מאפים כוסמין-מומחית? בואי דקה

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
בבקשה תשובות רק ממי שבאמת מבינה בתחום.
עד כמה שידוע לי אם אני ממירה בצק (שמרים) לקמח כוסמין מקמח לבן, צריך להוסיף טיפה מים
אתמול ראיתי מישהי שכותבת שבהמרה צריך להפחית 20 אחוז מהמים.
התבלבלתי.
אנא,
במה שונה קמח כוסמין (מלא או 70 אחוז, לא לבן) מקמח רגיל?
איך אני יכולה להגיע לתוצאה של בצק נעים לעבודה?
חלה שתופחת לגובה ולא לרוחב ומרקם טעים ולא דחוס?

אודה להחכמה ממבינות עניין ובעלות נסיון!
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מנסיוני, אם יש הבדל (ואצלי בדרך כלל לא רואה הבדל)
אז צריך קצת להפחית מים,
כי הכוסמין פחות גלוטני מהחיטה.
בחלות במיוחד צריך זהירות עם המים
אם שמת מדי הרבה - יוצא בצק מאד מבאס לעבודה
אם שמת טוב - יוצא בצק מהמם.
 

חינדלה

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
מנסיוני, אם יש הבדל (ואצלי בדרך כלל לא רואה הבדל)
אז צריך קצת להפחית מים,
כי הכוסמין פחות גלוטני מהחיטה.
בחלות במיוחד צריך זהירות עם המים
אם שמת מדי הרבה - יוצא בצק מאד מבאס לעבודה
אם שמת טוב - יוצא בצק מהמם.
כמה מים יש לשים לקילו קמח כוסמין ע"מ שיצא "בצק מהמם"?
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
כמה מים יש לשים לקילו קמח כוסמין ע"מ שיצא "בצק מהמם"?
יש לי מידה כזו 'בעין' שאני חוששת לומר... אין לי משהו מדויק להגיד
זה בערך 2.5 כוסות ח"פ לחם, אבל זה לא מספיק מדויק.
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
מנסיוני, אם יש הבדל (ואצלי בדרך כלל לא רואה הבדל)
אז צריך קצת להפחית מים,
כי הכוסמין פחות גלוטני מהחיטה.
בחלות במיוחד צריך זהירות עם המים
אם שמת מדי הרבה - יוצא בצק מאד מבאס לעבודה
אם שמת טוב - יוצא בצק מהמם.
ויש סיכוי לחלות לתפוח יפה לגובה גם לא בתבנית אינגליש קייק?
פוחדת לנסות
 

teacher

משתמש מקצוען
עשיתי עכשיו לחמניות שום מכוסמין
חצי 100% וחצי 80%
עשיתי עם חלב
התחלתי עם 4 כוסות והוספתי קצת כי רציתי בצק יותר נוזלי
להבא למדתי להשתמש ב כוסות מים ואז להוסיף לאט לאט
בהצלחה!!
 

מלכה123

משתמש מקצוען
בעיקרון, אני כמו ש @יהודית ק כתבה, מוסיפה לאט את המים עד שהבצק גמיש ונוח לעבודה. בסה"כ משתמשת בערך ב- 2.75 כוסות ח"פ לק"ג, אבל מתחילה עם 1.5 כוסות ואת השאר מוסיפה בהדרגה כנ"ל.
עשיתי גם חלות ויצאו גבוהות ומהממות! (רק חבל שנותרתי כמעט לבדי לאכול אותן, כי יצא לי מדי מתוק.. עשיתי מתכון חדש...)
 

שולמית2

משתמש רשום
הסוד המנצח להכניס לבצק כמה שיותר מים-
ועדיין שיתפחו יפה,
זה- לשים את השמן בסוף.
ההגיון שעומד מאחורי זה שהשמן מפריע למים להיספג,
ולכן אני שמה את כל החומרים- חוץ מהשמן,
מוסיפה מים בין 2-2.5 כוסות. הבצק יוצא עדיין קשה.
ואז את השמן!!!
לוקח זמן ללמוד כמה מים צריך בלי השמן- אבל שווה!
 

קליטה טובה

משתמש מקצוען
הסוד המנצח להכניס לבצק כמה שיותר מים-
ועדיין שיתפחו יפה,
זה- לשים את השמן בסוף.
ההגיון שעומד מאחורי זה שהשמן מפריע למים להיספג,
ולכן אני שמה את כל החומרים- חוץ מהשמן,
מוסיפה מים בין 2-2.5 כוסות. הבצק יוצא עדיין קשה.
ואז את השמן!!!
לוקח זמן ללמוד כמה מים צריך בלי השמן- אבל שווה!
בעצם אפשר לוותר על השמן במתכון?
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
בלת"'ק חלקי.

את מדברת על בצק לחלות?
אז אצלי זה כל שבוע מכוסמין. כל שבוע. הלישה שלי מתחילה עם כל כמות המים (הבצק יוצא דייסה) ואליו אני מוסיפה את הקמח. בד"כ, כמות המים הוא 1/2 ליטר (נוזלים, לאו דווקא מים. לא כולל שמן) לקילו, והקמח סופג את זה יפה. אם הבצק בכ"ז מדי רך (נדיר למדי) - אפשר להוסיף מעט קמח.
 

gs

משתמש פעיל
אני משתמשת בקמח כוסמין 70% כבר שנתיים, ממשיכה עם בצקים לפי מרשם ללא שינוי.
כל שבוע חלות מדהימות עם 3 כוסות לק"ג.
אולי! אולי - אני מציינת בזהירות, בבצק פריך כדאי להשתמש בעיצה של יהודית לשים לאט כדי שלא תצטרכי להוסיף קמח ולקבל בצק מדי קמחי. אני עצמי לא משנה כלום.
בהצלחה
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
ויש סיכוי לחלות לתפוח יפה לגובה גם לא בתבנית אינגליש קייק?
פוחדת לנסות
לי יוצא נהדר בתבניות גדולות..
כמו בכל דבר, עם הזמן הולכים ונעשים יותר ויותר מומחים ף9
והחלות משתבחות ב"ה
אגב השבוע ניסיתי בלי שמן בכלל, כי חברה שלי טענה שיותר טעים
יצא בגטי כזה.. אבל אני עדיין מעדיפה עם השמן.
ונכון לשים אותו באמת בסוף בזרזופים
 

מיכל101

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
משתמשת קבוע בכוסמין 80% לחלות.
על קילו קמח שמה 470 מ"ל מים.
ואת השמן כמובן בסוף.
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
אני שמה 200 מל לחצי קילו לבצק עם שני חלמונים (של ניקי ב)
יוצאות חלות רכותתתתתת וטעימותתתת נוראאאאאאאאא
אבל אופה אותן באינגליש קייק ותוהה אם יתפחו כזה יפה בתבנית רגילה...
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  27  פעמים

לוח מודעות

למעלה