נכתב ע"י מתייעצת;1861261:
אולי כדאי, כמו שגיטי אמרה למצוא אנקדוטות שבהן מורות כיבדו תלמידות ובכך גידלו אותן.
אני באמצע לחפש נואשות נקודה כזו...
הייתי תלמידה מצטיינת ומקסימה, ההורים שלי מעולם לא הסכימו לדבר סרה באנשי הצוות (רק אחרי שנרדמתי...) ואני עדיין מתאמצת מאד להתחמק ממפגש עם מורות ולא זוכרת אותן באהדה כלל.
כשאחותי הקטנה ממני ב8 שנים למדה באותו בי"ס, ואני יכלתי לבחון אותו במבט בוגר יותר, החריפה דעתי. מורה אינה פקידה בבנק שיכולה 'להרשות' לעצמה להתנהג היום בחמיצות כי רע וקשה לה, יש לפניה תלמידות שראויות ליחס הגון ומתחשב. רבות מדי מן המורות שהכרתי החשיבו את צרכיהן באופן מודגש וצורם, ידן היתה קלה מדי על הדק פליטות הפה ובהתנהלות שלהן ראיתי פעמים רבות עצלות מופרזת שפגעה בראש ובראשונה- בתלמידות.
כפגיעה אישית, זכורה לי במיוחד פעם אחת, כשהייתי בכיתה ג'- המחנכת בדקה מחברות וגילתה שהשתמשתי במחברת שורה (ככה קוראים לזה? המחברות עם הרווח הגדול בין השורות, מהסוג של 'הגדולים'), למעשה זו היתה טעות והשתמשתי במחברת כזו רק לאותו מקצוע מסוים. אבל מה היה למורה לאמר? 'עכשיו אני מבינה למה הכתב שלך כל כך מכוער!'
עברו מאז כמה שנים, אבל אני זוכרת את זה במדויק. נעלבתי ממש.
מעבר לזה, הייתי תלמידה חכמה ווכחנית שלא הסכימה לוותר למורות עייפות. הייתי עונה במדויק על שאלות במבחנים, דבר המוכיח הבנת הנקרא והכרות עם החומר, וסבלתי תמיד מהערות 'חסר' - אע"פ שמה שחסר אף פעם לא היה חלק מן התשובה המתבקשת. כל תלונותי לא זכו להתייחסות, ואני כילדה הרגשתי שהטפשות של המורה מנצחת- היא בעצמה לא מבינה מה אמורה להיות התשובה!
אז תאמרו שהייתי ילדה שחצנית- אבל זה לא מוריד מחלקה של המורה שהיתה חסרת סבלנות ובדקה מבחנים באישון לילה תוך שהיא מתקשה להבדיל בין ארור המן לברוך מרדכי.
באותו נושא- הייתי ילדה עם ידע עשיר, שקראה וראתה קצת יותר ממה שספרי הלימוד הראו, ואהבתי להוסיף את הידיעות שלי בשיעורים. אך למורות עייפות אין זמן וכח למישהו עם יותר ידע מהמערך שלהם, נכון? ההערות שלי התקבלו בקוצר רוח בוטה דרך קבע. ותאמינו לי- הייתי ילדה מחונכת ולא נודניקית בכלל. לא הייתי קוטעת את דבריהן החשובים ולא סותרת אותם. מורה אידיאלי היה רואה בי תלמיד אידיאלי- לא רק סופג ידע, אלא גם נלהב ממנו ומבקש להעשיר בידיעותיו.
דרך אגב- בתיכון סבלתי מאותה תופעה, בחומרה רבה יותר. המורות היו שחצניות כל כך וחששו כ"כ לגלות את קוצר ידיעותיהן, שהתגובות שלהן יכלו להפיל אזניים.
אלו הנקודות שאני רואה בהן חשיבות, בין השאר...
אה, ועוד משהו- אולי כדאי שהמורות יפסיקו להוציא לילדות הטובות את החשק להיות כאלה ע"י שהן מושיבות אותן ליד אלו שאף אחת לא רוצה לשבת לידן... אי אפשר לנצל את אלו שלא יתלוננו.
בדברי אלו אין כוונה לפגוע בכבודן של המורות הכבודות ממילא, אלא רק להזכיר להן שלא לפגוע בכבודן של התלמידות, שכבודן מוטל בספק.