דרוש מתכון יש לכם תחליף לביסקוויט של הבוקר???

ופל בלגי

משתמש מקצוען
@רוחי בלבוחי ,
אם תרצי להכין שוב את המקלות בייגלאך - קיבלתי היום מתכון מוצלח יותר, הבצק יוצא רך ונעים לרידוד!
הכמות שיוצא מזה - כ8 תבניות (תלוי בעובי)
6 כוסות קמח
3 כפיות מלח
2 כפות סוכר
כוס ושליש שומשום (אפשר לשלב עם קצח)
כוס ורבע מים רותחים
חצי כוס שמן.

ללוש במיקסר את כל החומרים לבצק רך.
הסוד של המתכון הזה, זה המים הרותחים!
הבצק יוצא חמים ונעים וכייף לעבוד איתו.
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
@רוחי בלבוחי ,
אם תרצי להכין שוב את המקלות בייגלאך - קיבלתי היום מתכון מוצלח יותר, הבצק יוצא רך ונעים לרידוד!
הכמות שיוצא מזה - כ8 תבניות (תלוי בעובי)
6 כוסות קמח
3 כפיות מלח
2 כפות סוכר
כוס ושליש שומשום (אפשר לשלב עם קצח)
כוס ורבע מים רותחים
חצי כוס שמן.

ללוש במיקסר את כל החומרים לבצק רך.
הסוד של המתכון הזה, זה המים הרותחים!
הבצק יוצא חמים ונעים וכייף לעבוד איתו.
תודה שאת חושבת עלי.... אנסה תחילת שבוע הבא בל''נ.
 

מאורות

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
@רוחי בלבוחי ,
אם תרצי להכין שוב את המקלות בייגלאך - קיבלתי היום מתכון מוצלח יותר, הבצק יוצא רך ונעים לרידוד!
הכמות שיוצא מזה - כ8 תבניות (תלוי בעובי)
6 כוסות קמח
3 כפיות מלח
2 כפות סוכר
כוס ושליש שומשום (אפשר לשלב עם קצח)
כוס ורבע מים רותחים
חצי כוס שמן.

ללוש במיקסר את כל החומרים לבצק רך.
הסוד של המתכון הזה, זה המים הרותחים!
הבצק יוצא חמים ונעים וכייף לעבוד איתו.

במתכון הקודם היה א.אפיה ופה אין.
זה טעות?
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
רעיונות שעולים לי:
חטיפי אנרגיה למיניהם (שזה עוגיות קוואקר בסגנון קצת שונה)
כדורי תמרים (אפשר להוסיף כל מיני גרעינים, אגוזים, צ'יה ועוד)
פצפוצי אורז עם טחינה ודבש

אצלנו הממתק (אמנם לא בבוקר) הוא עוגה בחושה ביתית, מקמח מלא, ומופחתת סוכר. אפשר לאחסן כבר חתוך, או להכין בקוקטים קטנים / מאפינס.
אפשר על אותו עיקרון לאפות חיתוכיות או בראוניז.
אם כבר תמרים אז הכי טעים לתחוב אגוז לתמר ולאכול.....
בלי לרסק קודם וליצור כדורים וכו'.....
אם כבר תמרים אז לא טוב בכלל לאכול אותם על קיבה ריקה. הרמב"ם כותב שזה כמו חרב לגוף...
 

ופל בלגי

משתמש מקצוען
במתכון הקודם היה א.אפיה ופה אין.
זה טעות?

זה לא טעות, זה מתכון אחר.
הבצק במתכון השני יוצא קצת קשה לרידוד, צריך ממש להתאמץ, במיוחד שכמה שיותר דק זה יוצא יותר טעים.
במתכון הזה, המערוך פשוט מחליק על הבצק....
קלי קלות לרדד את הבצק.
וגם יוצא טעים!
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
@רוחי בלבוחי ,
אם תרצי להכין שוב את המקלות בייגלאך - קיבלתי היום מתכון מוצלח יותר, הבצק יוצא רך ונעים לרידוד!
הכמות שיוצא מזה - כ8 תבניות (תלוי בעובי)
6 כוסות קמח
3 כפיות מלח
2 כפות סוכר
כוס ושליש שומשום (אפשר לשלב עם קצח)
כוס ורבע מים רותחים
חצי כוס שמן.

ללוש במיקסר את כל החומרים לבצק רך.
הסוד של המתכון הזה, זה המים הרותחים!
הבצק יוצא חמים ונעים וכייף לעבוד איתו.
מדידה עפ"י כוס חד פעמית?
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מה עוד לא טוב לאכול על קיבה ריקה?
אם כבר אוכלים כל הזמן לפחות נדע להתאים כל אוכל לזמנו המתאים לו ;)
טוב לשתות 2 כוסות מים פושרים על הבוקר אחד מהם עדיף חמימים עם חצי לימון סחוט.
לאכול רק אחרי שעתיים.
ואם לאכול אז דברים מזינים עם ערך גליקמים נמוך.
 

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
לפני שאני הולכת למטבח - אני אעמוד בדיבורי ואעלה בעצמי - - -

שמרים שוקולד -
מה שונה בשמרים הללו מכל השאר? אז ככה, הם לא מאד שונים, הם פשוט בגוון מיוחד, המילוי עסיסי מאד, וטעים.
את המתכון למילוי קיבלתי מחברה טובה ששלחה פס שמרים לשבת, התרגשתי מאד מהטעם וביקשתי מתכון....
והרי הוא לפניכם:
שימוש בכוס ח''פ

לבצק:
קילו קמח
2 וחצי כפות שמרים
כוס סוכר
2 סוכר וניל
1 ורבע כוס מים
1 מרגרינה
3 ביצים
3 כפות שמן
קורט מלח

ללוש ולתת להתפחה בקערה עטופה בניילון נצמד ומעליו מגבת.

מילוי :
600 גר' סוכר (3 כוסות)
150 גר' קקאו
2 מרגרינה
2 כפיות קפה
2 כפיות קינמון
2 כפות קמח / פודינג
5 כפות יין
5 כפות מיץ תפוזים
כף תמצית רום
כף תמצית וניל
כף מיץ לימון

אישית : לא שמה מיץ תפוזים, פודינג ולא קמח.

במג'ימיקס היטב את כל חומרי המילוי למחית חלקה ונעימה.

ועכשיו לעבודה -
מרדדים משטח מלבני ארוך ודק דק כמה שמצליחים, מורחים את המילוי (אפשר לפזר על המילוי שקדים או אגוזים גרוסים)
ואז מגלגלים לרולדה עם הרבה גלגולים (תלוי באורך המלבן)
אני מכניסה 6 פסים בתבנית תנור אחד ליד השני צפוף כשאת נייר האפייה אני מגביהה כגדר בין פס לפס כדי שלא ייתחברו.
למרוח ביצה ולפזר שומשום.
לאחר האפייה למרוח מי סוכר על הפסים בנדיבות.
לחצות כל פס לחצי ולהקפיא בניילון נצמד, כשמוציאים המלצתי היא להפשיר במיקרוגל ואז זה יוצא טרי מהתנור.
בתאבון רב!
ועשייה מהנה....
כמה זמןאת מתפיחה? אני לא אוהבת שהשמרים יוצא במרקם של חלה אלא דביקי כזה...
 

גילה 5

משתמש חדש
לפני שאני הולכת למטבח - אני אעמוד בדיבורי ואעלה בעצמי - - -

שמרים שוקולד -
מה שונה בשמרים הללו מכל השאר? אז ככה, הם לא מאד שונים, הם פשוט בגוון מיוחד, המילוי עסיסי מאד, וטעים.
את המתכון למילוי קיבלתי מחברה טובה ששלחה פס שמרים לשבת, התרגשתי מאד מהטעם וביקשתי מתכון....
והרי הוא לפניכם:
שימוש בכוס ח''פ

לבצק:
קילו קמח
2 וחצי כפות שמרים
כוס סוכר
2 סוכר וניל
1 ורבע כוס מים
1 מרגרינה
3 ביצים
3 כפות שמן
קורט מלח

ללוש ולתת להתפחה בקערה עטופה בניילון נצמד ומעליו מגבת.

מילוי :
600 גר' סוכר (3 כוסות)
150 גר' קקאו
2 מרגרינה
2 כפיות קפה
2 כפיות קינמון
2 כפות קמח / פודינג
5 כפות יין
5 כפות מיץ תפוזים
כף תמצית רום
כף תמצית וניל
כף מיץ לימון

אישית : לא שמה מיץ תפוזים, פודינג ולא קמח.

במג'ימיקס היטב את כל חומרי המילוי למחית חלקה ונעימה.

ועכשיו לעבודה -
מרדדים משטח מלבני ארוך ודק דק כמה שמצליחים, מורחים את המילוי (אפשר לפזר על המילוי שקדים או אגוזים גרוסים)
ואז מגלגלים לרולדה עם הרבה גלגולים (תלוי באורך המלבן)
אני מכניסה 6 פסים בתבנית תנור אחד ליד השני צפוף כשאת נייר האפייה אני מגביהה כגדר בין פס לפס כדי שלא ייתחברו.
למרוח ביצה ולפזר שומשום.
לאחר האפייה למרוח מי סוכר על הפסים בנדיבות.
לחצות כל פס לחצי ולהקפיא בניילון נצמד, כשמוציאים המלצתי היא להפשיר במיקרוגל ואז זה יוצא טרי מהתנור.
בתאבון רב!
ועשייה מהנה....
כמה זמן אפיה? וכמה מעלות?
 

ענינית

משתמש פעיל
@ופל בלגי, הכנתי את המתכון של מקלות ביגלך השני שהצעת,
אבל זה לא יצא בצק רך ונעים לעבודה .הסתכלתי ששמתי כל החומרים שאמרת
וחוץ מזה שני דברים : בקערת המיקסר נשאר המון שומשום, ושנית, ערבלתי המון זמן וזה יצא בצק לא אחיד, החלפתי את המוט ולא עזר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה