יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.

(:chavi:)

משתמש פעיל
שלום וברכה,
אשמח את עצתך

אנו עכשיו לפני בניה, מדובר בלבנות דירה קומה מעל ההורים, בגג שלהם ולעשות איתם טאבו משותף
אנו רוצים לקחת משכנתא ולמשכן את הדירה של ההורים(ההורים מבוגרים- קרוב לגיל 70)
הדירה עדיין לא ממשוכנת

האם עדיף שנמשכן את הדירה ואנחנו נקרא הלווים, או עדיף שההורים יהיו הלווים?
הבנתי שיש אופציה של משכנתא הפוכה, היא כדאית?
האם יועיל שנרשום לפני הבניה את הדירה גם על שמנו כך זה יהיה טאבו משותף וכביכול אנחנו ממשכנים דירה שלנו?

אשמח לדעת מה גובה הריביות בכזה מקרה ומה ניתן לעשות בצורה הטובה והזולה ביותר

תודה רבה

beni.

משתמש פעיל
אל תחשבו לעולם על משכנתא הפוכה,
מדובר במשכנתא יקרה ביותר, שנושאת גם ריבי ריביות..

Adielm87

משתמש רשום
על סכום כזה אני לא יודע כמה הבנקים ירצו להתעסק בימים אלו של לחץ ועסקאות הרבה יותר רווחיות להם.
אבל תנסי אין לך מה להפסיד
תבקשי אישור על 40% פריים ל360 ו60% קבועה ל60
ותראי מה יתנו לך

נערך לאחרונה ב:

A052

משתמש סופר מקצוען
הי האם זה סופי?
קיבלנו אישור עקרוני להגדלת משכנתא על דירה נוכחית, כדי לקנות נכס נוסף,
האם לא נוכל לממש זאת??
לא יודע לגבי הגזירה.
אבל כן יודע שאישור עקרוני, כשמו כן הוא "אישור עקרוני" הוא לא מחייב כלום את הבנק לתת משכנתא.

רק אישור סופי שאחריו יש 28 יום להשלמת מסמכים הוא האישור שגם מחייב את הבנק לתת משכנתא.

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הי האם זה סופי?
קיבלנו אישור עקרוני להגדלת משכנתא על דירה נוכחית, כדי לקנות נכס נוסף,
האם לא נוכל לממש זאת??
תמהרו לסגור את העסקה וכמה שיותר מהר, וכמו שהיא
אחכ תמיד תוכלו למחזר מקסימום..

KOSMOS

משתמש פעיל
באופן כללי על ביטוח משכנתא, האם אחרי כמה שנים מאז שלוקחים את המשכנתא גם אפשר להשיג הצעות מוזלות אם מחליפים ביטוח, או שבזמן שלוקחים את המשכנתא רק אז יש הצעות מיוחדות מוזלות?

אשי 1

משתמש צעיר
באופן כללי על ביטוח משכנתא, האם אחרי כמה שנים מאז שלוקחים את המשכנתא גם אפשר להשיג הצעות מוזלות אם מחליפים ביטוח, או שבזמן שלוקחים את המשכנתא רק אז יש הצעות מיוחדות מוזלות?
תבדקו מולם הצעה לביטוח משכנתא זה סוכן מאד זול

קרן לייזר

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
מישהו פה התנסה בהשבת הון עצמי בדירה מקבלן
כלומר קנינו דירה מקבלן וקיבלנו אישור במשכנתא לסך של מאה אלף יותר מהסכום שהיינו צריכים לשלם לקבלן
ונאמר לנן שזה נקרא השבת הון עצמי ונקבל את זה כשנקבל את הדירה
עכשיו אחרי שקיבלנו את הדירה ברוך השם הם רוצים מלא טפסלוגיה ואישורים למשל התחייבות ספציפית מהקבלן על הסכום הנ"ל בשביל השבת הון
והמזכירה בחברה לא כ"כ הבינה מה אני רוצה
בקיצור האם יש נהלים קבועים בזה?
האם יש איך לקדם את זה?
בנינו על הכסף הזה רבות
תודה מראש על כל עצה

1 היה אברהם

משתמש מקצוען
שאלה
אם לוקחים 2/3 פריים
האם כדאי לקחת בלוח קרן שווה
לכאורה זה מקטין מעט את הסיכון שבעליית הפריים (מצד שני אם פריים יעלה, ההחזר החודשי יהיה יותר גבוה משפיצר)
כמובן במקרה ויש יכול החזר
נ.ב. אני יודע שעדיף לקחת שפיצר ולקצר שנים.

נערך לאחרונה ב:

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
מישהו פה התנסה בהשבת הון עצמי בדירה מקבלן
כלומר קנינו דירה מקבלן וקיבלנו אישור במשכנתא לסך של מאה אלף יותר מהסכום שהיינו צריכים לשלם לקבלן
ונאמר לנן שזה נקרא השבת הון עצמי ונקבל את זה כשנקבל את הדירה
עכשיו אחרי שקיבלנו את הדירה ברוך השם הם רוצים מלא טפסלוגיה ואישורים למשל התחייבות ספציפית מהקבלן על הסכום הנ"ל בשביל השבת הון
והמזכירה בחברה לא כ"כ הבינה מה אני רוצה
בקיצור האם יש נהלים קבועים בזה?
האם יש איך לקדם את זה?
בנינו על הכסף הזה רבות
תודה מראש על כל עצה
אם אני מבין נכון, מה שביקשו ממכם - זה את האסמכתאות לסכומים האלה שהעברתם לקבלן בתור הון עצמי.

beni.

משתמש פעיל
שאלה
אם לוקחים 2/3 פריים
האם כדאי לקחת בלוח קרן שווה
לכאורה זה מקטין מעט את הסיכון שבעליית הפריים (מצד שני אם פריים יעלה, ההחזר החודשי יהיה יותר גבוה משפיצר)
כמובן במקרה ויש יכול החזר
נ.ב. אני יודע שעדיף לקחת שפיצר ולקצר שנים.
בסיכון יש שני חלקים:
א' מה שאתה מדבר על הקושי בעליית ההחזר שהקרן שווה יכולה לעזור חלקית להתמודד עם העלייה,
ב' יתכן ובסוף תשלם יותר כסף בין אם זה קל ובין אם זה קשה...

נערך לאחרונה ב:

1 היה אברהם

משתמש מקצוען
בסיכון יש שני חלקים:
א' מה שאתה מדבר על הקושי בעליית ההחזר שהקרן שווה יכולה לעזור חלקית להתמודד עם העלייה,
ב' יתכן ובסוף תשלם יותר כסף בין אם זה קל ובין אם זה קשה...
התכוונתי לכך שבקרן שווה הקרן הולכת וקטנה יותר מהר כבר מהתשלום הראשון כך שלעליית הריבית תהיה פחות השפעה

מס' 1

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש לנו במשפחה משהוא שעומד לקחת 400 אלף משכנתא, ואחרי הרבה מאמץ הוא הגיע להצעה מעולה,
ואני גם לפני משכנתא אבל של 800 אלף, השאלה היא אם כדאי ללכת איתו לאותו בנק ואותו סניף
ולבקש משכנתא באותם תנאים, או שבגלל שהמשכנתא שלי יותר גדולה יש סיכוי
שהרביות יהיו יותר טובות\גרועות?
[אצלי ואצלו זה פחות מ50 אחוז מימון.]
תודה לטורחים לקרוא את השאלה
ותודה רבה לטורחים לענות

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
יש לנו במשפחה משהוא שעומד לקחת 400 אלף משכנתא, ואחרי הרבה מאמץ הוא הגיע להצעה מעולה,
ואני גם לפני משכנתא אבל של 800 אלף, השאלה היא אם כדאי ללכת איתו לאותו בנק ואותו סניף
ולבקש משכנתא באותם תנאים, או שבגלל שהמשכנתא שלי יותר גדולה יש סיכוי
שהרביות יהיו יותר טובות\גרועות?
[אצלי ואצלו זה פחות מ50 אחוז מימון.]
תודה לטורחים לקרוא את השאלה
ותודה רבה לטורחים לענות
זה בערך כמו שיהיה לכם במשפחה מישהו עם כאבי ראש או בטן, שהלך לרופא וקיבל טיפול טוב, ותלכו לאותו רופא - כדי שייתן לכם את אותו טיפול, ואולי בגלל שאצלכם הכאבים גדולים יותר, אז אולי הטיפול יהיה יקר יקה יותר..
מה בדיוק הקשר ביניכם לבינו????
אותם הכנסות? אותו נכס? אותו מצב בי.די.איי? אותם יכולות החזר? התחייבויות? התנהלות אשראית/משכנתא? לקוחות אותו בנק?
יש כ"כ הרבה גורמים שמשפיעים על הריביות, שפשוט אין שום יכולת להשוות כך. וגם אל תצפו לשום דימיון.
אגב, איך אתם בטוחים שההצעה שלו כ"כ מעולה, התייעצתם עם איש מקצוע בענייו, או שלפי מה שנראה לכם כלפי חוץ..?

מס' 1

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
א. הוא לוקח 600 ולא כמו שכתבתי בטעות 400.
אותם הכנסות? אותו נכס? אותו מצב בי.די.איי? אותם יכולות החזר? התחייבויות? התנהלות אשראית/משכנתא?
ב. במקרה אותו דבר כמעט.
ההכנסות [12 בערך] ומצב האשראי ובי די איי [מצויין] והאחוז מימון [50 אחוז] אותו דבר. ושנינו זו דירה ראשונה.
וכן התחייבויות [אין] ו3 ילדים לשנינו.
אגב, איך אתם בטוחים שההצעה שלו כ"כ מעולה, התייעצתם עם איש מקצוע בענייו, או שלפי מה שנראה לכם כלפי חוץ
אדרבה נשמח לשמוע את חוו"ד המקצועית
ואלו ההצעות שהוא קיבל:
600 אלף ההלואה
פועלים
קל"צ 200 אלף רביות 2.99
פריים 200 אלף רביות 1.1
משתנה כל 5 צמודה 200 רביות 2.42
30 שנה לכל ההלואה.
ועוד הצעה דסקונט
קל"צ 2.9
פריים 1.11
משתנה 5 צמודה 1.84
17 שנה לכל ההלואה.
וזו הזדמנות קטנה לומר לך תודה על ההארות והעצות המחכימות באשכול זה.

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
א. הוא לוקח 600 ולא כמו שכתבתי בטעות 400.

ב. במקרה אותו דבר כמעט.
ההכנסות [12 בערך] ומצב האשראי ובי די איי [מצויין] והאחוז מימון [50 אחוז] אותו דבר. ושנינו זו דירה ראשונה.
וכן התחייבויות [אין] ו3 ילדים לשנינו.

אדרבה נשמח לשמוע את חוו"ד המקצועית
ואלו ההצעות שהוא קיבל:
600 אלף ההלואה
פועלים
קל"צ 200 אלף רביות 2.99
פריים 200 אלף רביות 1.1
משתנה כל 5 צמודה 200 רביות 2.42
30 שנה לכל ההלואה.
ועוד הצעה דסקונט
קל"צ 2.9
פריים 1.11
משתנה 5 צמודה 1.84
17 שנה לכל ההלואה.
וזו הזדמנות קטנה לומר לך תודה על ההארות והעצות המחכימות באשכול זה.
ראשית, תודה על התודה :):p
שנית, התמחור בכללי די דומה בהלוואות -
אבל, למעשה אי אפשר כלל להשוות בין ההצעות, בגלל ההפרש האדיר בגובה ההחזר החודשי שביניהן.
ברור שאם אפשר להחזיר כ"כ הרבה בחודש, זה יוזיל המון את העלויות, ויקצר את חיי המשכנתא - אבל א"כ, למה בפועלים [מופיע בטבלה כתמהיל נוכחי] מרחו את המשכנתא לכ"כ הרבה שנים? שימו לב למרקור בטבלה..
שלישית, אני ממש לא מתלהב מכמות ההצמדה שיש בתמהילים האלה - 33.3% - זה הרבה מידי למצב אינפלציה כמו של היום.
רביעית, הציון: הצעות חביבות - לא מעבר. יועץ מקצועי אמור להוציא דברים יותר טובים, אפי' בהרבה..
אני מצרף בכ"א טבלה משווה - הטבלה התחתונה, זה מה יהיה מצב המשכנתא עוד 10 שנים, למקרה שירצו למחזר.
אגב, הטבלה מתייחסת כבר לצפי של עליית ריביות ומדדים [בבקשה לא להשוות לי עם טבלאות וסימולציות חינמיות שלא יודעות לחשב זאת].
1628981628714.png

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה