יש גם קלצ כך שימשכו שליש קבועהאין דבר כזה לא תקחו. חייבים למשוך שליש קבוע..
אולי תקחו ותפרעו
יש גם קלצ כך שימשכו שליש קבועהאין דבר כזה לא תקחו. חייבים למשוך שליש קבוע..
אולי תקחו ותפרעו
לא.אם אני לוקח שליש קבועה ופורע מיד האם יש קנסות?
תלוי מה אתם חושבים שיקרה למחירי הדיור באותו אזור במהלך השנים האלה.היי אשמח לעצתכם
יש לי כרגע דירה קטנה עם משכנתא של כ300 א'
בכדי לעבור לדירה גדולה יותר אצטרך להוסיף עוד כ500 א'
(לא דחוף לי כרגע המעבר דירה ל3 שנים הקרובות)
כרגע המשכנתא מתפרסת על 30 שנה בהחזר של 1600שח בחודש
יש לי אפשרות החזר של עוד 7500 בחודש
מה מומלץ לי
לחסוך את הכסף ופעם בתקופה לפרוע את המשכנתא (צפי סיום המשכנתא 3.5 שנים) ואז לעבור דירה ולקחת משכנתא חדשה של 500 א'?
או לקנות עכשיו ולקחת עכשיו משכנתא נוספת של עוד 500 א' לטווח של שנים להחזר של 7500שח בחודש
(מעוניינים לקנות במקום ספיציפי, שכרגע לא נראה רלוונטי דירה על הנייר שהתשלום הסופי עוד 3 שנים)
תודה
תצטרך לבצע ב2 פעימות.שלום רב לכל יועצי המשכנתאות דפה
ברצוני לשאול שאלה, לא בנושא תמהילי משכנתא אלא בנושא כללי.
אני מתכנן לקנות דירה גדולה מאוד בעירי, דירת ששה חדרים, הדירה עצמה מחולקת תאורטית לשניים, חלק א'- הדירה הישנה בת שלושה חדרים, והחלק הב'- עוד שלושה חדרים שנבנו השנה כתוספת לדירה.
התוספת הנ"ל עדיין רק שלד, וכשאקנה את הדירה אצטרך לבנות בה את כל הפנים....
הדירה נמכרת ב2,300,000 ש"ח ( סכום שנקטתי לשם דוגמא), ואני אצטרך להוסיף עוד סכום הגון לבנייה הפנימית והכשרת התוספת...
שאלתי ובקשתי מכם היא לדעת, מה הם האפשריות שיש לי להוסיף על הסכום הנ"ל שאקח עליה משכנתא גם את סכום השיפוצים...יש אפשרות כזו?, השמאים נותנים? תלוי בסביבה?,
(נ.ב. הדירה לעומת מחיר השוק זולה מאוד!!)
אשמח לעזרה
תודה
1. השמאי מעריך את מצב הנכס כפי שהוא היום, וקובע שווי.תודה.
עוד פעם.
1. משכנתא על הדירה הקיימת והשלד של התוספת
2. על התוספת כשהיא מוכנה
???
הבנתי נכון?
ומה, השמאים יתנו לי את סכום השיפוצים שהכנסתי בדירה, איך אני יכול לדעת כמה יתנו לי, אולי אפול בין הכיסאות??
שבוע טוב!שלום וברכה הציעו לי (יועץ משכנתאות)הצעה למשכנתא ואלו הנתונים:
א. משכנתא על מיליון וחצי בערך
ב. שמתוכם למשך שנה וחצי יש הלוואת בלון/קבלן/גישור ע"ס 585,000 שהקבלן משלם את הרבית ואחרי זה אהני יעשה מיחזור על החלק הזה בריבית של 4/4.5 אחוז כיזה כסף שהקבלן צריך לבניה ושוה לו לשלם את הריבית בקיצור השנה וחצי האלו לא עולות לי.
ג. 45 אחוז מהמשכנתא שזה אומר 678,000 בריבית פריים מינוס 0.7 שזה יוצא נכון להיות 5.55
ד. השאר הוא כרגע לא הציע מסלול
ה. בסופו של דבר אני לוקח את המכנתא עכשיו ורק בעוד שנה וחצי אני משלם לקבלן כלומר אני לא מושך את המשכנתא עכשיו אלא רק את ה585,000 ש"ח שזה לקבלן והוא משלם את הריבית לשנה וחצי הקרובה
מה אתה אומר על ההצעה הזאת ובאיזה מסול שווה לי לקחת את השאר?
תודה רבה
בערך 570 שח לכל 100בלת"ק כלל
בדרך לקניית דירה יש לי 2 שאלות בסיסיות
א. איזה סכום אפשר לקבל משכנתא עבור החזר חודשי של 9000 בערך (25 שנה)?
ב. האם אוכל לקבל משכנתא כזו על הכנסה חודשית של 23K בערך (כולל מילגות)?
ול 30 שנה?בערך 570 שח לכל 100
ול 30 שנה?
תתייעץ עם ראובן 23 , מופיע כאן באתר , הוא יכול להביא כאלה תנאים ללא המסלול של קבועה צמודהזה הצעה שקיבלתי מבנק מזרחי, המסלול קבוע צמוד של ה175,000 כנראה שאנחנו לא לוקחים.
האם יש מה לשפר? אולי עדיף לקצר את הקל"צ על חשבון הארכת המל"צ לצורך מחזור עתידי?
צפה בקובץ המצורף 1426404
הי
יש לי שאלה:
אני כרגע מוציאה משכנתא, והיועץ נתן לי בלי פריים בכלל, ככה כולם עושים היום? האם חכם?
כי בסופו של דבר נראה שהעליה של הפריים די התמתנה אם לא נעצרה, ולעומת זאת המדד רק עולה לפי הבנתי.
(הוא נתן כשליש קלצ וכשני שליש משתנה צמוד אגח)
אודה לתשובתכם
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: