הלב מזדעזע לשמוע את התגובות באשכול .
והרי ידוע ששופט על פי דין תורה אינו יכול לשפוט אם לא שמע את שני בעלי הדין.
לא באתי להכחיש ועל בשרי חוויתי פגיעות ממורות ולצערי גם פגעתי בתלמידים כמורה.( והשתדלתי תמיד לפייס ולבקש סליחה)
אבל נראה לי שא"א לשפוט בלי לשמוע את הצד השני.
וטענה נוספת שהועלתה, שמורה שאינה מתאימה למקצוע תתכבד ותעזוב את ההוראה.
כ"כ קל להמליץ מהצד למורה שתפרוש, אבל האם הותירו למורות ברירה אחרת?
הרי אלפי בנות מסיימות ל שנה את הסמינרים ובידן תעודת הוראה שהושקעו בה כספים, כוחות וזמן, בלי שאיש שאל אותן אם התחום מתאים להן.
בלי מבחני התאמה בסיסיים שנערכים בכל מכון לימוד מקצוע הפשוט ביותר.
האג'נדה של בית יעקב היא להוציא מורות נוספות לדורות הבאים. ומה תעשה הבת , תעז ותפרוץ גדר? תלך ללמוד במקומות שאינם מתאימים לבחורה חרדית בת 18?
אדרבה, אני בעד שינו מהותי, שרואים כבר בשנים האחרונות. מגמות נפתחות, מסלולים חדשים.
אבל עדין מסיימות בל שנה אלפי בנות עם תעודה שאולי לא חפצו בה ואין להן בררה אלא לממש את הכסף הרב והעמל ותקוות המורות וההורים ולנסות למצוא בדל משרה.
קל לומר למורה לכי חפשי מקצוע אחר כאשר אין לה אלא תעודה הוראה ביד.
ענין זה כמובן אינו מצדיק שום פגיעה בתלמיד/ה כמובן!
והרי ידוע ששופט על פי דין תורה אינו יכול לשפוט אם לא שמע את שני בעלי הדין.
לא באתי להכחיש ועל בשרי חוויתי פגיעות ממורות ולצערי גם פגעתי בתלמידים כמורה.( והשתדלתי תמיד לפייס ולבקש סליחה)
אבל נראה לי שא"א לשפוט בלי לשמוע את הצד השני.
וטענה נוספת שהועלתה, שמורה שאינה מתאימה למקצוע תתכבד ותעזוב את ההוראה.
כ"כ קל להמליץ מהצד למורה שתפרוש, אבל האם הותירו למורות ברירה אחרת?
הרי אלפי בנות מסיימות ל שנה את הסמינרים ובידן תעודת הוראה שהושקעו בה כספים, כוחות וזמן, בלי שאיש שאל אותן אם התחום מתאים להן.
בלי מבחני התאמה בסיסיים שנערכים בכל מכון לימוד מקצוע הפשוט ביותר.
האג'נדה של בית יעקב היא להוציא מורות נוספות לדורות הבאים. ומה תעשה הבת , תעז ותפרוץ גדר? תלך ללמוד במקומות שאינם מתאימים לבחורה חרדית בת 18?
אדרבה, אני בעד שינו מהותי, שרואים כבר בשנים האחרונות. מגמות נפתחות, מסלולים חדשים.
אבל עדין מסיימות בל שנה אלפי בנות עם תעודה שאולי לא חפצו בה ואין להן בררה אלא לממש את הכסף הרב והעמל ותקוות המורות וההורים ולנסות למצוא בדל משרה.
קל לומר למורה לכי חפשי מקצוע אחר כאשר אין לה אלא תעודה הוראה ביד.
ענין זה כמובן אינו מצדיק שום פגיעה בתלמיד/ה כמובן!