דרוש מידע ככה סוכר יש במעדן הזה

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
כמדומני היתרון בסוכר פירות שלפחות חלקו לא נכנס לדם ולכן לא מעלה את האינסולין, אלא מגיע ישר לכבד. עדיין, מידי הרבה זה לא טוב, וגם הוא טוב כשאיננו מרוכז, אלא באופן טבעי בפרי עצמו בצורתו הטבעית.
לא נכון. היתרון על פני סוכר פשוט הוא במהירות ההעלאה של ערכי הגלוקוז, בשל שילוב עם מרכיבים אחרים שיש בפרי.
 

ליצ'י

משתמש מקצוען
ולשאלת השאלות שמטרידה אותי: האם אכן כוס מיץ תפוזים, כבר לא מכיל את הדברים הטובים שקיימים בתפוז שאינו סחוט?
והאם הסוכר בו (כשהוא סחוט) שווה לסוכר בכוס קולה דביקה?
וכן לגבי כל הפירות הסחוטים והמרוסקים.
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכון.

אבל ההשפעה של הלקטוז שונה. ולכן אי אפשר לערבה באותו כוס של הסוכר הלבן.

לא בדקתי, אגב, אבל הגיוני שביוגורט יש פחות לקטוז טבעי מלכתחילה, או אין בכלל. הרי תהליך ההחמצה הטבעית, הוא שהחיידקים מפרקים את הסוכר שבחלב.
(לכן גם ביין יבש אין את המתיקות של הענבים, כי החיידקים פירקו את הסוכר).
 

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
לא בדקתי, אגב, אבל הגיוני שביוגורט יש פחות לקטוז טבעי מלכתחילה, או אין בכלל. הרי תהליך ההחמצה הטבעית, הוא שהחיידקים מפרקים את הסוכר שבחלב.
(לכן גם ביין יבש אין את המתיקות של הענבים, כי החיידקים פירקו את הסוכר).

מעניין,
ניסיתי לחפש והגעתי למידע מעניין.
ביוגורט רגיל יש יותר לקטוז. 5.3 אכלנו סוכר - הרגשנו חמוץ:(
יוגורט 0% מכיל 4.8
בגיל אשד 3.5

מקור:
http://bio-resonance.co.il/דל-לקטוז/

יתכן ותהליך ההחמצה מפרק ומחליש את המתיקות אך לא מוציא את רכיב הפחממה.

כמו שטעם המלח בתהליך הבישול נחלש, אבל הנתרן נשאר.
 

מרחבית

משתמש מקצוען
לא נכון. היתרון על פני סוכר פשוט הוא במהירות ההעלאה של ערכי הגלוקוז, בשל שילוב עם מרכיבים אחרים שיש בפרי.

אכן.
אך יש עוד: חלק מהסוכר בפירות הוא פרוקטוז. לפרוקטוז עצמו יש ערך גליקמי נמוך הרבה יותר מהגלוקוז.
בנוסף, לעומת גלוקוזה, אין ספיגת פרוקטוזה בתאי הכבד דורשת אינסולין וממילא הלבלב אינו צריך לייצר אינסולין להביא לספיגת פרוקטוזה.
יחד עם זאת, עלולות להיות לפרוקטוז השפעות שליליות על המטבוליזם הכללי בגוף, בעיקר כשמדובר בכמויות גדולות ומרוכזות. לכן הפרוקטוז התעשייתי והמרוכז נחשב גרוע מאוד (כנראה יותר מגלוקוז). אך בצורה הטבעית ובכמות המתונה שהוא מופיע בפירות לצד הגלוקוז, יש לו יתרון לחולי סוכרת. (וכנראה גם למניעת סוכרת).

כמדומני תפוח הוא אחד הפירות היותר מומלצים גם בגלל שיש בו יותר פרוקטוז מפירות אחרים.
 
נערך לאחרונה ב:

dag

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אכן. אך יש עוד: חלק מהסוכר בפירות הוא פרוקטוז. לפרוקטוז עצמו יש ערך גליקמי נמוך הרבה יותר מהגלוקוז.
בנוסף, לעומת גלוקוזה, אין ספיגת פרוקטוזה בתאי הכבד דורשת אינסולין וממילא הלבלב אינו צריך לייצר אינסולין להביא לספיגת פרוקטוזה.
יחד עם זאת, עלולות להיות לפרוקטוז השפעות שליליות על המטבוליזם הכללי בגוף, בעיקר כשמדובר בכמויות גדולות ומרוכזות. לכן הפרוקטוז התעשייתי והמרוכז נחשב גרוע מאוד (כנראה יותר מגלוקוז). אך בצורה הטבעית ובכמות המתונה שהוא מופיע בפירות לצד הגלוקוז, יש לו יתרון לחולי סוכרת. (וכנראה גם למניעת סוכרת).

עד כמה שידוע לי, צריך גם לדעת כללים איך לאכול את הפירות, כגון לא בשילוב או בצמוד לאכילת שומנים, או פחמימות שהן לא פירות וכדו׳
 

מרחבית

משתמש מקצוען
זה ממש מפחיד האשכול הזה

הרעיון הוא להמשיך בתזונה רגילה ולהכניס לאט שינוי כזה או אחר. קצת יותר לשים לב כמה פחמימות יש במוצרים השונים, ולראות איפה אפשר להמעיט בהן. לדעת שפחמימות מורכבות - עדיפות. לדעת שמזונות עתירי ויטמינים מינרלים וסיבים - עדיפים.
לא לנסות להגיע לשלמות, רק לשיפור.
 

שורי פלד

משתמש מקצוען
הרעיון הוא להמשיך בתזונה רגילה ולהכניס לאט שינוי כזה או אחר. קצת יותר לשים לב כמה פחמימות יש במוצרים השונים. לדעת שפחמימות מורכבות - עדיפות. לדעת שמזונות עתירי ויטמינים מינרלים וסיבים - עדיפים.
לא לנסות להגיע לשלמות, רק לשיפור.
צודקת מאוד
לא התכוונתי שאי אפשר להשתנות
הכוונה שלי, היה שאכן צריך לנסות לשפר
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
לא בדקתי, אגב, אבל הגיוני שביוגורט יש פחות לקטוז טבעי מלכתחילה, או אין בכלל. הרי תהליך ההחמצה הטבעית, הוא שהחיידקים מפרקים את הסוכר שבחלב.
(לכן גם ביין יבש אין את המתיקות של הענבים, כי החיידקים פירקו את הסוכר).
טעמת פעם יין יבש?
מלא פחמימות וסוכרים שמקורם באלכוהול.
ואל תצפי למתיקות בטעם היין. הוא יבש, יבש. אמרנו? שוב נגיד? יין יבש. בלי מתיקות.
והוא פחמימתי להפליא...

מסקנה: סוכרים מפורקים אינם תמיד מתוקים.
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
טעמת פעם יין יבש?
מלא פחמימות וסוכרים שמקורם באלכוהול.
ואל תצפי למתיקות בטעם היין. הוא יבש, יבש. אמרנו? שוב נגיד? יין יבש. בלי מתיקות.
והוא פחמימתי להפליא...

מסקנה: סוכרים מפורקים אינם תמיד מתוקים.

לא טעמתי. אבל לפי הערכים התזונתיים שבדקתי בינתיים, ביין יבש כמעט ואין סוכר.
קלוריות יש. אבל אנחנו כאן לא בודקים קלוריות, אלא סוכרים.

והיין היבש מותר לחולי סכרת 2, במינונים לא מופרזים מדי. הוא לא נחשב פחמימתי בשבילם (ממידע לא מוסמך שליקטתי בלי לאמת ובלי לבדוק לעומק).
 

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
גב' קפלר - יש מצב להמחשה דומה על כוס קוקה קולה ולצידה בכוס נוספת כמות הסוכר שבתוכה?
 

לילי 1

משתמש מקצוען
לא טעמתי. אבל לפי הערכים התזונתיים שבדקתי בינתיים, ביין יבש כמעט ואין סוכר.
קלוריות יש. אבל אנחנו כאן לא בודקים קלוריות, אלא סוכרים.

והיין היבש מותר לחולי סכרת 2, במינונים לא מופרזים מדי. הוא לא נחשב פחמימתי בשבילם (ממידע לא מוסמך שליקטתי בלי לאמת ובלי לבדוק לעומק).
יש פחממה אלכוהולית והיא סוג של סוכר. נמצאת בכל משקה אלכוהולי ומדווחת בשורה נפרדת משורת הפחממות
נתקלתי בה הרבה כשבעלי עשה דיאטת אטקינס
מופיע במשקאות אלכוהוליים, בשוקולד דיאטטי ובעוד מוצרים

יש סוגים שונים של סוכרים אלכוהוליים
אם תציצי על תווית של יין אדום יבש ותערכי את החישוב תראי שגרם של פחממה אלכוהולית שווה כ7 קלוריות.
לא יודעת לגבי ההשפעה על הגוף, בזמנו ניסיתי לחקור ולא הגעתי למידע מספק, אבל כן יודעת שמה שכתבת על סוכרתיים הוא נכון וגם להם מומלצת צריכה קבועה של יין אדום יבש
 

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כפי מה ששמעתי לגבי אלכוהול, בלי קשר לפחמימות שאכן נראות מעטות, הוא בעייתי לסוכרתיים כי הוא מעלה את רמת הסוכר בדם ורמת השפעתו לוקחת כ15 שעות, לכן עליהם להיות מחושבים בשתיית יין בכדי לא לגרום להיפו (נפילת סוכר)
דבר נוסף על אלכוהול,
הוא מעלה טריגליצרידים ומי שסובל מכך מומלץ לו להימנע משתיית אלכוהול.
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה