מאפים כוסמין-מומחית? בואי דקה

ממלמלת

משתמש מקצוען
פרסום וקופירייטינג
הפקות ואירועים
בבקשה תשובות רק ממי שבאמת מבינה בתחום.
עד כמה שידוע לי אם אני ממירה בצק (שמרים) לקמח כוסמין מקמח לבן, צריך להוסיף טיפה מים
אתמול ראיתי מישהי שכותבת שבהמרה צריך להפחית 20 אחוז מהמים.
התבלבלתי.
אנא,
במה שונה קמח כוסמין (מלא או 70 אחוז, לא לבן) מקמח רגיל?
איך אני יכולה להגיע לתוצאה של בצק נעים לעבודה?
חלה שתופחת לגובה ולא לרוחב ומרקם טעים ולא דחוס?

אודה להחכמה ממבינות עניין ובעלות נסיון!
 

שירי כהן

מנהלת קהילת מאיירים
מנהל
צילום מקצועי
פרסום וקופירייטינג
איור וציור מקצועי
כתיבה ספרותית
מנסיוני, אם יש הבדל (ואצלי בדרך כלל לא רואה הבדל)
אז צריך קצת להפחית מים,
כי הכוסמין פחות גלוטני מהחיטה.
בחלות במיוחד צריך זהירות עם המים
אם שמת מדי הרבה - יוצא בצק מאד מבאס לעבודה
אם שמת טוב - יוצא בצק מהמם.
 

חינדלה

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
מנסיוני, אם יש הבדל (ואצלי בדרך כלל לא רואה הבדל)
אז צריך קצת להפחית מים,
כי הכוסמין פחות גלוטני מהחיטה.
בחלות במיוחד צריך זהירות עם המים
אם שמת מדי הרבה - יוצא בצק מאד מבאס לעבודה
אם שמת טוב - יוצא בצק מהמם.
כמה מים יש לשים לקילו קמח כוסמין ע"מ שיצא "בצק מהמם"?
 

שירי כהן

מנהלת קהילת מאיירים
מנהל
צילום מקצועי
פרסום וקופירייטינג
איור וציור מקצועי
כתיבה ספרותית
כמה מים יש לשים לקילו קמח כוסמין ע"מ שיצא "בצק מהמם"?
יש לי מידה כזו 'בעין' שאני חוששת לומר... אין לי משהו מדויק להגיד
זה בערך 2.5 כוסות ח"פ לחם, אבל זה לא מספיק מדויק.
 

ממלמלת

משתמש מקצוען
פרסום וקופירייטינג
הפקות ואירועים
מנסיוני, אם יש הבדל (ואצלי בדרך כלל לא רואה הבדל)
אז צריך קצת להפחית מים,
כי הכוסמין פחות גלוטני מהחיטה.
בחלות במיוחד צריך זהירות עם המים
אם שמת מדי הרבה - יוצא בצק מאד מבאס לעבודה
אם שמת טוב - יוצא בצק מהמם.
ויש סיכוי לחלות לתפוח יפה לגובה גם לא בתבנית אינגליש קייק?
פוחדת לנסות
 

teacher

משתמש מקצוען
עשיתי עכשיו לחמניות שום מכוסמין
חצי 100% וחצי 80%
עשיתי עם חלב
התחלתי עם 4 כוסות והוספתי קצת כי רציתי בצק יותר נוזלי
להבא למדתי להשתמש ב כוסות מים ואז להוסיף לאט לאט
בהצלחה!!
 

מלכה123

משתמש מקצוען
בעיקרון, אני כמו ש @יהודית ק כתבה, מוסיפה לאט את המים עד שהבצק גמיש ונוח לעבודה. בסה"כ משתמשת בערך ב- 2.75 כוסות ח"פ לק"ג, אבל מתחילה עם 1.5 כוסות ואת השאר מוסיפה בהדרגה כנ"ל.
עשיתי גם חלות ויצאו גבוהות ומהממות! (רק חבל שנותרתי כמעט לבדי לאכול אותן, כי יצא לי מדי מתוק.. עשיתי מתכון חדש...)
 

שולמית2

משתמש רשום
הסוד המנצח להכניס לבצק כמה שיותר מים-
ועדיין שיתפחו יפה,
זה- לשים את השמן בסוף.
ההגיון שעומד מאחורי זה שהשמן מפריע למים להיספג,
ולכן אני שמה את כל החומרים- חוץ מהשמן,
מוסיפה מים בין 2-2.5 כוסות. הבצק יוצא עדיין קשה.
ואז את השמן!!!
לוקח זמן ללמוד כמה מים צריך בלי השמן- אבל שווה!
 

קליטה טובה

משתמש מקצוען
פרסום וקופירייטינג
הסוד המנצח להכניס לבצק כמה שיותר מים-
ועדיין שיתפחו יפה,
זה- לשים את השמן בסוף.
ההגיון שעומד מאחורי זה שהשמן מפריע למים להיספג,
ולכן אני שמה את כל החומרים- חוץ מהשמן,
מוסיפה מים בין 2-2.5 כוסות. הבצק יוצא עדיין קשה.
ואז את השמן!!!
לוקח זמן ללמוד כמה מים צריך בלי השמן- אבל שווה!
בעצם אפשר לוותר על השמן במתכון?
 

א-ירושלמית

חבר קהילה: מעצבים גרפיים
מנהל
פרסום וקופירייטינג
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
איור וציור מקצועי
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
בלת"'ק חלקי.

את מדברת על בצק לחלות?
אז אצלי זה כל שבוע מכוסמין. כל שבוע. הלישה שלי מתחילה עם כל כמות המים (הבצק יוצא דייסה) ואליו אני מוסיפה את הקמח. בד"כ, כמות המים הוא 1/2 ליטר (נוזלים, לאו דווקא מים. לא כולל שמן) לקילו, והקמח סופג את זה יפה. אם הבצק בכ"ז מדי רך (נדיר למדי) - אפשר להוסיף מעט קמח.
 

gs

משתמש פעיל
אני משתמשת בקמח כוסמין 70% כבר שנתיים, ממשיכה עם בצקים לפי מרשם ללא שינוי.
כל שבוע חלות מדהימות עם 3 כוסות לק"ג.
אולי! אולי - אני מציינת בזהירות, בבצק פריך כדאי להשתמש בעיצה של יהודית לשים לאט כדי שלא תצטרכי להוסיף קמח ולקבל בצק מדי קמחי. אני עצמי לא משנה כלום.
בהצלחה
 

שירי כהן

מנהלת קהילת מאיירים
מנהל
צילום מקצועי
פרסום וקופירייטינג
איור וציור מקצועי
כתיבה ספרותית
ויש סיכוי לחלות לתפוח יפה לגובה גם לא בתבנית אינגליש קייק?
פוחדת לנסות
לי יוצא נהדר בתבניות גדולות..
כמו בכל דבר, עם הזמן הולכים ונעשים יותר ויותר מומחים ף9
והחלות משתבחות ב"ה
אגב השבוע ניסיתי בלי שמן בכלל, כי חברה שלי טענה שיותר טעים
יצא בגטי כזה.. אבל אני עדיין מעדיפה עם השמן.
ונכון לשים אותו באמת בסוף בזרזופים
 

ממלמלת

משתמש מקצוען
פרסום וקופירייטינג
הפקות ואירועים
אני שמה 200 מל לחצי קילו לבצק עם שני חלמונים (של ניקי ב)
יוצאות חלות רכותתתתתת וטעימותתתת נוראאאאאאאאא
אבל אופה אותן באינגליש קייק ותוהה אם יתפחו כזה יפה בתבנית רגילה...
 
נערך לאחרונה ב:

אירועים קרובים

ראש פינה

הפרוגיסטים נותנים בראש

לוח דרושים

למעלה