התייעצות כדאי לקחת מתווך בקנית דירה?

בינה מלכותית

משתמש מקצוען
אם אתם מוצאים דירה ללא מתווך- איזה יופי מושלם

הבעיה היא שרוב הדירות לא תמצאו בלי מתווך.

אנחנו כן ראינו עזרה קטנה עם המתווך, הוא הוריד לנו סכום משמעותי מהדירה
(ואני יודעת בוודאות שהם גם פרסמו את הדירה במחיר הרבה יותר גבוה)

אברם סופר

משתמש רשום
בד"כ לא , אלא אם כן הוא נותן לו בלעדיות.
הוא משלם בעקיפין, ובגדול.
נגיד שקונה יש לו 500 אש"ח הון עצמי, ומוכן לשלם 2 מיליון על דירה בנווה יעקב, במשכנתא של 75 אחוז.
אם הוא יצטרך לשלם כמעט 45 אש"ח חיווך [כולל מע"מ], נמצא שכבר יש לו רק הון עצמי של 455 ומעתה יקבל משכנתא של 135 אלף פחות.
סך הכל, הכח קנייה שלו ירד פלאים מ2 מיליון ל 1,820,000.
כמובן, המוכר יצליח למכור בהרבה פחות ממה שהיה יכול.

א שיינפלד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
בד"כ כן משלמים

רוב הפרסומים בעיתונים הם מתווכים
אולי מודעות שתלויות באזור יכולים להיות בלי תיווך
כנראה זה תלוי בעיר
בביתר זה ממש לא ככה
מי שמחפש דירה בודק בשבוע טוב...

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
האם המוכר לא משלם גם למתווך?
זה ממש לא נכון!
הקונה הרי מתמחר את מחיר הדירה כולל תיווך ומחשב את זה במחיר הדירה.
ויתרה מכך
הקונה שמתעצבן לשלם למתווך סכום כסף כל כך גדול [שלהרגשתו של הקונה הוא ללא הצדקה], פעמים רבות מחפש עסקה אחרת ללא תיווך.
===========
בעידן היום שהמידע פרוס לכולם אין כל צורך במתווך.
אם תיווך היה 5000 ש"ח, אז אכן יש הצדקה למישהו שינהל את המכירה, אבל אין כל הצדקה למחיר שהם דורשים.
עדיף למכור לבד ולקנות לבד.
וכדאי למוכר להודיע לכל מתווך, שהוא לא מוכן לעבוד דרך תיווך ואפילו אם התשלום רק מהקונה.

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
זה ממש לא נכון!
הקונה הרי מתמחר את מחיר הדירה כולל תיווך ומחשב את זה במחיר הדירה.
ויתרה מכך
הקונה שמתעצבן לשלם למתווך סכום כסף כל כך גדול [שלהרגשתו של הקונה הוא ללא הצדקה], פעמים רבות מחפש עסקה אחרת ללא תיווך.
===========
בעידן היום שהמידע פרוס לכולם אין כל צורך במתווך.
אם תיווך היה 5000 ש"ח, אז אכן יש הצדקה למישהו שינהל את המכירה, אבל אין כל הצדקה למחיר שהם דורשים.
עדיף למכור לבד ולקנות לבד.
וכדאי למוכר להודיע לכל מתווך, שהוא לא מוכן לעבוד דרך תיווך ואפילו אם התשלום רק מהקונה.
לא לגמרי נכון
המציאות מוכיחה שמתווך הוא גם קצת כמו שדכן
קניית דירה זה לא דבר קל
ולא תמיד (או בד"כ לא) מוצאים את הדירה שעונה על כל הציפיות
חלק גדול מתפקיד המתווך הוא אכן לנסות לבדוק מה הדרישות החשובות ביותר
ולהתאים למה שקורה בשוק.
המתווך בד"כ מוריד על הקרקע גם את הקונה וגם את המוכר

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אנחנו קנינו דירה עם מתווך, במחיר זול מהשוק ב100K באותו זמן. המתווך היה כל כך ישר שאפילו שהחתימה התעכבה חודש!! ובאותו חודש היה מדובר בקפיצה הגדולה ביותר של המחירים בשנתיים האחרונות, הוא אפילו לא ניסה להביא קונים אחרים.
מה שכן, אם היינו מתעכבים עוד חודש אחד, בגלל שהיינו ממשיכים לנסות את הדירות בישא ברכה המחיר של הדירה היה עולה ב400 אלף ללא גוזמא שלה ושל כל השכונה.

ואני א אומרת, זה כאב מאד להפריש את ה2%. אבל היום אנחנו מברכים אותו.

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
לא לגמרי נכון
המציאות מוכיחה שמתווך הוא גם קצת כמו שדכן
קניית דירה זה לא דבר קל
ולא תמיד (או בד"כ לא) מוצאים את הדירה שעונה על כל הציפיות
חלק גדול מתפקיד המתווך הוא אכן לנסות לבדוק מה הדרישות החשובות ביותר
ולהתאים למה שקורה בשוק.
המתווך בד"כ מוריד על הקרקע גם את הקונה וגם את המוכר
בדרך כלל בשוק יד 2 אין הרבה דירות בעיר שבאות בחשבון.
לדוגמא קונה שמחפש דירה 100 מ"ר בבני ברק, יש אולי 50 דירות כאלו למכירה בזמן נתון.
בדרך כלל רק שליש אולי מתאימים.
אז מה הבעיה ללכת לראות אותם ?
שווה לשלם על זה 80 אלף ש"ח ???
בדרך כלל הקונה היה מוצא לבד את הדירה אולי בעוד כמה ימים.

תיווך נצרך למי שקונה דירה בעיר רחוקה שאינו יכול לראות כל דירה ואינו מכיר את האיזור.
לדוגמא
אדם שגר בחיפה ורוצה לקנות בירושלים, מתווך יעזור לו למצוא דירה ויסביר לו את השוק.
למי שמחפש דירה בעיר מגוריו, התיווך מיותר.

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בדרך כלל בשוק יד 2 אין הרבה דירות בעיר שבאות בחשבון.
לדוגמא קונה שמחפש דירה 100 מ"ר בבני ברק, יש אולי 50 דירות כאלו למכירה בזמן נתון.
בדרך כלל רק שליש אולי מתאימים.
אז מה הבעיה ללכת לראות אותם ?
שווה לשלם על זה 80 אלף ש"ח ???
בדרך כלל הקונה היה מוצא לבד את הדירה אולי בעוד כמה ימים.

תיווך נצרך למי שקונה דירה בעיר רחוקה שאינו יכול לראות כל דירה ואינו מכיר את האיזור.
לדוגמא
אדם שגר בחיפה ורוצה לקנות בירושלים, מתווך יעזור לו למצוא דירה ויסביר לו את השוק.
למי שמחפש דירה בעיר מגוריו, התיווך מיותר.
שים לב שלא התכוונתי לפן הטכני של קבלת המידע
כי אם לפן הפסיכולוגי והרגשי שמביא בסוף לסגירת חוזה.

11311

משתמש צעיר
קצת מושגים איך עובדים המתווכים היום, מניסיון.
רק חסר הצד של איך הוא עובד על הקונה, מניסיון אישי
המתווך התקשר להציע דירה במחיר מופרך אבל רק תבואו לראות את הדירה ואח"כ נראה מה אפשר לעשות עם המחיר
ואז הוא התחיל לנאום כמה הוא טוב בלהוריד מחירים וכו' וכו'
אבל רגע לפני שבאתי לראות את הדירה גיליתי שהמוכרים מפרסמים אותה ב250 אלף ש"ח פחות.....
כלומר המשא ומתן המדומיין שהוא הציע היה פייק!

בינה מלכותית

משתמש מקצוען
רק חסר הצד של איך הוא עובד על הקונה, מניסיון אישי
המתווך התקשר להציע דירה במחיר מופרך אבל רק תבואו לראות את הדירה ואח"כ נראה מה אפשר לעשות עם המחיר
ואז הוא התחיל לנאום כמה הוא טוב בלהוריד מחירים וכו' וכו'
אבל רגע לפני שבאתי לראות את הדירה גיליתי שהמוכרים מפרסמים אותה ב250 אלף ש"ח פחות.....
כלומר המשא ומתן המדומיין שהוא הציע היה פייק!
יש ויש,
אצלינו היא הצליחה להוריד (שמעתי מאחרים שבאו ללא תיווך שבכלל דברו איתם על סכום יותר גבוה)

ד. פריד

משתמש מקצוען
תאוריה יפה שלא הוכיחה את עצמה . מאז שהמתווכים נכנסו לתמונה בכל מיני מקומות המחירים עלו.
לדוגמה שמעתי שבאשדוד המחירים עלו בעקבות מתווכים שמכרו דירות ב 100,000 ש"ח יותר ממה שהם אמרו למוכרים וגרפו את היתרה לכיסם - בנוסף לדמי התיווך...

ד. פריד

משתמש מקצוען
אספר קצת מניסיוני עם מתווכים בערים החרדיות
מתווך אחד ניסה לשכנע אותי לקנות דירה גדולה ויקרה יותר ממה שרציתי, עם תכנון לבנות יחידה על הגג ולהשכיר אותה בשביל לכסות את המשכנתא. רק שההשערה שלו הייתה שבניית יחידה של 40 מ"ר תעלה 100,000 ש"ח... ואוכל להשכיר אותה ב 3,000 ש"ח. כששאלתי אותו בציניות אם האמה אלף כולל ריהוט, הוא ענה "מה צריך ריהוט? תשכיר ב 3,000 ש"ח בלי ריהוט". ואז עדכנתי אותו שאני שוכר יחידה מרוהטת של 40 מ"ר ב 2,500 ש"ח רחוב משם...

מתווך אחר לחץ עלי לסגור מייד על דירה ישנה בבנייה טרומית, ואמר שאני לא נורמאלי שאני רוצה לשאול מהנדס. והוא אמר שהדירה תיחטף ע"י מישהו אחר. כשאמרתי לו יש דירה אחרת - שמצאתי לבד בשכונה השנייה, הוא אמר שיש שם בעיות עם השכנים, והדירה לא עוברת לשוכר.
בסופו של דבר מהנדס אמר לי שממש לא מומלץ כי יש שם בעיות הנדסיות, ויבוא יום שיפנו משם את הדיירים. חוץ מזה שכבר כעת בגלל הבנייה הלקויה יש שם בעיות צנרת קשות שקשה ויקר מאוד לתקן בגלל סגנון הבנייה, וכן הבידוד לא שווה כלום. ואח"כ שמעתי שיש גם לא מעט נושרים באזור. והדירה נשארה בשוק עוד מספר חודשים. ובינתיים הדירה עם "בעיות עם השכנים" ש"לא עוברת לשוכר" נמכרה תוך כמה ימים.
מתווך שלישי ניסה למכור לי דירה ממוכר מאוד בעייתי שברגע שהעו"ד שלי פגש אותו הוא רמז לי שעדיף מוכר יותר צפוי...

מתווך נוסף פרסם דירה מסוימת ללא איזכור שזה תיווך. ואח"כ בפגישה עם "הצוות שלו" (הוא בעצמו) גיליתי שהוא כלל במ"ר של הדירה את המרפסות... והוא למעשה "מתווך של כל הדירות ברמה ד'" ויש לו הסכמי קיזוז תיווך עם כל המתווכים הבלעדיים. מה שלדברי אחד המתווכים הנ"ל אינו נכון...

יש עוד סיפורים רק אציין שבסוף קניתי דירה לל"ת מאדם הגון בהתנהלות רגועה ללא לחצים וללא חינוך כמה אני צעיר שלא מבין...

דוד שוורץ

משתמש רשום
הבעיה שאם הוא מציעה לך משהו, ולמחרת אתה מוצא אותו לבד, הפסדת ים של כסף על כלום.
בדיוק....
יש מקומות שבהם המתווכים יוצרים איזשהו מצב שבו הדירות יהיו בעיקר בשוק שלהם. ולא יהיה ניתן להשיג מידע על דירות באופן עצמאי.
אני אישית ב"ה מצאתי דירה ביד 2 שוחחתי עם המוכר טלפונית ויום אחרי זה 4 - 5 מתווכים התקשרו להציע לי את זה....
ולאחר שיחה עם בעל הדירה מסתבר שהמתווכים באזור מגורי פונים למפרסמים ומבקשים לתת להם שירות תיווך חינמי לצד המוכר כמובן. וכך גורמים שלמוכרים לא תהיה שום מוטיבציה לפרסם וכו'
ב"ה אני הצלחתי לחסוך אבל הרגיש לי שהמתווכים מנסים להידחף לשוק ולא באמת עוזרים.
כל דירה שהוצעה לי ע"י מתווך הוצעה לי אחרי תקופה ע"י כל המתווכים כל מתווך בתורו.

Morris

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
לא נראה לי מקרה קלאסי אבל לנו המתווך הצליח להוריד את המוכר בכ-5% (בפריפריה).

וככל הנראה בגלל שהמוכר היה לחוץ למכור ולנו היה ס"ד כי ממש לא היינו מבינים בעניין וניסינו לסגת מהרכישה אז זרקנו מספרים נמוכים בהרבה ממחיר השוק.

באופן כללי אם אתם לא אנשי עסקים ויש דרך שהמתווך יהיה בצד שלכם אז זה רווח אחרת זה נראה יותר עלות מיותרת כי גם צריך לשלם את העמלה שלא כלולה במשכנתא.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה