מה זה??לאחר האפייה למרוח מי סוכר על הפסים בנדיבות.
מה זה??לאחר האפייה למרוח מי סוכר על הפסים בנדיבות.
שמים בכוס מים ומעט סוכר ומורחים על הפסים לאחר האפייה., זה נותן נעימות לעוגה, ופריכות מיוחדת.מה זה??
תודה שאת חושבת עלי.... אנסה תחילת שבוע הבא בל''נ.@רוחי בלבוחי ,
אם תרצי להכין שוב את המקלות בייגלאך - קיבלתי היום מתכון מוצלח יותר, הבצק יוצא רך ונעים לרידוד!
הכמות שיוצא מזה - כ8 תבניות (תלוי בעובי)
6 כוסות קמח
3 כפיות מלח
2 כפות סוכר
כוס ושליש שומשום (אפשר לשלב עם קצח)
כוס ורבע מים רותחים
חצי כוס שמן.
ללוש במיקסר את כל החומרים לבצק רך.
הסוד של המתכון הזה, זה המים הרותחים!
הבצק יוצא חמים ונעים וכייף לעבוד איתו.
@רוחי בלבוחי ,
אם תרצי להכין שוב את המקלות בייגלאך - קיבלתי היום מתכון מוצלח יותר, הבצק יוצא רך ונעים לרידוד!
הכמות שיוצא מזה - כ8 תבניות (תלוי בעובי)
6 כוסות קמח
3 כפיות מלח
2 כפות סוכר
כוס ושליש שומשום (אפשר לשלב עם קצח)
כוס ורבע מים רותחים
חצי כוס שמן.
ללוש במיקסר את כל החומרים לבצק רך.
הסוד של המתכון הזה, זה המים הרותחים!
הבצק יוצא חמים ונעים וכייף לעבוד איתו.
רעיונות שעולים לי:
חטיפי אנרגיה למיניהם (שזה עוגיות קוואקר בסגנון קצת שונה)
כדורי תמרים (אפשר להוסיף כל מיני גרעינים, אגוזים, צ'יה ועוד)
פצפוצי אורז עם טחינה ודבש
אצלנו הממתק (אמנם לא בבוקר) הוא עוגה בחושה ביתית, מקמח מלא, ומופחתת סוכר. אפשר לאחסן כבר חתוך, או להכין בקוקטים קטנים / מאפינס.
אפשר על אותו עיקרון לאפות חיתוכיות או בראוניז.
אם כבר תמרים אז לא טוב בכלל לאכול אותם על קיבה ריקה. הרמב"ם כותב שזה כמו חרב לגוף...אם כבר תמרים אז הכי טעים לתחוב אגוז לתמר ולאכול.....
בלי לרסק קודם וליצור כדורים וכו'.....
במתכון הקודם היה א.אפיה ופה אין.
זה טעות?
מה עוד לא טוב לאכול על קיבה ריקה?לא טוב בכלל לאכול אותם על קיבה ריקה.
מדידה עפ"י כוס חד פעמית?@רוחי בלבוחי ,
אם תרצי להכין שוב את המקלות בייגלאך - קיבלתי היום מתכון מוצלח יותר, הבצק יוצא רך ונעים לרידוד!
הכמות שיוצא מזה - כ8 תבניות (תלוי בעובי)
6 כוסות קמח
3 כפיות מלח
2 כפות סוכר
כוס ושליש שומשום (אפשר לשלב עם קצח)
כוס ורבע מים רותחים
חצי כוס שמן.
ללוש במיקסר את כל החומרים לבצק רך.
הסוד של המתכון הזה, זה המים הרותחים!
הבצק יוצא חמים ונעים וכייף לעבוד איתו.
כן.מדידה עפ"י כוס חד פעמית?
טוב לשתות 2 כוסות מים פושרים על הבוקר אחד מהם עדיף חמימים עם חצי לימון סחוט.מה עוד לא טוב לאכול על קיבה ריקה?
אם כבר אוכלים כל הזמן לפחות נדע להתאים כל אוכל לזמנו המתאים לו
כמה זמןאת מתפיחה? אני לא אוהבת שהשמרים יוצא במרקם של חלה אלא דביקי כזה...לפני שאני הולכת למטבח - אני אעמוד בדיבורי ואעלה בעצמי - - -
שמרים שוקולד -
מה שונה בשמרים הללו מכל השאר? אז ככה, הם לא מאד שונים, הם פשוט בגוון מיוחד, המילוי עסיסי מאד, וטעים.
את המתכון למילוי קיבלתי מחברה טובה ששלחה פס שמרים לשבת, התרגשתי מאד מהטעם וביקשתי מתכון....
והרי הוא לפניכם:
שימוש בכוס ח''פ
לבצק:
קילו קמח
2 וחצי כפות שמרים
כוס סוכר
2 סוכר וניל
1 ורבע כוס מים
1 מרגרינה
3 ביצים
3 כפות שמן
קורט מלח
ללוש ולתת להתפחה בקערה עטופה בניילון נצמד ומעליו מגבת.
מילוי :
600 גר' סוכר (3 כוסות)
150 גר' קקאו
2 מרגרינה
2 כפיות קפה
2 כפיות קינמון
2 כפות קמח / פודינג
5 כפות יין
5 כפות מיץ תפוזים
כף תמצית רום
כף תמצית וניל
כף מיץ לימון
אישית : לא שמה מיץ תפוזים, פודינג ולא קמח.
במג'ימיקס היטב את כל חומרי המילוי למחית חלקה ונעימה.
ועכשיו לעבודה -
מרדדים משטח מלבני ארוך ודק דק כמה שמצליחים, מורחים את המילוי (אפשר לפזר על המילוי שקדים או אגוזים גרוסים)
ואז מגלגלים לרולדה עם הרבה גלגולים (תלוי באורך המלבן)
אני מכניסה 6 פסים בתבנית תנור אחד ליד השני צפוף כשאת נייר האפייה אני מגביהה כגדר בין פס לפס כדי שלא ייתחברו.
למרוח ביצה ולפזר שומשום.
לאחר האפייה למרוח מי סוכר על הפסים בנדיבות.
לחצות כל פס לחצי ולהקפיא בניילון נצמד, כשמוציאים המלצתי היא להפשיר במיקרוגל ואז זה יוצא טרי מהתנור.
בתאבון רב!
ועשייה מהנה....
חצי שעה בערך קצת יותרכמה זמןאת מתפיחה?
וזה יוצא דביקי אחרי האפיה?חצי שעה בערך קצת יותר
זה לא בצק דביקי בכלל הוא נעים מאד לעבודה!!
לא ,וזה יוצא דביקי אחרי האפיה?
כמה זמן אפיה? וכמה מעלות?לפני שאני הולכת למטבח - אני אעמוד בדיבורי ואעלה בעצמי - - -
שמרים שוקולד -
מה שונה בשמרים הללו מכל השאר? אז ככה, הם לא מאד שונים, הם פשוט בגוון מיוחד, המילוי עסיסי מאד, וטעים.
את המתכון למילוי קיבלתי מחברה טובה ששלחה פס שמרים לשבת, התרגשתי מאד מהטעם וביקשתי מתכון....
והרי הוא לפניכם:
שימוש בכוס ח''פ
לבצק:
קילו קמח
2 וחצי כפות שמרים
כוס סוכר
2 סוכר וניל
1 ורבע כוס מים
1 מרגרינה
3 ביצים
3 כפות שמן
קורט מלח
ללוש ולתת להתפחה בקערה עטופה בניילון נצמד ומעליו מגבת.
מילוי :
600 גר' סוכר (3 כוסות)
150 גר' קקאו
2 מרגרינה
2 כפיות קפה
2 כפיות קינמון
2 כפות קמח / פודינג
5 כפות יין
5 כפות מיץ תפוזים
כף תמצית רום
כף תמצית וניל
כף מיץ לימון
אישית : לא שמה מיץ תפוזים, פודינג ולא קמח.
במג'ימיקס היטב את כל חומרי המילוי למחית חלקה ונעימה.
ועכשיו לעבודה -
מרדדים משטח מלבני ארוך ודק דק כמה שמצליחים, מורחים את המילוי (אפשר לפזר על המילוי שקדים או אגוזים גרוסים)
ואז מגלגלים לרולדה עם הרבה גלגולים (תלוי באורך המלבן)
אני מכניסה 6 פסים בתבנית תנור אחד ליד השני צפוף כשאת נייר האפייה אני מגביהה כגדר בין פס לפס כדי שלא ייתחברו.
למרוח ביצה ולפזר שומשום.
לאחר האפייה למרוח מי סוכר על הפסים בנדיבות.
לחצות כל פס לחצי ולהקפיא בניילון נצמד, כשמוציאים המלצתי היא להפשיר במיקרוגל ואז זה יוצא טרי מהתנור.
בתאבון רב!
ועשייה מהנה....
חצי שעה בערך, על 180כמה זמן אפיה? וכמה מעלות?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: