 25-30% ונכסים בחו"ל 20-25% ובמזומנים הם מחזיקים 6-13%.
אז ככה שהפניקס הוא ממש לא 100% מניות.
ולכן שוב מסתכלים על כל המכלול.
1. שהמדד העולמי ירד, וזה הגיוני מאד.
אף אחד לא אמר שמדדים עולים תמיד, הפוך, הם יורדים ועולים בתנודתיות מדהימה, מפה הסיכון וגם הסיכוי.
אני משקיעה במדד לא כי ראיתי שהוא ירד או עלה בעבר, אלא כי אני מאמינה שכלכלת העולם צומחת ותמשיך לצמוח.
למי שלא מאמין בזה אין מה להשקיע בכלל במניות, ולמי שמאמין - מומלץ לחפש את המדד הכי רחב כדי לקבל את הכי הרבה רווח כשהוא יצמח.
לכן אני לא בודקת תשואה של המדד, לא יומית ולא שנתית, פשוט לא מענין לטווח קצר.
שוב, לי ברור לחלוטין שעדיף להשקיע במסלול פאסיבי עוקב מניות חו"ל מאשר באלטשולר הלכה,
אבל א: אין כזה בקרן פנסיה. יש יותר מנייתי, אבל לא מתקרב ל 100%.
ב: אם המסלול של הפניקס היה כשר, ייתכן והייתי עוברת לשם.
ג: בסימולציה שעשית, הנחת תשואה בקרן פנסיה של 5% ולגבי אלטשולר הלכה [עם ההכשר החדש] זה נראה לי לא הנחת תשואה מתאימה.
ד: אם אני באמת משווה את הקופת גמל של מור עוקב סנופי, לבין אלטשולר הלכה, אז מור לוקחת בענק, כי זה 100% מניות חו"ל, אבל שוב, אין קרן פנסיה דומה, והעלויות הנוספות שיש בקופת גמל, גורמות לכך שאני לא עוברת לשם.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
הפניקס הם סך הכל כ55-60% מניות
כל קרן פנסיה מחויבת להחזיק 30% אגח מיועדות.
רגע , זו לא את שטוענת שקרן פנסיה זה הדבר הכי כדאי ?
בהנחה שכל קרנות הפנסיה מחזיקות את אותה כמות אגח מיועדות אפשר להוציא את זה מההשוואה.
ובמזומנים הם מחזיקים 18-20%.
המזומן הוא משתנה, זה כדי לחסוך עלויות קניה ומכירה, כל פעם מחכים שיצטבר סכום ואז קונים.

בואי נסתכל על ה70% שהם לא אגח מיועדות, בלי להתחשב במזומן שיש הרגע בקופה.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
ג: בסימולציה שעשית, הנחת תשואה בקרן פנסיה של 5% ולגבי אלטשולר הלכה [עם ההכשר החדש] זה נראה לי לא הנחת תשואה מתאימה.
אני מניחה תשואה לפי נתוני עבר של ממוצע מניות , ממוצע אג"ח ממשלתי וקונצרני, והדברים האלו קיימים שנים והתשואות שלהן ידועות לכל.
את מניחה שאלטשולר במניות עוקפים את התשואה הממוצעת (מה ששהוכחתי שהוא לא נכון לטווח של 10 שנים) וגם שיש להם ניהול כלשהו שבגללו הם ישיאו יותר.
ככל שהמחקרים בדקו לטווחים של 20 שנה אף ניהול טוב לא הצליח לעקוף ממוצע.
בקרנות, מספר אנשים פרטיים הצליחו והתפרסמו וגם הם לא מצליחים לעקוף את הממוצע כשהם מנהלים קרנות ענקיות (כמו ברקשייר של וורן באפט)

אבל את חושבת שבעתיד הם יהיו הראשונים בעולם שיצליחו לעקוף את השוק, למרות שעד היום הם לא הצליחו. אוקי. לא מתווכחת.

אני עוד פרגנתי להם כשהנחתי שהם יצליחו להגיעו לתשואה ממוצעת של מניות 7% כמו סנופי, למרות שעד עכשיו הם רחוקים מזה.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
כל קרן פנסיה מחויבת להחזיק 30% אגח מיועדות.בהנחה שכל קרנות הפנסיה מחזיקות את אותה כמות אגח מיועדות אפשר להוציא את זה מההשוואה.
נכון. אבל זה רק כדי שנבין מאיפה נובעים התשואות שלהם, ולמה זה שונה מקופת גמל.
המזומן הוא משתנה, זה כדי לחסוך עלויות קניה ומכירה, כל פעם מחכים שיצטבר סכום ואז קונים.

בואי נסתכל על ה70% שהם לא אגח מיועדות, בלי להתחשב במזומן שיש הרגע בקופה.
אני מדברת על המזומנים שהיו להם בכל שנת 2019 ולא רק כרגע.
רגע , זו לא את שטוענת שקרן פנסיה זה הדבר הכי כדאי ?
אני טוענת זאת בגלל דמי הניהול שגבוהים יותר, אבל לא רק זה, אלא שלעשות ביטוח חיצוני שיהיה מקביל לביטוח שיש בקרן פנסיה, זה סיפור מאד מאד יקר!!

רחלה.

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח לדעת,
עובדת סה"כ 11 חודשים בחברה,
אחרי 2 חודשים מתחילת העבודה נכנסה להריון,
האם המעסיק חייב לשלם פנסיה בח.לידה?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
אולי כדאי לארגן פה התארגנות קבוצתית, שכל מי שרוצה זאת יצטרף לזה, ולפנות במרוכז גם לבד"ץ ובעיקר להפניקס.
הלוואי.
הצעתי לבד"ץ שאני אארגן קבוצה, הצעתי גם להפניקס.
אבל נראה לי שאף אחד להתיחס ברצינות כי לא היו הרבה פניות.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
נכון. אבל זה רק כדי שנבין מאיפה נובעים התשואות שלהם, ולמה זה שונה מקופת גמל.
אבל מה הקשר להציג את הנתון הזה כשמשווים בין אינטרגמל להפניקס?

לא משנה למה את טוענת שקרן פנסיה שווה יותר, בטיעון הזה את בוחרת ב30% אגח מיועדות שיהיו בכל קופה.
ולכן אפשר להוציא אותן מההשוואה .

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אני מניחה תשואה לפי נתוני עבר של ממוצע מניות , ממוצע אג"ח ממשלתי וקונצרני, והדברים האלו קיימים שנים והתשואות שלהן ידועות לכל.
את מניחה שאלטשולר במניות עוקפים את התשואה הממוצעת (מה ששהוכחתי שהוא לא נכון לטווח של 10 שנים) וגם שיש להם ניהול כלשהו שבגללו הם ישיאו יותר.
ככל שהמחקרים בדקו לטווחים של 20 שנה אף ניהול טוב לא הצליח לעקוף ממוצע.
בקרנות, מספר אנשים פרטיים הצליחו והתפרסמו וגם הם לא מצליחים לעקוף את הממוצע כשהם מנהלים קרנות ענקיות (כמו ברקשייר של וורן באפט)

אבל את חושבת שבעתיד הם יהיו הראשונים בעולם שיצליחו לעקוף את השוק, למרות שעד היום הם לא הצליחו. אוקי. לא מתווכחת.
אני מדברת על מסלול רגיל שלהם [לא מניות] שהניב ב4 שנים האחרונות בממוצע %‭9.89‬ לשנה.
[יותר גבוה מהמסלול הפאסיבי המנייתי של הפניקס, אבל זה לא אומר כלום, ואל תתפסי לנקודה הזאת]
אז כך שלהניח שהמסלול ההלכתי, [שהוא די דומה בהרכב הנכסים] יעשה רק 5% זה נראה לי הערכה מקטינה מאד למציאות של אלטשולר.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לא משנה למה את טוענת שקרן פנסיה שווה יותר, בטיעון הזה את בוחרת ב30% אגח מיועדות שיהיו בכל קופה.
ולכן אפשר להוציא אותן מההשוואה .
כבר הסכמתי איתך בעניין הזה.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
אני מדברת על מסלול רגיל שלהם [לא מניות] שהניב ב4 שנים האחרונות בממוצע %‭9.89‬ לשנה.
ב4 שנים האחרונות המדד היה גבוה מאד. זה מצחיק מאד ללמוד מזה משהו.
קחי את הגרף של הסנופי (יש בויקיפדיה / מכלול) ותחפשי שם רצפים של 4 שנים ,
התשואות נעות ממינוסים מטורפים עד תשואות של מאות אחוזים. ואת רוצה ללמוד מזה הנחת תשואה??

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
ב4 שנים האחרונות המדד היה גבוה מאד. זה מצחיק מאד ללמוד מזה משהו.
קחי את הגרף של הסנופי (יש בויקיפדיה / מכלול) ותחפשי שם רצפים של 4 שנים ,
התשואות נעות ממינוסים מטורפים עד תשואות של מאות אחוזים. ואת רוצה ללמוד מזה הנחת תשואה??
שוב, את הנחת תשואה של 5% בקרן פנסיה של אלטשולר.
וכשאני עושה השוואה של המסלולים הרגילים בקרנות הפנסיה, לעומת זאת של אלטשולר ב4 שנים האחרונות, אני מגיעה למשוואה הבאה, בעוד שקרנות הפנסיה האחרות הגיעו לממוצע שנתי של
5%-7% תשואה, אז באלטשולר במסלול המקביל, הגיעו לתשואה של קרוב ל10% לשנה.
וזה מדבר על אותם שנים, ולהגיד שזה משהו ח"פ של אלטשולר, אז כבר @קול מבשר הוכיח שזה לא כך.
אז מכאן מגיעה המסקנה שלי, שלהניח תשואה במסלול סולידי בקרן פנסיה רגילה אז 5% זה נכון, אבל כשמדברים על קרן פנסיה של אלטשולר שחם, זה לא נכון.
ושוב, אני עדיין חושבת שקופת גמל במסלול מנייתי פאסיבי, עדיפה על הקרן פנסיה של אלטשולר מבחינת התשואות, אבל שוב, כשמסתכלים על המכלול כולל דמי הניהול והכיסוי הביטוחי, אז אני מעדיפה להישאר בקרן פנסיה.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
שוב, את הנחת תשואה של 5% בקרן פנסיה של אלטשולר.
וכשאני עושה השוואה של המסלולים הרגילים בקרנות הפנסיה, לעומת זאת של אלטשולר ב4 שנים האחרונות, אני מגיעה למשוואה הבאה, בעוד שקרנות הפנסיה האחרות הגיעו לממוצע שנתי של
5%-7% תשואה, אז באלטשולר במסלול המקביל, הגיעו לתשואה של קרוב ל10% לשנה.
וזה מדבר על אותם שנים, ולהגיד שזה משהו ח"פ של אלטשולר, אז כבר @קול מבשר הוכיח שזה לא כך.
אז מכאן מגיעה המסקנה שלי, שלהניח תשואה במסלול סולידי בקרן פנסיה רגילה אז 5% זה נכון, אבל כשמדברים על קרן פנסיה של אלטשולר שחם, זה לא נכון.
ושוב, אני עדיין חושבת שקופת גמל במסלול מנייתי פאסיבי, עדיפה על הקרן פנסיה של אלטשולר מבחינת התשואות, אבל שוב, כשמסתכלים על המכלול כולל דמי הניהול והכיסוי הביטוחי, אז אני מעדיפה להישאר בקרן פנסיה.
בקיצור, חזרנו לאותו ויכוח.
את טוענת שאלטשולר ינצחו את השוק. והם לא הצליחו.
מה שקול מבשר הוכיח זה שהם עשו תשואה בין המדד בארץ לעולם ולא יותר.

אסתי פעמון

משתמש מקצוען
לא הצלחתי להבין הרבה בכל האחוזים והשמות, בתכל'ס מה אתן ממליצות?
אני רוצה רק מסלול הלכתי בד"ץ, גם פנסיה וגם קרן השתלמות- עצמאית
איפה לפתוח? מה הכי משתלם?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
בקיצור, חזרנו לאותו ויכוח.
את טוענת שאלטשולר ינצחו את השוק. והם לא הצליחו.
מה שקול מבשר הוכיח זה שהם עשו תשואה בין המדד בארץ לעולם ולא יותר.
אני חושבת שכתבתי די ברור, אבל אני אחזור שוב,
אני לא חושבת שהם ינצחו את המדד של מניות חו"ל!!
אני כן חושבת שהם יעשו תשואה גבוהה יותר מ5% בשנה.
ואין קשר בין שניהם!!

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לא הצלחתי להבין הרבה בכל האחוזים והשמות, בתכל'ס מה אתן ממליצות?
אני רוצה רק מסלול הלכתי בד"ץ, גם פנסיה וגם קרן השתלמות- עצמאית
איפה לפתוח? מה הכי משתלם?
לא אמרו לי אבל עליהם אנחנו סומכים
בגדול הייתי ממליצה לך לברר על תשואה כהלכה, כי להם יש מסלול יותר אטרקטיבי.

אבל אם את רוצה דווקא בד"ץ, אז בקרן פנסיה הייתי ממליצה או על מיטב, או על פסגות, בגלל דמי הניהול הזולים.
בקרן השתלמות, השאלה היא לאיזה טווח השקעה את רוצה להשקיע שם?

לא יועצת, ולא ממליצה, אין לי רישיון ייעוץ.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה