נכתב ע"י היועץ;2414260:תשובת היועץ:
הפרשנות למצב של " עדין אין אישור טאבו" כפי שאתם כותבים רבים ומגוונים.
יש לראות את הצהרת העו"ד אודות הצפי לקבלת טאבו ועל פיו לתת את התשובה.
אתם יכולים להעביר אלי בפקס 0722606417 .
בברכה
היועץ
נכתב ע"י פיטפוט;2416129:מדובר ב23 דפים... אפשר לשלוח את הכל?.. זה מגיע אולי למייל?
אני לא יודעת מה הכי רלוונטי מתוך כל הדפים.
נכתב ע"י פיטפוט;2414063:שאלתי פה בעבר אך לא קיבלתי תשובה מוסמכת,
אנחנו רוצים לקנות דירה בפרויקט. הדירה נבנתה לפני 3 שנים ועדיין אין אישורי טאבו.
האם יש בנק שיתן לנו משכנתא על סמך הצהרת עו"ד אודות צפי קבלת האישור? (אישור טאבו יהיה בטוח רק יכול לקחת עוד כמה חודשים - עד שנה)
תשובת היועץנכתב ע"י המקל והגזר;2417395:שלום ,
לקחתי משכנתא לפני שנה , היה שמאי בדירה
וקיבלנו 50% מהדירה .
עכשיו קיבלנו אישורי בניה (הרחבה) , האם זה יכול להעלות את השמאות ?
ונוכל לקבל עוד סכום מהבנק?
תודה
תשובת היועץ:נכתב ע"י פקאן;2420326:לפני כ9 שנים לקחתי משכנתא שכולה בריבית פריים. מה שהתברר כעסקה מאד משתלמת כי הריבית היתה אז גבוהה מאד=5% ומאז היא ירדה וירדה עד למצבה האפסי הנוכחי.
כעת אני חושבת על לקיחת משכנתא נוספת לצורך הרחבה. הבנתי שכיום לא מאשרים לקיחת כל המשכנתא בריבית פריים אלא רק אחוז מסוים.
שאלותי:
1. האם האחוז המותר הוא מגובה מקסימום המשכנתא המאושר, או מגובה הסכום הנלקח בפועל? כלומר, אם אפשר לקחת למשל 30% בריבית פריים, והבנק אישר לי גובה משכנתא 400000 שזה יוצא 120000 בריבית פריים ואני בפועל לוקחת רק 200000, אני אוכל עדיין לקחת 120000?
2. האם בכלל מומלץ לקחת היום ריבית פריים כשהריבית כ"כ נמוכה והיא יכולה רק לעלות?
תודה מאד!
נכתב ע"י מוצא;2420798:אני צריך לקחת משכנתא של 550.000
כמה אני יצטרך לשלם כל חודש?
2. מכיון שאני עכשיו משלם שכירות עדיין האם אפשר להתחיל לשלם את המשכנתא רק שאני יכנס לדירה, ? האם זה מייקר את המשכנתא, בכמה ?
נכתב ע"י היועץ;2417874:תשובת היועץ
קבלת היתר בניה אינו מעלה את שווי הדירה ע"פ שמאות.
במידה ואתם מבקשים לקבל משכנתא לצורך ההרחבה, השמאי ייתן הערכה לשווי הדירה לאחר ההרחבה.
במקרה זה ניתן לקבל משכנתא (חדשה + קודמת אם קיימת) עד ל 70% מערך הדירה.
הבנק יאשר את כל הסכום המבוקש אבל ישחרר את הכסף בשלבים . כאשר לפני כל ביצוע סכום נוסף הוא יבקש אישור השמאי על מה שבוצע בפועל. והשווי למצב זה.
בברכה
היועץ
נכתב ע"י rachelna;2512631:אשמח לדעת מה הסיוע של משרד השיכון בקישור המצורף
http://www.moch.gov.il/siyua_bediyur/mashkanta/Pages/siyua_lemishpachot_vatikot.aspx
אם לפי החישוב כמו שכתוב באתר יש לי זכאות של 1850 נקודות.
ואנו רוצים לרכוש דירה באשדוד.
ולא ביצענו שרות צבאי/לאומי/אזרחי.
נכתב ע"י אחת מקורית;2513778:קיבלנו עכשיו אישור עקרוני מבנק ירושלים רציתי לברר האם הריביות גבוהות או סטנדרטיות
3.1 בפריים
4.2 משתנה צמודה
4.9 קבועה לא צמודה
רצינו לפרוס את ההחזר ל30 שנה והבנתי שיש אפשרות ל2/3 30 שנה ו1/3 ל25שנה האם אין אפשרות כל המשכנתא ל30 שנה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: