בוודאי שבמיץ שנסחט חסרים הסיבים ועוד חלקים מזינים, וחלק מהויטמינים וכו'.
אבל זה לא אומר שמיץ מפרי טרי הוא מזון מזיק או "קלוריות ריקות" או מקביל לסוכר מזוקק.
אצל אדם בריא אין בעיה לשלב פירות שלמים, שייקים (שמבוססים על פרי שלם) וגם מיץ פירות.
מה שחשוב הוא לשמור על איזון.
(בכלל בתזונה - איזון הוא המפתח העיקרי)
אגב,
יש היום מכונות מיץ ששומרות על הערכים התזונתיים (מכונות בסחיטה קרה\סחיטה איטית) ובהן ניתן גם לשלוט בכמות הסיבים - בין מיץ צלול לבין מיץ צלול פחות, שכולל חלקים מציפת הפרי.
יש גם בלנדרים שעובדים בוואקום, כך שהפרי לא מתחמצן במהלך הכנת שייק.
יש אפילו קנקני וואקום, לאחסון של המיץ\שייק במקרר תוך שמירה על ערכים תזונתיים.
ולגבי ויטמין C -
מדובר בויטמין רגיש...
הוא מתחיל להתפרק מרגע הקטיף (!)
כאשר חותכים את הפרי הוא מתפרק עוד יותר.
(ועדיין שווה לאכול פירות, וגם ירקות כמו גמבה שעשירים בו, כי הוא חשוב מאוד מאוד למערכת החיסון, אבל זה כבר נושא אחר לגמרי).