יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
זה היה פריים פלוס (ואם הפריים עולה אז גם עולה)
השירות עולה 3000 רק אחרי סגירת ההלוואה
פירסום באחד העיתונים השבועיים בערים החרדיות
אתה רוצה את המספ' שלו??
לא.
ככל ומדובר בלקוחות טובים וסטנדרטים -
זו ריבית יחסית יקרה 6%!!
ניתן לקבל הרבה הרבה יותר טוב מזה, ובלי לשלם כזו עמלה יקרה.
רק אתמול התקשר אליי חבר (אחד מהמאמנים והיועצים הגדולים במסילה) לשאול על הצעה שהמשפחה שהוא ליווה קיבלה מאחד מהגופים הכי מוכרים!!!(מפרסמים בלי סוף ביתד) הלוואה 200,000 בריבית של פריים 4%+, ועמלה של 12,000 ₪!
עצרנו אותם ברגע האחרון, יקבלו הלוואה בעז"ה בפריים 2.5%+ מקסימום וייתכן גם שבפחות בעז"ה. ובלי לשלם עמלה פסיכית כזאת.

נערך לאחרונה ב:

לייבובוש

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לא!
ככל ומדובר בלקוחות טובים וסטנדרטים -
אני רוצה שתברח ממנו.... מהר!!
זו ריבית יחסית יקרה 6%!!
ניתן לקבל הרבה הרבה יותר טוב מזה, ובלי לשלם כזו עמלה יקרה!!
אל תתפתו אחרי כל מיני פירסומים במקומונים ועיתונים!
פליזז..

רק אתמול התקשר אליי חבר (אחד מהמאמנים והיועצים הגדולים במסילה) לשאול על הצעה שהמשפחה שהוא ליווה קיבלה מאחד מהגופים הכי מוכרים!!!(מפרסמים בלי סוף ביתד) הלוואה 200,000 בריבית של פריים 4%+, ועמלה של 12,000 ₪!
עצרנו אותם ברגע האחרון, יקבלו הלוואה בעז"ה בפריים 2.5%+ מקסימום וייתכן גם שבפחות בעז"ה. ובלי לשלם עמלה פסיכית כזאת.
לא התבטתי נכון _בכלל)
הוא אמר לי 3.25 שזה כולל הפריים

תמר ברנשטיין

מאסטרית בעיצוב
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לא התבטתי נכון _בכלל)
הוא אמר לי 3.25 שזה כולל הפריים
זה כולל העברת פעילות ומשכורות וכדו'? באיזה בנק הוציאו לכם את ההלוואה? מה עוד דרשו ממכם?

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום

vc41718

משתמש רשום
צהריים טובים לשניכם!
ראשית, כל הכבוד ל @ari1980 שנותן מעצמו כל כך הרבה עזרה.
אני קצת בנופש חופש..
שנית, בגדול זו ריבית נמוכה וסכום קטן. כנראה ששאר המשכנתא שלכם טובה ולא שווה לגעת בה (בנתונים של היום).
מה שהייתי ממליץ לכם - לקחת הלוואה בנקאית פרוסה ל10 שנים בריבית פריים מצויינת (נניח +1% / +1.5%), ולסלק את המסלול הצמוד.
אחרת, זה יהיה כנראה מחזור פנימי, ואז צריך לבחון חלופות לא צמודות, שיהיו לבטח יותר יקרות.
אגב, לגבי הפריים -
הנגיד הולך להכריז על עלייה של 0.75% בקרוב.. כך מסתמן.
כך שגם פריים לא מאד מרנין את הלב, אבל לפחות לא פוגע בקרן.
בוקר טוב
תודה רבה על התיחסותך,

א. אכן, המשכנתא יש לי תנאים מצוינם לא רוצה לגעת,
ב. יש לי כבר הלואה בנקאית בתנאים טובים פרים + 0.5, [ פועלים -הייטקזון], צריך לבדוק אם יש לי אפשרות לקבל עוד הלואה,
אולי דרך הקרן פנסיה או השתלמות, כדאי לעשות תזה?
ג. אני יחתור להשיג ריבית הכי נמוך שאפשר, אבל עד איזה ריבית כדאי לפרוע את המסלול הזה או שבכל מסלול?
תודה רבה לכל מי שמגיב

שמיל שמיל

משתמש חדש
בירור
אני מעוניין לרכוש דירה בשותפות עם אחי, הבעיה היא שלי יש כבר דירה ואם אני אקח את המשכנתא על הדירה אקבל שיעור מימון של של 50 אחוז [משום שזו הדירה השניה שלי], השאלה שלי היא האם ישנה אפשרות שלמרות שאני אהיה בעלים על חצי מהדירה, אחי שהוא הכעלים על החצי השני [שזה הדירה הראשונה שלו] יוכל להוציא משכנתא [במימון של 75 אחוז] גם על החצי שלי.

נערך לאחרונה ב:

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
בוקר טוב
תודה רבה על התיחסותך,

א. אכן, המשכנתא יש לי תנאים מצוינם לא רוצה לגעת,
ב. יש לי כבר הלואה בנקאית בתנאים טובים פרים + 0.5, [ פועלים -הייטקזון], צריך לבדוק אם יש לי אפשרות לקבל עוד הלואה,
אולי דרך הקרן פנסיה או השתלמות, כדאי לעשות תזה?
ג. אני יחתור להשיג ריבית הכי נמוך שאפשר, אבל עד איזה ריבית כדאי לפרוע את המסלול הזה או שבכל מסלול?
תודה רבה לכל מי שמגיב
א. נכון
ב. נכון
ג. בעיקרון ריבית של 3% יותר מהקיים במסלול שלכם.

מס אפס

משתמש צעיר
בירור
אני מעוניין לרכוש דירה בשותפות עם אחי, הבעיה היא שלי יש כבר דירה ואם אני אקח את המשכנתא על הדירה אקבל שיעור מימון של של 50 אחוז [משום שזו הדירה השניה שלי], השאלה שלי היא האם ישנה אפשרות שלמרות שאני אהיה בעלים על חצי מהדירה, אחי שהוא הכעלים על החצי השני [שזה הדירה הראשונה שלו] יוכל להוציא משכנתא [במימון של 75 אחוז] גם על החצי שלי.
סיפור מוכר בציבור שלנו...
או שיהיה רשום רק על שמו ולך תהיה הערת אזהרה על הנכס ובמקרה דנן יוכל לקבל 75%,
או שתצהיר דירה חליפית ותקבל 70%

תמר ברנשטיין

מאסטרית בעיצוב
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
שמעתי על מקרה של שני שותפים שלאחד מהם זה היה דירה יחידה ולשני דירה חליפית וקבלו 72.5%.
אני באמצע משכנתא כזו.חאחד יש 95 אחוז ולשני רק 5 אחוז ולכן קיבלו 72.5 אחוז

תמר ברנשטיין

מאסטרית בעיצוב
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לאחד..
תיקנתי

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לא הבנתי מה זה 95 אחוז ומה זה 5 אחוז?
הרוכש החדש יש לו 85 אחוז בנכס ולשני שיש לו כבר נכס יש לו רק 5 אחוז ברכישה הזו. ולכן יש להם 73 אחוז מימון במשכנתא לדירה הזו

תמר ברנשטיין

מאסטרית בעיצוב
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הרוכש החדש יש לו 85 אחוז בנכס ולשני שיש לו כבר נכס יש לו רק 5 אחוז ברכישה הזו. ולכן יש להם 73 אחוז מימון במשכנתא לדירה הזו
אפשר לעשות כזה דבר שכשקונים בשותפות למישהו אחד יהיה 95 אחוז ולשני 5 אחוז?
זה לא חייב להיות חצי חצי?

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אפשר לעשות כזה דבר שכשקונים בשותפות למישהו אחד יהיה 95 אחוז ולשני 5 אחוז?
זה לא חייב להיות חצי חצי?
לגמרי.
אפשר בעיקרון אפילו אחוז אחד.
יש הרבה עסקאות של שליש שליש שליש . וגם יותר..
העסקא כזו מוזרה הם לפעמים מבקשים הסברים למה זה וכו'. למשל בנק אחד רצה לעשות את זה המשכנתא עסקית. אבל ב ה הצלחנו להעביר ככה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה