איזה עוד כשרויות יש חוץ מבד"ץ?
בגדול יש 3 הכשרים בד"ץ, גלאט הון, ותשואה כהלכה.איזה עוד כשרויות יש חוץ מבד"ץ?
חסום לי, את יכולה לכוון אותי איפה כתוב על זה פה באשכולולקריאה והרחבה בנושא, תראי פה.
https://www.hamichlol.org.il/המסלולים_הכשרים_בקרנות_הפנסיה_והחיסכון
אני מעתיקה מה שכתבתי כבר. [עם קצת עריכה רלוונטית]חסום לי, את יכולה לכוון אותי איפה כתוב על זה פה באשכול
כמו שכתבתי את יכולה לשים או במיטב, או בפסגות, לשניהם יש גם גלאט הון, וגם בד"ץ.עכשיו בעלי אומר שדוקא אנחנו רוצים גלאט הון, מה כדאי בזה? יש כמה אפשרויות?
טוב זה לא משנה, אם את רוצה גלאט הון, אז תבחרי באחת משלושתם, הם די דומים.השקעה בקרן השתלמויות אנחנו לא יודעים לכמה זמן, הגדולה שלי בת 13, אולי והלואי שיהיה לנו לחתן אותה בלי להוציא מהחסכונות
דבר ראשוןאת יודעת מי הרבנים של תשואה כהלכה?
אם יש להם 30% אג"ח מיועדות שהתשואה שלהן 5% צמודאני לא חושבת שהם ינצחו את המדד של מניות חו"ל!!
אני כן חושבת שהם יעשו תשואה גבוהה יותר מ5% בשנה.
ואין קשר בין שניהם!!
אם אתם סומכים רק על גלאט הון , אין לך מה להשקיע בקרן השתלמות להרבה זמן .השקעה בקרן השתלמויות אנחנו לא יודעים לכמה זמן, הגדולה שלי בת 13, אולי והלואי שיהיה לנו לחתן אותה בלי להוציא מהחסכונות
סימלצתי מול קופת גמל עוקבת סנופי . להזכירך.אז ככה שכנראה החישוב שעשית בסימולציה הוא לא ממש נכון.
נכון.אם את טוענת שאלטשולר שחם ישיגו יותר מהתשואה הממוצעת של פלחי השוק שהם מחזיקים, את בעצם טוענת שהם יכו את השוק.
אם באמצעות אגח קונצרני אפשר לעקוף את התשואה הממוצעת של אגח קונצרני -זה נקרא להכות מדד.
למה את קוראת ל 4 שנים שהשוויתי שנה וחצי??ושוב, את מסתכלת על התשואה שלהם בשנה וחצי וטוענת שהם יעשו יותר,
את יכולה לשים או במיטב, או בפסגות, לשניהם יש גם גלאט הון, וגם בד"ץ.
[גם להראל יש גלאט הון, אבל שם דמי הניהול יהיו לכאורה גבוהים יותר]
תודה רבה על כל הפרוט, נברר על תשואה כהלכה, אבל אם אני רוצה רק גלאט הון אז יש לי רק את האפשרויות שכתבת? גם בפנסיה וגם בקרן השתלמות? ובתוך מיטב או פסגות יש לי בחירה משהו או שיש רק הלכתי אחד?בועדת הרבנים של 'תשואה כהלכה', חברים מספר דיינים ידועים העוסקים בשאלות המתעוררות באופן שוטף.
- הרב יעקב מאיר שטרן
- הרב שמואל אליעזר שטרן
- הרב מרדכי גרוס
- הרב שמואל דוד גרוס
- הרב דוד שלמה זולדן
- הרב אברהם צבי הכהן
- הרב אהרן זיכרמן
- הרב בצלאל וקסלשטיין
כן.תודה רבה על כל הפרוט, נברר על תשואה כהלכה, אבל אם אני רוצה רק גלאט הון אז יש לי רק את האפשרויות שכתבת?
כן.גם בפנסיה וגם בקרן השתלמות?
אחד.ובתוך מיטב או פסגות יש לי בחירה משהו או שיש רק הלכתי אחד?
כן.ושאלה נוספת שנראה לי שכתבו עליה באשכול, רק רוצה להיות בטוחה- לפתוח דרך החברה באתר לבד?
זה לא נקרא להכות מדדים.למה את קוראת ל 4 שנים שהשוויתי שנה וחצי??
ולמה להשוואה של @קול מבשר של יותר מ10 שנים את קוראת שנה וחצי??
המציאות מוכיחה כבר שנים ארוכות, שאלטשולר יודעים להכות את המדדים של הארץ!!!
אוקיי נלך איתך שזה לא נקרא שהם מכים את המדדים.זה לא נקרא להכות מדדים.
במסלול של 70% מניות, הם מחזיקים 35% מניות חול ו35% מניות בארץ (בערך כמובן)
ועושים את התשואה הצפויה - שהיא בין הארץ לחו"ל. זה לא נקרא להכות מדד.
זה לא לקנות אותו מראש.
להכות מדד זה לקנות רק מניות מהארץ ולהצליח להשיג תשואה של יותר,
אבל יש להם מניות חצי מהארץ וחצי מחו"ל , וזו בדיוק התשואה הצפויה .
אם אני קונה סנופי אז היכיתי את המדד של הארץ ? לא. פשוט לא קניתי אותו.
לפי זה חישבתי את התשואות הצפויות של הנכסים שלהם - שהן 5% מקסימום .
התשואה הצפויה שלהם במסלול מניות היא האמצע בין מדד חול לארץ , ולטווח רחוק זה נגיד 6% או פחות ריאלי.
הטענה שלך , היא שבמסלול הלכה - שבו הם מחזיקים 30% מניות ועוד דברים אחרים הם ישיגו תשואה יותר גבוהה מערך הנכסים שלהם . זה דבר שלא קרה עד היום.
זה לגבי ה10 שנים. על 4 שנים זה פשוט מצחיק להסתכל, ואין לי כח לקשר שוב לגרפים .
יש כאן חוברת שמסבירה את כל הפרטים על תשואה כהלכהתודה על הפרוט,תוך כדי כתבתי אני.
את יודעת מי הרבנים של תשואה כהלכה?
אשמח לדעת,
עובדת סה"כ 11 חודשים בחברה,
אחרי 2 חודשים מתחילת העבודה נכנסה להריון,
האם המעסיק חייב לשלם פנסיה בח.לידה?
זו כבר הבעת עמדה אישית, נראה לי שלא במקומה, זה נידון הלכתי.ובגדול מי שיש לו משכנתא בבנק, ו/או הלוואה אחרת מהבנק, אז הוא מסתמר על היתר עיסקא.
אין כמעט אפשרות היום שלא להסתמך בכלל
לענ"ד יש גם סברא הפוכה, למי שמבין קצת איך עובד 'היתר עיסקה'זו כבר הבעת עמדה אישית, נראה לי שלא במקומה, זה נידון הלכתי.
ולגופו של עניין, אלה שרוצים להמנע מכך, זה משום שלקנות בית זה צורך בסיסי (בדרך החיים הרווחת), ואין אפשרות לעשות זאת בלי להסתמך על היתר עיסקא, אבל השקעות וכו', זה לרווחה, ופחות נוטים להקל.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: