אספר קצת מניסיוני עם מתווכים בערים החרדיות
מתווך אחד ניסה לשכנע אותי לקנות דירה גדולה ויקרה יותר ממה שרציתי, עם תכנון לבנות יחידה על הגג ולהשכיר אותה בשביל לכסות את המשכנתא. רק שההשערה שלו הייתה שבניית יחידה של 40 מ"ר תעלה 100,000 ש"ח... ואוכל להשכיר אותה ב 3,000 ש"ח. כששאלתי אותו בציניות אם האמה אלף כולל ריהוט, הוא ענה "מה צריך ריהוט? תשכיר ב 3,000 ש"ח בלי ריהוט". ואז עדכנתי אותו שאני שוכר יחידה מרוהטת של 40 מ"ר ב 2,500 ש"ח רחוב משם...
מתווך אחר לחץ עלי לסגור מייד על דירה ישנה בבנייה טרומית, ואמר שאני לא נורמאלי שאני רוצה לשאול מהנדס. והוא אמר שהדירה תיחטף ע"י מישהו אחר. כשאמרתי לו יש דירה אחרת - שמצאתי לבד בשכונה השנייה, הוא אמר שיש שם בעיות עם השכנים, והדירה לא עוברת לשוכר.
בסופו של דבר מהנדס אמר לי שממש לא מומלץ כי יש שם בעיות הנדסיות, ויבוא יום שיפנו משם את הדיירים. חוץ מזה שכבר כעת בגלל הבנייה הלקויה יש שם בעיות צנרת קשות שקשה ויקר מאוד לתקן בגלל סגנון הבנייה, וכן הבידוד לא שווה כלום. ואח"כ שמעתי שיש גם לא מעט נושרים באזור. והדירה נשארה בשוק עוד מספר חודשים. ובינתיים הדירה עם "בעיות עם השכנים" ש"לא עוברת לשוכר" נמכרה תוך כמה ימים.
מתווך שלישי ניסה למכור לי דירה ממוכר מאוד בעייתי שברגע שהעו"ד שלי פגש אותו הוא רמז לי שעדיף מוכר יותר צפוי...
מתווך נוסף פרסם דירה מסוימת ללא איזכור שזה תיווך. ואח"כ בפגישה עם "הצוות שלו" (הוא בעצמו) גיליתי שהוא כלל במ"ר של הדירה את המרפסות... והוא למעשה "מתווך של כל הדירות ברמה ד'" ויש לו הסכמי קיזוז תיווך עם כל המתווכים הבלעדיים. מה שלדברי אחד המתווכים הנ"ל אינו נכון...
יש עוד סיפורים רק אציין שבסוף קניתי דירה לל"ת מאדם הגון בהתנהלות רגועה ללא לחצים וללא חינוך כמה אני צעיר שלא מבין...